“Фич”: България може да приеме еврото през 2023-а

Това бил най-ранният срок, ако страната ни покрие критериите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Ако може и по скоро ще е супер!

Па тогава шайката няма да я има,а ние ще сме в дефолт

Всъщност против еврото и за запазване на собствена валута има няккави основания , но най големият плюс на еврото е имаменно за работещети. Досега за да облекчат бизнеса най лесното беше просто да се девалвира валутата и мментално заплатите падаха с тази девалващия.Валутният борд за момента пречи на това , но той може да се заобиколи. Приемайки еврото ще изчезне този риск и бизнеса трябва да търси друг наин да си одобри ефективаността. Това е най големият плюс за еврото.

Дано това не се случи никога, защото ще е гибелно за нашия изстрадал и мизерствуващ народ.

Чугуните комунистически и без това сте умрели гладни.

ако ще се приема еврото за да се оправи кредитния рейтинг на няКОЙ или да се натъпкат още банкноти в джобовете на ;величията; е много тъпо ,ама много

но не сега!

За жалост на рубладжиите, БГ ще приеме Еврото, а не рублата - Бухахахахаааааааа

За жалост на доладжиите, БГ ще приеме Еврото, а не долара - Бухахахахаааааааа

"може"... То така от 10 години насам...

Борда ни разказва играта. Затова нямаме икономика. А до 23-та със сигурност няма да сме в ЕС.

Мога да ви кажа, защо Вие нищо не разбирате, мога да обясня защо и ние нищо не разбираме, мога да докажа , че ни трябва "евро" или точно протипоположното- никакво евро не ни трябва .... Мога да Ви кажа ,защо нашите политици се напинят за него и защо онези зад стената ги отблъсват. Мога , ама е късно и ми се приспа. Безплатни уроци- друг път. Пък и Вие сами ще се сетите, хич не е сложно

мога да преподавам математика, химия, физика и биология, ама не искам!

Искаш да преподаваш,ама нямаш желание,както ни сподели едно бразилче по повод изборите.

много ви поздрави. живея в страна с ААА, та се чудя, как ббб е нещо ... хм.. положително.!? това може да е рейтинг бойко борисов ——боклука. приемете си валута която не управлявате сами, после настоявайте че сте суверенна държава хихи а суверена?от 1946 нямате такъв

Айде сега ни разкажи как страна във валутен борд управлява сама валутата си и после можеш да разкажеш как чистиш клозета след като сме били на екскурзия до там където живееш.

оо, герберас. валутния борд е решение. държавата може да си го преркрати. ама нямате вече гербераси които въобще разбират от парична политика. сами знаете какво ще последва, нали?

Е, като държава с валутен борд не може да управлява валутата си, какво по-добро ще направим, като влезем в друг валутен борд, какъвто е на практика еврозоната? Собствената валута защитава икономиката от външни въздействия. Валутният борд (респективно еврото) пречат, България да има собствена валута, съответно сме много уязвими и изложени на смазваща конкуренция от развитите икономики. Трябва ни собствена парична (протекционистична) политика, за да се развие икономиката и да достигне европейската.

няма да се приеме! Да 2023 има мнооого вода да изтече ...

Защо първо не ни приемат в Европа, а после да мислим за еврото. За мен си е цинизъм да не сме годни за Шенген, а да ставаме за еврото.

да бягаш ли? Че ти си за тях си Ганьо, нищо че тук си меринджей... ТУК ше стоиш! Никакви шенгени!

С надзор на БНБ имитирала фалит на КТБ и държавен дълг за милярди Евро ще се чака към 2333г.

Ще го приемем, то е ясно! Само кажете какво още трябва да закрием в България! Свиневъдството го закрихме вече, овцевъдството също, зеленчукопроизводството също, обарзованието, здравеопазването....гащите сме ги свалили вече! Какво още трябва , че да отговаряме на условията на ЕвроГейския съюз! А да, да приемем истанбулската конвенция! И да легализираме марихуаната!

Да натирим всички червенотиквеничета в Раша, смятам ще е достатъчно.

покрие критериите..ми те бегха покрити уж в началото напървия МУмандат и смао едно КППП чакаше пресна боица.... кво стана от тогава насам? Нови критерии ли се появиха или лъсна ,че нищо не е покрито и няма шанс да бъде покрито скоро!

