Германски експерт: Русия извършва икономическо самоубийство

Русия е олигархична икономика с екстремна корупция, твърди Михаел Рютер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

DW избягвам да чета. Не си струва.

Пак се изказа дойче веле...

Тези псевдо експерти както винаги не могат да покажат най голямата държава на света на картата. Сравняват един народ който може да изкара деня на 200 грама водка и парче черен хляб като хляба само се мирише след като изпият водката с един западен консуматор който ако му спре телевизора си мисли, че е станала ядрена война. Как не си научиха урока, че да залагаш против Русия е губещ бизнес.

Интересно тоя "есперт" на колко ваксини е?

Разни олигофрени с болни мозъци ни се представят за експерти и с внушението, че щом са германски значи са върха. Пилците се броят на есен! Скоро ще си карат енерго носителите от Марс.

и венецуела големите запаси от петрол но не е прокопсала много напоследък. За Русия лошото едва започва .....

Всяка икономика са основава предимно на това, което една държава има като ресурс. Русия има природни богатства - нормално е те да са в основата на нейната икономика. Гърция примерно печели милиарди от туризъм. Господин експертът не вижда очевидното икономическо противоречие, а именно: Държави които НЯМАТ, санкционират държава, която ИМА. Русия и след войната ще има енергийни източници. Въпросът е - тези, които сега налагаме санкции и се отказваме от руските енергийни източници - на каква цена ще ги заместим ? И дали икономиката ни ще е конкурентноспособна ? Та в този ред на мисли - не е съвсем сигурно кой извършва самоубийството.

Тя и Украйна е олигархична и корумпирана, ама Запада я подкрепя. Имаше виц, че акулите най-харесват черен дроб от украински банкери. И Македония е корумпирана, но я искат в ЕС.

Олигархична икономика - невероятен икономически термин измислен от млад карлуковец Икономиката /по-горе посочена/ се поддържала с природни ресурси - гениален извод на същия карлуковец, чиято икономика се поддържа от виртуално извънземни ресурси Ало медиците, на какви хапчета са тези икономисти?

Медийната пропаганда е голяма работа. Нека да им е зле на руснаците - ужас - макароните поскъпнали с 29%. Нашият бензин поскъпна с 50%, но сме добре и инфлация няма. Тоя пак разказва немски вицове.

Да се посмеем още малко на някога уважаваната немска медия, а днес американски парцал: Уж немци се загрижили за "самоубийството" на Русия... Немци, които цял свят видя, че нямат суверенна държава - видимо те са ВАСАЛИ без право на армия и външна политика ! Немци - васали, на които им е разрешено да имат само химическа, металургична, машиностроителна и частично лекарствена промишленост. Без последната тези видове промишленост работят само с енергия ... с много енергия ... електро или газ. Конкурентен с този вид промишленост е този, който има евтина енергия ! Швабия се самообезглави като си самоотряза единствено възможните евтини енергийните доставки. Шбабските милиярдери собственици на BASF и КРУП (и не само те) броят дните до замръзването на доменните им пещи... Немците на които ще одържавят заводи за няколко стотици милярда в Русия (виж Рено от вчера). Немците, които през април бяха на режим на тока и парното и се биха (като БГ пенсионери) за олио. Немците, Швабия от която в момента има тотален отлив на "промишлени" капитали - виж какво става на борсите в ЕС и САЩ ! Немците, които се отказаха от собствената си валута, а сега еврот, което им обещаха,че е тяхно умира - вижте курсовете към дойлера и ... рублата ! Немците на които им втъкнаха няколко милиона арабехи, които не работят но изнасилват и които те хранят, а сега и още толкова украинци ... И още, и още и още ...

+++++10000

Стига с тази газ и изкопаеми карбонати. Пред повече от 100 год. Никола Тесла ви каза, че човечеството може да се снабдява със свободна енергия от ЕФИРА! На което Едисон, съгласявайки се, само изкоментирал: А къде ще сложим електромера!!! Така че стига вече с тази (удобна и изгодна) поза на щрауса!...

Хайде обясни ни на нас простите, де е тоя ефир, ти що не точиш безплатна енергия и когато го е казал това ти беше ли там?

Илия Георгиев Вълков - Юл Враун, е казал преди 1998 г.: В света няма недостиг на енергия, има излишък от невежество. Аз лично не "точа" енергия от пространството, защото не се разрешава "СВЕТОВНИЯ ЕВРЕЙСКИ КОНГРЕС" на енергийно бедните да изполват такава ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ. Затова бедните трябва да използват СКЪПА ЕНЕРГИЯ, за да са богати милиардерите - БАНКстетри.

