Евростат: 37% от живеещите в България едва свързват двата края

Евростат извади нови данни за въздействието на COVID-19 върху условията на живот в някои европейски страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е заради Ковид, но това идиотите от ЕС няма как да разберат, докато не поживеят тук две години.

Пък други .. с 3400 пенсия за сметка. :)

Ти защо не си?

Защото си ограбил нас, за да си....

Щото за разлика от тебе аз не съм бил синче на партиен секретар и не съм се ползвал с облаги. Много добре знам как всичките тия от селата ги караха с автобус в София до ЦУМ. Много добре знам как си напираха тия от малките градчета и селата да се женят за софиянец за да получат жителство. Много добре знам как се изискваше изходна виза или по-точно е разрешение от партията за да излезеш дори до някоя от братските социалистически страни. Много добре го помня другарю-защото за разлика от тебе синчето или внук на партиен секретар, аз съм син на враг на народа-дядо ми някога по бащина линия е имал кръчма-значи чорбаджия, значи враг на народа. Така че другарю когато затвориш една държава и направиш населението крепостни-естествено е че ще имаш и прираст на населението и ще имаш население навсякъде по територията. Неслучайно като отвориха границите над ти милиона българи се изнесоха от България и то не към социалистически държави. А за двата фалита на България подробно описани в архивите на БКП знаеш ли другарю?

В същото време България е с най-висок процент на държавна администрация, нищоправещи паразити на големи заплати и ояли се бюджетни крадци дето се чудят какво да си правят парите. Както шокиран ми заяви един испанец преди няколко месеца : Тук в София ако се разходиш за един ден може да видиш най-новите и скъпи коли от света. Ходил съм навсякъде, ама такова нещо не съм виждал!

Колко души е държавната администрация:)))

БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ИДЕЯ ДНЕС ? ..... ДА ИЗБЯГАШ ОТ БЪЛГАРИЯ .... ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА НИНДЖИТЕ КОИТО СТЕ ОСТАНАЛИ

Да де,ама иначе прегръщаха вожда 12 години в ЕС и се правеха,че не виждат мизерията на българите.

За десетте години управление на ГЕРБ такава мизерия нямаше. Обаче платените тролове сами си издавате когато добавяте управлението на НДСВ ДПС и БСП към управлението на Борисов.

Точно управлението на ГРОБ ни докара до най-бедната държава на два континента. Румънците ни задминаха, а на влизане в ЕС бяха по-бедни от нас.

не е верно нали ще хващаме еурото 2024!!!!!!!!!!!! за опашката обаче

""Евростат: 37% от живеещите в България едва свързват двата края ""Е, това е нещо като кавър версия на правителството на Костов,на който беше поставена задача да намали по вякакъв начин българското население ,чрез миграция,болести и най-вече да бъдатубити от глад,недоимък и липса на лекарства.Не случайно US посланик ппез 1997 г.: """"Тук не ни трябват повече от 4 млн. българи. Българите не ни трябвате повече от 4 милиона. Изявлението на тогавашната американска посланичка у нас Ейвис Боулън. Годината е 1997 г. – на семинар в Боровец"""Е, ние тогава със съпругата ми не позволихме да умрат от глад нашите родители.

А до преди 1 година не свързващите двата края у нас бяха 17% !?!?!

Лъжат. Цифрата е силно занижена

Живея в голям френски град от 10 години, взимам 2200 евро на месец. Като чуя как софийски семейства се оплакват от 4-5000 лв доход и ме напушва смях...

Франция е бедничка страна имате много афрота за изхранване а и вечно стачкувате

Е, ние сме богати ,а пък нашите цигани са известни с пословичната си любов към труда ,образованието ,чистотата ,дисциплината, честност .Мда-а-а-а.Вие сте от тези ,които виждат сламката в очите на другите ,но кредата в своето -не я виждат

2200 ЕВРО ... И ХАЗЯИНА РИ СИГУРНО Е ФРЕНСКИ ТУРЧИН :)

Ами малко вземаш - казвам го без никаква ирония, или желание за надсмиване. Все пак зависи само за себе си ли се грижиш с тези пари, има ли други членове на семейството с доходи и плащаш ли наем или имаш собствено жилище без кредит за него. Същото е и в България - като разделиш 5000 лв на 4 примерно за семейство, и плащаш ипотека или наем в София, хич не се изненадвам, че се оплакват хората. Освен това в България няма семейно данъчно облагане, както е във Франция. Т.е. тези хора с 5000 лв и с 2 деца примерно плащат същите данъци както сам дърт депутат с над 8000 лв заплата.

