EUOBSERVER: България изгражда нова тръба за руския газ

Газпром, българската Булгаргаз и швейцарската MET подписаха договор за изграждане на газопровода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като процедурата приключи успешно,питам аз,защо ги ручахме жабетата преди 4 години???Не да имаме Южен поток,а да имаме един хъб от Турски поток?Или някой сгъна едни пари от Турция

Абе руснака, защо триеш истината? Факт е че газта по Турски поток заобикаля 300 километра, които ще трябва да плащат Сърбите. Факт е че тръбите през България са по дълги отколкото тръба директно до Варна, от което ние печелим повече, а Сърбия се набутва повече. Факт е че Газпром има 11,5 милиарда дългове заради Злото джудже, както и че джуджето е зло. Факт е че през Украйна транспорта е поне 500 км по-къс, т,е, сърбите ще плащат излишно 500 км транспорт. Факт е, че заради високата компресия за тръбите през Черно море транспорта на поне 950 км е двойно по-скъп отколкото през Украйна. Факт е, че Украйна свали цените за транспорт и сега някой трябва да поеме разликата в транспорта през излишните потоци, а това е или Сърбия или Руслямска държава. И в крайна сметка България има по-голяма изгода от Турски поток, а набутването е за Сърбия, която се подмазва на Путлер, вместо да настои тръбата директно да отиде до Варна, а не да обикаля през Турция и оттам до Варна.

Стига плачи за това ,че американците купиха украйнските тръби!Това е същото като да си купиш фабрика на 08.09.ч1944година

Глупости и нагли лъжи. Със закон е прието всички тръби в Украйна да са държавни. Но и да приемем че САЩ са били взели тръбите, това с нищо не променя горните факти, тъпако.

Schilo

Дада, бива ли толкова простотии на едно място? За България, най-изгоден беше ЮП. За Украйна, забрави.

Да се надяваме,че след като бъде предотвратен опита на Газпром да продава газ в Европа заобикаляйки Украина по тези тръби ще тече азерска или иранска газ. Путин е слаб шахматиС то се видя.

Schilo

И, как ще стане тази работа? Невците искат само за тях една тръба с 40-50 млрд. газ годишно

С Украйна никой не може да работи. Меркел с изказването си сипа студена вода на САЩ.Руският газ два пъти по евтин. Ами какво да горим по вече.

Мурзьо.

ще ни излезе скъп и прескъп.И тръбите да им построим и таксите които би трябвало да плащат да им ги връщаме чрез Булгартрансгаз което си е дъщерно предприятие на Газпром.

България - егати излишната държава или излишните политици? И все ще виси този въпрос докато не бъдат осъдени за особено големи щети отказалите се от Южен Поток политици. Най-много десетина да са се облажили от подкупите, които Турция е платила за да се откаже България. И тези десетина могат да бъдат издирени. Всъщност ако имаше ДС тези предатели отдавна да са в затвора.

Тръбопроводи трасират, но газта не гарантират.

що трябваше газа да ходи в Турция и после в Бг и Сърбия? Кой идиот го измисли? Като най прекия път е през Черно море?

Много ги разбираш тия работи....

Е нали едни гринговци се обадиха и Южен поток бе спрян....сега ги чакат да инвестират мангизи и когато проекта е към края се едни гринговци ще позвънят на българския Винету и той ще спре проекта за да не се засягат гронгоинтересите.

Казват, измислил го е този, който е получил рушвет от € 200 милиона за да се откаже от името на България и газопровода да мине през Турция.

Реално това, което може да стане, е да преминем на руската газ от Турската тръба, да продадем нещо на румънците, което те да препродадат на укрите. За нова тръба до Сърбия е ...далечна работа. Така руснаците могат да свалят към 20-22 от транзита през Покрайната и да ги насочат към Босфора.

За година.

Тва е положенеето!

Пак ни го НАХЪРКАХА Руснаците с тяхните две фирми и нашите управници руски лакеи!!! Така се игра три пъти и сваля договорено до минимум таксата от три руски фирми. Цялата тръба е запълнена,друг не може. И най- паче 2,8 милиарда заем ще вземем ние и построим тръба на руснаците,която ще захрани руската губерния Сърбия . Такъв Х---- Й ни го нахъркаха за 20 г. мужиците. УЖАС. Запада спи!!!!

кат не ти харесва - ей го де е терминал 2 !! Всеки ден работи !

Ей, аз руснаци не съм виждал. Ти, щом си имаш вземане -даване...оплаквай се тука.

