Германският бизнес в Русия настоява за ответни санкции срещу САЩ

Европейците трябва сами да определят енергийната си политика, заяви Берлин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добитъка се насира в отчаянието си)))

ами сега.........

За пореден път питам: Кои са американците, §е да налагат санкции на когото и да било, че на всичкото отгоре и в световен мащаб???

"Според гласувания законопроект за ВОЕННИТЕ разходи двата газопровода ще направят Европа зависима от руския газ и ще застрашат националната сигурност (на САЩ)." Идиотизъм та чак дрънка. И другата смешка: санкциите били против тръби, положени на повече от 30 метра под водата?!?!?! Краварите толкоз са изпростяли, че си въобразяват някой да им приеме насериозно глупостите.

Добре, че зад океана си избраха Тръмп, че да стане ясно на европейските управляващи що е това "демокрация" и "пазарна икономика". Додегашните им президенти лавираха между дипломацията и силата за да ги държат в клекнало положение, но този-русия - не разбира от дипломация а само от силата била тя икономическа или военна. За САЩ пазарната икономика започва и свършва там където са интересите на американските конгломерати. Другото са свободни интерпретации по темата и подлежи на строги санкции. Как може европейска страна, за която са похарчени толкова долари сама да си определя интересите и да заобикаля донора си. Донор, който все още има свои войски на територии, нямащи нищо общо с краварското минало на нацията от изселници. Войски, които "пазят" ЕС от агресия ( независимо каква), но и от собствените им политици, дръзнали да проявят собствено мислене извън НАТО. Време е за пробуждане, но не само сред политиците, а и сред тези, които ги избират за да няма изненади когато страстите се нажежат.

Каква зависимост от Русия сънуват американците? Даже и през най-дълбокия комунизъм руснаците коректно си изпълняваха договорите за доставки. Зависимост от Америка е истинския проблем на Европа

"Европейската енергийна политика се определя в Европа, а не в САЩ, се посочва в комюнике на пресслужбата на германското външно министерство, цитирано от ТАСС." - това трябва да го обяснят на бабичката, а ако не го разбере, трябва да я пенсионират. Засега войната обявена от Тръмп на Европа е само икономическа, но "щатските интереси" могат да я обърнат във военна. Свидетелствата на пътуващите във времето видяли война между Европа и САЩ в бъдещето доскоро предизвикваха скептични усмивки, но явно на нещата трябва да се гледа по сериозно!

Най-големия майтап е, че САЩ изнудват Германия да строи терминали за СПГ. Да, ама руснаците имат вече завод за него и могат да датат много по-конкурентна цена и за СПГ!

Ей тва ли било "пазарната икономика" и демокрацията... Навремето нещо обратното ни обясняваха :)

Не ми прилича на свобода и демокрация. Чисто изнудване.

Ово е пазарна икономика - купувай от мене по-скъп газ, щото руският не е "демократичен", мирише, не е компресиран и диверсифициран.

Немците им пробутаха Ленин, а руснаците Шрьодер.

Сащисаните са напълно откачили.

Изглежда прекаляват. Не правете газопровод, не купувайте газ от Русия, Азербайджан или където и да е другаде. Купувайте само от нас. Ако не ни слушате ще видите какво ще ви направим. Такива санкции ще си гласуваме, че законно ще ви конфискуваме техниката, с която работите.

Сега ако вземат да плащат газа по Северен поток-2 в евро или в рубли (за Турски поток това е сигурно) горките фащиянци съвсем ще изперкат от злоба и мъка !

А на България не разрешават държавата да подпомага собствения си бизнес! Значи с финансови и други икономически средства не може, а със санкции, военни бази и самолетоносачи - може!?

как достигна до тази супер умна мисъл ? Премиера говори за възход на бизнеса, на икономиката, на банките, на БВП и сега ти хоп и се излюпи, че не се развиваме. Дай малко факти, сравнения, анализи ? Трудно за необразован пубер, но опитай !

Много си ПРОС

Какъв възход, ве, цървул?? "Бизнесът" надува цените колкото може. "Банките" държат лихвите по влоговете на 0, но всякаквите заеми са ти около 7% реална лихва, вместо да са 2-3%; първо всяка банка си вдигна таксите поотделно, накрая обявиха общо/масово вдигане още веднъж. Това ли ти е просперитета? Да ти вдигнат два пъти всички цени и да кажат, че БВП се е качил?!? Бахти неадекватните кретени. После се чудят защо измират на по 50 години бедни като църковни мишки, пък уж в просперираща държава живеели ...

р да се маха от крим

Украйна върна чуждата територия и обяви други такива със специален статут.

Ам,а и Бойко как са нахлузиии! Ем Южен , сега Турски , целуна са с Тръмп , сега санкции от конгреса - не може да угоди на никой!! Прилича на пияна студентка на тъмен купон!...Който я хване и от която страна! Хи хи хи...