МАЙКАТА НА КИРЯК МУСТАФАПЕТКОВ СТАНА НАЙ-СПОМЕНАВАНАТА ЖЕНА В БЪЛГАРСКИТЕ СУПЕРМАРКЕТИ И БЕНЗИНОСТАНЦИИ

лелеле колко сте облъчени! ГОСПОД ДАНО ВИ ПРОСТИ!

МУТРАТА ИЛИ БЕЯ МОЖЕШ ДА ГИ ПРЕВЪЗПИТАШ С БУХАЛКА ... А ОРИ КИРЯКА , ТЯ НЕ ПОМАГА ...

И всичките пишат тука...

https://www.otizvora.com/2022/06/14844/talantlivite-nikoga-ne-se-suyuzyavat-parazitite-vinagi-tursyat-obedineniya/comment-page-1/#comment-54231

ДАЖЕ ЕВРОСТАТ ... ПОТВЪРДИ ЧЕ КИРЯК МУСТАФАПЕТКОВ ... И ПРОСТИТЕ ПАТКИ .... ЗАКОПАХА БЪЛГАРИЯ ТВЪРДО НА ДЪНОТО

Само не разбрах едно: от къдя на къдя го бутат тоя КОВИД, като цялата причина за скока на всички цени е руската атака в Украйна и последвалите "санкции" от страна на ЕС. А това, че тук ни ползват само за безплатна работна ръка е съвсем друга бира....

ЦЕНИТЕ ПРИ НАС В АМЕРИКА ... ПОЧНАХА ДА СКАЧАТ ПРЕДИ ВОЙНАТА ... ПРОМИШЛЕНАТА ИНФЛАЦИЯ Е 40%. .. ЦЕНИ НА МАШИНИ И СЪОРЪЖЕНИЯ .... И НЯКОИ КЛИЕНТИ ВЕЧЕ СЕ ОТКАЗАХА ОТ СТРОЕЖА НА ЗАВОДИ -ИЗЧАКВАТ ... .. ПРЕЗИДЕНТА НА ЕДНА ГОЛЯМА КОРПОРАЦИЯ Е КОМШИЯ

Хахахахаххаха, няма начин да не ти е комшия. А подчинен ли ти е? :)) Или твоята корпорация по-голяма? :)))))))))

ХЕХЕ, ... ... КАК МОГА ДА БЪДА ШЕФ НА АМЕРИКАНСКИ ГРЪК ....

Туш! :)) Няма какво да ти кажа тоя път. :)))))

Имам един въпрос, по-точно два: Как така в уж кризата кръчмите се пръскат по шева дори през делничните дни и по пътищата е пълно с джипове ? Втори въпрос: кое мислят 'гъзарите' да направят първо - да спрат да плюскат на кръчма или да си върнат кредитите ?!

ИМА ЕДИН ВИЦ .... СУЛТАНА ПИТА ВЕЗИРА .. КАК Е РАЯТА ... МЪЛЧИ И БАЧКА .... ... ВДИГАЙТЕ ДАНЪЦИТЕ ..... СУЛТАНА ПАК ПИТА ВЕЗИРА ... КАК Е РАЯТА ... .... ЯДЕ ПЛЮСКА И ЖИВЕЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО ..... НАМАЛЯВАЙТЕ ДАНЪЦИТЕ .

Затова барам дедовия от време на време и всичко ми се подрежда.

Гледайте си България а не запада не искате да станете като тях, всеки ден престрелки и убийства огромни квартали като зомби. Ние сме малка държавица спомнете си времето когато Северна България беше населена като западна и имаше всичко, не позволявайте да продължат да ни унищожават

Знам и причината. Едната се наричаше жителство-където си се родил там ще живееш там и ще си умреш освен ако не си партиен член. Втората причина се наричаше изходна виза-за да излезеш от България ти трябва разрешение от партията.

Нищо не си спомяш господине ходехме кадето си искаш аз никога не съм бил комсомолец или партиец, това беше проблем само за скрити богаташи и далавераджии ако си бил един от тях разбирам.

На 14 ми отказха изходяща виза. Лъжеш като комуинст. Пуснаха само баща ми. И да. Бях отличник. Отряден председател и т.н. Ама се страхуваха, че ме чака казарма след 4 години и не ме пуснаха... Да ви еба и държавата и чудото. Иначе без проблеми пускаха доноснците и комунистите. Ти каза, чен е си бил комуинст...