шопе, как ще ги видиш като са ти близко отзад

Абе куха лейко Южен поток щеше да бъде построен на 90% от руснаците, за годините през които щеше да работи до сега с транзитните такси България щеше да си е избила парите и сега да прибира парите от транзита...но това бе против интересите на миризливите американски лай...ри и Винету продаде интересите на България за някой долар.

На вас българите както и който да ви го зачука все ще правилно защото сте тъпи и не можете дори да разберете от кое има полза и от кое сте на загуба. Няма друг толкова прост народ, който да гласува за политик, който подарява по милиард годишно на друга държава. Само в България може! Във всяка друга държава този политик досега да е обесен, а вие му подарявате държавата си да я подритва.

от нас никой не се интересува а ние сме длъжни да спазваме интересите на всички останали много справедливо защо просто не ни зачеркнат от картата трябва да си отстояваме нашия интерес какво ни е грижа за интересите на другите докато първо мислим за другите все ще сме бедни и все ще ни мачкат като мине руската тръба да мине после и от друга държава с мерак да продава гориво ние сме на пътя и защо все нас да ни заобикалят

След огромно напъване, плонжове и манипулации... ГЕРБ постигнаха Общата си цел с Турция.... ..... Убиха Нашият Южен Поток, за да Родят Турско-ГЕРБерски.. .. Турски Поток. .. Сега Турците държат Крана и Транзита на Руския газ.. Ние сам плащаме каквото ни поискат и колкото ни пуснат турците. ГЕРБзит.

Правилно ! Затова никакъв Турски поток , а изграждане на връзка с православна Гърция и закупуване на американски втечнен газ . Също и продължаване на доставките на газ по тръбата от православна Украйна ! Никакви аванти на Путин и Ердоган !!!

Това всичко го обясни на Германия и 90% от ЕС държавите. На карай ги да Спрат купуват Руска газ и да Спрат да Строят Нови Газопроводи с Русия..... .. И да преминат на САЩска газ 300% по-скъпа.

Само за десетина години след 1990 г. България загуби над $ 600 милиарда вложени в държавни активи именно заради нискообразовани и малокултурни субекти заченати с чалми още от онези 500 години. Колко трябва да си прост за да искаш сам да получаваш с 50% по-скъпо гориво,като цената му в промишлените изделия се мултиплицира и крайната цена е неколкократно по-скъпа. Цивилизованите държави се борят за всяка стотинка,а българина с чалмата в простотията си иска с десетки проценти завишение. Ето такива ни управляват вече 30 години. Но 30 години вече стигат и нафталините отново трябва да си отидат в нафталина!

Защото Булгартрансгаз си е на практика филиал на Газпром ,а и тази швейцарска фирма по всяка вероятност е фирма на Газпром заложена в Швейцария! И за нас ще е масрафа ,а за Газпром печалбата!

А половината от Газпром, пък е западна собственост и сметките съвсем се заплитат....

Я опитай да си представиш какво би било ако я Нямаше тази наречена от Соросоидите Зависимост от Руска газ?? 40 % от всичката газ използвана в ЕС. Смърт, убийствен студ,, Фалиращи икономики... Разруха. ..... Това ще е Резултата ако Руснаците решат да направят ЕС Независим от газта си.

Може да се приеме като кратковременно решение. Иначе истината е в пряка тръба от Русия и то в най-скоро време - това трябва да бъде приоритетна задача на всяко правителство, независимо на коя партия е. Същото се отнася и за втора атомна електроцентрала. Ако това не се направи, близкото бъдеще на България ще е много лошо.

от газ може да спечелиш нещо - справка България за 30г.

Ot Evropa da vnimavat, targashite v Bg-parlamenta samo iskat da kradat ,ot Rusia sashto da vnimavat , bulgaristaneca e korumpiran i mizeren i ne si darji na dumata!

Два милиарда и осемстотин милиона лева !!! Чуждата фирма Газпром си прави някакъв проект , и държавата България трябва да се натовари с тези пари , да рискуваме да ги инвестираме , и да ги връщаме 20 години ! И като благодарност за това ще плащаме с 30 % по-скъп газ от всички останали страни в Европа ! И като сложите и крадците от Лукойл , и милиардите които изтичат на североизток всяка година , стават десетки !

Да ти ЕПМ!

;)

Единственото вярно е, че в сравнение с "Южен поток", сега разходите, ще са по-големи за сметка на ползите (за България), но пак ще ги има. Акцента тук, трябва да е върху поведението на БГ - управниците, които панически избягаха от ЮП, а сега, меко казано се натискат.

