Германия търси квалифицирани кадри извън ЕС

Закон, който ще влезе в сила на 1 март догодина, ще улесни получаването на работна виза

Обратно в новината

Коментари - Германия търси квалифицирани кадри извън ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Silverado

едно време им беше лесно - палят влака с конските вагони, отиват дет си искат и си пълнят вагоните с каквит им трябват бачкатори. А сега, мъка.

не ги привличат - щеше да ги интегрират, обучават, внедряват ....

Вместо да осигурите работа и добро заплащане на собствения си народ, търсите талибани за робски труд и ниски заплати.... вие на кого служите, на народа или на корпорациите?!?!

Немците с техния федерализъм и бюрокрация са като орел, рак и щука. Министрите им търсят кадри в чужбина, а федералните провинции осуетяват реализацията на хиляди квалифицирани кадри като не им признават дипломите. Сума ти емигранти инженери в Германия работят най-черната работа. Лекари даже и с 20 години стаж трябва да държат пак изпит, хайде остави това ами минават няколко години докато успеят да се вредят за място за изпит. Това им е проблема, че няма достатъчно изпитващи, а тръгнали да търсят лекари чак в Мексико. Сигурно и компютърджии търсят. И от тях в Германия си има достатъчно, ама няма кой да се навие да бачка за 40к, даже и от БГ никой няма да дойде при тия условия.

Ха, ха български програмист да отиде в Германия за 40 000 евро бруто. Нашите отдавна зачеркнаха Англия и Германия и се назландисват вече и на Фриско. Тук не познавам синиър под 5500 лева нето, а джуниърите масово са от 3500 нето нагоре. Т.нар. таланти, дето ги били търсили тези тъпи шваби започват от 10 000 нето и то отдавна, а това приравнено спрямо немския стандарт става една...

Предимствата на чаршафа-бурката-никаба или просто черджето с което се покриват арапкините: 1.Икономия на долни гащи,сутиени и т.н.- клякаш-сереш-пикаш после ставаш и продължаваш. 2.Икономия от фризорки,козметички и т.н. стига ти силен парфюм и можеш да не се миеш месеци. 3. Можеш спокойно да си крадеш в хипермаркетите на тъпите европейци -чаршафите отвътре имат пришити джобове ..наскоро показаха от скрита камера как една пъхна под чаршафа плазмен ТВ и си излезе от магазина(((

Кадри има в ЕС всякакви, просто компаниите ви не искат да им плащат заплати, искат робски труд за нищожни пари. Такива като тази имбецилната е ясно, че служат на капитала, ама нейните избиратели замислят ли се, какво ще работят германците след като одйде ордата от "специалисти" от цял свят и им заемат работните места за минимална заплата....

В ЕС може да има, в България май нищо няма...

Що бе, модераторе, изтри мнението, в което казвам, че в България кадри НЯМА?

абе мен ли паметта ме лъже или баба меркел каза че от онези неколко милиона "бежанци" имало много лекари, инженери, учени, професори и други много квалифицирани кадри как пък така стана че сега пак нема требе последните години поне 1-2 милиона високо квалифицирани кадри да са си вкарали сега излиза че май такиви е нямало и некой требе да работи че вече има още няколко милиона на социалка + огромни щети от новите германци след техни нападения и самовзривявания

Ама то си има и официална статистка - от няколкото милиона скакалци надошли в Германия трудово устроени са едва няколко хиляди.

Е от 2 000 000 паразита поне 100-200 читави няма ли бре?

Има, бре - в началото трудово бяха устроени 500, а сега са цели няколко хиляди. От 2 млн. - толкоз.

Ключовата дума тука е "квалифицирани кадри". Направило ми е впечатление че повечето хора под този термин подразбират качества които са под контрола на индивида и зависят само от трудолюбие и желание..да е учил, да има диплома, да е работлив и т.н. Но истината е че търсят ТАЛАНТИ или казано по просто, хора на които работата им идва отръки! Какъвто талант можаха да изтеглят от държави като България, те го направиха. Другото което остана или не става или не иска. Трябват нови места от където може да се намерят още таланти. Трябвало им е ИТ специалисти. Повечето програмисти и ИТ специалисти не са талантливи...факт. Правят си устата за държави като Украйна, Индия и евентуално Русия (където все още има таланти, макар че в случая с Индия на 1000-2000 програмисти ще попаднеш на 1-2 дето да си струват). Това е сигнал за държави като България че Центъра е взел каквото си е струвало от тебе (в случая към 20% от населението) и останалите не струват за нищо!

Талант няма. "Талантът", или липсата му, е оправдание за мързеливци, които се пускат по пистата с най-малкото съпротивление. Има предразположеност към едно или друго, но 99% крайния резултат е здраво копане и умение да се учиш. Всеки може да се научи (почти) на всичко. Дерзайте!

