"Газпром" и "Нафтогаз" ще подпишат 5-годишен договор за транзит на газ за Европа

Русия остава надежден доставчик на газ за Европа, а Украйна - стратегическа транзитна държава, заяви Марош Шефчович

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин се канеше да остави Украйна без газ и като я нападна се чуди от къде да обикаля с патоците..ха.ха Патоците не са готови и сега коленичи пред Киев..ха.ха Иначе гладните руски канибали него ще ядат..ха.ха

Браво на Ердо - изкунди Путин с един милиард долара със задна дата. Украйна са върхът -, почти три милиарда долара прибират от кочината! Милер е пътник. Путин няма да му прости. Браво на ЕС (вкл. България), че се солидаризираха с Украйна , забавяйки всички други патоци. Единодействието срещу врагът на западната цивилизация и на цивилизацията въобще, дава добри резултати.

те за това са с каски че очакват руския народ да ги посипе с камъни :)))))

Никой не може да се решава с Русия. Защото врътне ли кранчето, целта Европа ще стои на тъмно и на студено. А народът излезе ли на улиците, отидоха тлъстите заплати на Брюкселските зелки.

Един много добър ден за световната демокрация. Браво!

Путин отново им ги наби. Нови милиарди ще потекат към Русия. Защото видя се -Европа без Руски газ не може

Показаха на бензиджията кой кара влака.

за руССката Имперска амбиция - целият ЕС е наколене пред пияните еврейски чебурашки!

Големи четки е направил тоя Шефчович на Путин. Щото Русия ако не бе дала газ, Европа щеше да замръзне. Пак излезе човечен, въпреки че джендърире не заслужават

Ако не бяха дали газ, щяха да ми ядат уя. Хем си плащат 3 милиарда, хем газ дават. Така се ебе мъжко дупе.

Който държи ножа (газа), той поръчва музиката В случая това е Русия.

Браво. Само Путин оправя жендърите.

хем си плаща, хем я клатят кочината руска.

Ами що продават на врагът -Европа..ха.ха.ха нали бяха насочили ракети да я правят на радиоактивна пепел..ха.ха.ха Да бяха спрели транзита през Украйна както се каниха ..ха.ха.ха Путин стана за смях..ха.ха кремльовско икономическо джудже..ха.ха

Те не дават газ, а продават газ. Схващаш ли разликата? Или всички сте тъпи като Еднокнижния ви Вожд.

вярно - може да се откажеш от хляб, на държателя на ножа - ще му увесне сопола! нещата ВИНАГИ са двояки, но малко са тези, които им стиска да обърната "другата страна"

жунгла....

Ами продават, защото печелят милиарди. А Европа няма избор. Без Руския газ умира права.

Продават, плащайки 3 милиарда долара и давайки я почти безплатно на Украйна. Съдраха му гъза на Дреба!

Още милиардера в джобчето на дядя Пътя. Еврогейците разбраха, че без газ не става.

Шевчович определено се е изгаврил. Хем им го нахендря, хем ги хвали, че му дават много пари.

а такава музика поръча Путин.ха.ха.ха

И САЩ добре си изиграха картите. Jаvelin дръпнаха фъшкията на Късия и си седа на гъза. Вкараха му го до сливиците този път. Синхронно.

Само Руската кочина ли има газ бре..ха.ха.ха Вземи малко се ограмоти кой е добил най-много газ в света.ха.ха

Каков добар човек е тоа Путин. Отново се смили над бедната Юропа.

Русия става все по-богата. Това е добре за нормалните хора. БАРИ едва ли ще посмее да я нападне.

Щастливи еврокурви!!! Само бой, ебан и гръцка музика ги оправя!!!

Ако Путин не се беше смилил, украинците щяха да оглозгат с кокалите оня Клоун дето се прави на президент.

украинците са умен народ. з-а пореден път пуснаха джуджето по пързалката с бръснарски ножчета..

Всъщност Тръмп е наложил санкции не само на Северен поток 2, но и на Турски поток. Потоци няма да има. Затова беше онзиденшната злоба на Путин по отношение на България.

