17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам и их айне клайне касичка-швайн,но и тя е все празна и е форбиден да се събира и остава нещо, трябва само арбайтен и айрбайтен цял животен като скотен! Ферщейнзи? Шьон.

Проблемът на съвремения свят е, че всичко, което може да се продаде вече е продадено и всичко, което може да се купи - вече е купено, но с кредит от банката и под 10% самоучастие. Резултатът е балонни цени на всичко що може да се придобие със заеми и стотици хиляди нови кредитни милионери. От ситуацията може да се излезе само с инфлация и то минимум двуцифрена в продължение на години. Но при такова развитие на нещата всички, които имат спестявания горят - германците са наясно и затова спестяват и те все по-малко.

"Германците – пестеливи европейци без... спестявания... 29 процента от анкетираните 1 000 германски граждани нямат никакви спестявания" А бе кой ги драска тези простотии бе? Заглавието няма никаква връзка със съдържанието на драсканицата! B заглавието пише, че германците (всички до един) били без спестявания! После в статията пише, че не германците (всички до един), а само 29% от тях нямали спестявания, т.е. много по малко от една трета от тях, т.е. огромна част от германците имат спестявания! Какво сега?

Дирници сър , и мисирки!

Ами аз поне 33 пъти в тези форуми съм ви писал- не ги величайте чак толкова много. Ама триене,ама минуси, ама коментари " не ги грижете -те са добре,ама гледайте нашата кочина'...Това,че се краде в България много е ясно-но променете го. А не само с пръстите по клавиатурата. Отидете поне да гласувате. А германците съм ги видял вече добре- дори и държавата им е повече задлъжняла. А ако и в България поне 30% от работната сила са " пленници", или както тук поне 45 % работят на минимална заплата, 28% на непълно работно време...и не се краде толкова- така и България ще цъфти. И за ваше сведение, за да си купя 1 кв.м жилищна площ в района на Бавария,където живея, трябва да дам 4 нето заплати. А в моят град в България- 2..... жив и здрав-ще изкарам още година-година и половина...и да ме няма...

Като чета какво пишeш ще да си от бачкаторите. Защото 1m2 жилищна площ в Германия е 1000-1200 евро. Ако работиш на черно за 800 логично да не може да купиш за 2 месеца. Но немци не работят за 800 лева. За тези пари са само чужденци. А аз за немци ти пиша, не за чужденци (изклучвам турците, но те sa v стоителния сектор и купуват жилища).

Много са ти неверни данните," гостенино". Работя на около 15% над минималната заплата в Германия. Повече на нормален работник и то гастарбайтер немец трудно дава. Ако е тази цената на жилищната площ( която пишеш), вече да бях си купил и тук. Цената в нашият район за "цигел) е 5-6000 ЕУР кв.м. За " дах-вонунг"( таванско жилище) е 4000 ЕУР кв.м. Наемите са 15- 16 ЕУР кв.м. " варм"- крайна цена. Някой те е излъгал за твоите цифри. Можеш да си направиш справка - Отвори напр. Immobilienscout24.de и вкарай пощенски код напр. 82418 и ще видиш. Не става въпрос да манипулираш другите-ама поне ти излез от заблуждението си...

Да ти дам още няколко разяснения. В хотела,в който работя сме около 50 човека персонал, от тях около половината са немци. Отворихме обратно преди 3 седмици- сега сме на " курцарбайт"..Ок, 12 са в Дирекцион. Имаме колеги немци- сервитьорки, готвачи, камериерки, хаусмайстер,...дори единият мияч в кухнята ни е немец. Има и двама пенсионери-работят, не им стигат пенсиите. Имаше 1 колега по стаите( Петер), миналата година се пенсионира ( това е работил 20тина години). Имаме и 1 французин,но той е началник сервиз. Тези хора са почти на нашите заплати. Мога да ти напиша и какви коли карат. Останалите "парашутисти" сме от Танзания до Афганистан. Имаме и 7-8 практиканти на Миниджоб-450 ЕУР база.... Шефа не е толкова тъп- 1 работник ако е прекалено скъп- дори да е германец- алтернативи много.Шефовете нормално да получават по-високи заплати- така е дори да идеш на Марс,приятелю... Ти не знам какво си фантазираш- че като отидеш накъде,или почнеш работа в коя и да е твоята родина и си веднага шеф с поне 5000 ЕУР нето( или ГБП или ЮСД). Не знам- в твоята Дриймланд може да е така, но е реалният свят уверявам те- не е...