Не говори глупости и ти. Човек за да стане добър в някоя област му трябват минимум прословутите 10 000 часа практика. Дали ще е пиянист, програмист, лекар или шофьор - все е валидно. Има обаче едно условие - IQто му да е над 95 и за предпочитане над 100. Вземи прочети малко за опита с хора с IQ около 85 и надолу - нищо не помага. Даже Джордан Питърсън има съвсем нагледен пример в канадските пощи, пък след историите на Макнамара и "Проект 100 000" вече няма илюзии сред тези, които си имат поне малка хабер за какво става дума. Ако не знеш за какво говоря, вземи прочети за McNamara's Morons. Там най-страшното е, че самият Макнамара не е бил лош или изверг, а единствено се е забуждавал, че като се поставят такива хора в технологична и стройна среда като армията и "ще се оправят". Така са се оправили, че цялата система е била в колапс и нормалните войници и младшите офицери също са пострадали от този експеримент.

В Африка е пълно с такива ! Особено са квалифицирани да боравят с нож !

Германия трябва да е Мулти-Култи. Европа трябва да се подели на 2 части - Еврабия и АфРопа!! Планът е в напреднала фаза, всичко е точно - Юдея забавя, но не забравя!

Няма вече кадри! Демокрацията, Съвременното образование и Холивуд не прощават на никого ...

За какво да кадруваш, като можеш да социалстваш?

"По думите й първите два стълба на правителствения подход към проблема трябва да бъдат осигуряване на квалификации за германците" В България не са на това мнение. Всички правителства правят всичко по силите си, за да уморят и изгонят колко се може повече хора.

вече играят в полето на путя . блядовете са много добри ИТ-то и в докторлъка.

Две противоположни гледни точки в един коментар: 1. Когато в Соца /Комунистическа източна Европа / НЕ пускаше хора да пътуват, защото те бягаха на Запад - Комунистическа Европа имаше довод че, е инвестирала в образованието на хората и те крадат тази инвестиция. Комунистическата кочина бе гадно място, но сега като се замисля - червените боклуци бяха прави. 2. Когато България образова своите деца и младежи ние всички плащаме данъци за това. /Ето и за 2020 г. извергите от ГЕРБ са увеличили парите в сектор образование./ Значи, германците или някой друг лапват нашите момчета или момичета и България: а) намалява б) остава без възможност да се създават семейства и деца в) в България остават страхливите, старите и малоумните. В 2050 година България изчезва - след 30 години -край. Сега Германия иска това да приложи и към другите страни. Честен ли е ЕС? Как да се опазим? Комунистите бяха гнусни копелета със затворените граници, ЕС са гнусни копелета с източване на умовете на нациите и така нациите отЪпяват. Честно да ви кажа не знам вече кои са ми по-противни. Всеки има поне по един познат изчезнал на някъде по света и това е тъжно ...

Много ти е сбъркана логиката. 1.Комунистическа Европа беше затвор ( граничарите стреляха по тези които излизаха) , а хората бяха като в трудов лагер, а ако не си послушен те наказваха по един или друг начин. 2.през 2020 се увеличават парите - май основно за заплати - така Герб си осигурява и електорат за изборите. хората забравят че 10 години бяха в мизерия и на малко ще се радват. А ако нямаше такава корупция , имаше реална съдебна система и наказания на провинилите се по всички нива. Ако имаше реални реформи , и държавно управление с грижа за всички райони на страната , а не само на 2,3 големи града и т.н. бъди сигурен че много по-малко хора щяха да си търсят препитанието зад граница. Не ни е виновен ЕС , че живеем в такава държава.

И твоята е сбъркана. Там където вилнее капитала свобода няма, закони също.

Глобализъм в действие!

Да работят гостите й, такава маса хора хич не е за пренебрегване на трудов пазар. Или те са специални и имат само право на помощи, но не и задължение да се издържат сами чрез работа?

Под Този Предлог ИзТреПерКел ще внесе още Талибани, щото тя е на Мисия - Мисията й е Заличаване на Европеидната Раса и Дома й - Континента Европа!!

казаха ли ви го в лицето, че не ставате ! а иначе - мрън мрън, брекзит, пакистанци искат, а не нас - белите българи. нито сте бели, нито ставате за нещо! това е истината. ето и доказателството

поздрави от Африка .Като българин тук получавам поне четири пъти повече отколкото в Германия.

Аз пак вобще не ритам да ни искат дори най добре ще е да върнат всички които са заминали да си дундуркат приматите тоя ЕС се оказа.по голямо зло от СССР бъдете сигурни че на България никой няма да и разреши да стане Швейцария

Великобритания напуска, Германия намира решения извън ЕС... Ко стаа тука, бе?