Това е добра новина, а щом тролетариата се е разцвърчал още по-добре. Руслямска държава свършва тролчета това е положението. Ще се разпадне. Засега единствно ги държат откраднати храни и жито от Украйна. Но това вече свършва и Путлер ще бъде обесен насред Москва

на фалшиви новини даже този автор на статията не вярва, но трябва нещо да пусне на тролетариата, например на такива пенсии като теб оскотели от фалшиви новини

Още един Аутист, ама затваряйте ги тези клетки бе!

Трябва да си доста тежък Аутист дрогиран с германско зеле, за да твърдиш това! ... Не че сме изненадани, вече имаме подобни случаи още по времето на ПЛАНдемията! ... Утилизацията засега е единственото решение!

Статията е на дойче веле !

"Русия е "олигархична икономика", която функционира благодарение на природните ресурси и в която властва екстремна корупция"

Да затова швабите ще купуват газ в рубли, защото тяхното няма да е самоубийство.

"Германия никога повече не би доставяла газ от Русия, ако веднъж вече намери решение и се откаже от руския внос." Ако...

Я им друснете и оня седми пакет санкции дето не мина, че да "се самоубие Русия" по-бързо, ха ха ха! ЕС стана за смях с налагането на санцки, с които се самозакопава и сега прави въртели да си избегне собствените санкции.

Тоя тъпунгер, що не каже нещо за ситуацията в България , член на най великия съюз на планетата ? С най-пропадналата икономика на планетата сме в ЕС ...

Премълчават, че цените вече са паднали, дори централната банка намали лихвения процент.

_stankow

Тази страхотна "новина" е за да не ни кажат за грандиозния провал на 6-я "пакет" от санкции. Не можаха да го приемат. И за признанието на техния комисар, че 7-ми няма да има, достигнали си "тавана на възможностите". Когато dir ви казва нещо, попитайте се - защо ви го казва !?

Ние на това му викаме - присмял се хърбел на щърбел. Щото ЕС с гинеколожката и набора на Брежнев начело хич, ама хич не извършват ритуално самоуийство. Всичко на жертвеника на САЩ, да умилостивим задокеанския "бог"...

А защо този експерт не вижда гредата в окото си ?? Германия не е олигархична икономика с екстремна корупция ( може би ?? ), но ето какво показват данните : Инфлацията в Германия достигна рекордните 7,3 процента през м.Март 2022 г. - нещо невиждано в последните 40 години. Основен фактор са цените на горивата, но и цените на храните, които растат с всеки изминал ден. От Федералната статистическа служба констатират, че един от основните фактори за високата инфлация е поскъпването на горивата - с 39,5 процента в годишен план. Цените на мазута в Германия напоследък са се увеличили повече от двойно, цените на топлоенергията - с 47,4 процента, на природния газ - с 41,8 на сто, на електроенергията - със 17,7 процента. Дори и от едно елементарно хлебче със сирене се вижда колко са нараснали цените - хлебчето е със седем процента по-скъпо, отколкото в края на миналата година, сиренето - с 4,7 на сто. При марулите поскъпването е 17 процента, а при краставиците - цели 30,3 на сто, сочат данните на Федералната статистическа служба. При другите основни хранителни продукти положението не е по-различно - ръстът в цените на олиото е 28,9 процента, при доматите 27 процента, при ръженото брашно - 22,5. Истината е, че тези процеси са в резултат на самоубийствената политика на ЕС, която е поставена единствено в слугинаж на американската геополитика .

_stankow

И това е само началото. То сега се почва ...

Мед ми капе на сърцето от такива новини.

Ако гледаш и слушаш правилните медии, ще живееш само в мед... И накрая диабет:)))))))))))))))

ами радвайте се, нали това е целта на санкциите, да унищожите икономически Русия, да видим кой кого.

след 15000 "адски" санкции скрещу русия рублата поскъпна с 80% към долара и 90% към еврото , излишъкът в платежния баланс е огромен само за първото тримесечие и цените на стоките и услугите в Русия са около 3-4 пъти под тези в ЕС.В същото врече икономиките на ЕС и запада като зябло са вече в рецесия гарнирана с галопираща инфлация.А това е само началото.

Бла бла бла глупости на търкалета.

Много му личи на любителя на рубли ( и копейки ) !