Може да се подчертае, че сръчно успяхме от енергиен център на балканите да се превърнем в незначителен краен потребител.Няма как да се отрече ,че нещо изграждано с десетилетия успяха, нашите пишман политици да го проиграят в кратки срокове, под ръководството на техните задокеански ментори.Даже се гордееха с това предателство и Борисов със самохвалебствен тон заявяваше ,че е спрял три големи руски енергийни проекта ,.Да се хвали някой с глупостта си преминаваща в предателство се изисква нещо повече от минимален умствен капацитет.Повече от ясно е ,че ние сме ненадежден партньор,който не може и няма право да взема самостоятелни решения.Така ,че може да се каже с огромен процент достоверност "Сбогом хъб".Просто няма да има какво да "хъбарираме".Когото след две години руснаците спрат транзит през Украйна,то ние оставаме 100% зависими от руска газ ,но вече през трасето през Турция.Интерконекторите с Румъния и Гърция с с малък капацитет и получената през тях газ ще стига за нас .Така,че хъба няма на кого да предложи газ защото единствения потенциален консуматор е Сърбия ,но тя освен през турски поток по трасето :Турция-Гърция_Македония ,получава газ и от Унгария и Хърватска.

1.8 милиарда струват еФ-ките и с тях ще си защитаваме родината от евразийските джендъри . 2.8 милиарда струва тези безмислен Турски поток , и с тях трябва да хрантутим същите джендъри !

Анасанама!

Пазарният тест е много интересен ! Теменужка Петкова е сваляла три пъти цените , и от 10 долара на 1000 куб. метра за 100 км. , е клекнала на 5 долара . И то при положение че в момента прибираме по 7 долара от Турция , Гърция и Македония . А иначе участие в пазарния тест са взели само две компании - Газпром и швейцарската "Мет" , която е собственост на Газпром ! Пълна пародия !

Пародията е,че баща ти късно го е извадил!!!

Дрън дрън ерина

Газопровод за руски газ ще има. Майната и на фашистка Украйна

хитлеристи, нацисти и още няколко простащини, но от джендър толкова.

Интересно. Вчера подписали, днес вече строят. Сигурно след месец и ще завършат, ако се вярва на приказките на министъра. Само дето никъде не пише кой дава парите за строежа, кой или колко производителя ще я пълнят тази тръба. Не за друго, но българския народ ще плаща, а не министъра на културата.

Fuck You..... Прост селяк !!;)

Ха на бас, че газопровод няма да има !

Ще има.

Ха на бас,че ЩЕ има?!?!

1.4 милиарда сега срещу 12 милиарда при БСП. Къде щеше да отиде разликата?! В джобовете на хората с Визия.

изгражда начи РъБъ...интересно интересно ..а като се събуди и пръста е в контакта тогава?))))

Какво стана,бре,сороски тролове,нали от чифутите щяхме да взимаме газ !Ха ха хаааааааа!

Който се смее последен, най добре се смее !

Най-добре се смеят обилно лубрикираните соросчета. Мажеш джуките и бузите и си свиркаш.... такова смееш.

Ми,тя работата,готова !Чакайте да се смеете при второ пришествие ! Ха ха хаааааа !

Бързо да правим тръбата докато гърците не са отмъкнали и нея !!! Ципрас ходи до Москва да моли за тръба през Гърция !!!

вече го направих. Да си зив и здрав! Твой Ципрас

Да, ама първо изрита двама руски мизерн...дипломати. Бързо да направим като гърците.

Единият смърдел пише - тЪРбата ше се изплатяла чак за 20години... а другия тънкогласно отговаря - тЪРбата няма да се изпла и за 120 години! А.ах ва у джендърастките разкаляни ауспуси! А уточнете се, забършете се, па елата да видим кое що...

Всичко зависи от това, колко ще успеят да откраднат някои хора. Като прекарат тръбите и компресорите през няколко офшорки и приложат и още някоя-друга схема, нищо чудно и така да стане.

Руски пологи. Сперете им евросредствата. Нека печелят от преноса.

... казва хАмериканската подлога...!

При цени от 2.2 долара тръбата ще се изплати след 20г и то само ако тръбата непрекъснато е пълна. Което никак не е сигурно.

е колко пъти ше го напишеш ся, смърдел?

Какво ме интересува тъпата Украйна и хищните концерни и картели от САЩ? Най-важното са интересите на България!

243Win

Такааа. Айде сега да ни обясните какъв точно ни е интереса да спрем една тръба, от която получаваме транзитни такси в момента, после да дадем 4 милиарда лева за друга тръба, транзитните такси от която са такива, че инвестицията ще се изплати след около 120 години.

за кого ще транзитираш при наличието на руска газ директно в Турция през Черно море? Че тръбата опира и Александруполос, Гърция! За кого ще транзитираш умнико?! За фащ?

