Германия с условия за „Северен поток-2”

Операторът не трябва ограничава доставчиците, които го използват

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

че Европа е едно военно политическо и вече икономическо джудже в сравнение с Русия.А Трябваше вече Русия да е паднала , фалирала и умряла според Дойче зеле и работническо дело /СНН/Обаче запада се оказа един виц и хумореска.Нищо не може да направи, защото е гол като стара баба.

Северен поток 1 стои 50% празен поради руския дебилизъм. Същото чака а СП2. По силата Трети Енергиен Пакет на ЕС. Антимонополно право. ЕС съюз има Закони важащи за всички - 50% от тръбите се ползват от други оператори. За руската политическа тръба НЯМА и няма да има законово изключение. Русия изнася газ, нефт, жито, алуминий и въглища. СУРОВИНИ. Ю. Корея е колкото половин България и САМО ВНАСЯ СУРОВИНИ. Затова явно БВП на това джудже е колкото на твоята Матушка Россия. За сведение на Пригожинските тролеи: В САЩ най-мощтният оператор на газ държи феноменалните ДВА ПРОЦЕНТА от американския азар на газ. Затова в САЩ се топлим, готвим и сушилните машини са на газ без да мислим колко ще ни струва месечната сметка. Средно плащам $50.00.

само ти да си ВЕРВАШ другарю.Късно ти е либе за китка.Вицовете ти не струват а и са с 30 годишна давонст.

курника на село.А и не ми говори за икономика, за БВП и други , щото САЩ са Зимбабве с фондова борса ама пак фалирала.Не ги сравнявай с Русия по хартиени номинали и стйности щото те нищо не струват.

Накъсо, какво имаме: До сега плащаме ДАНЪК въздух, слънце, вятър - плащахме на "зелените" далавераджии които ппопътно рушаха традиционната енергетика. Сега плащаме ДАНЪК ЛИПСА на слънце и вятър - плащаме на Газпром, щото зелентие далавераджии постигнаха успехи в разрушаването на енергетиката. А утре няма да плащаме изобщо, защото няма да има ни ток ни топло.

"... като не е доставила допълнителните количества газ в Европа ..." Моля някой да дефинира "допълнителни" количества. Това не е ли количество, извън вече договореното ? И ако е така - не е ли малко нагла да се обвинява Русия, че оказвала натиск недоставяйки недоговорени количества ?

По немските държавни телевизии текат информационни клипчета - как да оцелеем без отопление тази зима ! В края на клипа прибираме от съседния апартамент и арабина-емигрант ! В клипа се дават инструкции и за ползване на свещи - считат се, че и с тока ще има проблем ! До къде стигна еврогея под американско иго - най-развитата страна в ЕС - без ток и отопление през зимата !

Слуга си, защото; Путин в момента държи всички опозиционери в затвора. Обсебил е властта и промени сам конституцията, за да управлява доживот. Минималната заплата е 80 евро. Какъв трябва да си, за да не виждаш това, освен слуга.

Какъв ли, безочлив като всеки руснак, ето какъв съм .

ако излезеш от средновековнана пропаганда по отношени на Русия ще видиш че май остатъците от запада са в минали векове дори вече като стандрат на живот и покупателна способност.

Дир-ници Айде разберете се дали е Северен Поток 2 или Норд Стрийм 2. Малоумно е да го пишете по два различни начина няколко пъти в една статия

Трябва да спрат да хрантутят Русия. Без този газ руснаците са измрели от глад. Спрат ли да плащат за газ, в Русия ще започнат гладни бунтове и Русия отново ще проси с протегната шепа както през деветдесетте години.

Ми да спират бе Що не те слушат тебе експерта?

За копейки

И как така съм слуга на Путин дебиле? Щото не мисля като теб? Ти слуга на Байдън ли си тогава?

Кой та знае и тебе как ревеш как руснаците са ти Виновни че не ти става малката буба Сигурно некви руски тайни агенти ти сипват нещо в ракията? Иначе си експерт по икономика Дава акъл на германците. Мале мале Ганьооооо.