Заради такива прости немдки експерти го закъсахме така че у нас инфлацията е над 100%. Това се вижда по цените в магазините, няма нужда Киро-тъпиро да ми казва колко си мисли че е, при положение че не знае колко струва 1 хляб. Няма такава информация на сайта на росстат. Данните които има на сайта им са за инфлация под 14%. Данните за инфлация 20% ги има на сайта на Форбс които цитират Блумберг, което не е росстат нали така?! А на сайта на Форбс освен че твърдят че инфлацията в РФ била рекордно висока над 20%, твърдят че в САЩ инфлацията била отрицателна. При положение че горивата в САЩ са поскъпнали с 45%, а услугите с 10-12% инфлацията няма как да е отрицателна. Тя тепърва ще нараства..Данните за поскъпването в САЩ ги има на сайта на правителството на САЩ за трудова статистика Но дори и да беше вярно че инфлацията в РФ е 20%, там Путин веднага им вдигна пенсиите и заплатите, и освен това ще им напряват автоматична индексациа всеки месец. Освен всичко този месец в РФ инфлацията е спаднала до 1,5%. Затова бързат да ни разкажат за инфлацията в РФ че скоро няма да я има

А тоя що се е загрижил за Русия, сигурно е путлераст

Ся, за да ви стане по-ясно ще ви кажа, че този прословут институт на който тоя шебек се явява директор, "Институт за германска икономика" в Кьолн е най-обикновено нпо. Като десетките в България нпо-та с име "Институт". Накратко тоя "доктор по икономика" е най-обикновен соросоид. Малко по-лъскав и ошлайфан от нашите циреи. Но фекалната същност на такива навсякъде е една и съща. Вие ме разбрахте, нали?

Значи в Русия всичко е наред? Цъфтят и връзват? Уф, олекна ми. Това да се чува. Сега го кажи и на 4те милиона дето напуснаха Русия от войната насам. Да се връщат. Всичо е цветя и рози в Русия и текат по мед и масло.

Дай пак, че не те разбрах. Ние с Русия сме членове на един и същ съюз? Откога? Кой е той? Какво пушиш бе дебело перфорирано черво такова?!

Само за последните 15 дена безнин А-95 в милата ни родина е поскъпнал с 15 стотинки, всеки божи ден с по една стотинка. Тоя тръгнал да ми коментира Русия. Нека ние си оправим кочината първо!

А ЕС си прави японско сепуко -с американски нож.

Инфлацията в ЕС и без война е по-голяма ама го докарват на стъкмистика.

А Германия какво извършва?

Да го напиша пак, че възпаленото джендърче трие. Образно извършват възвратно-постъпателни движения с глава, като при това се стремят да подържат относителна степен на вакуум в устната кухина. оная блядка ко-билкина го е обяснила подробно ей тук https://youtu.be/1u_6VjHFox0 Това извършва Германия на своите "освободители" от фащ, които "ЗАБРАВИХА" да си тръгнат от страната им след края на ВСВ. Германия и Япония продължават да са де факто окупирани от американците и до ден днешен. Канцлерът на Германия продължава да подписва празен лист (Дер Канцлеракт) преди да се закълне като такъв. Те това е. Толкова много думи, за да не напиша фела... и да го изтрие отново онова... гнусно гадно малко... зад клавиатурата. ха-ха....

Руснаците имали 23% инфлация, а гордата Европейска България над 50%!!! Бахти тъпата статия...

Бягай в Русия.

Както вървят нещата вероятността за това нараства значително,допускам обаче че ще става все по трудно.

Русия има газ, вие спирате да го купувате, така че ВИЕ си извършаваре СЕПУКУ! Относно корупцията, то в ГЕРМАНИЯ няма такава, само децата вярват в това, а да зазбравих ВИЕ там на корупцията и викате лобизъм и нещата са демократични. ЛИЦЕМЕРИ!

.........."Материалът е публикуван в DW......" Aхахахаха хахахахахах ахахахахаххааа. Само като погледна източника и нататък без да чета е ясно какво пише.

С какво тая глупост заслужи изобщо да бъде публикувана?!!! Това ли е нивото или материали, активност трябва да има?!!! Тоя вместо да дипли глупости за Русия, по-добре да си помисли що чака Германия, ако продължават в същия дух.

"германски експерт" пред Дойче Веле... Сериозно? Само дето на практика ясно се вижда, че за сега санкциите срещу Русия, като бумеранг се върнаха и се стовариха върху Европа...

