17-11-2017 20-11-2018

Коментари

моля, уточнете етноса - цигани, помаци или 'турчеещи се'.

Кога най-после ще покажете Николета по парфюм?

Я въртят от поне 20 години. Пробиват ти компютъра с RAT ( Remote Access Trojan), след което всичко, което се случва на този компютър се вижда от хакера. Плъхът може да влезне по какъвто си иска начин - чрез фишинг мейл, атачмънт, лош линк, или чрез най-обикновено социално инженерство. Започват да ти следят бизнес кореспонденцията, и в момента, в който тръгнеш да плащаш, ти се обаждат и сменят сметката. Това може да се случи буквално на всеки - много е истинско и трудно се хваща. Изказването на компютърджията, обаче, кърти. Има ли престава, тоя човек, как точно се сменя собственост на фирма? А онлайн ? Пълни глупости...

последното изречение не се ли повтаря и по-нагоре? 1. Copy/paste е голяма работа! 2. Така статията, написана от тебе, "по-обемиста" ли изглежда? 3. Читателите не са идиоти...

Имат критерии за обем на статията, иначе няма хонорарче. Мамят шефовете си.

тва е щото счетоводиделите и банковите чиновници у хас са учили в унсс

Брейй някой пак откри хамериката. От последните 10г чуждите дружества източват милиарди от България и на никой не му пука. Простия е беден и нещастен ! Бог да пази България , иначе от България няма да остане нищичко.

Колко тъп трябва да е Бай Ганьо да продаде лични данни за 200лв. Нещастници...

Не е Бай Ганю а Бай Мангал Отиваш в циганската махала и се договаряш с местния барон за 30 човека с паспорти На другия ден идваш с автобус Прибираш 30 мангала и тръгвате по Европа да си правите банкови сметки

не са само роми. Всякакви бедни хора.... вадят КЕП и го дават на мошеници за 500 кинта.....

всякакви бедни хора, но предимно мангали.

колко гладен е бай ти Ганьо е въпроса..... има хора живеещи на помощи. За тях 500 лева са много пари. А дори да ги разкрият, какво ще им вземат? на босия цървулите Ползват ги от десетилетия. Имат по 50-100 фирми на тяхно име. ДДС измамите вървят през такива фирми. идете да си извадите електронен подпис и ще видите как скромно облечени съграждани придружавани от костюмирани и парфюмирани адвокати са извили опашка за КЕП-ове

т.н лични дани с а достъпни от всякъде нищо особено иде реч за Продаване фирма на клошари

Трябва да си доста наивен или новак да се хванеш на подобни схеми

който не знае на кой свят се намира...

Е то БГ паспорт не са дали само на който не си е поискал. Добре де, само на който няма достатъчно $$$ за да си поиска, ама иначе корупцията тук я преборихме преди време.

Ако не изврякаш врякането си без поне да си разбрал за какво става дума не те бива ей.

От Германия. Позвъняванията бяха за около 5 сек. всяко и прекратявани. Казвам три, защото бяха от три различни номера. Като единият номер бе от окръг в провинция Шлезвиг-Холщайн (изписа ми го на телефона - в червено). Не съм ги изтрил - блокирал съм ги, Предполагам, че или са нигерийци или е Бай Мангал! Преди много години имах такива - от Белгия.

Трябвало е да се обадиш за да ги питаш какво искат, та да се набуташ по 20 евро на минута.

Тези схеми се правят от как има факсове. Да, да някога се прихващаха факсове и се подменяха разплащателни сметки, после уж с муле но дефакто с човек от банката и подправено копие на пресниман паспорт се взимаха парите. После се започна с майлите, след това с фишинг прихващането, след това(сега) с хаковете и на бизнесмени и на банки. Мулетата често не са мулета, а хора от банките имитиращи срещу процент уж че муле било взело парите. ДАНС и манс блеят и немогат да схванат схемите, а често са силно митивирани финансово да си пасуват удобно.

Облажил и Немцов - "Банка ъф Ню Йорк" е превела 2 000 000 долара по погрешка.

затова ли данс пиратстват по чуждите компютри ? просто проверяват коментарите и надежноста на системата , или това е работа на политическата полиция ? а те само ловят / виртуално / кибер престъпници

защо,неуки джурналисти,на съучастниците в финасови измами ,ги наричат "мулета"! Мулето е вид бозайник и няма нищо общо със финансови измами!

тогава пак да се върнат в експлоатация старите сигурни "факсове"!Там хакерски пробив е невъзможен!Не зваех,че смяната на собственост на фирма,ставало само като кажеш ЕГН-то на собственика!

Чедтно?

Под лични данми имат предвид всички данни за да изготвят паспорт, както и електронен подпис.

Мъка, мъка, колко много мъка има на този свят:)))! Измамници измамвали "мастити бизнесмени":)))! Пита се, колко ли пипе трябва да имат или... нямат тези... "мастити бизнесмени", за да се вържат на трикове, с които навремето Филип Тотю се е гъбаркал с турските заптиета:)))?!?

Е то много сложно да пратиш 1 лев и да питаш контрагента по телефона или по viber дали го е получил. После пращаш останалото.

Тук в България има не само финансови, но и политически узрели МУЛЕТА!!!!

Това отдавна. Мислите ли, че е по-различно навсякъде?