Финансовото министерство: Дефицитът в бюджета за август се очаква да е 190,4 млн. лева

Забавянето в приходите е следствие от негативните ефекти в борбата с разпространението на COVID-19

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Corona подчертава счетоводителите на болниците - кой ще плати загубите им? И колко високи са те изобщо? Болниците изискват незабавна помощ от широката общественост по време на кризата в Корона, но все още не знаят колко големи са загубите им. Първа топ среща се състоя в понеделник.

През този период Шакира не посети нито един ден своя остров. Нито е предоставил доказателства (като самолетни билети), че е направил това. Той не е свързан с Бахамските острови от „никакви професионални, семейни, лични или социални връзки“, подчертава инспекторът. Той обиколи света, за да изнася концерти, да снима реклами и да си почива. Но, независимо колко дълго бяха някои от тези пътувания - той записва „Гласът“ в САЩ няколко седмици в годината - Министерството на финансите ги смята за „спорадични отсъствия“. Защото когато работата (и свободното време) свършат, когато е време да се приберете у дома, вашата дестинация е Барселона. Сузана С. обаче се сблъска с предизвикателството да докаже, че е прекарала половин година тук плюс един ден в Испания, минимумът, за да счита Шакира за данъчно лице.

Хасиенда получи досието на клиента на певеца от естетически център в Сария, в горната част на Барселона. Той получи информация в дните, когато отиде да посети клиниката Teknon. Той попита Getty Images, агенцията, която обикновено фотографира професионалния и личния му живот, къде и в кой ден са направени определени снимки. Тя получи данни за концертите, организирани от Live Nation в Барселона, Мадрид, Валенсия или Билбао през 2011 г., голяма година за Шакира, която завърши световното си турне Sale el Sol. Научи кои дни нае и използва студиото за звукозапис Mandinga, собственост на братята Муньос (Estopa), в Sant Feliu de Llobregat. Той разговаря с Кодорниу, за да разбере датите на запис на видеоклип с Мана в Cavas Rondel del Penedès (Барселона). От фризьора си научила, че ще се подстригва в дома на Esplugues два пъти седмично и че го прави безплатно. В детското елитно училище го уведомиха, че майката е един от хората, който ги води сутрин и ходи „редовно“ на срещи. Кредитните карти също са от съществено значение. Нейният брат Антонио - когото Шакира определи в проверката като „координатор на екипите за сигурност“ - и трима асистенти на певицата за четири години похарчиха огромните 418 046 евро в 279 заведения в Барселона. Плащанията съответстват на услуги, които са използвали (жители, на теория, в Съединените щати), но особено на певицата: ресторанти, аптеки, таксита, хотели; наред с останалите, за Ана Кийзър, треньорката, която "я е привела във форма след бременност", се посочва в доклада. Документ за плащане от хотел Santo Mauro в Мадрид, платен с карта на сътрудник, буквално казва: „Шакира го плаща“. Резултатът от тази детективска работа е подробен календар на живота на Шакира, който изчерпвате само като го погледнете. Хасиенда се опитва да покаже, че базовият му лагер винаги е бил Барселона, въпреки че не спира да пътува. Да вземем за пример 2012 г. Шакира присъства на тържеството на Ballon d'Or, наградите NRJ в Кан, записва място за Puig в Южна Африка, избягва в Италия с Piqué, отива в Калифорния, за да запише видеоклипа Addicted to You, присъства на срещата на върха на Америките в Колумбия той посещава семейството си в Маями, придружава защитника на Барса до Еврокупата в Полша, записва прослушвания за The Voice в САЩ и дори изнася концерт в Азербайджан. Тя прекарва август далеч от камерите в къщата на свекърите си, в Кабрилс (Барселона): бременна е и на 22 януари 2013 г. ще роди първото си дете.

Подобен анализ е валиден и за други години. Като се има предвид тази стъпка, инспекторът възстанови световната империя на Шакира: структура от до 14 компании „без материални или човешки ресурси“, някои в данъчни убежища, които само служеха да скрият истинския собственик на милионните печалби: Шакира. Първата следа от непрозрачната структура беше дадена отново от бизнесмена Антонио де ла Руа. Ключовата година е 2008 г., когато Шакира прехвърля авторските си права на компания от Британските Вирджински острови, която ги прехвърля (за едно евро!) На друга в Люксембург. Именно тази компания Ace Entertainment подписва договор с Live Nation, който гарантира на Шакира 300 милиона за 10 години. Първото турне с тези условия е Sale el Sol.Певицата постига споразумение с властите в Люксембург да плати данък от 2%. След това приходите от близо мрежата се "връщат" обратно към Британските Вирджински острови, а оттам към компания от Каймановите острови, Carpe Diem, и в джоба на певеца. Министерството на финансите заключава, че Шакира е измамила данъка върху доходите на физически лица и собствения капитал в продължение на четири години. Неговата година с най-високи доходи, 2011 г., след удара на Световната купа и започналото световно турне, не можеше да бъде изправена пред съда, защото той беше предписал. Той беше приключен с акт на несъгласие: певицата плати 24 милиона евро (измамената такса), за да узакони, преди да предяви иск пред данъчната агенция. Инспекторите наистина отнесоха измамата от 2012, 2013 и 2014 г. до прокуратурата.За тези три години тя събра 34,9 милиона и спря да плаща на хазната 14,5. Прокуратурата съди и певицата сега е обвинена в шест данъчни престъпления. Миналото лято Шакира даде показания пред съдията и се върна със същото, което каза на инспектора: тя не живееше в Испания, не живееше на конкретно място, беше оттук до там, беше „номад без корени“.

А какво е финансово министерство? А бюджет нещо като баджанак ли е?А Сметната палата в областта на хигиената ли е и всичко там ли се изсипва за извозване?

А Сметната палата си трае и дума не обелва за това нарушение . Ами при заплати от над 15 000 лева на месец да не вземе да вдигат шум.

За какво ни е бюджетна комисия в Парламента, когато ББ раздава парите от бюджета както си иска. Това е грубо нарушение на Закона за бюджета и ето сега е налице резултата.

двама идиоти, които нищо ама от нищо не разбират се изказали. да ви ЕПМ. тъпи олигофрени.

Започна се Крадците от ГЕРБ драпат като за последно

Schilo

Как няма да го има този дефицит? По цял свят или намаляват, или замразяват доходите, заради лирсдата на приходи, сал бай Тиквоний ръси кинти наляво и надясно. Лошото е, че тези кинти са от заеми.