Фолксваген с нов срив на продажбите през април

Общият брой на доставените коли в Европа е намалял с 83 процента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намаление!

Сега е момента да си купите подвижни ламарини, които само след първия километър се обезценяват с 1/4, а оттам нататък стремглаво надолу.

Старите са ти сметките - тези норми на обезценка бяха преди колапса. Сега изобщо няма кой да ти купи ламарината, а много не бияха я взели и подарък, заради съпътстващите я разходи.

Затова фрау Меркел пак ще пусне схемата от 2009 год. - нови ламарини срещу стари и 5000 евро отстъпка.

За да оправдаят с нещо печатането на пари се измисляха какви ли не дейности от типа на пърдене с уста, балет с пръчка в ануса, преброяване на дивите зайци ( не е само филм), културни излжби с тоалетни аплиакции, всякакви видове побоища се превърнаха в професии и въобще хиляди тотални глупости. Имаше и по-смислени - като например превръщането на вещи за дълготрайна употреба във вещи за ширпотреба - производството н аколи е много характерно. Мощностите са разчетени все едно през година семействата трябва да си подновяват автопарка. На 5 годии , ако автомобилът е качествен им авъзможност поне още толкова да се използва. Хората дори и пари да имат , място нямат да си купуват непрекъсното нови и нови и нови автомобили. Така е и с десетки други производства и за бита и за индустрията. Отделно, че производствата се съобразяват повече с прекупвачите/посредниците, а не с реалните - крайни потребители потребители. Корона19 само ускори вече започнатия , практически неизбежен крах в разчетите и така моделираните ''бизнеси''. Изключително лесно можеше да се избегне подобен срив, но грешният икономически в същността си спекулативен подход е предопределил ситуацията. А комунизъм и капитализъм са само икономически аспекти в дадено управление,а не идеологически. Когато икономикия подход задава основна идеология в управлението - това води до упадък на обществат диктатруа. Реалните резултати за хората в дългосрочен план са еднакви ако водещо в упавлението е икономиката - била тя комунизъм или капитализъм.