"Газпром" ще плати на Украйна 2,9 милиарда долара

След уреждане на дължимото по арбитражно решение двете страни ще се откажат от други претенции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украинците пак бяха прецакани! Крим струва много по-вече от 2,9 милиарда долара!

2019-12-21 22:53:58 Вече се по научиха-1 (нерегистриран) 2019-12-21 21:21:03 Вече се по научиха (нерегистриран) Газпром ще вдигне цената на газта на такива разбирачи като нас за да плаща политически решения на Шведския съд. Та в крайна сметка :Три милиарда долара струваше урока за всички потребители биле те бедни като нас Българите или богати като Германците. Ние ще го осетим по-добре за разлика от богатите Германци. Парното (и газта за битови нужди) в Украйна последната седмища го дигнаха само с 30%, а за последните 3 години то скочи двойно; същото е в Полша и балтииските джужета. Нищо ЛИЧНОр но клиентите както винаги плащат шоуто.

Че Европа няма да позволи на Газпутинпром да ни изнудва повече колкото и заробващи и срещу българските интереси споразумения да сключват дъщерните компании на Газпутинпром опериращи в България като български.,,Булгаз”, и ,,Бултрансгаз”

Мужиците да земат да почакат малко с тези милиарди !. Щото както е ,,надута,, тази бабагазопреносна система , като вземе нещо да ,,пукне,, , укрите не ще могат са си платят неустойката тогава!

Всъщност голямата новина е отпадането на взаимните претенции, в това число и тези по "Харковското споразумение" за отстъпката за ползване на базата в Севастопол. Тя беше най-силния коз на Украйна срещу "Газпром". Сумата, която се дължи по нея е огромна и при това перманентна. Дължи се за целия период на ползване на базата. Поради това, че Крим все още е украински според международното право, отстъпката от експортното мито се дължи до подписване на нов договор.

Мии, нека Крим си е ,,,уйкраинсkи, бе !

Както винаги тук се заформи спор между разните му там фобии и фили и естествено коментарите са пречупени през техните болезнени пристрастия. Повече дори не са разбрали какво се случва. Просто има нов, макар и за по-кратък срок и по-малко количества договор. Той на практика е същия като подписания навремето от Тимошенко, за което е обвинена и осъдена за държавна измяна. Така "Газпром" си гарантира транзита до изтичане на срока на редица договори за доставка на газ. На практика ощетени се оказват редица фирми вносители от ЕС. Поне докато не се довърши "Северен поток 2". Те ще трябва да плащат за транзит през Украйна, което ще им излиза по-скъпо. Те и затова толкова лобираха за него.

Хехе..нали "Путин си го местел " относно решенията на съдилищата бе русороби? Кво стана, а? Ще плаща и за малайзийския самолет десеторно!

Не знаем някога над Русия да е падал такъв аероплан!

Тактическо остъпление. До завършването на СП2 и ТП.

Украйна избра на своите избори да бъде в Европейският съюз. Украйна избра завинаги и окончателно да се освободи от руско робство и от проруски крадци като Янукович. Както цяла Източна Европа се освободи от половинвековното червено фашистко робство, от газовата камера Русия., тогава и ссср се разпадна, защото нямаше повече роби да работят за нея, а русите са деградирали алкохолици. И съвсем закономерно БВП при ссср от 21% веднага падна на унизителните 1,6 % и руската фашистка пЕдерация се превърна в Нигерия но със сняг . Както всички Източноевропески държави , така и Украйна направи това достойно. И сега с удоволствие гледам как платените руски подлоги пикаят кръв… но те вече са си свикнали да бъдат наритвани като крастави кучета.

Украйна избра американското робство и проамериканските крадци като Порошенко, Коломойски, Тимошенко... и тям подобни. И цъфна, и върза, за радост на дебилите по света и у нас.

Тя и аненцефалията ти е завинаги и безвъзвратна....

Опитът да се заобиколят газопроводите на Украйна вече струва на Русия повече от 50 млрд. Долара, а хората на Путин харесват тези цифри.

Отново и то всеки ден добри новини за България. Победа на свободна Украйна, която е избрала пътя към Европа . И по-далече от руският концлагер. Сега червените мърши ще започнат да вадят от девет кладенеца вода за да разводняват форума - ма то участвали само 3 милиона. ма то не били 47 % а били само 13 % , ма то котката на зеленски не била зелена... Тъпа платена комунистическа сган, НЕ ВИ МИНАВАТ ИНСИНУАЦИИТЕ. Пикайте кръв путински подлоги... В свободните демокрации като Украйна хората избират свой президент. В фашистката Русия диктаторът на Путин промени конституцията и стана вечен цар на руския концлагер ГУЛАГ.

