Европа договори с Израел конкурент на "Турски поток"

East Med ще бъде готов през 2024 година и ще пренася 20 милиарда м3 природен газ от Израел до Италия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хохохох хоххохх хохохохох

За разлика от ТП зад този проект финансово и технологично ще застанат Европа и САЩ.

Кеф на бучки. Руските и турските потоци да им направят по един завой, обратно за Сибир. Там да си продават газа срещу рубли(хаха) Друго си е Ийст Мед - дори звучи сто пъти по готино от поток някакъв си...

Хитрите израелци пак ще излъжат еврогейците. Европа да финансира изграждането на неизгоден газопровод, та после да купува газ от него на двойна цена. Всички проучвания показват, че газовите залежи в Левайтийското находище (от което искат да черпят Израел, Египет и Кипър) са трудно използваеми поради дълбочина, структура на земята и т.н. Затова и Израел не иска да финансира газопровод, защото после никой няма купува прескъп газ. Но като накара Италия, Гърция и др. да хвърлят милиарди за газопровод, после ще ги изнудват да купуват скъп газ, за да не напълнят медиите с информация за безмислено хвърлени милиарди за газопровод.

Отново лъжете! Левиатан се намира в Кипър, а не в Израел!

Хахаха турците ликуват, руските реват! България пак я прескочиха...

До 2024 година Италия на фотосинтеза ли ще е кара?

Сп 2 отива при най големите и платежосбособни европейци които се отопляват на газ,а италианците освен да си печът пици надали за срго ползват газ,така че си грухти колкото искаш

Намира се в морето в териториалните води на Кипър и Израел. Сирия и Ливан не са правили проучвания.

Както тази година.

Те са тъпи и няма да направят изгодния избор.

Матушка рус газ ще пикае...

Ами сега? Къде са нашите хъбове, клъстери, дигитализации и т.н. ? Пак ли нема газ за нас? Докога? Няма атом няма газ важното е да сме на власт!

To ако се надяват тоя газ че ще е по евтин от Руския то по добре ефтаназия а не фотосинтеза :) Иначе се радвам ако наиститина може да се конкурира... Абе и в двата случая едно е сигурно - Чифутчетата ще се облажат пак, екплоатацията на Русия и нейните ресурси не им стига :)

Каква Европа,три скапани държави !

To ако се надяват тоя газ че ще е по евтин от Руския.. Иначе се радвам ако наистиина може да се конкурират... Абе и в двата случая едно е сигурно.. Чифутчетата ще се облажат пак, екплоатацията на Русия и нейните ресурси не им стига :)

Освен цената, тук играят роля и други фактори - политически, стратегически и т.н., които твоята глава няма как да ги знае. Но ако беше написал коментара по-рано, може би пък щяха да се поразмислят за реализацията на газопровода.

28, ако трябва да сме точни.

ние в момента и половината европа дето е по на запад каква газ ползваме,мерси за вниманието

Кога го направят,да дойдат да ми са пухвалят !

Когато имаш 2-3-4 доставчика не е необходимо да се надяваш, а да гледаш офертите.

мушморок, ти май си от онези, дупещите се по 5-6 пъти на ден и като чуеш думата Израел, се възбуждаш... Израел е водещата икономическа и демократична сила в Близкия Изток и ние, българите християни, можем само да се учим от него. А това, че целият проект "Газ от Левитиан" е 100% израелски, го знаят и децата. Още повече, че териториално находището е 95% в границите-акватория на Израел и едва 5% Кипър. Айде, бегай в джамията и се дупи до мръкване, че губиш темпо...

По-точно 30%.

Глупак,в задачата се пита кой учавства,не колко държави има !

веднага изгрухтя и изквича понеже е в небрано лозе

30% бе пръдливия трол

Нагла лъжа е, че само руската газ тече. Европа си докарва газ от много места. Просто тук пропагандата излъга тъпаците и тъпаците повтарят лъжата постоянно! Отвратителни тролове и русофилистици, скоро никой няма да си спомня лъжите ви!

Честито на братушките...да го духате...газа...Сега е ясно,че самолетите ще са F-16...Агресивната русия направи така,че даже трябва F-35 да имаме...

Ереите ще се облажат, руснаците няма да се облажат, а путиноидите ще тролят срещу дребни копейки.

30% е делът на руските доставки на газовия пазар на Европа.

Там абаче не палучитса.

Участва европейската комисия.

оооо плужека се топлил с еврогаз бе момчета

Всъщност, целта на Русия в Сирия е тази: Голяма база на брега за да се спре тръбата от Катар и да се държи под напрежение потока от Израел и Кипър. Е, получи им се.

По пътя на пазарната капиталистическа логика еврейският газопровод няма как да е конкурент, защото е много по-скъп за изграждане до много по-малко находище от руските. Но по пътя на непазарната политически мотивирана протекционистична логика, всичко което е срещу Русия е правилно и политически коректно.

2,5 милиона от 8 милионното население на Израел са Руснаци/от Русия. И много от тях на всякакви ключови позиции в управлението на Израел. Вадете си изводи.

Беше. Стана реалност.

30% е делът на руските доставки в Европа.

Изводите са, че дори руснаците (по твои думи) не искат да са в Русия. Иначе не виждам защо не работят и живеят в Рая на Земята - Руската Федерация.

Тази тръба не е диверсификация. Преведените през нея 20 млрд. куб.м. са някакви 4-5% от потреблението на ЕС. Само на Италия е 75 млрд. годишно. За последните 2-3г. нараства с 15%. Въпросът ми е кого заблуждават с тази новина? И втория - кой по - напред ще ползва?

Заглавието е подвеждащо!Никакъв конкурент не е!Просто "Турски поток" е заплануван да доставя газ на Турция,България,Сърбия и Унгария !Другите са свободни да си купуват от където пожелаят и никой не ги е имал в сметките !

питал - защо САЩ не направят една рафинерия в Гърция и да ни продават бензина и нафтата на половин цена от тази на Лукойл. Тогава ще им кажа браво. Няма да купувам горива по 2 лева и половина, а по левче - Ех че кеф. Така ще ударят руснаците и не само в България, а и в цяла Европа.

Верно е, че Ф-35 струва с 50% повече от "новите" безаналогови хвърчила на Русия, от които са произведени цели 5 бройки, но сигурно има защо.

Га стане реалност ми са убади !

поведоха целия демократичен свят срещу Сирия през 2011-а... а през 2010 година започна изграждането на газопровод от Иран, през Ирак и Сирия, за Европа. Да се пита човек защо американските военни още държат част от трасето на този тръбопровод-)

нямат капацитет за да продават за левче...

е има защо да е по скъп от руските,все пак сега го приземиха да налеят още няколко трилиона белким стане конкурент на руските

милиарда годишно само за Италия ? Брей, брей , брей !!!!

Знаеш ли колко милиона англичани примерно не искат да живеят в ВБ?

горива са около 50 цента за литър. В България да около 65 цента за литър! АКО НЯМА ИЗИСКВАНЕТО ДА СЕ ПОЛЗАВА ДАНЪЧНИТЕ СКЛАДОВЕ НА ЛУКОЙЛ ЗА ДА СЕ ПЛАТИ АКЦИЗА, НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ ДА СЕ ВНАСЯ ПО ЕВТИНОТО ГРЪЦКО ГОРИВО!