17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гърците плащат данъци колкото нас.. тоест нищо

Да плащат,ама другите,мързеливци.

6-та година съм на Ситония ( Каламици) и касов бон не съм видял ! Нито от стая нито от кръчма ! Така , че тези на някой друг да ги разправят “братята” византйици .........

Смятай, нашенските тарикати са превзели района, даже и полицията бачка за тях.

Плачат за подбити цени, а не се сещат да спрат изтичането на данъци през фирмите, които бягат от Гърция и плащат данъци у нас. А когато и СевМакДоналдс влязат в ЕС много гръцки фирми ще избягат и там.Зер и там се учат от нас. Ще пуснат 10% данък и ще привлекат гръцкия бизнес.

Прави са хората! Така трябва да функционира една правова държава. В противен случай става като в БГ. При нас българските хотелиери и туроператори ги гонят за какви ли не данъци, сертификати, лицензи, а разни интернет платформи, като букинг и много други, реализират огромни печалби без да платят нито лев данък и не подлежат на никаква регулация. Ако това не е монопол, подкрепяно на държавно ниво, здраве му кажете! Евала на гърците и турците! Там тези схеми не минават! Там държавата пази СВОИТЕ данъкоплатци!

Гърците плащали данъци.Най краткия виц.

Руснаците правят същото в безбройните си имоти по нашето море, но за нас това не е проблем и никой не протестира, защото са... братя, нали?

Апартаментите на руснаците се "менажират" от нашенци, които крият доходи и от държавата, и от собствениците.

ха ха, най-редкият сувенир който може да си донесеш от Гърция е касова бележка

всички ли гърци плащат данъци?За да имат 300 млрд. държавен дълг доста са точили,а не плащали :д

Бях по работа на Корфу баш в сезона - всички необходими документи ми издадоха, барабар с касовите бележки. На Родос (пак по работа) и пак всичко беше ок с фактурите и касовите.

бяхме бедни, защото сме прости. Ха, сега да видят какво е мафия, при това те все пак имат полиция и държавна администрация, различни от тази мафия, а какво да кажем ние.

Хахаха, гръцките собственици на малки хотели, плащали данъци... Искам някой да ми покаже, как е успял да си плати на такова място с кредитна карта ....

Вчера се прибрах от там. Платих по 100 евро на вечер.... е касова бележка няма, но в ресторанта можех да плащам с карта... пак без касов бон :)

Плащам в малко семейно хотелче на Халкидики с карта. Всичко накуп накрая. В началото Пос терминалът им беше нещо, което не съм виждал другаде. Голям с едни огромни копчета, не си знае годините. Сещайте се от кога приемат кредитни карти.

Нашенците с имоти в Гърция дължат там данък сгради и туристическият данък ,но също дължат и у нас данък за приходите от наем като физически лица ,естествено не плащат нито едните нито другите ,гърците са същата история ,за което се резервира през официалните сайтове плащат ,но имат много клиенти които си резервират директно ,обикновено познати и редовни клиенти,при нас на морето е същата работа ,руснаците имат хиляди имоти и си ги отдават под наем на други руснаци без да плащат нищо на държавата ,това важи и за украинци и англичани които имат също много имоти по черноморието.

В Гърция не са много по данъците, въпреки че след фалита доста им постегнаха коланите, но виж да подбиеш цените на грък това си е вече сериозно

Бил съм много пъти в Гърция и на тип студиа по северното им крайбрежие и по островите, Никога, ама никога не са ми издали документ. Дори когато си поисках в една от къщите под наем ми отговориха, че ако искам фактура да съм заминавал на хотел. Познавам гърци с 10-12 къщи за отдаване под наем и не само че не плащат данък печалба, ами и данък за имотите не плащат. Явно нашенците почват да им бъркат сметките и маляките почват да реват.