2019-12-21 21:21:03 Вече се по научиха (нерегистриран) Газпром ще вдигне цената на газта на такива разбирачи като нас за да плаща политически решения на Шведския съд. Та в крайна сметка :Три милиарда долара струваше урока за всички потребители биле те бедни като нас Българите или богати като Германците. Ние ще го осетим по-добре за разлика от богатите Германци. Парното (и газта за битови нужди) в Украйна последната седмища го дигнаха само с 30%, а за последните 3 години то скочи двойно; същото е в Полша и балтииските джужета. Нищо ЛИЧНОр но клиентите както винаги плащат шоуто.

Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа ватенките са обречени на фалит, глад и Капут. Русия е само една бензоколонка за Европа. 70% от руския БВП пада върху газта и петрола. Общо 95% от БВП на империята пада върху природни суровини, а само 5% падат върху други индустрии, включително оръжие. С намаляването на цените им руският БВП падна. През 2016 г. те бяха изпреварвани от малка Южна Корея-държава без полезни изкопаеми.

Чудесно, като се изчерпат извънимперските залежи и шистовия газ, тогава пак руски газ ще купувате, но на безалтернативни цени.

И от Катар ли искаш да ти вкарат ,,Тръбицата,,?

На чужд гроб плачете тролчовци смърдели! Коментирате неща дето са безумно далеч от Вас. Големите си знаят работата. Нито сте на интелекта на хората от Газпром, нито на украйнските преговарящи! Рядко жалки"разбирачи"!

Гъзпром тепърва ше се научат да плащат и да работят на пазарни принципи!

Три милиарда долара струваше урока

зеленият е назначен от кремъл. прекалено "меко" се разбраха -- нямаше екшън, драми, напрежение ... много се "кляка" в днешно врема, много .... сами убиват "полюсите" после чудят защо никой не гласува по света...

Добрата Русия спасява както винаги.

Дано не го изпиташ на доносническия си гъз

А България се отказа от писмен договор за гарантиран обем на транзит до 2030. Без компенсация на транзитните такси.... Изтегли заем, за да строи продължението на турски поток, от който няма никаква нужда да отребяваме газ поне до 2025....

Дай факти:-)))

Следящия факт е бухалката по дебелата руска глава

Квичетееееее ощиииии

Ниакои сте катаде

Крайно време е руските танкове да дойдат, че от тези фашисти не се диша вече!

А стига бе. Вчера кекнаха на Украйна веднъж, днеска втори път. После ще се чудят що им е подут корема.

Вместо военен парад в Киев, "Газпром" ще плаща милиарди на Украйна. А от нас искаха - да им плащаме, за да си прекарват газа през територията. И украинците се оказаха по човеци от нашите членестоноги!

Дано му стигнат на Зеленски да плати на началниците си, но едва ли.

Нещо се дразниш, че ще замине касичката с копейките за Украйна. Спряха ли ти вече парите?

САЩ - държава с дълг от 22 трилиона долара, забранява на ред страни да развиват реалния сектор от своята икономика. И скоро може би ще поиска от тях да спрат да дишат - така говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира днес влизането в сила на санкциите. Американската идеология за живот на заем не издържа световната конкуренция и финансовото министерство на САЩ редовно го потвърждава, издавайки нова "заповед за икономически арест". Скоро ще настоят незабавно да спрем да дишаме. И мнозина дори ще изпълнят това искане, написа Захарова във Фейсбук.

Еми колкото и да се коси, така е. САЩ са много мощни и правят каквото си поискат особено с разни смешници като Шаломов.

Така е Милър. Времето ви изтича. На теб и на другия синедрионец Шаломов.

"при условие че бъдат установени конкурентни тарифи", каза Милер... Ето къде е разковничето-Транзит ще има, но само ако украинците се държат прилично и не рекетират с ненормално високи такси, както правеха преди. Нека пак да припомня, че 2016 г. поискаха 7,90$ за пренос на 1000 куб. метра газ на 100 км. Това беше рекет, пазарната цена е около 2,5$.

Русия умира от глад бе, идиот Тези три милиарда долара по конкурентни тарифи ли ги плаща Смешник

Така беше преди години, вече не е. Извади си главата от там, където си я заврял и се огледай. Много неща вече не са същите. Не трябва да си много умен, че да разбереш това. Изглежда при теб и това ниво е недостижимо.

Русия умирала от глад викаш! Ахахахахахах, клет папуас, Русия изнася селскостопанска продукция за над 24 милиарда долара годишно - от това печели повече отколкото от износ на оръжия! В момента са номер 1 производител на пшеница в света (задминавайки САЩ, Канада и подобрявайки рекорда на СССР) - изнасят я за ПОЛОВИНАТА СВЯТ! Ама "умирала от глад"! Тъп и дементирал от глад булгаропитек хахахахахах

Тя Рашка повремето на Сталин изнасяше още повече селскостопанска продукция и така докато милиони селяни в Украйна, Казахстан и другите республики измряха от глад!