Путин в момента държи всички опозиционери в затвора. Обсебил е властта и промени сам конституцията, за да управлява доживот. Минималната заплата е 80 евро. Какъв трябва да си, за да не виждаш това, освен слуга.

изпи ли хапчетата тази суртин.Май пак си ги пропуснал.

Че може ли Германия да поставя условия в случая?

Защото издържа Русия

обратното.Защото ако не е Русия май от Германия и това няма остане като икономика.

Шило

Много ми е интересно, кой друг ще се включи в това трасе?

БУНКЕРА Е КАПУТ ! ВСЕКИ ЕВРОПЕЕЦ , С ТРУДА СИ , ХРАНИ ВЪЛЦИТЕ ОТ "ВЪЛЧАТА БЪРЛОГА" - БУНКЕРА

Шило

Ако не е Русия, Европа-капут. И последните месеци го доказват. Всъщност, цените скачат от капана, който ЕК заложи за спотовите сделки.

Предлагам на САЩ да построят собствена тръба от Тексас до Европа. Дори ги предизвиквам, след като ТООООЛКОВА искат да са конкурентноспособни, но не могат да се наложат на свободния пазар! Всичко друго са поредните политически празни приказки!

Са коментарите . Сега всъщност трябва да се каже ,че Русия изпълнява точно всички свой договори. Тоест Русия не е намалила обема на доставената газ. За сегашната криза вина има единствено и само ЕС. Реално това е тест и за така наречения демократичен сгъстен газ ,който обаче не дойде тогава когато от него има нужда. Тоест говорейки за независимост от руски доставки ,трябва да се мисли и за зависимости на ЕС от доставките на втечнен газ или по скоро за липсата на такъв в момента . Това е ситуация, която може да се повтори в по лош климатичен момент и Русия няма да е виновна и затова

Нали трябва да се замаже срама на зависимостта на Европа от Русия… та затова да не се изложат още много… го играят уж че ,, поставяли условия,,. Усетиха се ранко… иначе ще са на дърва и въглища ако имат, те имат де. Американците пак бяха наритани…. за кой ли път вече… Викаха, скимтяха, нямало да се строи, продажниците тук писаха,, никога нямало да тръгне и .. нам ко.. пък той ще тръгне. Същото като с Кримския мост, Мадурко венецуелеца, Асад, все натирени от руснаците.. последно и излагация пред цял свят в Афганистан . Общо взето са изтласкани от така наречените им уж,, горещи точки,,.

А бе става дума за едни пари. Та хамериканците имат да чистят ГОУЕМ ВЪНШЕН ДЪЛГ за две години бюджета напред та ДАЛАВЕРАТА Е ОТ ЯСНА ПО-ЯСНА. Нали казаха .... че те ще ни продават газ ... втечнен ама не продават та трябва да си купуваме .... окупационен!!! А жалките Урки , милите се натискат да транзитират окупационен газ но .... да купуват Румънски по .... реверсивна технология. А Грета ТумБерг не седне да се изучи ами дава акъл (който нЕма), пълен смех ама на стъдено и на гол ГАЗ. Как ли ще изкараме? По точно става дума за едни ГоУеми Пари, ама много ГоуЕми, а бе за моите и твоите пари става дума ако не си разбрал.

САЩ не искаха, или не можеха да спрат СП 2 ? Вероятно можеха само да го забавят, което и направиха. Германия не е България. А все още не е ясно, какво говориха Путин и Байдън в Швейцария.

Истерията от американски санкции тепърва ще се разгори ! От евробудалите трябва да се изкарат пари за Покрайната , за армията им, която да държи Русия в напрежение.

За газта разбирахме Нещо ново за ковида има ли

Купил съм си кола, ама трябва да возя и съседа . ! ? Щото другият съсед така му е кефа.

Съседката не забравяй а съседа в канавката да изтрезнее

Даже ще остави булята край него, да не му призлее нещо.

Е играч е Путин играч не на дребно а на едро Защо Ами защото повярва на Австрия и Германия като основни газопреносни магистрали другото е всичко мижи дате лажем

Доста пропагандно безсилна статийка...