Германците ако нямат спестявания е защото парите им се търкалят по улициуте във вид на коли. не познавам, семейства, които да нямат поне по 2 коли, 2 мотор, мотопед и поне няколко велосипеда. Е, да ако 4-chленно семейство плаща вноски за 2 коли и 2 мотора, плус децата, логично да не може да се пести.

С тия нулени и дори отрицателни лихви по цял свят риска да си държат хората парите в рискови институции е неопправдан. Това ще доведе до огромен отлив на клиенти, които да си държат парите в нищото. Над 80% от депозитите са раздадени като кредити. Правете си сметката !

Горките германци, да им пратим малко заделени пари, а?

по 500 евро в чекмеджето всеки ден

тарамбуки. те ще ви позаделят някое др. евро

Това за спестяванията е вярно само, че не е само Германия а цялият западен свят нямят никакви спестявания живеят от чек до чек. Раздат се на кредит и с кредит умират...трагедията е голямя защото и ние българите вървим по този път....Швабиде над 60% не са собственици на имот и цял живот са под наем...

Немците са 85-92 % собственици на жилища. Икономиката им обаче е от феодален тип и концерните са концентрирани в определени региони. Така, ако съм автомобилен инженер от Хамбург, логично е, че сте си намеря работа в Щутгарт или Мунхен, например. Да, там съм под наем, но това не означава че нямам жилище в Хамбург. Статистиките ги правят по месторабота, а не по месторождение. В Града в който съм 86 % от населението е собственици на жилища, а някой и на земята под тях. Градът е 800 000 души. Под наем съм в кооперация, която е собственост на 3-ма души. Намерил кой да съжалява - вторите по богатство в света.

Ти как разбра, че 86 % са собственици. Да не ходи в техния имотен регистър. Прочети си написаното. Живееш в кооперация в която жилищата са на 3 собственика...Колко жилища има в тая кооперация и като са на 3 - ма собственика. И как станаха 2 - по богатство, като още през 2 Световна война внасят суровини....Хи-хи Ама голям си смешко... Не драскай по форума а отивай да бачкаш, че виж един ден може да си горд собственик на кооперация...

Имат да плащат на новите си тъмнокожи съграждани от африка и близкия и далечен изток. И не им остават вече пари за спестяване.

Трябва да им пратим бойче,като им направи 100 евро пенсия и 305 евро заплати ще разберат в бг-то как е

0

Или Станишев, да им направи минималната пенсия 100 евро и заплати по 225 евро, нали червен боклук?

Нямат спестявания и са безработни главно новите "високообразовани инжинери и доктори" от Северна Африка и Югоизточна Азия!

Германците нямали спестявания,пълни глупости! Нямат спестявания българите,които след заплащането на таксиу и сметки,след като си купят храна за месеца и са до тук,за лекарства,за дрехи,за хигиена няма пари,това е!!!

Няма как и да имат, защото имат огромни разходи, за американците да не говорим, при тях образованието и здравеопазването са много скъпи.

Кой ги измисля тия глупави статии?!? Пълна глупост е това!

0

Руснаците имат най много спестявания, понякога дори хиляди рубли.

А това дали си с кредити и дали имаш собственост. Като живееш под наем и 2/3 от доходите ти отиват за заеми и лизинги, ако щеш имай 12 заплати спестени, ти пак си един беден голтак и ще пукнеш от страх ако те уволнят.

То само българите са без кредити или с незначително такива. Те трябва да имат жилища без кредит. Заплатите за тях са само това, което получават нето. Тази заплата трябва да стига за всичко, вкл. ваканции. Ако не е така, те са царе на мрънкането и недоволството!

Трупайте си кредити и се мислете за богати.

А руските свинье имат ли спестени копейки и рублей! М! Или на тях пари не им трябват! Без това догодина кенефа им фалира! :-)