Германските фирми в България: корупцията е маловажна, щом бизнесът върви?

България привлича германските фирми с традиционната си дружелюбност, мотивираната работна ръка и ниските данъци, но и има и неща, с които ги плаши. Анализ на Кристофер Неринг

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Wer Geld hat will immer mehr und die anderen sind ihm egal ob in Deutschland oder sonst wo in der Welt

Recht hast!

бизнеса и корупцията са двете странирна на една монета........ евтина работна ръка, ниски данъци.....

немците са перверзници и тъпаци за разлика от нас българите галатни и умни!

Германците имат мъдрост,която гласи Парите успокояват,тълпа,бизнес и политици!Светът днес се завладява не с куршуми а със мощна икономика!

вашата логика е била същата. нали ръкопляскахте на хитлер?! чърчил да знаете е бил много прав за вас, и следващият път може да няма кой да се застъпи за вас!

А в Америка мнението за шашмите с Дизелгейт на Долксваген съвсем пък сложиха петно на немските компании

ГЕРМАНЕЦА КАРЛ МАРКС Е КАЗАЛ ПРЕДИ 250 ГОДИНИ. ...... ЧЕ ЗА 200 %ПЕЧАЛБА, ГЕРМАНСКИЯ БИЗНЕСМЕН Е ГОТОВ ДА ИЗКАРА МАЙКА СИ И СЕСТРА СИ НА УЛИЦАТА И ДА ГИ ПРОДАВА

След десетилетие ГЕРБ сме просто най-корумпирани. Разлика с БСП или ДПС няма.

Допреди няколко години парите за рушвети и подкупи в чужбина можеха да се отчетат като официални разходи пред финансовите служби в Германия. Така че германските “бизнесмени” най много профитираха от корупцията, а числата които са нужни да подкупиш до министър председател в България се разнасяха в определени кръгове като ценоразпис. Особено на немците, които се мислят за най големите тарикати в света не им трябва силна и безкоруптна България.

Германците и руснаците са най-доволни от Мутлата от Банкя и ортака му в Сараите.

Затова ли квичаха на умрело, когато изритаха руските шпиони

Най-корумпирани са комунистите и техните агенти на ДС в България. Сега вече те взеха властта. Дупе да ни е яко. А работил съм в Германия и там има корупция и в не по-малко размери. Но и фирмите и гражданите си плащат данъците,а не като в България. За това са богати.

Хайде, нали Бойко правеше корупцията.... сега го няма и пак същите заучени фрази за корупцията и "върховенството на закона"... Вие кво си мислите, че няма корупция в Германия ли... Как така сатава, че турците държат 60% от строителния бизнес в Германия....?

Кат направиха ЕСът с Дойчланд убер алес, куцо, кьораво и сакато в немция се писа "бизнесмен"... и айде на бизнес сред източноевропейскита беднотия, корупция и наивност...ама нали е немско?

ако споменеш "дойчланд юбер алес" у немско ще вкарат в затвора!!!

Супер. Отидох в бизнес колеж да ме учат "що е бизнес". Ей го на казват: "Купуваш евтино, продаваш скъпо си кръстиш да не те фанат данъчните". И германските "бизнесмени" трябва да са се учили в моя колеж.

В България корупцията не е много по-различна от други страни. От Турция със сигурност сме по-малко корумпирани. Доста демагогия на тема корупция от: 1. Доказано корумпирани типове; 2. От типове, нямащи нищо против да се запознаят по-отблизо с държавната корупция; 3. В частният бизнес корупция НЯМА!

Хватката в БеГето е "държавно - политическата корупция".

Ти не си добре, в България частен биснес НЯМА!!! Всички упяващи в "частния бизнез" се отчитат на бкп/дс.

За нас е важно да има келепир!

Едни фирми идват тук, строят магазини и използват картелно работната ръка срещу скандално ниско заплащане. На всички тях пригласят ония безмислени абревиатури, зад които стоят местните феодали, маскирани като едър бизнес. Всички те се отчитат на силните на деня за да пласират боклуци с невярна етикетировка, подменен срок на годност или дори отровни. Всичко се случва със знанието и покровителството на държавата ни. Ако ние, като общество не отвоюваме правата и свободите си - а именно, да водим достоен живот, а не съществуване от заплата до заплата, то никои от тези, за които ни заставят да гласуваме, няма да милее за благото ни.

се едно гестапо+бкп! нали ви видяхме фалшивите тестове на вредните емисии на автомобили!

Така ги устройва - купуват си продажни политици и те правят правилата такива каквито им изнася.

А кой 12 години тупа Бб пп работа. Продажната Шмеркел! После корупция имало.

Германците са бащите на корупцията в България.От 89година насам,политиката им е да съсипват икономиката и земеделието на Бългаия,която можеше да и е конкурент.След това създаде и поддържа партия,коятпо открито ограби Бългаия и занули икономиката през последните 12 години.В България доминират германски търговски фирми,които ни продават продукти с по-ниско качество,но затова пък на двойна цена.

