17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правителството не може успешно да противодействува срещу общото повишение на цените на стоките и услугите, защото държавните органи прилагат недостатъчни знания за инфлация. Сегашната неправилна обществена употреба на пари е съществена причина за инфлация. При достатъчно въздействие от паричната грешка е с поразяваща инфлация. Пример: Новите цени на електрическата енергия, газта и на други стоки и услуги са проявлевия на поразяваща инфлация. Все още обществеността коментира инфлацията (последицата), а е мълчалива за съществената причина.

С такива назначени от зеления чорап министри още много неща ще ни изненадат донкрая на годината

Голяма новина.От 5 месеца сме изненадани откакто държавата се управлява като еднолична фирма

Цените тръгнаха нагоре от преди 5-6 месеца,второ служебно правителство нищо не вижда,нищо не разбира.Като не могат да вземат адекватни мерки и да се справят да кажат,а не само да вършат мръсната работа на Радев.Цялата вина е негова.На ръба на катастрофа сме.

Оставка! Цените тръгнаха нагоре от преди 5-6 месеца,второ служебно правителство нищо не вижда,нищо не разбира.Като не могат да вземат адекватни мерки и да се справят да кажат,а не само да вършат мръсната работа на Радев.Цялата вина е негова.На ръба на катастрофа сме.

А нас (народа) въобще не ни изненадва, че когато комунистическо социалистическите мошеници се докопат до властта и докарват страната до поредната национална катастрофа, започваща с висока инфлация. Колко пъти вече от 89та насам??? След третия път спрях да ги броя ..

Ако не се печатат долари умира САЩ. Ако се печатат - умира България.

мошеници...

Напечатаните пари без покритие,заради Ковит пандемията,сега трябва да ги върнем,чрез инфлация,като ни обезценят заплатите,пенсиите и спестяванията.Затова цените скачат.

Вероятно финансовият се прави съзнателно на шашав чикимендо,което не знае къде живее.А,ве вие луди ли сте?

Всеки ден в тоалетната, а понякога два пъти произвеждам суровини. Не се жалят въобще. Засега няма инфлация за мене.

Честито! Предстои да разбереш къде серат гладните...

към всички малоумници които коментират тук а и навсякъде другаде без дори да са запознати с материята а да не говоримд а са компетентни... начетох се на всякакви идиотски мисли свързани със статията... ами господа коментиращи а и вие господа финансисти инфлацията е в световен мащаб и се дължи на недостига на суровини и енергия..... в р2зултат на ограничаването на работа умишлено от правителствата и след това рязкото премахване на ограниченията... дали умишлено или не е въпрос на бъдещи анализи на историята..... печатането на пари само отложи тази инфлация с около година но не може да я спре защото парите не могат да ми дадат ток или газ или да ми добият суровини при ограничен капацитет на съответните компании..... просто инфлацията ше отшуми след десетина години но до тогава... който оцелеее... малка България не може да противодейства на това... може само да се бори да оцелее наред с всички останали държави.. така че спрете да пърдите насм натам с малоумни коментари ами почнете да мислите и работите.. а не само да ревете...

значи и да ходим на работа и да стоим в къщи изразходваме еднакво количество енергия и суровини ? тогава как се оскъпява продукта който сме ,или не сме произвели ? продажната стойност се увеличава при липса на количество ? но магазините са препълнени а цената се увеличава ? по заповед ;от началника ; или за нуждите на паразитиращата система от крадливи служители ? а в нашия случей и от двете с няколко добавки и от вън

И аз се чудих онзи ден когато Радев обясняваше, че плащаме най-ниския ток в Европа, защо не каза нищо за цените на магазините?? Ще може ли сега финансистите около него да му го обяснят??! Все пак военен, дълго време е трябвало само да изпълнява без да мисли

... Ама този на снимката, Бог да го прости, Тодор Колев ли е ?!

