GECF: Рекордната цена на газа излага на риск глобалните доставки

През септември цената на газа на европейския пазар за първи път преодоля бариерата от 1000 долара за 1000 кубически метра

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а беше време, когато че русофобчета газта ревяха, че видете ли, в България цената на газта била най-скъпа от цяла Европа- цели 500 долара за 1000 куб метра, и за това трябвало да се диверзифицираме от руските доставки. де да сме знаели какви дни ще дойдат!

Имаме си наши енергийни технологии, а търсим как да се спасим от “скока на тока” ! 1. Ето първата от тях. Тя е е за производство на генератори за електричество на цена 40 пъти по-ниска от произвежданото от атомните централи – само 5 стотинки за квтч. и без каквото и да било външно захранване като газ, въглища, уран и т.п. България може да продава най-евтиното електричество в Европа, както и да дава на лийзинг тези генератори , а не само да постигне 100% енергийна независимост! Защо обаче тази българска технология, вече реализирана в няколко други страни /САЩ, Канада, Китай/ не се прилага в България ?! Виж повече тук: http://www.chukanovenergy.com/bulgarian и тук: http://www.energyrevolution.space/index.php/en 2. Има и втора /пак българска/: производство на течен водород на цената на обикновена вода при международна цена над 2,5 дол. за 1 литър и пазар за над 150 млн. тона годишно! Експерти, които я познават, са убедени, че това е студен ядрен синтез – енергията на Слънцето https://www.youtube.com/watch?v=2mpskk0ZZtY И затова питаме защо у нас вода газим, но жадни ходим?!

чудеха се и се смееха едни евроатлантици как Русия може да да отговори на запада с контрасанкции.Ами ето как -един от многото начини -фалити и изагуби за милиарди евра на седмица за ЕС. Итова е само началото.

Нали това беше целта. Целта е постигната. Да се купува втечнена газ от САЩ, понеже самите САЩ ползват евтина газ от Канада. Айде има достатъчно терминали, вкарвайте саз от САЩ и не се оплаквайте. ....... И да спрете с тая мръсна недемократична путинска газ от Русия