Финансиране ще има, но редица пречки спират инвестициите на домакинствата във ВЕИ

Списък на необходимите промени, които да улеснят начинаещия инвеститор във възобновяеми източници, за стане едно семейство потребител и производител на ток

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То ако човек чака държавата .... Април направих инвестиция от 15 000лв за 7.2 kw ( солари) за домашно нужди с 10kw инвертори и 10kw батерии ( само те се бавят , че са доставка от Китай).

Ако има начин нещо да бъде направено просто и евтино, то, оказва се, че не ни е нужно! Така е и с енергетиката. Енергия има колкото ни душа иска. Начини за преобразуването ѝ - също колкото ти душа иска. Остава най-важният въпрос - печалбата от нещо просто и евтино е минимална или почти никаква. Е, защо да го правя тогава? Ето, това е логиката на днешният енергиен отрасъл, обричаща ни на енергийна бедност! Помислете - Слънцето осигурява около 1000 вата на кв. метър! А само Слънцето ли е?

То всичко хубаво, ама ние останалите ще трябва да плащаме балансиращите мощности на тези "енергитици". Срещу ВСЕКИ панел включен в мрежата, трябва да стои балансираща мощност. Това е все едно да построим 2 пъти повече мощности от необходимото! Че искат и да им се пази и количеството и да си го вземат "когато им потрябва". Това си е направо... но комент!

Проблема с ВЕИ трябва да се поеме от ОЛАФ и ЕС Прокурора . В България е абсурд нормален човек да инвестира в ВЕИ - Държавната Администрация иска пари под масата . В България само мафията се оправя с ВЕИ - дори построени на Държавни и Плодородни Земи - без да има Трансформатори наблизо . Тоест - към днешна дата , трябва да намериш Депутат и да му платиш Подкуп .

най добрия начин да катурнем цялата мрежа като я направим трудна за регулиране - с много ток когато не трябва а когато потрябва го няма. Фотоволтаици плюс батерии са решението - през деня си захранвате каквото там захранвате, а вечерта просто си гледате телевизия. Или се включвате към мрежата ако ви се яде скара и ви трябва печката като голям консуматор.

Може, ама ти трябва и генератор, да се включва в паралел, защото батерията ти 100% ще клекне, докато чака фотоволтаикът от покрива на къщата ти да я захрани, че да осигури достатъчно капацитет и що годе стабилно напрежение в мрежата. Това през лятото. През зимата ще си постоянно вътре. В зона, с контра.

Илиев, умножи още по 10 стоте хиляди домакинства, дето ще си инсталират по 1 KW мощност и ще го докараш до един ядрен реактор. Друг е въпросът, какво точно ще правя с този 1 KW, дето само като включа бойлера и ще клекне. Спорен е и въпросът, колко е екологичен, екологичният ток, добиван по такава неефективна технология. Според теб е, според мен - не. Ама ти си се изтъпанил пред медиите да обясняваш тезата си, аз нямам достъп. Всъщност, няма лошо, правиш си реклама на бизнеса, при това безплатно.

Това е просто прекрасно! След като абдикира от здравеопазване, транспорт, социални функции и какво ли още не, сега държавата ще абдикира и от осугуряването на ток! Остана ли нещо в тая бивша държава което да не е - цитирам "скъпа услуга, за която трябва да се плаща" - от безопасност до правосъдие??? Сега идва режим на тока и прехвърляне на отговорността на домакинствата - "Нямаш ток? Нямаш топла вода? Ами къде са ти слънчевите батерии? Сам си си виновен!" Ако са искали да направят някаква работеща зелена енергетика - НИКОГА НЯМАШЕ ДА Я ПРАВЯТ ТАКА - ПО ДОМАКИНСТВА!!! И тези "субсидии" и "кандидатствания" ще отидат само при обиграните, осигурени "домакинства" - както неведнъж досега! А за какво сте ми вие - събирачите на данъци, слуги и копои на едрия капитал - за какво сте ми вие на мен, ако всичко на този свят си е само и единствено мой проблем? Какво ви дължа аз на вас, щом вие не ми дължите нищо????

За "прозападната сган" ми стана ясно. А как стои въпросът с "произточната сган"? Къде ли ви раждат и отглеждат такива капацитети, бе?! Аааа, сещам се!

Финансиране ЩЕ има. Как искате нео да е факт, след като финансирането още не е факт? Освноната пречка пред изгражданеъто на ВЕИ е липстаа на пари. Много хора със собствнеи къщи иначе биха искали да са ОФгрид. Основната пречка винаги е една - парите на 90% се крадат и нре стигат по преднзначение. Така е било, така е и сега.

ОФФГрид добре звучи. Ама.... Даже и да е луд някой да плати за батерии в къщи (които НИКОГА не се изплащат), даже тогава ще си ОНГенератор бая често. Или ще си плащаш нафтата (АКО изобщо я има). Като цяло всичко това е лудост... която нема как да свърши добре. Просто в един момент тока ще отлипсва тотално и всичко принудително ще стане ОФФГрид.

Финансиране ще има, ако ще има и крадене. Иначе нещата в България не стават!

За всичко си прав, само в едно грешиш. Не е "Маде ин Булгари", само сме го побългарили.