Един ДЪРТ комунист ми викаше преди няколко години ако се докопаме до властта си нямаш на идея за колко кратко време колко зле ще станат нещата... оказа се прав. Лошото е че също ми каза че възстановяването след това ще отнеме години наред и предполагам за съжеление отново ще е прав.

Такава некадърност в това служебно правителство на тоталният некадърник Румен Радев

Ако в момента смятат, че няма инфлация, но се задава, то аз наистина не мога да си представя мащаба на тепърва задаващото се.

Майката си трака.Ако изпуснат юздите, сутрин като станеш хляба е с една цена и до вечерта е друга, а париите ти се топят като ланския сняг. Всички олигарси се кефят, щото и огромните кредити дето са взели и те се топят Така се става кредитен милионер като тия дето Гешев ги подгони, ама искат да го сменят. Що ли????

От къде идва тая инфлация.Само за България,за Европа или за целия свят.През 1997 беше ясно ,банките фалираха,защото се раздаваха пари наляво и надясно без обезпечения,през 2008 гръмна балона със надутите цени на жилищата,сега коя е причината? Сега Пандемията и климатичните промени ли са виновни.Хайде да го каже някой читав Икономист ,или печатенето на пари без покритие е формула по време на глобална пандемия да се замазват очите на хората,че всичко е наред.

Инфлацията е световен проблем.

плащаме безплатните ваксини , заедно с бонусите на доктори и погребални агенции

Да ти е.а и министъра!!!!Всичкото министър барабар с ушатия за затвора!!!

Гълъб Донев оня ден разправяше, че инфлацията била 2%... Тия са неадекватни...

Е точно снощи четох тук как арменският алхимик се изпърдя, че криза нямало. То просто банката му решила ей така от скука да премахне депозитите и да наложи месечни такси на всички потребителски сметки. Днес такси, утре - отрицателни лихви. Ама инче криза нямало било според Гологлавият Пъпеш на УниКредит.

Е след като знаем че нещо е възможно, как така ще ни изненада. То би трябвало да е очаквано.... А и при условие, че в цял свят има вече инфлация, дори и НСИ са на път да я регистрират, май само министъра ще бъде изненадан ;-)

Инфлацията е принудителна и задължителна! От големите количества новонапечатани евра и долари. От изкуствено увеличаваните заплати на държавните служители. И плащането на заплати на хора които реално не работят.

Нека финансовият министър да каже, заради изкуствено надутите цени довели до слабо потребление, колко складове със стотици тонове хранителна продукция залежава, а срока на трайност минава и изхвърля на бунището. Естествено, че при цени от 20 лв/кг сирене и 30 лв/кг за кашкавал, 4 лв бутилка олио и прочие хората вече купуват по рядко и в по малки количества, тоест не пълнят хладилниците. Тези хора с по високи доходи не ги събаря, но останалите 80% ги удря сериозно в кръста. Нека тоя мижав министър да каже, колко хиляди са вече иззетите от баМките апартаменти, заради непогасени кредити. Защо мълчат и на медиите е забранена тая тема? Да каже баМките кво ще ги правят тия иззети имоти, при положение, че вече не могат да им вземат реалните пари, поради обръщането на цикъла и спад на сделките и цените. Освен да ги дават под наем, друга алтернатива нямат. Необслужените кредити растат главоломно предвещавайки срив и катастрофа, но тия измислени министри мълчат като риби, мълчат и медиите, щот им е платено предварително да пускат само това, което да заблуждава и манипулира раята.

Аз не помня друго служебно правителство да сътворявало толкова вреди на България!

Инфлацията щяла да ни изненада? ЗАЩО си заравяме главата в пясъка- инфлацията е тук и не е по-малка от 10-15% Има неща като желязото, поскъпнало със 100% Дървенят материал е поскъпнал със 100% Има химия поскъпнала с 50% и нагоре! Инфлацията е ТУК! А ПЛЮСА В хазната от данъци е ИНФЛАЦИОНЕН ПЛЮС! По-високи цени, по- високо ДДС и дънъци …. Инфлацията е тук!

