Глад за кадри в туризма

Желаещи за работа по морето има, но повечето нямат нужната квалификация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ние знаем футбол да играем ама не плащат

ГЛАД ЗА ХОРА В БЪЛГАРИЯ ИМА. ТОВА Е ИСТИНАТА. ТОВА ЛИ НЕ РАЗБИРАТ НЯКОИ ?

Така наречените им човешки ресурси ,не се хващат на мижави условия и ниски заплати. Хората си продават труда в Гърция, Дубай по круизни кораби ,специалисти има но за някаква сезонна и ниско платена работа никой не се хваща.

Нямало кадри ли, каква ли може да е причината? Реална обява: "Ресторант в Св.Св.Константин и Елена гр.Варна набира служители за сезон2019г.: барман 5лв/час/нето пицар 6лв/час/нето готвач 7лв/час/нето Работно време 8ч."

".....ако примерно нещо не им достига квалификацията и въобще". Значи, човек с такъв изказ, търси да назначи хора с квалификация.

колко сме прости вече, даже и за камериерки,сервитьори и бармани не става нацията

То и за туристи има глад, ама баламите за екстремален туризъм на преференциални цени също са кът.

Тази новина ме съкруши...

"Лечебен глад" на феодалите, които си мислят, че са бизнесмени ще им се отрази доста "ЛЕЧЕБНО".

Дъщеря ми затръшна вратата на менажера на ГРАНД ХОТЕЛ "ВАРНА" и моментално бе уволнена. Иначе, в Германия веднага бе назначена на работа със същата позиция, но със 7 пъти по-висока заплата. Който има очи, нека да си прави изводи от прочетеното.

Ако се наложи и 1000 лв ще даваш, иначе заставаш ти в кухнята и почваш да белиш картофите. Пазарна икономика - като има търсене а няма предлагане вдигаш заплатата за да привлечеш кадри. Аман вече от въздухари които си мислят че хората са длъжни да им осигуряват безоблачни крадливи дни.

...ами ,като са гладни "босовете" в туризЪма.,след ,като се налапаха ,като изтървани ,сега..да ми лапат ...дудука... Едно време, при "Балкантурист" ,кадрите , от най-ниско ...до най-високо ниво ....имаха ...ЦЕЛОГОДИШНА е не "сезонна "...и бяха ОСИГУРЕНИ....

Е, каква заплата да дадеш на камериерка или белач на картофи в кухнята - 1'000 лева ли? Че те професорите в Софийския взимат толкова. Хайде малко по-реалистично. Който иска добра заплата, да учи и да си търси подходяща работа, не да реве, че му дават малко в туристическия бранш за ниско квалифицирания труд, който ще полага.

Дъщеря ми завърши "туризъм" със степен "бакалавър". След това отиде да учи в UK/BRD по същата специалност за "магистър". В хотел "Берлин" преди 8 години, тя получаваше годишна заплата, в размер на едномесечна заплата в Германия. С голяма мъка на 1 април аз я изпратих отново на гурбет, защото "богат пенсионер" сред плепса няма.

италианец,който ми дойде на гости и го водих по черноморието заяви,че втори път в този кенеф не би желае да го водя...мръсотия и воня отвсякъде...а на св.влас,на скалите,след последните хотели,извън нас.място в морето се излива - ама право в морето- мръсната канализация...от 100м с лодка вони..ни инспекции,ни държава...такива сте и вие хотелиерите...само печалби в главите ви...

Елементарно - спестяваш ги , като почваш да белиш ти , после минаваш като камериерка и отиваш да готвиш , като своевременно качваш багажа - я колко пари можеш да спести като си свършиш всичко сам .

Минавайте на къщи за гости ! .. . А и ингилизите няма да падат от високи етажи!?

Абе с тази 6 дневна работна седмица и разпънат до не знам си кога работен ден ,тези заплати са направо жалкиииииии..Дано почнете да фалирате ,че да се сетите.Защото от друго не разбирате.

Глад за работници при бизнеса и глад за заплати при нас работниците

Защо просто не си направите труда да проверите в сайта на Агенцията, какви работни места са обявени реално. После съпоставете броя и вида на тия СРМ с броя на регистрираните безработни. После може да вземете предвид факта, че едва 10% от реално бжезрабортните си поддръжат регистрация. Във Варна има сигурно поне 50 000 безделници, които са загубили надежда да влязат в икономически оборот. Има "глад" единствено за младежи, които искат да се бъхтят по 16 часа за минимална зпалата. Минеш ли 30, почнеш ли да храниш смемейство - вече не си подшходящ/а. Какъв им е проблема да направят работното време нормално, условията на труд нормални, заплащанетои също нормлано и да спрат да дискримират кандидатите за работа по възрастов и др. признаци? Защо непременно трябва да търсят балъци и да се опитват да минат метър?

Пускам една сълза за бизнеса.

Сетих се за един кадърен кадър. И без това Ангелкова скоро ще остане без работа, защо не си я пообучите малко. Поне за камериерка ще става.

По-високи заплати. Бизнеса е принуден да се конкурира със свободния европейски пазар. При пазарна икономика бизнеса (капиталът) или ще напусне един пазар (например туризъм) и ще се пренасочи към друг пазар (например индустрия) или ЩЕ ФАЛИРА.