Германия планира бърза държавна намеса в защита на ключови сектори на страната

Обмисля се закупуване на дял в ключови германски компании и така да бъдат предпазени от чуждестранно придобиване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Именно КУКА преди 4 години беше огромна стратегическа грешка на Германия, защото КУКА е най-голямата и богата на технологии за автоматизации компания в Европа и може би в света. Сега единственото което става - свиване на производството в Германия и пренос на цялото ноу хау в Китай. КУКА се напълни със служители на Китайското разузнаване и всичко се пренесе там. По-лошо - ако си поръчаш робот да ти прави нещо и да ти създадат уникален и конкурентен процес - след един месец (ако не и преди да го внедриш сам) се появява в китайския ти конкурент, получил го подарък от правителството си. Грешка след грешка в Европа по отношение на Китай, Русия и Африка. Но пък сме либерал гейски настроени - сиреч, на сравнително малка гръмогласна група гейове, се позволява да диктува цялостния начин на живот на другите.

Silverado

яки мита на всичко китайско и здраво рамо на вътрешнообщностните производители! А бизнесът от лакомия не се усеща как сам си реже клона!

Нямали веднага ЕК да реагира, така както реагира на нас? Защо германия да може, а ние не?

Както вървят нещата, скоро всеки ще си върти бизнес както му изнася. "Глобална икономика", "свободна конкуренция" и "равни възможности за бизнес" ще останат като термини единствено за да се "цакат" неудобните и да се промиват мозъците на стадото

Я виж ти, "чуждестранните инвестиции", тази манна небесна за страните от третия свят, се оказаха заплаха за миропомазаните господари на "демократичния" свят.

За едни е “държавна намеса”, за други - “държавна помощ”.