17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А руските свинье имат ли спестени копейки и рублей! М! Или на тях пари не им трябват! Без това догодина кенефа им фалира! :-)

А това дали си с кредити и дали имаш собственост. Като живееш под наем и 2/3 от доходите ти отиват за заеми и лизинги, ако щеш имай 12 заплати спестени, ти пак си един беден голтак и ще пукнеш от страх ако те уволнят.

0

Руснаците имат най много спестявания, понякога дори хиляди рубли.

Кой ги измисля тия глупави статии?!? Пълна глупост е това!

Германците нямали спестявания,пълни глупости! Нямат спестявания българите,които след заплащането на таксиу и сметки,след като си купят храна за месеца и са до тук,за лекарства,за дрехи,за хигиена няма пари,това е!!!

Нямат спестявания и са безработни главно новите "високообразовани инжинери и доктори" от Северна Африка и Югоизточна Азия!

То само българите са без кредити или с незначително такива. Те трябва да имат жилища без кредит. Заплатите за тях са само това, което получават нето. Тази заплата трябва да стига за всичко, вкл. ваканции. Ако не е така, те са царе на мрънкането и недоволството!

Трябва да им пратим бойче,като им направи 100 евро пенсия и 305 евро заплати ще разберат в бг-то как е

Трупайте си кредити и се мислете за богати.

Няма как и да имат, защото имат огромни разходи, за американците да не говорим, при тях образованието и здравеопазването са много скъпи.

Имат да плащат на новите си тъмнокожи съграждани от африка и близкия и далечен изток. И не им остават вече пари за спестяване.

Това за спестяванията е вярно само, че не е само Германия а цялият западен свят нямят никакви спестявания живеят от чек до чек. Раздат се на кредит и с кредит умират...трагедията е голямя защото и ние българите вървим по този път....Швабиде над 60% не са собственици на имот и цял живот са под наем...

тарамбуки. те ще ви позаделят някое др. евро

по 500 евро в чекмеджето всеки ден

Горките германци, да им пратим малко заделени пари, а?

С тия нулени и дори отрицателни лихви по цял свят риска да си държат хората парите в рискови институции е неопправдан. Това ще доведе до огромен отлив на клиенти, които да си държат парите в нищото. Над 80% от депозитите са раздадени като кредити. Правете си сметката !

Немците са 85-92 % собственици на жилища. Икономиката им обаче е от феодален тип и концерните са концентрирани в определени региони. Така, ако съм автомобилен инженер от Хамбург, логично е, че сте си намеря работа в Щутгарт или Мунхен, например. Да, там съм под наем, но това не означава че нямам жилище в Хамбург. Статистиките ги правят по месторабота, а не по месторождение. В Града в който съм 86 % от населението е собственици на жилища, а някой и на земята под тях. Градът е 800 000 души. Под наем съм в кооперация, която е собственост на 3-ма души. Намерил кой да съжалява - вторите по богатство в света.

Германците ако нямат спестявания е защото парите им се търкалят по улициуте във вид на коли. не познавам, семейства, които да нямат поне по 2 коли, 2 мотор, мотопед и поне няколко велосипеда. Е, да ако 4-chленно семейство плаща вноски за 2 коли и 2 мотора, плус децата, логично да не може да се пести.

Ами аз поне 33 пъти в тези форуми съм ви писал- не ги величайте чак толкова много. Ама триене,ама минуси, ама коментари " не ги грижете -те са добре,ама гледайте нашата кочина'...Това,че се краде в България много е ясно-но променете го. А не само с пръстите по клавиатурата. Отидете поне да гласувате. А германците съм ги видял вече добре- дори и държавата им е повече задлъжняла. А ако и в България поне 30% от работната сила са " пленници", или както тук поне 45 % работят на минимална заплата, 28% на непълно работно време...и не се краде толкова- така и България ще цъфти. И за ваше сведение, за да си купя 1 кв.м жилищна площ в района на Бавария,където живея, трябва да дам 4 нето заплати. А в моят град в България- 2..... жив и здрав-ще изкарам още година-година и половина...и да ме няма...

Като чета какво пишeш ще да си от бачкаторите. Защото 1m2 жилищна площ в Германия е 1000-1200 евро. Ако работиш на черно за 800 логично да не може да купиш за 2 месеца. Но немци не работят за 800 лева. За тези пари са само чужденци. А аз за немци ти пиша, не за чужденци (изклучвам турците, но те sa v стоителния сектор и купуват жилища).

"Германците – пестеливи европейци без... спестявания... 29 процента от анкетираните 1 000 германски граждани нямат никакви спестявания" А бе кой ги драска тези простотии бе? Заглавието няма никаква връзка със съдържанието на драсканицата! B заглавието пише, че германците (всички до един) били без спестявания! После в статията пише, че не германците (всички до един), а само 29% от тях нямали спестявания, т.е. много по малко от една трета от тях, т.е. огромна част от германците имат спестявания! Какво сега?

