17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България ще влезе в Шенген и Еврозоната през 3019,а до тогава Европа и света може да ги няма.

Приемането на еврото ще бъде последният пирон в ковчега на България. Влезем ли в еврозоната, ще станем 100% зависими от швабите и франсетата. Те изцяло ще контролират икономиката ни. Ще им работим безплатно и ще викаме "Да живее демокрацията". Умните държави, като Швейцария, Норвегия и Великобритания не са в еврозоната, дори напускат Еврогейския съюз. Ние обаче обичаме да си надяваме примката, както показва нещастната ни история.

КГБ

Еврокомисарю, а не е ли по-добре да няма икономически шокове, но алчността на капиталистическите бандити е ненаситна.

Следващата криза ще бъде когато фалират САЩ, време което наближава и ще бъде такава, че Великата депресия ще е цвете за мирисане! Затова - трупайте зимнина, буркани, сухоежбина, оръжие и муниции, защото братятя американци вече го правят...

Влизаме в зоната и кризата започва... или ни приемат за да ги спасим от кризата?!

Полша , Чехия , Унгария - също не се натискат на еврото ... защо ли ...Сигурно са по - прости от нас.

Защо трябва да приемаме чужда валута и да ставаме все по-зависими от страни, които не ни приемат като равни. Не знам какво правят евродепутатите ни, но е сигурно, че са там, за да взимат високи заплати, да се скътават, да слукшат и да папкат, а не да прокарват интересите ни като държава и народ. Защото евро-правилата ни разказват играта, както и евро-цените, а що се отнася до правата и възможностите ни - никакви ги няма. И защото правата на европейци ние нямаме, правилата им ни смачкват. Не е възможно с този нисък стандарт и лоша икономика да живеем по европейските им изисквания. Но явно никой не го е грижа за това. Няма равнопоставеност в ЕС и затова не виждам нужда и смисъл от обща валута. А българските евродепутати са единствените евродепутати, които не работят за хората, които са ги избрали, а изпълняват само желания и назначения на европейски институции, тоест те са европейски чиновници и не вършат работата за, която са избрани.

ЕКСИК ОЛСУН...

С приемането на еврото България окончателно ще загуби и малкото и останал финансов суверинитет.Европейската централна банка с едно натискане на копчето ще може да блокира цялата ни държавица когато и както си поиска.Какво стана когато Гърция се опъна на кредиторите си и се опита да се върне към драхмата?Варофакис, който бе отпечатал новата драхма изхвърча та се не видя, а гърците бяха лишени от правото си да теглят парите си от банките.Тоест Гърция бе поставено в партер и то без гащи.

В тая чакалня има ли тоалетна?

Евродепутат е нещо което получава около 50К евра месечно под формата на заплата, дневни разходи, месечни разходи и представителни разходи. Познайте кой плаща масрафа .....

Провери дали нямаш температура , за какъв малък суверенитет бълнуваш

Спри сериалите

Щом като пиша, значи съм жив, от което следва че имам температура - около 37 градуса по целзии.Друго нещо да те интересиува?

Няма WC. Обаче продават памперси на добра цена и плащането е в евро ;)

Тоя нито го знам, нито го познавам, нито искам да го знам или да имам нещо общо. Чий го дири тоя у нас и кой го е канил да се занимава с нас, като и той не ни познава. А нашите глупави, мързеливи, страхливи и некадърни евро депутати с какво полезно се занимават в момента, освен с това да запазят местата си. А за какво ще ги пазят за заплата и привилегии, не защото имат някаква полезна за нас работа там. Да чуем мнението на всеки един от тях за приемане на еврото в България и тогава да решим за кого ще гласуваме. А важното е тяхното мнение да се чуе и от европейските управници. Дали няма да има сблъсък на интереси. Крайно време е да стане ясно какви ги вършат нашите евро депутати. И защо някакъв кияк ще идва ток да ни обяснява, вместо да го направят те, нали затова сме ги пратили. Тия евро игрички за идиоти ни обиждат и ни карат да сме нащрек.

Ама ние управляващите обичаме тихичко да препикваме...като ни погалят по тиквите.

Сега сме почти умрели (без здравеопазване, безпросветни, озверели от типа "син убил баща си по особено жесток начин"), а след приемане на еврото ще сме СЪВСЕМ УМРЕЛИ. Ще останат да живеят големите акули, които лесно ще прехвърлят капитали и други облекчения. Цените за обикновения българин ще са космически нагоре, а доходите мизерни. Кому е нужно? В противното ни убеждават хора, които не ходят в кварталните магазини.