Кой ти чете статията? Само заглавието и...темата е поставена. Тука е истината.

Според мен Америка и Русия си имат договорки и работя заедно против Европа. Ако американците искаха СП2 да е спрян, щяха да го направят, Европа още си е окупирана територия, нещата не се връзват. Логично действията им не бяха насочени към спиране, а просто създаване на пречки, които да дигнат цената. Междувременно американски компании си купуваха Руска газ на занижени цени и си препродаваха свободно, това и продължава. Просто сме свидетели как се изтръскват джобовете на европейците, все пак една от тези страни има дългове да плаща, а Европа с тези политици е напълно беззащитна и сега и пускат кръвчица. Това е твърде вероятна схема.

Господине, мойте почитания, Вие сте умен човек! Искаме да Ви предложим работа! Напълно вярно е, че прецакваме европейците и от Изток и от Запад, на почивки, а ТЕ си и плащат като долни п*и! Съкращавам обидните думи за някои, все пак сме културни хора. Обичаме пазарната икономика! Обичаме борсите. Особено когато с нашите приятели кравите сме я измислили, откакто я има тази велика свобода само пачки диплим с нашите приятели кравите! Важно е Европа да е все така добра, да плаща! Обичаме парите на Германците, на Българите, абе изобщо парите са добродетел! Пак за хората гледай кво шоу им правим, работа на журналистите създаваме, тука има тука нема, яко, парите се въртят! Обичаме Ви Европейци! И нашите партньори зад голямата бяла локва Ви Обичат! Ние мечките се разбираме с кравите, иде ни отвътре, обичаме шума на парите! Мислете като ви вдигнем сега цените и изтънеят джобовете от плащане на парно и кво ли не, гарантирано съгласувано с любимия Ви американски посланик! Печалбите ще са на ФУЛ МАКС, а за Европа загубите ще са на приемливо равнище, никой не си убива гостоприемника от който се храни! Понякога използваме загадки като тази статия за да видим кои може да отдели истината от реалността, Вие господине можете! Нека Ви кажа една тайна, те бедните овце, така или иначе няма да я запомнят, прекалено са знаещи, Дънинг-Крюгер ефекта в Европа е кефещо разпространен, аз така си купих първата ЯХТА, за това малко по-късно! Когато кажеш истината на някой, те не ви вярват, особено ако нещата не са такива каквито изглеждат, а ние сме царе на маскировката! Ето ние господине искаме да доим европейците, но те да се чувстват свободни, защото тогава са най-продуктивни, илюзията трябва да е истинска, ние го можем! Както виждате ние няма какво да крием, с Американците си искаме СП-2, те са наши партньори и командваме илюзията в Европа! Много е важно да има ХАОС и несъгласие, така вдигаме цените, внедряваме се сред цели нации, абе изобщо играта доброто и лошото ченге е стара като проституцията! Но ето господине вие ни разгадахте, имате ясно съзнание, ще сте изключително полезен за водач на стадо, първо малко, после по-голямо, може да станете даже председател на Европейската комисия, някой ден! Единственото което искаме от вас е да ползвате таланта си да надушвате истинските истории и как да създавате илюзии, ако и вие си повярвате, вече сте незаменим! Така е и с яхтите дето ще си купите, първо под 10 метра, после 20 метра, някой от нас стигнаха и до 300 метра! За красотата на Руските жени няма смисъл да ви говоря, работата има много бонуси! Това е от мен, обадете се на централния офис, адреса е в Интернет, парола СП-2 го има и е чук, преведето си го на руски! Сега отивам да си раздаваме милионните премии, че имаме нови сметки и стана сложно, както се казва солидарни сме с европейците и борим корупцията. Много здраве и пари! Поздрави, Газпром обича България!

Аз опекох хляба в газова фурна за жълти копейки а в Европа .... Това е друга водка там са всички уууумммммни и т.н

Ха ха, европеидите въртят, сучат, пищят и накрая винаги сядат на руската тръба. Забавен е целият този цирк :)

Ръца- пръца. ....Т уй е , бабиното.