За Русия мога да разбера води война и това довежда до инфлация. Ами при нас защо цените се вдигнаха? Като гледам процентите при нас увеличението на хляба олиото и други стоки е дори повече. И още нещо да попитам за един приятел. Как без да е завършила решихте, това е последната конвенционална война? Аз например смятам с това наливане на оръжие в Украйна като нищо ще се стигне и до употребана ядрено оръжие. Нима смятате когато воюват ядрена с неядрена държава може да се стигне до победа на неядрената държава? Аз лично не го вярвам. Някой замисля ли се стигне ли се до ядрено оръжие какво ще последва? НАТО ще си подвие опашката и ще каже каквото било било. Или ще каже не това е недопустимо обявяваме война на Русия. Кой от двата варианта избирате? И двата са губещи. И то не само за едната страна а за цялата земя.

Като не разбираш елементарни икономически процеси първо се образовай, пък после давай акъл

не разбираш клечейки в панелката? Да си произвел поне един домат за себе си? Дано да си, защото тепърва всичко ще поскъпва. За производство е необходима енергия и суровини. И едното и другото в известна степен(+/- 50%) идва от Русия/Украйна(жито, слънчоглед). Та те така, докато има война ще има инфлация и поскъпване и сметката няма да я плащат само руснаците, колкото и някои да са сигурни в това. На първо място ще го д.х.т бедните....

Поробената BRD до 21 май 2099 година с договорът "Kanzlerakte", изпълнява стриктно клаузите му. Така, германците няма скоро да имат реална визия за настъпващите събития. Като форумен лаик, мога да посоча само фактът за разпадане на ХИЛЯДОЛЕТНИЯ ЕДНОПОЛЮСЕН МОДЕЛ на базилискът Сатана ... след 24 февруари т.г.. [Базилика (на гръцки: βασιλική – „царски дом“)] (Базилиск - КРАЛСКА ЗМИЯ)

Именно затова доларът вече е под 64 рубли.

успех на тоя курс, при който никой не я търгува. Можеш да сметнеш сам за какво печатане на рубли става въпрос в момента

няма никакво печатане. При лихва от 20 % върви обратния процес, спира кредитирането и паричния обем се свива. Това ни чака и нас, колкото и от ЕЦБ да не им се ще.

Икономическото сепуко го извършва Европа. Русия не я мислете, мислете за България.

не мога да прочета сериозен,необременен с политика анализ какво се случва с икономиката на ЕС и какво да се прави!? ЕК излезе с корекция към влошаване на прогнозата за ЕС ,но реални мерки не успях да видя!?

Западът всичко смята в пари, но за някои народи парите не са всичко и би следвало немците да се учат и на тази по- различна чувствителност.

Докато експертът обяснява как Русия извършвала "икономическо самоубийство", в други новини: "RWE открива евро сметка в Русия за плащане на газ" :))

Айде налазиха ведната тъпите рашистки тролчета! Чета и им се смея с глас на жалките опорки!

кире - ти ли се баби ? Колко пъти съм ти казвала , да не се обаждаш , когаро разговарят възрастните .

,, Така например Германия никога повече не би доставяла газ от Русия, ако веднъж вече намери решение и се откаже от руския внос."- а когато намери ... може и вече да е без значение .

Този гнусен англосаксонски модел който упорито се продава по медийте, че човек не трябва да прави НИЩО ако това му застрашава яденето, свежда хората до прасета и маймуни! Ще седиш и ще те бият - защото може да ти спре яденето. Ще търпиш да те подритват и да се гаврят с тебе - щото може да ти поскъпне хляба. Ще мълчиш когато те унижават и обиждат - защото може да ти спре салама. Нека Западните ПУДКИ да вземат тази формула и да си я наврат в гъза!!!! Има неща в този живот за които си струва да платиш! И на мен ми е неприятно че бензина ми скочи 2 пъти, и че за разлика от миналата година, тази всичко ми е с 30-50% ми е по скъпа. Но съм готов да плащам за да видя модела на западните мутри разбит! Лицемерието има е другата ужасно много дразнеща харектеристика....защо говори за икономическите последствия на Русия а не за Германия? Нали е немец? Да си коментира собствената държава дрисльото!

дойче зела - ако е удпбно попитайте ,, икономиста" си - преди 3 седмици ,хляб 1,60лв. сега 2,40 лв. колко е инфлацията до сега ?

Икономическият изследовател Михаел Хютер да се концентрира на иконамическата ситуация в Германия, където инфлацията бие рекорди. А не да се пече за ситуацията в Русия, защото тя в отличие от Г. има природни ресурси и достатъчно талантливи и предприемчиви хора. Германия зелените ще я погребът