Гърция поиска предсрочно да погаси част от дълга си към МВФ

Това ще повиши доверието към нашата страна и ще й даде самоувереност, каза финансовият министър Стайкурас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АААА,НЕ! НЕМА СЕ ИЗМЪКВАТЕ ПРЕДСРОЧНО,ЛИХВИ НИ ТРЯБВАТ! ИНАЧЕ КАК ЩЕ СМЕ НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИТЕ ФИРМИ ИЗОБЩО,В ЦЕЛИЯ СВЯТ! ВЪПРЕКИ ИНФЛАЦИИ,РЕЦЕСИИ,ВОЙНИ,КРИЗИ И ПР. ИЛИ ПО-ТОЧНО, ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ!

Гърция е безкрайно и безгранично, ама наистина безкрайно и безгранично благодарна на всички български управници от последните 30 години. За такава манна небесна, като природна даденост да имаме сто пъти по-хубави плажове от гърците и насила да си прогоним населението да летува по техните камънаци, те не са мечтали и в най-смелите си мечти.

По-хубави плажове от гръцките?! Ти изобщо бил ли си в Гърция?!! Южна Гърция е уникално красива! Не може да става и дума за сравнение! Съвсем различна флора и фауна от българската! Все едно си в Рая! Да не говорим, че в България почти няма лято...

Малей! Откъде ги измисляте тези глупости, коя от коя по-голяма.От 378 километра брегова ивица имаме плажове от около не повече от 200 километра. Гърция е с Брегова ивица 14 880 километра и поне 2500 километра плажове. При това може да се ходи поне 2 пъти годишно, а по нашите за съжаление летния период е доста по-кратък. Аз лично предпочитам българсите плажове, заради морето с ниска соленост. Но такива изказвания като твойто са абсолютно идиотски и неверни.

Страшна селяния е по нащо море, батки с татуси. мръсотия по плажовете насекоми в стайте. 90% от хората на морето не плащат данаци за квартирите дето дават под наем!

"За осем години Гърция получи над 273 млрд. евро помощ от кредиторите, еврозоната и Международния валутен фонд, в рамките на три спасителни програми." Голямо излизане. Влизаш в магазина, вземаш чувал салами и една дъвка, на излизане плащаш дъвката и си чист като... грък. За информация това е между 1 и 1.5 пъти от техния БВП.

Не е така. По-голямата, да не кажа почти цялата сума от 320 млрд долара е за плащания по стари задължения с високи лихви от по 7-8%, които постепенно бяха заменени с дългове с двойно по-ниски лихви. През 2009 г. Гърция беше с държавен дефицит от 15,1%, а сега последните 3 години е на излишъци от по 0,5 до 1,1%. Въпреки това дългът им расте леко. Държавният дълг на Гърция е нараснал до 334.9 млрд. евро през третото тримесечие на 2018 г., или 182.2% от БВП на страната.