Не знам по малките населени места как е - сигурно зле, - но в центъра на София съм се нагледал на препълнени заведения и кръчми(дори сега в "кризата"), коли за по над 40 хиляди лева и мрънкачи, на които "1500 лева за нищо не стигат брат" Явно има нещо тотално сбъркано или в икономика, или в данъци щом има толкова много мизерия и същевременно толкова много лукс. Свети Влас, Банско и снимките от Дубай по нищо не показват, че българите са "най-бедните в ЕС" ?

Май съдиш по 10,000-20,000 от най-богатите български за цялото население.

20 000 хиляди най-богати не ги познаваш, за да им гледаш снимките. Тия дето им гледаш снимките от Дубай си си най-обикновени селяни.

В България тези които едва вързват двата края пият по шише ракия и пушат кутия цигари на ден. Като вземат заплата или пенсия отиват в казиното.

Това го дължим на БСП.

Абе нали трябваше само да свалим ГЕРБ и всичко щеше да ни е наред????

чрез "обръча от фирми", ГЕРБ и ДПС саботират държавата .

Бе интересно защо все когато дойдат комунистите на власт винаги има думички като саботажи спекула и така нататък. Пък при всяко друго управление няма саботажи няма и спекула.

Важното е да изчегъртате всичко от ГЕРБ. И добро , и лошо. НИХИЛИЗЪМ го наричат учените, а църквата- ,,Да гоним дяволите".....Давайте -по стар ком. обичай ,като през 1944г. след 9-ти септември.

То това е наследството на ГЕРБ.Те действаха на принципа"след нас и потоп".

Какво е това наследство на Герб дето не може да се оправите след година и половина и след милиарди изтеглени заеми? Не вървиш другарю с тия опорни точки още служебните правителства ги опровергаха.

А други 30% не ги свързват изобщо

"Ето моето семейство - с жена ми, с големи мъки, искарваме чисто към 5000 лв на месец, в София и ни водат богати... Реално едвам свързваме двата края с 2 малки деца" Най-обичам да слушам как тези с двойните доходи над средните "едвам свързвали двата края". Живи да ги оплачеш...

В севрозападнала България и 70% от селата живеят с 5000лв годишно, бе приятел. Какво плачеш?

И 50% които не могат да ги свържат......двата края. Това е БЪЛГАРИЯ другото е дамо приказки

Винаги могат да се пробват в чужбина. Има голям недостик на кадри почти навсякъде.

Аааа не е вярно! Всичко е просперитет и възход. Зимата ще става още по-хубаво. Хиперинфалция, без ядрено гориво - разбирай ток, с газ на /четири пъти "по-ниска" цена/ , бензин по 10лв и нулева престъпност. Как е, хареса ли ви промяната на харварските измамници и социалната БСП - начело с лъжкинята Нинова? Нищожества като; потомственият комунист Ристьо Бойкикев, без един ден работен стаж, на издръжка на Американското посолство, "умно - красив" соросоид, в комплект с джобният генерал на драгалевският циганин Костов, не си струва да се коментират въобще. Тези горните, заедно с учиндолският чалгар са вече в кошчето на историята и повече парламент може и да не видят. А сега гласувайте пак, за и еднокнижният толуп и крадец от Банкя. да цъфнем и вържем.

По времето на Герб нямаше хиперинфлация. По времето на Герб нямаше и такива скокове на цените. По времето на ГЕРБ нямаше и режим на тока. Всичко, което описвате се е случило само и единствено когато вашите любими другари са били на власт.

Пий си хапчетата бе колега. Кой прецака Южен поток и сега духаме супата. Кой построи тръбата Турски поток на Путин за сметка на България, без никаква полза. Кражби, рекет и шуробаджинащина на всякъде където се завъртиш Нещо за шкафчетата, за Барселона гейт, за ало Ваньо, за Мишо Бирата и т.н. нещо да кажеш? Забрави ли ,че само до преди дни предаде Македония? Не мерси, не го ща тоя

Ами то вече 1500 лева едва стигат за 2 човека. Представям си пенсионерите как преживяват

Докато Киро Тъп0т0 благоволи да си тръгне може и 67 % да станат едва свърващите двата края

Още малко работа да свършим и 90% българи ще са так. Другуте 10% са наши хора. Хареса ли ви промяната, а мишки нещастни.