Не се притеснявайте православни братя. Съвсем скоро ще си вземем обратно Халкидическия полуостров, който не е ваш, а ви го подариха мерзавците Франция, Англия и Русия, а вие по братски ни обявихте война в гърба. Такива данъци ще ви платим, че свят ще ви се завие

Да, да...

Дано никога не си го вземем, че ще стане грозотия, мръсотия и чалгия като на черно море. По-глупави от нас българите трудно се намират :(

Айде бе, гърците се избиват да плащат данъци? Ееее, не нам тия. Лично грък навремето ми разправяше, че Варуфакис им бил казал - каквото си изработите през лятото, ваше си е. Ни касови апарати, ни фактури, ни картово разплащане - нищо. По-полека с византийските номера!

Не че нещо, ама всички, които имат имоти по морето, и у нас не плащат данъци. И руснаците, и англичаните, и българите, че и местните селяндури. Да не говорим за къмпингарите, тези с палатките и онези, с караваните. Я им треснете по една глоба, дайте ги на НАП и ги накарайте да доказват с документи откъде, аджеба, имат пари за море при заплати от 600 лева и цена на саламите по 20-30 лева за кило! Хайде де, ще ощетяват хазната и Бойко конкретно... Че те и пият, притова домашна ракия с неплатен акциз! Крадци и измамници...

А да затворим българската граница за за ТИРове? Вие си минавайте през Италия...

Накрая германците да платят и това е.

Мода та потвърдя че и гърците не плащат данъци. Преди 1-2 години последно като бях наел студио не през booking.com собственика на една сграда на 3 етажа с поняколко студия в нея ме извика в "офиса", приемаше плащане само кеш и като му платих потърка по брадата и вика "машала". бележка не даде :) От тогава само в букинг :) така че цялата работа е малко PR акция и звучи като ксенофобия :)

А, че на нас и въпреки букинг ни се молеше един симпатяга за кешово плащане. Не можел бил да тегли повече от 1000 евро от банкомата. Ама това беше в тяхната криза де.

Много са ми интересни тия нашенци, дето наели за 7 нощи едно студио с 2 квадрата баня и чамовите шкафчета в някое затънтено селце по Беломорието и вече се пишат най-големите експерти по туризъм в Гърция. Естествено, че в една южна, балканска страна много хора не плащат данъци, но това не значи, че ВСИЧКИ и НАВСЯКЪДЕ в Гърция не плащат данъци!

ПАРИТЕ ЗА НАЕМА СЕ ПЛАЩАТ В БЪЛГАРИЯ. ДАНЪЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!! ........В ГЪРЦИЯ САМО ДАНЪК СГРАДИ!!!:))))))))))

ОСВЕН ТОВА гърците да инфорчират и БЪЛГАРСКИЯ НАП! Нашенците дължат данъци и в България!

Не си много запознат, ама карай....

там дължат местни данъци, а тук - осигуровки и ДОД върху остатъка

Хммм. не си много запознат... Ако този доход се третира като такъв от източника в Г-ция там се дължат данъците в/у него... Ако имаме договор за избягване на двойното данъчно облагане, тогава платения данък там се приспада тук. При положение, че данъците са по-високи там, тук демек нищо не се дължи на хазната.... Разбра ли?????? Ощетена е гръцката хазна със сигурност, не че самите гърци не избягват плащането на данъци в пъти повече....

ПРАВИ СА ГЪРЦИТЕ!!! Не стига че нашенците са отишли там ами и лъжат!

Същото правят руснаците у нас.

Бе,

И руснаците в България отдават десетки хиляди жилища на сънародници без да плащат, но никоя от българските служби не реагира да потърси данъците им.

ами държава какво зяпа - също да ги притисне - трябва да има ред

Чувал съм,че гърците масово не плащат данъци,а на някои острови са официално освободени

Тъй де, ама все някой трябва да плаща....

Гърци и плащане на данъци?!?

Е, ако си чужденец в Гърция, защо да не те накарат да плащаш?!