Русия отново ще владее целия Европейски пазар. Краварите с техния втечнен газ в буркани, отново издухаха супата. Да си ги продават на пуделпето си Боко Тиквата.

Направо!!! Не можа да издържи да ебе семейство Тръмп!!!

Да де, но фактите говорят точно обратното. А на вас скоро ще ви спрат денгите, щото няма.

И кво стана сега с прославутото Хъбче на Банкянския енергетик? С кво ше го пълни?

Или как всъщност ЕС, Русия и Украйна може даже чудесно да си се разбират, при едно условие обаче, а именно в картинката да НЕ присъства кой?.... Американска Държава разбира се...!

Хъбчето на Тиквата може да се напълни само ако всички герберасти се наредят в кръг, хванат се за ръце, наведат се и започнат дружно да пърдят в него. Само тогава.

Става въпрос за нищожни количества докато се довършат северен поток 2 и Балканския поток. Нас това не ни грее! Нашата газ ще минава през Ердоган. Ако бяхме по умни и не се слагахме на американците, то и ние щяхме да получаваме газ директно от Путин на украински цени (с отстъпка от 25 % спрямо европейските такива). Сега тази отстъпка я получава Ердоган за наша сметка! За това трябва да "благодарим" на соросоидите които са на заплата в американското посолство. А са 3-те милиярда в газови доставки за украинците го разбирам Путин. Той винаги е казвал, че руския и украинския народ са един народ, но за съжаление тази безплатна газ няма да достигне до обикновените украинци, а ще бъде открадната от фашистите които тероризират украинския народ!

Ще се справим както винаги. Никога не сме разчитали 100% на газ от Русия. Ще има газ от Азърбайджан, а в перспектива от САЩ, Казахстан, Гърция и Кипър. България не зависи толкова много от газ, че да си разплитаме чорапите.

Шах и мат за Газпром. Сега Путин може да си направи рокада на орехите от яд..

за пореден път територията, вкарвайки я в харчове, комисионните от които ще приберат ортаците му тук, вкл и боко тиквата, а крайният наебан ще е бай спиро ок каспичан Ето така путлер в дълбора комбиницания за нашата енергияна мафия отново наеба българина, т.е. матряла

От цялата врътка, отново изигран остана Тиквата. Лошото е че покрай него и всички българи.

наема ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА, а сметката ще бъде платена от Хората!

колко са забогатели украинците от руския газ чак да им завидиш. къде си видял гладни ватенки(40 милиона ровят кошовете) да направят някой друг богат..

Пути н бил бесен вчера, ботокса му се е спукал.

Каквито и да са параметрите, съм убеден, че Турски поток и Северен поток 1 и 2 изпълниха своята роля. На Украйна беше показано, че НЕ може да спре руския газ към Европа. Парите , които вече ще получават за транзит са в пъти по-малко и рекетьорските такси, които искаха за транзит на газ през 2016г. ( 7,90 долара за преноса на 1000 куб. метра природен газ на 100 км.), са вече химера. PS Само за сравнение таксите които ще получава Булгартрансгаз от пренос на газ по Балкански поток са 2,21 долара и от тях ще трябва да изплаща дълг 2-3 млрд лева, които взе за направата на газопровода. А Украинците искаха 7,9$ -чист рекет , а после реваха, че ги заобикалят.

русофилите не са хора.

Украйна и Русия са един народ у лесни ще се разберат Бай Ганю да не се притеснява за това, а да гледа откъде ще задуха вятъра за да може да се натерти в правилната посока със свалените гащи.

10-ки милиарда загуби за Русия от спирането на Северен поток 2. Около 12 милиарда долара репарации за Украйна ще трябва да плати гениалният шахматист.

Сега пък станаха един народ. Нали 13 000 руснаци са избити в Донбас от "украинските фошисти", понеже са един обичащ се народ.

И все пак никой не може да отрече, че Путин е велик стратег и тактит. Цяла Европа ще купува руски газ и то на цени, които Путин им каже.