Гечев: Конго и Бангладеш имат по-нисък дълг от нашия

Няма от какво да се хвалим с това, че сме в първите три в Европа по-нисък дълг, смята Румен Гечев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма по-отблъскващ и нагъл индивид от Гечев. Миналата година отваряше и затваряше телевизиите с темата каква катастрофа е да се увеличава дълга. Сега се оказва, че е е много зле да намалява... Бааси!! Тези ни смятат за пълни тъпаци. Наистина комунделското нахалство и демагогия са бездънни...

Пич, 100% съм съгласен с теб! А спомняш ли си само преди няколко месеца как Драгомир Стойнев и Гечев не можеха да се разберат от трибуната на Народното събрание - единия викаше "що не взимате заеми - лихвите са ниски", а другия му опонираше със "задлъжняваме поколения българи".... Егати популизма!!!!!

Гечев, след като съотношението дълг/БВП няма значение, защо паникьосвахте и лъжехте народа през последните 2-3 години на тази тема???!!! И то заради заеми, които държавата трябваше да вземе, за да покрие щетите от вашето управление. Гечев, а ти спомняш ли си какви лъжи и откровени глупости говореше по темата - би ли обяснил какво стана с конституционното дело №4 за т.нар. "16 милиарда заем" и какво е решението на Конституционния съд по темата ?? Защо мълчите гузно? И би ли обяснил кога точно ги е взела тези пари държавата като заем и ако се окаже, че няма такова нещо, бихте ли се извинили публично на хората вие от БСП?? И последно - Гечев - ти знаеш ли въобще какво е това MTN Programme??

Ей некадърник, да мълчиш.

а той като беше министър при Жан Виденов , в Конго и Бангладеш взимаха по-високи заплати

набедени икономисте.Та нали при "мъдро" ръководство на БСП през 1995 -1996 год. и лично на твоето като министър на икономиката,превърнахте държавата ни в разруха и паднахме по-долу дори и от Конго и Бангладеш.Много бързо забравяш другарю,как лично заради тебе останахме и без резерв във пшеницата,че като на война внасяхме от Полша.Ошушкахте и резерва,гадове със гадове.

Така искаха началниците! Българите трябваше да стигнат дъното, за да променят системата. Във всяка от бившите соцстрани беше приложена подходящата рецепта и тя даде резултат. Нас ни оцениха доста ниско - хляб и чалга.

До скудоумния българин, натрупване на финансов резерв не увеличава нито заплати, нито крепи икономока!!! А интересно как за БСП САЩ са фалшива икономика, потънали в дългове, а сега пък този казва, че сам по себе си, дългът не представлявал нищо. Ами ако е така, що пищяха то ГЕРБ когато емитираха дълг. Сега е момента Бойко Б да лансира нов дълг....хахаха

И червени и зелени и кафяви и .... всички говорят чудесно, страхотно, великолепно. всички знаят отлично какво трябва да се направи. Като ги слуша човек му идва да запее. Лошото идва когат захапят властта. Изведнъж всички икономически модели се насочват към личния, частен интерес. Държавните ресурси стават частни, а икономически грамотните ни ръководители заживяват по-добре. Много по-добре, НО само те!

Въпрос на манталитет. Българинът е индивидуалист и има поговорка "Всяка коза за свой крак!" БСП поне правят нещо и за народа, докато ГЕРБ ги интересува финансовата стабилност и се ограничават само до свой тесен кръг забогатяващи. На останалите подхвърлят по някой % колкото да не протестират. Щом някой сектор надигне глава, ББ вади от държавния джоб милионите и раздава в първо лице, ед.ч.

JMM®

Най комичното е, че това лице Румен Гечев продължава да се изказва, да дава мнения и да УВРЕЖДА студенти с псевдо преподавателска дейност. Този би трябвало да е по нисък от тревата и по тих от водата, а той нагло се опитва да изказва мнения. Експериментите на това човече доведоха България до НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, но явно паметта на българина е къса.