Абе да не говорим за гърците ,че благодарение на това ,че са в еврозоната ги спасиха като им наляха толкова пари . Бях там до 2008 по телевизията най нагло се изказваха как няма да ги оставят защото оставят ли ги еврото ще изчезне (едва ли не трябва останалите членки да ги носят на гърба си) затова гърците да не ги обсъждаме.

Само забележете с акво ни успокояват " Цените нямало да скочат драстично " ?! Вчера гледам по ТВ 37% от Българите немогат да отоплят цялото си жилище , 90% от пенсионерите и сега са поставени пред избора " парите за хапчета ли да си ги дам или за храна " , една не малка част от българите работят от сутрин до вечер а са обречени да живеят като работещи бедни...! Истината е че нито на Управляващите у Булгаристаня им дреме за хората които живеят тук , нито на онези като тоя пич на снимката че въвеждането на еврото и " цените няма да скочат рязко " е като смъртна присъда за една голяма маса от тоя народ. Има и една друга истина за която тия евро-чиновници нежелаят да кажат на глас и тя е...Еврото се използва като предпазен механизъм за недопускането на сценария Англия т.е веднъж в ЕС потъваш в дългове и за излизането цената е в милиарди , но веднъж потънали в Еврозоната цената на излизането от ЕС става в пъти по скъпа. Такава цена държави като България пробита от бедност и корупция немогат да платят. Така когато няма път назад и когато ти отнемат правото на избор и глас навлизаме в едно робство в което някой от вън ще ни казва какво да правим, как да мислим, какво да мислим и какво не е желателно да мислим за да не ни наказват. Тъжното е че по нашите земи народът е прекалено разцепен и затова никой нежелае да чуе обикновенните хора. Затова сме обречени да се скитаме по целият свят и да отцеляваме поединично. ...

които не искат да приемат еврото .там е заровено кучето .а най-свястната европейска държава въобще не иска членство в тая вмирисана кошница ес !

Все "забравят" да уточнят думата "драстично". Между другото, Домбровски е забравил Дания която също е извън е зоната. В тази държава, а и в Швеция като по-глупави тия неща ги решават с Референдум, сигурно защото са и по-бедни!

шока ще го отнесе народът, а радетелите за еврото, които ви лъготят - бонусите!

В превод това означава: гответе се за поредния обир!

Нищо не са спасили, просто дългът на Гърция вече не е към частните немски и френски банки, а е към данъкоплатеца от еврозоната, където искат и нас, пробитите бедняци, да набутат. Самият дълг не само, че не е стопен, а в процентно отношение към БВП е увеличен. За това, че огромно количество квалифицирана работна ръка се изнесе от Гърция към Германия в тия 8-9 години и допълнително ще затрудни възстановяването на Гърция в средносрочен план(с което и връщането на дълга), дори да не споменавам.

Кой ги пише тези статии. В едрозоната - 19 държави и 7 не са вътре. Общо 26. А къде е Дания, която с референдум отхвърли въвеждането на еврото. Ние пак сме се хванали на нещо, което ще ни издърпа нагоре. Колко пъти след идването на спасителите на съвременна България или след акт я на влизане някъде или излизане от някъде си мислихме, че ще оправим. За съжаление, за това трябва и акъл, и здрава работа. Та така.

ще си направят заплатите по 25 хиляди евра месечно и ще са готови за всякакъв икономически шок ....

Това също може да се случи в БГ ако се съберът достатъчно подписи за свикването на такъв при който както е в Дания населението да каже иска ли или не еврото. Гледайки телевизия и радио много хора остават с усещането че фиксираният курс важи и за цените , което не е така. Хората не разбират че банковите им влогове от лева в Евро ще станат по фиксиран курс , но цените няма как да бъдат фиксирани т.е ще стане така че това което днес може да купите за 600 лв утре няма да може да купите с 300 евро. За мен лично е някаква неуловима мистерия как човек с 250 лв пенсия ще може да живее с 125 евро на месец след това ?! Същата мистерия е как се живее с заплата от 350 Евро на месец ?! Сега може да стачкуваме и да искаме оставката на кабинета а после когато кабинета ще е само една пощенска кутия която ще изпраща за одобрение бюджета и някой от вън ще решава дали да бъде приет или не тогава загадката как бългаският политически елит ще защити близо 3 милиона българи. Странно е как така от толкова медиий , никой не зададе въпрос на господина от снимката ако му дадът 300 евро ще може ли и как да живее с тия пари цял месец ?