швабите ше разберат що дедите им беха бити и евани под Москва.... ще видат кво е кучи студ

ми е за другите около тях. Да не горят тихомълком уж от началните проби да не отива газта зян, а баш хивропейците да веят байряка срещу мужиците. ЩОТО немците помнят , какво е времето под Москва и край Сталинград. Ха, наслука!

В света има много компании, държавни и частни, които могат да закупят руски газ и да го транспортират по СП2. Естествено, ще си плащат за количества и транспорт. И който плати повече... Парите пак остават в Русия. А по СП 1 тече само руски газ.

Абе май старите немци от ВСВ не са казали на младите немци от ЕС, що е то зима и имали почва у нас. Това е все едно некой да ми прекара бензино колонката до вкъщи на цени 10ст / литър и аз да рева, що и комшията нема. Нещо не ми се връзва това изказване на "баба Шмеркел"

Тръгна за Унгария така тръгва и за Германия съд или без краварско съгласие Зима иде Политиците в задника Бизнес просто бизнес

Тръгна за Унгария така тръгва и за Германия съд или без краварско съгласие Зима иде Политиците в задника Бизнес просто бизнес

И дори при тия цени няма предлагане на газ? Ми, нали азерите, саудитите, амерканците...? Маани! Яйцааа... купува!

А през това време зимата неумолимо наближава. Хранилищата са празни, цената хвърчи в небесата, а руският газ тече като пълноводна река към необятната китайска икономика. Дали изпукалите от студ еврогейци ще са колкото в Тексас или повече? Всъщност, на кого ли му пука... На феодалните господари на европлебса със сигурност не.

Не мислете че германците те кошницата са оплели мислете какво става в България За Германия всичко е ясно нито заводите за стомана ще затворят нито автомобилната индустрия Зелени бембени там не пеят срещу бизнеса Прах в международната арена от политици мижитурки

А на мен ми се струва, че ако задуха по силен скандинавски вятър, веднага ще се направят изключения от европейските регулации.

Украина изтеглили късата клечка Бизнес просто бизнес

То при тия цени и амеркански танкери вече ще дойдат.

Ами те си плуват, обаче към Азия, там цените са по-високи. Газта е втечнена Руска газ от Ямал и други места, после демократизирана същата газ се конвертира в зелендаш. Те кравите не са тъпи животни :-).

И също така, петролът Brent надхвърля 83 долара за барел за първи път от 10 октомври 2018 г.

Вятър вее Тате маа пръшки с лук да се сгрее! Тръбата се пълни и това е Студът е по силен от тока

Вънка вее студ и мраз. В къщи вече нанай /газ/ праз. Тате маа пръшки с лук. Нека маа! Зимаа, ба. ..... Шиши- първи стъпки..

++++++++1000000

Руснаците не са забранили да я ползва друг тръбата, само че кой ще има желание да си догара газта в Сибир с бутилки и камиони примерно и да я пуска оттам към Германия!!!! Дори да има такъв като си калкулира цената за доставката по този начин, дали ще има Германска фирма която да изяви желание да купи от неговата газ! :)))))))))))))))))))))))))))

Укаинците не те изкат само да лапат и лапат и лапат и лапат и лапат...........

Бегом на западна граница на Русия и си купувайте газта там! След това си договаряйте транзита през Покрайната както ви е кеф. А то вие искате , мужиците да ви я докарат до задника и там да я купувате.

Имам усещането, че някой упорито желае да студува... само и само да си остане джендър.

Разчитат на Глобалното затопляне. Мооре, то да дойде Иванов ден- тогава ще ги питам!?