В подобни ситуации като тези, в които се намираме сега, става ясно колко компетентни са хората, които управляват. Вместо да мисли как натрупаният финансов резерв да укрепи икономиката, за да нарастне ВБП и оттам да се увеличат доходите, ББ се радва, че дългът намалявал. Вместо да поставя условия за българите в Западните покрайнини, премиерът настоява Сърбия да бъде приета бързо в ЕС. Списъкът от неправилни ходове може да бъде продължен. Всичко това е въпрос на знания и умение те да бъдат използвани в подходящия момент. Ако управляващите ги имат, разбира се.

Обява:Продавам Държава без дългове и без население.

Какъв акъл може да ни дава този титан на икономическата мисъл който при управлението на Виденов ни доведе до просешка тояга и гузно избяга в Кипър да си харчи паричките и който вместо да се скрие и никога да не чуваме за него най-нахално се завърна в парламента правилно разчитайки на късата памет на хората. Що се отнася до дълговете на правителството то взима повече дългове и връща много по-малко. Но и това е по-добре от термитите на Гечев, които след себе си оставят пустиня.

А да припомним ли кой беше финансов министър по времето на Жан Виденов - ей тоя червен наглец, който стопи парите на обикновените хора, като направи долара по 3 000 лева! Аре у лево!

Да припомня ли, че малка държава като нашата е силно зависима отвън и когато управляват "неправилните" хора, и Господ да е финансов министър, ще го провалят! Сега сме много "добре" - най-бедни, най-корумпирани, но "стабилни" и правителството е харесвано от началниците, защото прави това, което кажат те.

По онова време не бяхме нито в НАТО, нито в ЕС, така че не му прехвърляй отговорността!

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, Национален статистически институт, Икономика и финанси, Брутен държавен дълг.. От 1996 до 2016.. Кога и при чие управление е намалявал, или се е увеличавал.. И се разбират най-добре басните - "Дълга намалява, те затова искат да ми срутят правителството!" От 13% го вистибирчваш на 29%, ама сега си щял да свалиш 2,4% от него..

но в Конго и Бангладеш все пак има някаква държава, а тук никаква!

На там отиваме.

Срам и Позор - един от министрите на Жан Виденов, който фалира България! Или не разбира нищо от икономика, или е бил пионка на някой. И в двата случая, ако имаше грам достойнство нямаше да се показва публично за секунда. Но.... Той е финансов Гуру на БСП последните години. И тук идва въпросът ЗАЩО? Може би същата група хора, които фалираха България продължават да дърпат конците на БСП. Може би, не ТОЙ трябва да отиде в Конго и да се скрие.

Господин Геков, надявам се, че ще се съгласите с това, че тази група дърпаше и дърпа конците и на ГЕРБ, ДПС, НДСВ, СДС и другите знайни и незнайни...

За да правиш анализи, трябва да знаеш и да мислиш, а като чета т,к, разбирам, че повечето участници във форума виждат само повърхността, ако надникнат по-дълбоко, вероятно ще разберат причините. Ще осъзнаят и някои исторически фактори, но това вече е много по-сложно и както се вижда, не всеки го може. Виденов сринал държавата! Ха-ха-ха! А поляците Виденов ли ги докара до просешка тояга, за да бъдат използвани като таран срещу цялата система? Мислете, бе хора!

Гърция има 10-пъти по-голям дълг и какво от това??????????

Ами.....имат много по-висок стандарт на живот...!

Защото имат по-умни икономисти от теб, бе Гечев...

Умен , прост - нещата в момента се решават от други "умници", чийто единствено постижение е да държат българите на последно място по стандарт на живот! А тоз по-нисък далг, мутрю да си го завре в .....Всички европейски държава, с по-голям дълг от нас, живеят в пъти по-добре!!!

Е да, но ти имаш за МП цял доктор на науките, виден икономист и международник, който каза, че парите не го интересували! И това е естествено, щото в крайна сметка не са негови...или поне някаква част от тях...

Ами то ние май и жизнения си стандарт мерим с Конго и Бангладеш.

Rumencho, Kazi pile kak beshe dalga po tvoeto vreme sas ZAN? Tato

Политиците са популисти по професия!