дървеният материал на световните борси поскъпна с 300 процента и няма суровина и доставки желязото от 84 ст. стана 2,40 , което си е двеста процента така , че сте посмалили даже данните

Желязото по борсите в момента е 110 долара на тон при около 150 долара на тон 2014 та. Това, че тука надуват цената на всичко е друго. При дървото беше стигнала 1300-1400 долара на тон, сега е 600, обаче тука още се оправдават с тия цени, щото са си мошеници

На голямата инфлация политиците от сегашното служебното правителство казват „нарастване на прихоите в бюджета“. А доскоро управлявалите ... ГЕРБ лъжат, че цялата вина, за най-вече внесената отвън инфлация. Била на сега управляващите и на президента Румен Радев. Ало властта на президента е малка, той не управляава икономиката и държавата. Това правят Народното събрание, а не президдента или премиера. Това че в изминалите 12 години един човек управляваше всичко е злоупотреба с власт. И би трявбало да се накаже по няккаъв начин.

Поколения който не са чули за инфлация да се научат, че на комунист власт не се подарява. Радев е вреден и трябва да бъде уволнен, а на изборите не се лигавете, щото ще Ви тресне мотиката яко

Мутрата комунист управлява 12 години и не плакахте, сега устЪтЪ ми била малка. Я лапайте мамулята гербави отрепки.

Демек, яка секира се очертава, затягайте коланите ! Щом имате пари за почивки (хотелите и заведенията на морето се пръскаха по шевовете), ще имате и за данъци. А - нашите приятели - монополистите - и те хляб трябва да ядат !

Държавната бъчва се пълни от два стълба - инфлацията и данъците, а се изпразва от подкрепата за бизнеса и хората. В тази ситуация за запушване на отворите не може да става дума. За да не се вдигнат данъците, трябва да се вдигне инфлацията, но това пък отваря още по-големи пробойни за подпомогане. В един прекрасен момент вдигането на данъците ще стане неизбежно.

Чакай, чакай ве чУек... Радев Изявлението нали каза, че сме супер, цъфнали, вързали, цените на тока, газа били сред най-ниските в Европа? Искаше да кажеш, че онзи ден Невнятния е излъгал?

При управлението на комунистите, не управляват най подходящите !!! А по роднинска линия

При управлението на който дойде е така бе, балък. Тук не е имало управляващи, които са дошли без селекция от ДС, роднински връзки с номенклатурни комунисти, любовници, масончета и сяква курвенска измет. Въртят ви едно и също шоу щото сте безгръбначни, неграмотни, суеверни и мързеливи. Така ще е докато не изпукате до последният идиот. После ще си заселят я китайци, я турци от братските партийни и алъш-вериш организации. Изборите не правят маста грамотна, работлива и бореща се за справедливост. Изборите сменят еничарите. Да спориш, кой еничар е по-човечен е безумие. Няма такива. Промяна има само ако над 20 процента от масата е съгласна към истина и организирана към реални цели без илюзии. Тук това е невъзможно. Генетика. Трима българи са компания с предател. Гласувайте си колкото си искате, това няма да спре световни икономически процеси, няма да прибере в затвора изедници и пресътпници, няма да спре пандемията и мерките, няма да спре инфлуационните процеси и прибирането на лошите кредити от банките. Оправяйте се сами. Щото 500 години робство и 100 години комунистическа сеч не ви извадиха инстинктите за колективно оцеляване и желанието да си пролеете кръв за "идея". Идеята не мое се пие, яде или ебе. Потъвайте.

Значи, АКО НЕ спрат инфлацията, всичко отива на кино ! Отиваме към Виденова зима със всичките последствия и произтичащи процеси, а именно : - Радев отива на кино; - Всякакво ново управление също пада; - Бойко се връща на бял кон като спасител; - Ставаме за посмешище пред света.