Именно германката фирма с над 900 служители ме изгони мен и още много по-кадърни служители. Така и не успях да проумея как заради политически назначения на служители, а покрай тази схема и много други хорица на "този и онзи" накара доста стойностни работници да си тръгнат. Е, аджеба, как не се сетихте, вие германците, още повече бългасрската управа, че точно това Ви гони хората.? И сега бълвате само брак и се чудите защо ежедневно производителността пада. Еми драги ми работници от висшия еталон, изгонете си назначените некадърничета, пропъдете всички назначени по държавна линия идиотчета и всичко ще потръгне. Та защо ли Ви давам акъл, то така или иначе ще се наблюдават дествия, противопосочни на правилните....

Да, затова Волкфаген затова "избраха" България - защото копурцията е маловажна.

Само боклук инвеститори от Германия идват тук . На корумпирани фирми им е добре в корумпирана държава .

Доколкото си спомням корупцията се установи в родината ни от архитектите на прехода с цел разрушаване на държавата и така си върви и до днес. Какво тогава сега мрънкат?

Най-вече с ниските заплати, ниските разходи за осигуровки и разбира се защитата от държавата за наложения монопол.

Той Варуфакис, (не, че съм му фенка) много добре ви обрисува тия дни... Така че намалете патоса малко!

Немците не пречат ли за Шенген? Милиарди губим! Уж дават брюкселианците, а като не си в Шенген и половината ги губиш по митници и граници! Ето това е немска корупция- да хабиш евросредства!

КАЖЕТЕ ЕДНО ИМЕ С доказателства --не един ми каза че чул някой . ДОКАЗАТЕЛСТВА трябва и съд като няма съд няма виновни.

За да се стигне до съд, трябва да има прокуратура. Ти в кой свят живееш?

лицемерна мутра си ти , ми , истински подлизурко на хранилката

Не се учудвам. Нали Меркел открито подкрепяше корумпирните ни лидери?!

Те за това само немски търгаши идват тука, не производители...

Немските фондации са забавни- раздават едни пари тайно и после мрънкат. Бутаха бате напред, а сега се дистанцират! Малко прозрачност ще е добре!

Lidl България -1 кг.кафе lavazza 40 лв (около 21 евро) Lidl Германия кафе lavazza 13 ,99 евро (в момента е на промоция за 8,99) мога да дам още десетки примери...

Корупцията била маловажна!? Така е щото и те бутат кинти под масата

Румънците си имат агенция Антикорупция от 13г, ние си имаме Бойко, резултатът е налице.

_stankow

Точно германските фирми донесоха корупцията в България. Хайде да не сме работили, да не знаем ! В България колко е едрият капитал, колко е националният ? Ами в в същата пропорция, примерно 1:10 е и корупцията. На 1 едра бълггаска фирма се падат 10 едри западни. И какво иска да каже дойчевелето, само българските фирми дават ? А западните фирми - вода ненапита ?? Колко трябва да си наивен, за да го вярваш ?

Евро-крадливи лицемери

да, а те немците ВЪОБЩЕ не са тук за да експлоатират масово българи за минимална работна или да внасят кофти храни-боклуци и да дават рамо на политически измамници... пътувайте смешници

Да не са ти длъжни нещо. Не купувайте братя и си ОК.

Ние даже знаем и името на човека, чиито "бизнес" вървеше.

Ааа вие понеже всичко знаете, та затова сте цъфнали и вързали. Все друг ви е виновен. Ако ще и путя на крака да ви дойде да ви оправа, все същите марули ще си останете.

а освен бля, бля , бляяя, нещо конкретно? като имена, суми и случки??

Отвратителен нагляр! Заради такива лай_а сме на тоя хал, защото крепат Бибитко и му пълнят чекМеджето!

Как няма да върви бизнеса, като висококвалифицирани кадри в България, получават минимум три пъти пи-малко от колегите си в Германия. В противен случай германец не виждам как ще се задържи в България.

А защо не отидат в Германия. Нали затова е този Евросъюз. То само с реване и оправдания не става.

Демек - българските роби - най-добрите роби в света.

Социален дъмпинг. В България, колкото и да се увеличават брутните заплати, дори да се изравнят с германските, социалната тежест за един работодател е ниска в сравнение с Германия. Докато е така ще бъдем привлекателни за швабите.

Споко мяюа кал да се изравнят заплатите

Teзи немски фирми най-вероятно си плащат данък "спокойствие" през фондацията, която спонсорира Радев. Затова хунтата не ги закача.

Луд ли сте? Или просто гербераст. Всички знаят кой е бив сикаджия и мутра, и на кой се отчитат хазартни босове и другите бизнеси!? И пак Радев намесен. Тс.

Комунистическото, немско, псевдо журналистическо издание DW тръгнало да пише за вятъра. И само си противоречи, защото, когато фактите говорят, каквото и да кажеш против тях е жалка лъжа!!! А фактите говорят за това, как и с колко се развиват немските инвестиции.

Има корупция. Тя е в главата на Радев.

Я колко интересно. Не бяха ли точно едни големи германски фирми замесени преди време в скандали с подкупи на правителства за да вземат проекти? Я разкажете как от БГ фирма изведнъж немска фирма издава личните ни документи. Купува българската...

Да, прав си. Фирмата се казва Сименс

За трети пореден път сме с Германия, и този път ще е последно. Как един урок не научихме.

В България, приказването срещу корупцията се превърна в основно оръжие на „борците“ за власт !? То и затова на думи се борят а в програмите си мерки не предлагат!!