Ама вие маи си мислите, че руснаците си правят майтап като казват, че ще спрат газа през Украйна. Какви транзитни такси ще получавате от празна траба. Много бърсо забравихте като спряха подаването замо за две седмици какво се случи. Алтернатива няма това ни е интереса да имаме гас.

"Такива страхове са обявили дипломати от ЕС и от САЩ" Добра новина!!! Боли ме фара за укрофашагите!!! Ей сегичка козяшките разпоретини ще започнат да ги оплакват!!!

Британските сахиби са разтревожени - българския плебс не ги е питал за разрешение дали да диша или не.

Да отървем укрите от омразната руска газ !! Дайте я насам !

Така де...!

"Той (газопровода) има за задача да увеличи газовата зависимост на ЕС и да ПОДКОПАЕ украинската сигурност..." Отново лъжи ни се сервират. Турски поток има за цел да заобиколи Украйна, защото украинците РЕКЕТИРАТ руснаците. Ето сега на търговете на Булгартрансгаз бяха постигнат цени 2,2-2,3 $ за 1000 куб. метра/100км. , а украинците искаха 7,9 $ за 1000 куб. метра/100км. При това газопроводите В България тепърва ще се строят, а в Украйна са изградени отдавна.

То на така наречените "търгове" участваха Газпром, дъщерна фирма на Газпром и Булгаргаз. При цени от 2.2 долара тръбата ще се изплати след 20г и то само ако тръбата непрекъснато е пълна. Което никак не е сигурно.

243Win

Не са 20, а 120 години!

Има пазарен риск, вярно е. Нашите искаха и повече, но нямаше кандидати, за това свалиха цените и увеличиха сроковете. А нормално ли да се искат 3-4 пъти по-високи такси за пренос по стари(изплатени) газопроводи? Ми нали тези рекетьорски такси трябва да се избият от някъде, или от крайния потребител, или от Русия?

Дайте газта насам !!! Укрите нали НЕ ЩАТ НИЩО руско !! Ние ще ги отървем !!!

... е това е ГЕРБ-Борисов - ТЕ СЪЗИДАВАТ, ИЗГРАЖДАТ ИНФРАСТРУКТУРИ А НЕ САМО ДА ПРЛЯМПАТ И КРАДАТ КАТО ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИЛИ ОТ ПАРТИЯТА МАФИЯ БСП...!!!!!! И това го разбират и Путин и Русия, и ЕС и САЩ - ГЕРБ-Борисов строят успешно, а не само да крадат като тези от партията мафия БСП/БКП... На червените апаши, щом са на власт, като правило от ЕС им спират парите по ОП на ЕС, защото те само крадат и нищо не строят - батко на братко, магистрала Люлин до планината с откраднати пари за прохода и тунелите, кражбите на Мутафчиев в транспорта, кражбите от метрото... и т. н. Борисов се пребори геройски и с ЕС и със САЩ за тази тръба - И ТАКА ДРУГАРИ КОМУНИСТИ БОРИСОВ УСПЯ И С ГАЗА...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А има шанс да успее и с червеното безумие АЕЦ Белене - щом "Дженерал електрик" от САЩ иска да участва, може би има надежда за този обречен иначе проект...

Освен всичко и забиваме нож в гърба на Украйна,което е и политическата цел на руснаците

Укрите не щати нищо руско, и ние ще ги отървем !!!

Ще построим трасе за да има по какво руснаците да си транспортират газта до Европа. При това няма да дадат и стотинка. Разходите и разправиите за Ганя а приходите за Иванушка. Загубена работа.

Преди години, хлъзгавият рубладжия и известен бесепарски мошеник Р. Овч. , отиде в Расия и се върна с нов договор за ПО- СКЪП газ, при положение, че още имаше неизтекъл договор с ГАзпром. - Защо бе, бай Овч я направи тази мизерия на България ? Само защото си бесепар ли ? Не - вика, хлъзгавото влечуго - Заплашиха, че ако не подпиша сега, когато изтече договора, ще ни праснат още по-висока цена. Ето такива са братята от Газпром. На такива рекетьори слугуват нашенските другари и другарки( Курнела)

България само подгъзува на Русия и не си гледа интереса, а народа блее по тв игри, драска талончета и се чуди що е беден. Ами заради тази безумна политика на другарите.

Общо взето полза никаква. Ще дадем 2.7 милиарда евро за строежа, които заедно с лихвите ще набъбнат Бог знае колко а я си ги върнем, я не. Келепира ще е за фирмите, които ще строят трасето и ще надуят гуши като пеликани.