България навремето така е приела и исляма. С отворени обятия.

Какво е приела майка ти , нас не ни касае и България никога не е приемала исляма !

Еййй, това руските свине, са най миризливите свине на планетата !!! Нямат мяра и тролят ли тролят по български форуми и коментарници ….

еврото ще гогледате през крив макарон . нпма дори наченки на държава по земите ви

Да eбa майкa ти руска крастава, в устата да eбa, cбиня руска …. От зaдникa в устата, без да бърша xуя …. И накрая ще ми благодариш !!! А сега изчезвай, руски миризливецо ….че се развоня на руска сволоч ….

знаеш ликаво значи ЕЦБ ?!?Определено НЕ ,нали?

Когато се въоръжим изцяло с НАТО -вски оръжия, достачно добре диверсифицираме енергийните доставки, приемем Евро-то и влезем в Шенген , тогава може да се каже, че започва "прехода".

Прехода едни го направиха за 5 години (Чехия, Словакия, Унгария, Полша) а други и за 30 не можаха (България). Всичко зависи от това до колко е умен един народ. Това е домакрацията. Заради това Чехите си я обичат и ценят а ние я мразим. Щото не можем. Като ни пуснат демокрация бяхме единствените дето продължихме да гласуваме за комунисти и сами си избрахме Виденов...

Виденов беяе единствения дето подхвана борба срещу мафията и затова го смотаха в трета глуха . НО ганчо вместо да го подкрепи ръкопляска на мутри и затова ще е все на опашката!

Луд ли сте? Унгария и Полша гътнаха комунизма 10 години преди нас в началото на 80-те. Въпреки това там прехода върви по-бавно от при нас. ЕС ги тъпче с трилиони евра още от 80-те години. Построили са им държавите два и три пъти. Испания с подобни средства и време изградиха богата модерна държава. А в Унгария има пътища по-зле от българските. Толкова са зле и са разпасани тия държави, че дори в момента се радвам да съм в България а не там. Иначе за Чехия съм съгласен - бърз и управляван преход, без да унищожат държавата. Привлекоха много бързо стратегически компании от западна Германия. Сега Чехи е единствената източно европейска страна с висок стандарт и реално приключен преход.

Словакия е в средата. Уж по-добре от нас по някои показатели. Обаче са близо до Италия и държавата дефакто се притежава от Италианската мафия. Преди година и нещо стаан грандиозен скандал с един журналист дето го застреляха с жена му в дома им. Това е само върха на айсберга. Мафията притежава всичките им политици....

Хахахахахах.... Това са на Бойко Паша, булгарситанския бей обещанията, с които го гласуваме докато той очиства журналистическата конкуренция с помощта на Пеевския Субашия и съответн двама чистят каквато и да е възможност нови и свежи партии в Българската политика.... Еврото 2023-а щяло да бъде, а Европа кога ще дойде и тя в българската политика?

Нито един от тези плюсове няма да се осъществи. А е факт, че еврото няма да оцелее още 5 години.

МисУш ли ?

Мислех си да обясня защо, но герберастът е простовато животно, а ти си чистокръвна порода, така че няма смисъл.

Опорките спуснати ти от Позитано 20 не ни интересуват та да ги обясняваш! Същото се отнася и до това където си обикновен педераст!

- Optimal Currency Area requires flexible labor mobility that is not in EU , only USA. Shambaugh - Currency devaluations return you fast to growth , internal rigid price devaluations are unsuccessful. - So the EURO is in danger. Currency Acount deficits of south europe for years cannot be balanced by reducing prices but only own currency. - Ireland , Greece in EURO currency suffers severe crises , Iceland devaluates their currency , the crisis is mild and short. Italy is also ready to leave EURO - Shambaugh. The EU sovereign , banking, growth crises are interlinked - attempts at fiscal austerity to relieve the problems are slowing growth. without growth the sovereign debt crisis will persist. - troubles for the banks could bankrupt certain sovereigns, supporting the banks , and failure of these banks could lead to a broken credit channel to stop growth. - the sovereign debt are so large that if Greece, Ireland, Italy, Portugal, and Spain cannot pay, the banking system is insol- vent https://www.youtube.com/watch?v=ZXz94pWdNII https://www.youtube.com/watch?v=kNd1edKYXAE