1 годинa ПП и БСП на власт. Видими резултати...

Важното е, че програмистите са доволни - всичките ми приятели си мислят, че живеят мечтата... Голямо разделение по доходи има в БГ ...

просто защото кръгозорът ти е много стеснен! В момента най-високите заплати с енергийната сфера и в застраховането :) Едва след това итдва ИТ сферата :) Иначе да, живеем си спокойно! Благодаря, че споделяш мечтата ни!

Българинът е с робско мислене! Стига с тези заплати! Пак чакате някой друг да направи бизнес, а вие да се прикрепите към него да ви плаща заплата. Що не вземете нещата в собствени ръце и вие да направите този бизнес? Заплата = мизерия!

Не знам за финанси - аз преди 10 години във финансите взимах доста по-малко от програмистите. И най-вероятно и сега е така - не съм чул мой познат финансист/математик да взима по 10к чисто както повечето сениорни Джава/Ц++ програмисти ...

"да взима по 10к чисто както повечето сениорни Джава/Ц++ програмисти" Посмали манго, единици са тези, които взимат толкова.

Ти правиш ли разлика между финансии и застраховане? А и да "не си чувал" НИЩО не значи! Дали осъзнаваш колко си плосколумен?

к'во те бърка теб кой е на заплата и кой прави бизнес? Не виждам изобщо какво точно се опитваш да постигнеш с написаното! Освен да покажеш колко си плиткоумен :)

"12 години Герб и Дпс" Tъпчо, ДПС не са били на власт от 8 години насам. За последно бяха на власт през 2013-2014 в коалиция с БСП, които и сега ни управляват.

ДПС обича задкулисието и чрез Пеевски дърпаше конците на Борисов.

Управляващите по света носят изкуствени криза след криза: 1. Ковид идиотизма. Почва и от Китай. С него тук постигнаха за 2 години поне 68 хиляди повече умрели. Махнаха мерките и сега има седмици под 1900 починали при преди 21 последователни над 3000 и някои над 4000 починали. Когато по света е САРС-КоВ-1 2003-2004г., който се води пъти по-смъртоносен, в България умират по-малко хора от предните и следващи години. Дълго е да се коментира; 2. ЕС реши за свободната търговия на тока. От там още краят на 2021г. хвръкнаха цените в България на тока; 3. ЕС реши за глобите за въглища и тока от него; 4. ЕС изиска премахване на митническо споразумение между Украйна и Русия, което щеше да се отрази негативно финансово на Украйна и Янукович отказа. От там тръгна процеса до тази война; 5. САЩ искаше война в Украйна. Много дълго е, но си го обясняват самите американци, като на видео търсите например George Friedman, "Europe: Destined for Conflict?" https://youtu.be/QeLu_yyz3tc Има на много езици с преводи, където хората се възмущават на американците; 6. Политиците в ЕС бяха глупави, че политиканстваха при Майдана, вместо да предвидят последиците. Те трябваше да опитат да спрат бандеровците нацисти. Ако бяха успели, сега война нямаше да има. Русия тогава никой не я слушаше; 7. САЩ, Англия и други от запада водят от десетилетия политика на омраза и вид расизъм по националност, към тези които възприемат за заплаха за тяхното господство. Без тази политика, войната в Украйна можеше да я няма; 8. ЕС налага санкциите, от които си патим. Да купуваме вероятно пак руски газ през посредници. Азерски купуваха руснаците и препредаваха, сега на теория ще обикалят още 6+ хиляди километра с танкери, за държава на някъде 1200-1300км от нас. Вече връщат и въглищата в Германия - заслуга на зелените там. Там и тотален проблем с монопола над жилищата; 9. ЕС и НАТО се опитват да ни вкарат в чужда война. Украйна не е техен член; 10. ЕС погазва суверенитета ни и ни налага закони - водено синхронизиране с европейското законодателство. Дано оцелеем от този ЕС и НАТО.

Няма проблем, че българите ще изчезнем като нация и че нашите пенсионери вече не могат да свързват двата края. Важното е, че сме вече демокрация и сме в ЕС.

не е проблем!важното е,че по заръка на новите господари спряхме руския газ и вече сме независими!!!хаха,вярно е,от нас не зависи нищо!!!колкото ни кажат,толкова простия евроганьо ще плаща!има-няма,негов си е проблема!