ДИР БГ: На вас думата Референдум да не би да ви е забранено да я използвате че триете всичко що вкл. думата референдум за влизането на еврото ?

Евродепутат душа дава, ама не свойта душа, братя, а душата на народа....

Най-новото изобретение на демокрацията е забрана на референдумите !

"Извън [Еврозоната] остават седем страни-членки: Хърватия, Унгария, Чехия, Полша, Швеция, Румъния и България." А Дания къде я оставихте?

Ами милиардите дългове, кой ще ги плаща? Когато пили и яли - пеяли /взимали кредити и играли сиртаки/, когато плащали плакали /били в партер без гащи/. Според мен няма нищо безплатно на този свят и партера е логичен завършек на далаверата!

Ако трябва да обобщя, в добри икономически времена сме.??? To в ;добрите икономически времена ; живеем в мизерия , а как ли ще е като дойдат лошите ? или ще ловуваме икономисти за храна ?

Ocнoвнoтo мeceчнo възнaгpaждeниe нa члeн oт Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт пpeди oблaгaнe c дaнъци ce paвнявa нa 8 484.05 eвpo, пoĸaзa cпpaвĸa нa Моnеу.bg cъc caйтa нa Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт. Cлeд oблaгaнeтo c дaнъĸ и пpиcпaдaнeтo нa ocигypитeлни внocĸи cyмaтa нaбpoявa 6 611.47 eвpo чиcт дoxoд. Haдницaтa нa eвpoдeпyтaтитe ce ocигypявa чpeз бюджeтa нa Πapлaмeнтa, ĸaтo дъpжaвитe члeнĸи нa EC мoгaт дa пoдчинят зaплaтa нa нaциoнaлнитe дaнъци. Hapaвнo c тoвa члeнoвeтe нa Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт имaт пpaвo нa днeвни пapи в paзмep oт 304 eвpo. Cyмaтa e пpeднaзнaчeнa зa пoĸpивaнe paзнocĸи пo нacтaнявaнe и xpaнa, ĸaтo пapитe ce пoлyчaвaт cлeд пoдпиc в пpиcъcтвeния peгиcтъp нa Πapлaмeнтa. Зa acиcтeнти и нaeмaнe нa пoмoщeн пepcoнaл в paбoтaтa ca oпpeдeлeни 19 709 eвpo нa мeceц. Дoпълнитeлнo вĸлючeнo възнaгpaждeниe e и мeceчнaтa cyмa oт 4 299 eвpo, нa ĸoятo дeпyтaти имaт пpaвo зa oбщи paзxoди. Комисарите прибират повече.....

по време на идващата криза станете брюкселоядци, има толкова Брюкселски бюрократи на ЕС, че няма начин да умрете от глад!

След като в ЕС има 28 страни, а в Еврозоната са 19, явно разликата е не 7, не 8, а 9 . Изобщо, журналята дори математика за втори клас не владеят.

Запазете спокойствие ! Икономически шок, гражданска война и военен преврат в България не могат да се случат. Поради липса на икономика, граждани и армия.

България няма да е в Еврозоната и слава богу! След три години нито съюза ще е същият,ако въобще го има,нито лицето на снимката!!! Да не слагаме каруцата пред коня,идат важни избори!!!

А дано това което казваш се случи че иначе много лошо. Ще се наложи иначе на още повече хора на минат през летищата с еднопосочен билет

А пенсиите господа...?

На кой трябва да му дреме за робите в Бг. Ако хората в Бг искаха достоен живот щяха да се борят за него. Кой да им го изгради нашите политици или европейските. Те заради народа ли са лизали толкова задници?Е тоя път няма кой да ни спасява. Крайно време е да се събудим.Тия 2000000 пенсионери не могат да ходят ли та да излязат на площада. И ЗАЩО ИМА ХОРА КОИТО СЕ СЪГЛАСЯВАТ ДА РАБОТЯТ ЗА 500 ЛВ. После виновни правителство ЕС работодатели. Всеки получава толкова колкото заслужава.

Ама някой може ли да ми каже къде свършва този измислен континент Европа. ЩОТО АЗ НА КАРТАТА ВИЖДАМ ЕДИН КОНТИНЕНТ ЕВРАЗИЯ

"Той добави, че затова трябва да сме подготвени и да изградим фискални буфери" ???????????????????????? Пак някакъв кор ще е туй.