Европейците "са между два огъня" в търговската война Китай-САЩ

Съгласни по основните искания, но не и с начина на постигането им, европейските компании в Китай страдат от търговската война, започната от Доналд Тръмп. Те са и по-малко оптимистични за еволюцията на азиатския гигант

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС яко ще закъса, ще излезе много трудно от ситуацията, трябва да тегли нови заеми.

Американската "виагра" е с обратен ефект върху потентността на ЕС...

Сама са си виновни като са били толкова алчни. Да са мислили като са инвестирали в държава със силна регулация и ясно изразена националистическа политика/наречена кой знае защо комунистическа/ Същата работа като американските капитали. Изнасят здраво милиарди за бързи печалби после като виждат че не са господари на положението рев и санкции.

Китайците могат временно да направят трик. Вместо алуминий да продават силуминий - алумиий със силиций.

Докато европейците не започнат самостоятелна политика ще са скоро и между три огъня.

Потенциално ЕС може да бъде номер 1 в почти всички сфери. Като тръгнеш от БВП, минеш през брой на население и покупателната му способност и стигнеш до силната икономика и нейната разновидност. ЕС бие САЩ в абсолютно всяко едно отношение - без изключение!!! Е, може би едно....ЕС не е толкова обединен колкото са щатите на САЩ, и от там идва импотенстноста на ЕС. Разбира силата на ЕС не идва от всички държави....не можеш да сравняваш България с Германия, и все пак обединението наистина прави силата. Кога и как ЕС ще бъде така обединен като щатите на САЩ, не знам. Не знам че АКО един ден стане, ЕС ще бъде най великата и силна Империя която някога е съществувала на този свят - САЩ и Китай ще бъдт като сополанковци от яслата!

Явно от Европа не си излизал щом мислиш че европейската икономика е силна.

"Европейците "са между два огъня" в търговската война Китай-САЩ" Естествено! Не бъдете смешни. Тази война е по инициатива на САЩ, които не желаят силна, обединена и независима Европа. Китай вижда в Европа, възможности за съвместна работа и бизнес, докато САЩ само противопоставянето на Русия и ислямизация. Тази "война" САЩ ще я загубят защото живеят в миналото и робуват на парите.

Добере го докара на лозунги, а сега нещо конкретно и реално ще кажеш ли? Напротив САЩ искат силна Европа, но Русия не я ще, за да може да изнудва по слабите. САЩ са поели ангажименти за териториалната цялост на Украйна, и за разлика от )услямска държава държи на думата си.

Пишеш пълни глупости. Някога Хитлер се е нуждаел от обща граница със СССР и за това със Сталин са си поделили Полша. Сега САЩ искат същото но не и през общата им граница дето са слаби. Те желаят война на територията на Европа, далече от тях. И за това използват НАТО. Що се касае до Украйна, някога е била опожарена и от Сталин и от Хитлер. Украйна е просто плацдарм!

tonk11

Абе всички са много недоволни от работата с Китай и всички се натискат да работят в и с Китай. Как става тая работа?

Нарича се алчност! Тези корпорации не искат да плащат на работниците в своите страни прилични заплати, и затова изнасят производството си към страни с изобилие от нископлатена работна ръка!