"законопроект за военните разходи " Тия западнали наркомани всичко го обръщат на войни, оръжия и още спящи хора по тротоарите им. Вовата отдавна трябваше да им показаже комплексите си в действие.

ГЕРБ каква политика провеждат в България в момента ? Проамериканска или Проевропейска ? Изборът е само Един...няма средно положение вече ! Не питаме дали Пробългарска ... ..знаем .. Антибългарска е !

Ако са умни ще е проевропейска. Европа дава, сащ продава. Ти кого избираш?

Schilo

Европа, Русия и Китай е равно на края на САЩ

изказване. Русия и Китай имат много какво да делят в бъдеще. Ще поживеем и ще видим. Колкото до пришиването на Европа към Русия, там има толкова много неясноти благодарение на руското перчене с ракети и други, че Европа няма как да приеме да бъде погълната.

аз руско "перчене с ракети" не виждам, но всички виждаме натовско перчене на границата на Русия

Schilo

Дойчовците се усетиха. Стана им ясно, кой печели и кой губи.

Европа на европейците. Европа сама решава европейските си въпроси. Отвъд океана да си решават техните си неща. Европа нали не им се меси?

Немците плахо надигат глава и скромно се еманципирана.... ама надали ще им се получи. Причината е че Германия е васална страна на САЩ. 1945 са подписали купища секретни документи при капитулацията си за 300 години напред.... Канцлера се одобрява от Сащ, американците имот в Германия над 700 военни обекти, ако това не е окупация... незнам какво е. Факт е че в момента имат армия по-малка и по-слаба от Полша.... няма и не им дават да имат нещо повече, подписали са се... и т.н. Сега се дразнят че са касичка на САЩ и мрънкат... нищо повече от това няма да стане в близките десетилетия... като се вземе и темпа с който ги правят мултинационална държава, след 50 години етническите германци ще са под 50%... и гейм овер.

Schilo

Чак пък за 300

Надай се ти Ричи на договорите... Както краварите ги нарушават постоянно, така ще го направи и една решена да оцелее Германия. И за какво и е силна армия. Ей къде е Русия. Един десант на зелените човечета в защита на СП2 и гейм оувър за самозабравилите се мародери от САЩ.

Аз мисля, че ако САЩ предложат на Германия количествата, които купува от Русия на по- ниска цена всичко ще е ОК. Ама някак много непазарно САЩ не искат :-)

........ кой в Европа е против ответни санкции срещу американците ? Американците се бъркат в европейските работи и дали има някой европеец, който да е съгласен с това ?

Подлогите им по целият свят. Такива като комплексираният МАЙОР - най-вероятно е лилипут. Затова всеки по-висок от него е джудже.

крайно време е Европа да наложи санкции на САЩ, да затвори НАТО и да изгони всички американци от Европа

Aмериканската демокрация най демократична в целия свят?.......

Не си прав! раССийската демокрация е най-най-най! Руските жужета - най-високите жужета!

И когато нямате аргументи включвате джужетата )))

Майоре соросоидален виж се ! Оня от горе е с най-голямото ОДОБРОНИЕ, а ти си с най-голямото НЕООДОБРЕНИЕ. Четящите казват, че си лъжец !

Лапам всички видове воени атрибути : Партеки , гети , цинтове ,вензели кепета и кожени кУрани на млади и стари войници . П.С. Заменям еделвайси за вакса и воинишки сапун .

SirBob

Най-накрая гласът на разума да заговори! Очевидно е, че воят от страна на САЩ срещу руските проекти няма нищо общо с диверсификация или демокрация. Става дума само и единствено за парите от втечнен газ, които американците искат да получат от Европа. Която пък никак не е длъжна да се съобразява с чисто американските интереси.

Хаха, фак оф джърман джендърс!

Фак оф йо ас!

Така отминава световната слава. Днес някакви се ерчат на световните демократи, утре други наистина ще вземат да им наложат санкции, накрая може някой и да ги избомби ... Лошо е да си бивш № 1, особено ако си правил толкова золуми като САЩ.

Късата немска памет или жалко че САЩ не ги оставиха СССР да ги завладее на 100%.

SirBob

Късопаметно е да забравяш, че същите тези американци финансират фюрера през 30-те години на миналия век.

Сталин пък се изказва с възхита от действията му.

Странно звучи изказването ти, след като преди 30 г. СССР освободи Германия от опеката си, но САЩ и до ден днешен не ги е освободил. ;)

"Европейците трябва сами да определят енергийната си политика" - Tова няма как да се случи докато има такива корумпирани политици като герхард шрьодер, саркози, че и меркел! БРАВО на САЩ!

Schilo

Брях, че кой ги подкупи?

ще отидат при парите за АЕЦ Белене!

Ашколсун! Тези американци се имат за световен жандарм и си мислят, че Светът се върти около тях!

SirBob

Е, да, ама вече биват развенчани лека-полека. И слава Богу, крайно време е еднополюсният модел да свърши.