Че те украинците и досега се държаха прилично. Прибираха само половината. Няма никакви железнобетонни гаранции, че няма да продължават. Тъпоъгълни смешници, после българите са им виновни че са кухи лейки.

Гаранциите са Северен и Турски поток. Почнат ли укрите пак да шикалкавят, спират транзита. Преди Украйна транзитираше 80% от руския газ за Европа, а сега тези 40 млрд куб. са по-малко от 20%. Ако много знаят и без тях ще останат.

Въпросът е колко ще вземе от Украйна.

Има сделка! Комика - президент замогва! Колко му е. Още една - две сделки с Русия и ще се обзаведе в Калифорния САЩ до жувот.

Не разбирам злоба срещу Русия на някои в форумите. Направо като в шопски виц "Не е важно я как съм, важно Вутьо да е зле".. Но на Газпром тази сум,а все едно бълха го ухапа. А за българия да прави гадории, по-скоро да говори гадории за Русия е много зле. Лишавате народа от печалби.

дано се разберат- братски народи са.

А дано си девствена ма Айше. А дано, Манго, ама надали.

Какъв ужасен шамар И какъв ще е огледалният отговор на Русия Май ще спрат тръбата за руска водка към Америка Ужасен срам за Русия И пред Украйна капитулира И три милиарда долара има да плаща за газ Явно вече и птеродактил като захарова не може да уплаши американците

Тия думички твои ще си ги поставим в рамка, за да не ги забравиш или когато се скриеш. И ще ти ги напомняме, когато дойде Денят на въздаянието от руска страна. Макар че няма нищо толкова фатално, в дългоспочен план печалбата е изцяло за руската страна.

Може ли, докато дойде възмездието да се одупиш, за да те опраскам набързо? Няма да ти вкарвам тръбата от южен поток в задника, обещавам

Към БАй Бай> я върви си оздрави простата, че ти изгниха ГАЛОШИТЕ да ги опикаваш ! ЗА другото мечтаеш явно , или сънуваш, тъпако:-)))

порецдния тотално невчас със ситуацията и тълкуващ нещата така, както изстрадалия му мозък биха ги смелил! Украйна няма нищо освен ТРЪБА! ПРАЗНА! Това което има е празна тръба, глад, мизерия, съсипана икономика. Русия има газ, има много клиенти които искат да го купуват, а вече и АЛТЕРНАТИВНИ маршрути по който да го доставят. Кой е прецаканият, айде напъни албанския реотан!

Същият трибунал преди 2 години осъди Уркайна да плати на Русия отпуснатия й заем от 3 милиарда. Танто за танто, с тая разлика, че протоколът е подписан и той съвсем не е в полза на Уркайна като стратегически игжрач - транзитът през следващите години ще намалява, а уговорката е повече да не се изявяват никакви претенции от шумерска страна. Що се отнася до ЕС, те пускат потоците под водата от север и от юг, като алтернатива на шумерските.

Кагебистът шантажираше цяла Източна Европа като спря газа през 2014 г. Сега с неговите камъни по неговата глава - той сега напира да пуска газа, ама на него сега му го спират. Европа има откъде другаде да вземе газ, ама той няма на кого да продава. Затова сега дава мило и драго, само и само да не го отрежат. Ех, какви времена настанаха - когато големите хитреци се нахитриха.

Русия има на кого да продава газ в Азия, ако не знаеш и то, целият си капацитет. Но, не желае да прекрати икономическите си връзки с Европа, докато Европа не се убеди от опит, че е по-добре да получава газ от Русия, а не от САЩ и "Бритиш Петролиум" Великобритания. Като скоро дойде на власт във Франция опозицията - мадам Льо Пен, хамериканците ще видят бял вук по пладне!

Дребни стотинки за Газпром

Да е жива и здрава Русийката. Пак да си приготви едни 3 милиарда и пак да заповяда! А през това време позволяваме пак да плаши със спиране на газа.

Щом имат пари да платят, значи имат много повее пари. Това е положението. Само, е соросоягите се насраха.

ша плаща и хоро ще играе... даже Крим ще върне.

Да се смея ли или да плача?

Абе к'во става тука бе другари? К'во става тука бе?

Къде е джуджето да коментира..ха.ха

Украинците е време да се осъзнаят кои са им приятели. Русия им дава пари, САЩ им продава оръжие да се самоизбиват.

Русия им краде територии и уби от 2014г насам 15 000 украинци... Ти как смяташ че ще се обичат ли следващите 100г..ха.ха.ха

Нека позная - ти си "северен македонец"....

Русия не им дава, а им изплаща дължимите им пари. И ги изплаща, не защото иска, а защото беше принудена да си плати дължимото.