Глоби до 30 000 лв. за работодателите, ако 2 пъти забавят заплати

Министерство на труда пусна промените за обществено обсъждане - предвижда се и намаляване на стажа за платен отпуск

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това определено ще спаси фирмите от фалит

Сякаш малко проблеми има Наско Сираков, а сега и това...

Всъщност от тази работа полза ще има единствено държавната администрация, защото ще събира глоби, които после ще си раздава като бонуси. Работниците нищо няма да видят, а за работодателите ще е поредната тесла и изнудване. При това положение, ако си затруднен в момента с плащане да заплата, да си спестиш глобата просто освобождаваш работниците.

Това е хипотезата за лошите работодатели, които не плащат заплати за да си купуват скъпи коли. Уважаеми, господа, има хиляди други причини, но вие кога ли сте работили в реалния бизнес. Накрая, какъв ще е резултатът? Ще се плаща "частично" по 100 лв., но "ние взехме мерки!"

И тези големи глоби не са решение. Малко/средно предприятие в тази криза и трудно изкарване на пари ще прати хората на борсата, вместо да чакат да им наложат глоби.

Понякога,само понякога си мисля,че ако маймунте имаха ЕГН-та със сигурност щяха да вършат повече работа и по-добре от служителите в държавната администрация!!!

Какви са тези несъразмерни глоби! Някой има ли представа какво са 30 хил. за една фирма, която едва успява да скалъпи 5-6 хил годишна печалба. И какво като наложат тези глоби? Фирмите просто ще фалират и никой няма да има полза от това.

В България няма работодатели а селски тарикати,които търсят някой да им работи без пари. Мачкай гадовете !

Изобщо кому са нужни тези работодатели? Да ги затворят в Белене всичките и да им раздаат имуществото на народа

А кога ще спре даването под масата на пари към заплатите? Масово осигуряват на минимални заплати българските работодатели и режат от тези пари под масата хората,докато народа е прекаран да подписва такива договори,защото друго не му се предлага! Това трябва да се спре,даването на пари под масата и не осигуряването на пълната заплата трябва да секне един път завинаги!

а колко е глобата на служшител, който си клати краката?

И аз така мисля, като вземеш 30 000 от фирма, която има временни затруднения, веднага се повишава възможността да се плащат заплати!Работниците ще имат бенефит от глобата!А какво правим,ако държавата не се е разплатила с фирмата в срок, което често се случва?!?Не трябва ли първо да се изследват причините, защо това е така? Аз смятам,че при забавяна на заплати, директора тршбва да мете 10 дена центъра на града и това ще има по-голям превантивен ефект.

неправилен подход....! Ако работодателя наистина няма пари (например забавени плащания) и дължи 10 х.лева на работниците си за заплати, налагането на глоба от 20 х. лв. няма да му донесе пари ...И той ще е със глоба и работниците ще са си пак без заплати ....! По правилно е, когато бъде заловен в това нарушение, държавата да му даде 10 х. лв. , но със ,примерно 30% лихва за месеца ,получава 10 хиляди, връща 13 хиляди... Проследява се дали парите отиват действително за заплати ! Така и работниците ще си получат парите, а работодателя ще си направи сметката дали да не вземе банков кредит , да продаде луксозното Порше-Кайен или да прекрати издръжката на любовницата си ...! А ако наистина няма от къде да вземе пари, просто да фалира като ще дължи на държавата 13 хиляди...!

ще спре даването под масата, когато изчезне "сивата" икономика .А тя ще изчезне, когато се появи "бяла "държава , при сива държава не се получава !!

Така, така, трябва предизборен ПР. А сега си представете работодател, който има временни затруднения да плати заплатите, в тази ситуация естествено банката няма да даде кредит, и знае, че го чака глоба 35к, какво ще направи със служителите си.

По-голяма недомислица не можаха ли да измислят?!? Някой забави плащанията към фирмата, тя забави плащанията на заплати и опа, 30 000 глоба. Е то по-добре да затвори и да уволни хората. Тия хора някога изкарвали ли са 30 000 лв.?!? Знанаят ли изобщо как се изкарат такива пари?!?

за бг-бизнеса тояга, за мутрите - келепир!

Както винаги, ... Не плащат заплати - глоба в полза на държавата. А служителя пак си е без заплата..т.е да го д ... Продават ти развален продукт - глоба в полза на държавата. А потребителя пие студена вода. А на мен каква ми е ползата от такава глоба ?

Може да има глоби ако фирмата-собственика има пари. Ако няма и е под наем от къде да ги вземе.Ако фирмата има стока но не е продадена.-кво става.

Вместо да се мисли за реална помощ на бизнеса и населението, както правят в нормалните държави, нашите хубавци пак гласят как да къртят бизнеса , за да пълнят бюджета и да има за ресто. Спрете социалните помощи на '' паразитите "- многодетни семейства без образование и трудов стаж,които точат системата, a пренасочете средствата към здравеопазване, образователна система пенсионери. ДО КОГА ТАКА?!!!

Предлагам да има и глоба ако жената забави да ми пусне.

ПЪЛНА ГЛУПОСТ

Това е правилно. Но може селските мутри да ти бавят заплатата с цял месец и да няма последствия ца тях. Ако ми забавят заплатата как ще си платя Ипотеката, заема, лизинга за новата кола, тока???? Бавенето на заплата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Който не може да плаща заплати навреме, фалира, разпуска персонала и отива на борсата при безработните. Стига с тези селски номера, явно бизнеса не е лъжица за всеки прост селяндур.

Само да допълня, че в ЮК само веднъж за 5 год. ми забавиха заплатата с 4 часа и получих 5 смса с извинения . За 5 години !!!!!!!

Тая глоба е най-голямата глупост. По-добре работодателя да дължи наказателна лихва (sofibor+10%) на работника, отколкото да плаща глоби на държавата.

в ЮК фирмите не се чудят как да вържат двата края. Има финансиране, помощи, освобождаване от данъци... Естествено е да плащат навреме.

И като ги глобят как по-лесно ще ти платят заплатата ???