Сиреч, подготвяйте се, да не се изнедадате неприятно и да кажете, че не сме ви предупредили. Некадърници и лаладжии! И разбира се, те не са виновни - преди шест месеца някой нещо не е направил, сиреч пак Борисов. Но така е, като има кой да им се връзва. Лошото е, че и вързали и развързали, всички ще сме "изненадани" накрая.

Мюмюн мамин, що не е заложена тази изненада у актуализацията на бюЖета ви?

Е нали за да е така , черепа и фатмака вдигнаха юмрук лани

ИЗНЕНАДА ТУК ИЗНЕНАДА ТАМ КОВИД, ЗАСЕДНАЛ КОРАБ, СКОРО И СНЕГА ЩЕ ГИ ИЗНЕНАДА:)

Нали сте там, за да не ни изненада! Или друга работа си имате?

Тази инфлация , Кирчо и кокорчо нарочно целенасочено ли ни я натресоха , или поради некадърност

Ако имахме право на избор нямаше да е така. Ако имахме 10 електрически компании на пазара които да се борят за всеки клиент така ли ще е? Същото важи и за газта и за горивата

При вас , всеки път е така !! Инфлация ,фалирали банки ,убийства ,корупция ..........комунистите сте по рождение некадърни !! Дори и да сте ходили до харвард

Може ли България да плаща цена от 800 евро за природен газ, а държави като Чехия и Полша по 160 евро? Отговор: Може, ако договора с Газпром е направен от крадливи престъпници от Герб.

разликата в чии джобове отива... И всички ние я плащаме!

То и през 96а така ни изненадахте

Връщаме Мунчо на Село . пак американците виновни на тъпата червена хунта

Инфлацията е ясна. САЩ и ЕС печатаха пари като за световно. И малките деца знаят, че вкараш ли допълнителни пари в една система, закономерно след това идва инфлацията. Министъра просто има честта да ви го каже. Ако беше Джипката, щеше да си трае и да вземе 5-10 милиарда заеми.

Служебния министър е временно на този стол, а вече опасно се клати !

Същото е както зимата ни изнедадва януари месец.

Титан на мисълта. Все нещо ни изненадва.

Ако не промените данъците сте най-големите глупаци. Редно е да има диференциран данък върху доходите. Вече има хора с доходи по 500хил на година и какво на тах пак 10%, също като на тези с 500 лева заплата, браво!

че 10% от 500 000 лв. е същата сума като 10% от 500 лв.? Браво! Гений!

че минимумът за някакъв сносен живот без липси е 800 лв. на калпак, и всякакъв доход НАД тази сума да се облага - било диференцирано или на процент.

живот без липси за 800 лв на калпак, ти добре ли си. Това е с мнооого липси

Еми не всички са баровци като тебе! 800 лв. на човек са 3200 лв. на месец за 4-членно семейство! Колко семейства в България мислиш имат такъв доход? Хората масово работят за по 700-800 лв., особено в провинцията. Децата, разбира се, не работят, но родителите им трябва да ги издържат! И после защо прирастът е отрицателен... Дори и циганите не могат да ни насмогнат на демографския вакуум, който създаваме!

Не става въпрос за баровци. Но много са ти прости сметките. Защо смяташ за четиричленно семейство само - така идва добре, ако го сметнеш за шестчленно семейство , още по-красиво ще стане. Айде сметни го за един възрастен и едно дете - детето естествено не работи, остава един да носи приход. Айде сега ми кажи като платиш всички режийни разноски, като погасиш кредит, ако имаш и като платиш учебници и т.н. какво остава за живот без ограничения. Да не говорим, че една настинка само да пипнеш и оставяш 100 лв в аптеката. И то при условие, че изобщо ти платят 2х800, а не само 800, както ти си посчил за масова заплата

Хаха тва е в Европа. Булхария не е Европа а троянския кон на Европа

мотото на ГЕРБ ще бъде: Всички тикви за Тиквата!Успех тикви!И повече инвестиции в тиквопроизводството!Тиквоизбиратели ни трябват!

кофа кофа си и то празна