Интересно изискване на Германското правителство на заминаващата си баба!? Кой друг доставчик освен Русия очакват да използва газопровода идващ от Сибир, минаващ през морето и стигащ директно в Германия! :)))))))))))))))))))))) Това изискване е подобно на ония филмаджии, които не бяха допуснали филма "Чернобил" до участие в конкурсите, защото нямало цветнокожи във филма!? Иди им обяснявай че през 1985 година в централата освен бели, други не са работили и като цяло е нямало в СССР, а филма си е документален. :))))))))))))))))))))))))))))))))

Руснаците пак наритаха краварите.. ония врякаха, крещяха да спрат тръбата, най-накрая като видяха, че никой не ги базари за нищо се усмириха за да не се излижат още повече хихихи

Защо ЕС ни Заблуждава ? Има ли някой още който да си мисли че ще докарат ГАЗ от Африка или САЩ ? Аз лично мисля че дядо Коледа идва от Северния Полюс . Но тук всички ще си помислите че Русия ще е Доставчика ?? Да , ама не - Русия доставя газта , ама има много САЩ и ЕС Фирми Мераклии да я Препродават на Едро и Дребно - Пример - садиш Домати , идват и ти ги купуват , след това отиваш в Супермаркета и виждаш че яко си прецакан - продал си домата за 30 стотинки , а в магазина е 5 лева , хората са възмутени от Инфлацията , шефовете са изпратили парите си на Адвокати и Партиици за следващите Избори . ЕС Потъва .

Чува се, че и РосНефт е получил разрешително да изнася газ по Северен 2. Диверсификация ще има за всички от сърце.

Че иначе руснаците с тези жалки заплати човекоядци ще станат от глад

Пари не се ядат.

Колкото получават също не се ядат Толкова е минималната заплата в Русия, мамин доноснико

А германците без руски газ ще умрат от студ, да не говорим, че индустрията им ще се срине!

Условието на швабите е, Газпром да назначат Меркел за портиер. За момента Миелр се е съгласил само за чистачка. Колко време ще се надлъгват, не е ясно!

Норд стрийм 2 ?Това към журналиста писал това нещо. Към германците-да не се правят на ощипана мома че,каква зима идва.....!

Немците са най-големите лицемери. Иггодата от бизнеса с лошите руснаци си я изстискват докрай и когато се налага правят по някоя гимнастика като настоящата. За незапознатите тръбите на вече положения под Черно море Турски поток са в голяма част немски. Когато спряха Южен поток и цяла Европа се гърчеше: "Ау, ужас, зависимост от руски газ. Трябва диверсификация", немците продължаваха да ги доставят на бургаското пристанище и да си прибират парите на лошите руснаци. Е, и да ни смеят на тъпотата при затворени врати.

С тези пари от потока Путин плаща на продтитутката си Кабаева. Фондацията и прибира по един милион долара месечно само защото Алина спи с това старче

И ТЕ КАТО ТУКАШНАТА ГАЗОВА СЕКТА - ДЕКЛАРАТИВНО "ПОДКРЕПЯТ" ПРАВИЛАТА НА ЕС ((ТИКВАТА ГОНИ "ШПИОНИ", А ПРЕЗ ТВА ВРЕМЕ - УДАЛНО ЗАВЪРШВА КРЕДИТНАТА ТРЪБА, КОЯТО ВЕЧЕ ИЗЛИЗА ПРЕЗ НОСА ДАЖЕ НА БЕБЕТАТА!)) А ПУСКА БУНКЕРА НА РЕГИСТИРА 3-4 ДРУГИ ФИРМИ, РАЗЛИЧНИ ОТ ГАД-ПРОМ , КОИТО "ДА СЕ ИЗБЯТ" ЗА ТРЪБАТА

Германиските ел. централи минават на газ. Атомните ги забраниха. Германия си знае интереса, Русия има газ, на Германия и трябва, да не ги мислим, те ще се споразумеят. Германската промишленост има нужда от енергия и ще си я достови.

Тръбата тръгва от Русия, не виждам как по нея може да тече друга газ освен Руска, щото на Руска територия, демек където е началото тече Руска газ. Сега там Руснаците ако си направят 10 фиктивни фирми и кажат, че има 10 доставчика, Европа доволна ли ще е? Европейците май сами си правят проблемите и после сами си сърбат попарата.

Това да не ти е Русия, та още в зародиш да се смачква конкуренцията

Минава по дъното на морето, доколкото разбирам.

За други доставчици Газ има на много други места по света, не само в Русия

Аз не знам да има разклонения, ако трябва да има, а то май няма, как тогава е построена тръбата и то по законен начин и е получила разрешителни? Някои ако знае, нека каже.