Германска компания разкрива 700 работни места в Русенско

"BADER GmbH & Co. KG" е в топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Де да бяха и с немски заплати-ели пак по нашенски.

Взе ми думите изпод клавиатурата. Ясно, че с друго не можеш прикотка чуждестранен инвеститор, но ... дано им дадат на хората нормални заплати. И тези заплати да не са за сметка на екологията в района.

И после някои се сърдят, като се кажа, че станахме колония на ЕС. А как се нарича държава, която има васална политика и работи за без пари? Понеже в Африка и Азия са прости и мързеливи, хоп ето ги новите крепостни селяни.

Щом показват работник със екзоскелет на гърба -работата е ясна! Ще им скъсат задника да завиват гайки за смешни пари!

Едва ли . Близо сме до Румъния и прекрасно знаем на какви заплати се радват. А вече в Румъния минималните заплати скачат на 500-570 долара. Та в Русе ще предложат 650-700лв

хубаво, ама дали ще има кой да работи.

Заплати по 700, 800 лева, гърч до край, за проста, елементарна работа, която в Китай вече струва по-скъпо.

Политиката на този тип работодатели е да хващат хора от селата - те не знаят езици, не са образовани, на запад не могат да пробият, макисмума им е да берат по два три месеца, и поради липсата на алтернатива ще бъдат готови на здрав чанч. Ако някой не му хареса смешната заплата и постоянния гърч - на вратата чакат други. Ако се разболее, или не смогва вече - шут в задника, на вратата чакат други. Чакат, защото българските робовладелци и толкова не дават.

Ние имаме вече един завод на " водеща френска компания"- " Монтюпе". Води класацията по отровителство на града и почти няма мераклии за работа, освен ако не са от околните села, без образование и познания по езици и могат да лижат френски пики или заници/ по избор!/. Франсетата, естествено са шефове, независимо от цвета на кожата им, а работници са българи, български турци и мексиканци. Добре дошли в българската джунгла! И носърчета има достатъчно!

Съвсем скоро dir.bg пусна новина, в която френските инвеститори виеха срещу румънците, че им била станала много голяма минималната заплата и плашеха да напуснат Румъния. При малко над 500 долара минимална заплата в Румъния, какви да са заплатите в България, за да се местят тези в Русе?

А ти що си жива още - марш в чужбина....

Гоооолям, ама мноооого голям праз! Вместо да наритаме бандитите от Мотюпе, ще ни се натресат още едно миризливо, смърдящи и тровещо ни предприятие - идва ми малко в повече.

Крайно време е Правителството да предприеме твърда политика за откриване на Автомобилостроителен завод в България. Много е добра съществуващата структура на вече изградената мрежа от съпътсващи многобройни заводи у нас за производство на цялата гама елементи, възли и агрегати, които са абсолютно необходими за всеки комплекс - майка за производство на нови автомобили. Именно този голям проблем за всяко автомобилостроително производство, който вече е решен у нас, може да се използва за привличане на известна и голяма световна компания за инвестиция в това направление. Готовият индустриален продукт- НОВИЯТ АВТОМОБИЛ, произведен в България, ще затвори цикъла на огромния комплекс от производства и това ще има неимоверно по-голяма икономическа изгода и ще провокира и импулсира цялата икономика на България.

Автомобилни заводи се откриват при пазари /производство и реализация на 100, 120 хил годишно/на . Ние не сме пазар - малка държава сме, доста бедна, без традиции и работна ръка, същевременно Румъния вече има мощно производство, утвърдена марка, прилично качество и агресивни цени. Преди 25 години можеше да излъжем някой гигант и да бълваме за руския пазар, но нямахме такива управници. Автоммобилен отрасъл в България няма, няма стратегия за развитие, няма държавна политика за подпомагането му, за образование на кадри, за привличане на чужди специалисти, няма развойна дейност. За да дойде голяма марка се иска много политика, икономика, визия, подготовка и работа, работа, работа. Имаме изнесени нискотехнологични и мръсни производства, които ползват евтината работна ръка и замърсяват безконтролно. Останалото са фантасмагориите на Толупа.

Ами копай царевица тогава.Да те ева в тъпака.

Ами копай царевица тогава.Да те ева в тъпака.

И понятието МОД (Минимален осигурителен доход) гони всички подред. Как така държавата ще определя осигурителния доход? Нека да определят минимална ставка, но не праг на осигуряване.

Бегай, бе! Тея ще искат и да работим. Да си ходят! Държавата трябва да дава на хората, не те да работят!

“Зам.-министър Манолев се ангажира да им съдейства с цялата нужна административна подкрепа и отправи покана следващата среща с мениджмънта на компанията да се състои в България.” - откъде-накъде на тези, а за българи - САМО ПРЕЧКИ! Възмутена съм просто!

Кой ще работи в този завод? Липсват специалисти със средно образование - основна движеща сила за такъв завод, техникумите/проф. гимназии станаха свърталище на неграмотни и отхвърлени от системата ... които после с лекота завършват висше, защото места има за всички, а критериите никак не са високи. Инженери ... намират се, но ... къде със съмнителни качества, къде без опит, но с претенции ... повечето кадърни избягаха в резултат на безкрайния преход. Има обаче нещо, което можем да осигурим в неограничени количества - мениджъри! Всякакви мениджъри за всякакви мениджърски позиции. Тъпи, неграмотни, но надъхани и с безкрайно его. Ако това върши работа за функционирането на завода - да заповядат.

Вижте какво става в Костал в Пазарджик ... един друг водещ световен производител и работодател номер едно в България. Погледнете снимките от откриването и ще се сетите по чия инициатива ви клатят тези "инвеститори". Барабар с държавните мутри, по снимките се хили и идиотът - бивш преЦЕдент, който лично бил посъветвал инвеститора да ходи в Пазарджик, щото там имало над 5000 неграмотни, готови да бъдат гърчени и газени ... Та и зад русенския инвеститор може (и е доста вероятно) да стоят същите лобисти.

Па скокни работи там ... в началото на годината пообгазиха града , ама ней се на'л са ,,инвеститори " .

какво ще става с екологията на града, има монтюпе и други подобни откриващи работни места, вероятно плювналиев е похвалил града, като град с най-търпеливите и неграмотни щото и този "инвеститор" да е убеден че негоговата работа ще стане, а пък гражданите ще извършат 1-2 протеста и това е....

Кога ще доживеем да открият руска фабрика или завод с толкова души персонал ?

Ами създай бизнес , наеми хора , направи фабрика и давай гигантски заплати

хаха, Словения, Унгария, сигурно са голями пазари,а? Разбирачо :)

Аха, а за да ги вържат и към Енергото - още 10 години

Ако прочетете внимателно новината, противно на подвеждащото заглавие, се разбира, че решението още не е взето. Е, в кухите кратуни на някои това вече е свършен факт, но действителността е нещо различно от празните фантазии.