Много са ти неверни данните," гостенино". Работя на около 15% над минималната заплата в Германия. Повече на нормален работник и то гастарбайтер немец трудно дава. Ако е тази цената на жилищната площ( която пишеш), вече да бях си купил и тук. Цената в нашият район за "цигел) е 5-6000 ЕУР кв.м. За " дах-вонунг"( таванско жилище) е 4000 ЕУР кв.м. Наемите са 15- 16 ЕУР кв.м. " варм"- крайна цена. Някой те е излъгал за твоите цифри. Можеш да си направиш справка - Отвори напр. Immobilienscout24.de и вкарай пощенски код напр. 82418 и ще видиш. Не става въпрос да манипулираш другите-ама поне ти излез от заблуждението си...

Още някои неща да ти обясна. В хотела,в който работя персонала е около 50тина човека. Отворихме преди 3 седмици сега сме на курц-арбайт( нещо като 60 на 40). Около половината от нас са немци. Е,има 12-13 в дирекцион от тях,но има и като нас- сервитьори,камериери,поддръжка. Имаме и двама немци-пенсионери,но работят,щото не им стигат пенсиите. Имаше 1 колега-Петер- той работеше по стаите( над 20 години е работил това). Така се и пенсионира. Даже единият мияч в кухнята ни е германец.Тези хора си работят на заплати почти като нас. Имаме дори 1 французин, но той е началник сервиза.Останалите сме " парашутисти" от Танзания до Афганистан. Имаме и 6-7 практиканти,на които се плаща Миниджоб- база 450 ЕУР. Шефа не е толкова тъп- ако прекалено му е скъп работника( дори да е германец)- има алтернативи. Мога да ти напиша и кой каква кола има. Нормално е тези,които са началници да вземат по-високи заплати. Но така е дори да отидеш на...Марс. А на теб каква ти е фантазията- ще станеш веднага шеф със 5000 ЕУР нето...???Отиди и в твоята Дриймланд- и там няма да стане-гарантирам ти...

Да ти дам още няколко разяснения. В хотела,в който работя сме около 50 човека персонал, от тях около половината са немци. Отворихме обратно преди 3 седмици- сега сме на " курцарбайт"..Ок, 12 са в Дирекцион. Имаме колеги немци- сервитьорки, готвачи, камериерки, хаусмайстер,...дори единият мияч в кухнята ни е немец. Има и двама пенсионери-работят, не им стигат пенсиите. Имаше 1 колега по стаите( Петер), миналата година се пенсионира ( това е работил 20тина години). Имаме и 1 французин,но той е началник сервиз. Тези хора са почти на нашите заплати. Мога да ти напиша и какви коли карат. Останалите "парашутисти" сме от Танзания до Афганистан. Имаме и 7-8 практиканти на Миниджоб-450 ЕУР база.... Шефа не е толкова тъп- 1 работник ако е прекалено скъп- дори да е германец- алтернативи много.Шефовете нормално да получават по-високи заплати- така е дори да идеш на Марс,приятелю... Ти не знам какво си фантазираш- че като отидеш накъде,или почнеш работа в коя и да е твоята родина и си веднага шеф с поне 5000 ЕУР нето( или ГБП или ЮСД). Не знам- в твоята Дриймланд може да е така, но е реалният свят уверявам те- не е...

0

Или Станишев, да им направи минималната пенсия 100 евро и заплати по 225 евро, нали червен боклук?

Дирници сър , и мисирки!

Ти как разбра, че 86 % са собственици. Да не ходи в техния имотен регистър. Прочети си написаното. Живееш в кооперация в която жилищата са на 3 собственика...Колко жилища има в тая кооперация и като са на 3 - ма собственика. И как станаха 2 - по богатство, като още през 2 Световна война внасят суровини....Хи-хи Ама голям си смешко... Не драскай по форума а отивай да бачкаш, че виж един ден може да си горд собственик на кооперация...

Проблемът на съвремения свят е, че всичко, което може да се продаде вече е продадено и всичко, което може да се купи - вече е купено, но с кредит от банката и под 10% самоучастие. Резултатът е балонни цени на всичко що може да се придобие със заеми и стотици хиляди нови кредитни милионери. От ситуацията може да се излезе само с инфлация и то минимум двуцифрена в продължение на години. Но при такова развитие на нещата всички, които имат спестявания горят - германците са наясно и затова спестяват и те все по-малко.

Имам и их айне клайне касичка-швайн,но и тя е все празна и е форбиден да се събира и остава нещо, трябва само арбайтен и айрбайтен цял животен като скотен! Ферщейнзи? Шьон.