КИРЧО И КОКОРЧО СА ЦВЕТЯ ЗА МИРИСАНЕ ПРЕД МУТРАТА БОРИСОВ И ОНИЯ ДЕТО НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ С ТУРСКОТО РЯЗАНО ИМЕ...КАРА КАКЪВ БЕШЕ ТАМ!!!!! ГЕРБ РАЗДАДОХА ПАРИТЕ НИ НА МУТРИТЕ И ТЕ С ТЯХ ЖИВЕЯТ БАРОВСКИ ЖИВОТ.. КЪДЕ У ИТАЛИЯ,ГЕРМАНИЯ ИЛИ ФРАНЦИЯ ЩЕ ВИДИШ БАТКА ТИП ММА-ЕЦ С ТАТУСИ, С МАЦКА ПОЛУ-ГОЛА С ЦИЦИ И ДЖУКИ ГЛЕДАЩА ЛОШО С НОВОТО ДЖИПЧЕ ЛАМБОРГИНИ ИЛИ С НАЙ-НОВАТА С КЛАСА!!!!!????? КЪДЕ??? САМО У ГЕРБЕРСКАТА ПРОДЪДЕНА ОТ КОРУПЦИЯ БЪЛГАРИЯ!!!

Тия 37% са същите, които вече 12 години гласуват за бойко българоубиеца!

След 2 години управление на Радев чрез Кокорчокирчовизъм и сме на дъното.

А преди това къде бяхме? Сякаш имам спомен, че последните 30 години не сме отлепяли от дъното :) Ама може и да бъркам, знам ли? Швейцария на Балканите викаш?

поне половината получават пари под масата и ги пишат едва свързващи края.....

аз съм решил проблема - не съм ял от 48 часа, обикновено карам поне по 72 часа без храна! да ви кажа, в началото е много трудно, но всичко е докато свикнете...

ЗАТОВА ОСТАНАЛИТЕ ДЕТО ЖИВЕЯТ В ЛУКС СА ГЕРБЕРИ И СА МИЛИОНЕРИ!!! ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА ХОРАТА, УРОДИ МРЪСНИ!!! ВСЕКИ У СОФИЯ СТРОИТЕЛ..АМА В ДИПЛОМАТА ПИШЕ ЗАВЪРШИЛ 3ТИ КЛАС СЪС СРЕДЕН ТРИ!!!!!! НА ВСЕКИ МЕТЪР Я НОВИЯ ДЖИП ЛАМБОРГИНИ ИЛИ НАЙ-НОВАТА С КЛАСА!!!!! Е ОТКЪДЕ ТИЯ ПАРИ, БРЕ?????? ТОВА СА ГЕРБЕРСКИТЕ ПАРИ ОТКРАДНАТИ ОТ НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДАДЕНИ НА СУЛЬО И ПУЛЬО ДА ГИ ПРЕВЪРТВАТ!!!!!!

12 години Герб и Дпс. Видими резултати...

Банани имате ли цела година? Имате! Нали това ви липсваше?

Той баща ми така уж едвав свързва двата и му помагам, а то се оказа, че си има пари. Отделял по над 200-300 лева всеки месец за "черни дни" и му викам "То сега са черните дни". И това е от години. Сигурно е натрупал над 5000-6000 лева Така че не се знае кой колко го е закъсал хахахах

То и бабата така събираше, но после си призна за какво са и били, за да не ни тежало, когато се споминела и да сме ползвали тези пари за погребението. Ето това е "красивата" истина

Въпреки ,че сме страна от ЕС и НАТО,37 % от българите са бедни. Това не прави впечатление на ценностната система на ЕС и НАТО,затова те не ни помагат,напротив скубят ни и заделят 300 млрд. евро за помощ на африкански държави.Е,на това му се казва-европейска солидарност.

Ама ти чакаш ЕС и НАТО ли да те нахранят на готово? Драги, всеки сам се грижи за прехраната си! ЕС само ти осигурява условия, ти си намери начина.

е как да ги свържат като във Великобритания при малко под 3700 лева Мивимална Заплата (паундите обърнати в лева по курса на БНБ), Масло 250 грама е 4 лева, а в България при 5 пъти по-ниско минимално Заплащане при Промяната стана 8 лева! подобно е, положението с всички храни и стоки от първа необходимост!!

Слава на САЩ и американският начин на живот! Вече се вижда, че скоро ще ги стигнем. Време е и ния да си купум една машина за печатане на долари и да започваме, така само ще просперираме.и по-бързо ще можем да ударим....... дъното (ако имаме късмет, много преди американците и европейците).