17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излиза , че за превишена скорост (при безумните ограничения) ще вдигат застраховката, а тези които правят катастрофи с щети - нищо. На всички започна да им харесва да са катаджии.

И аз настоявам за спешни мерки срещу популизъмут и политическата наглост! Но...

Гейберастите , ако не пукясат, няма да мирясат.

45 години стигат! Време е комунистите да си ходят!

евала ! така трябва !

Поредното усилие да се стиснат шофьорите за гърлото и да се изнудват до припадък за още и още пари. И не, не бълнувайте за бонус, той ще е за затрахователите, които под уж благовиден предлог ще натъпчат гуши. За водачите на МПС това ще е поредното издевателство. И не, това няма да намали катастрофите. Катастрофите ще намалеят когато заживеем в богата държава с интелигентно население, хубави пътища и нови коли.

пълна помия. поредната изцвъкана некомпетентност на герб. застраховката трябва да е само на водача и толкоз. Почти 100 процента от всяко ПТП е по вина на водач, а не на машината, респективно собственика. Собственик има отговорност при паркирано МПС - там риска е от самопотегляне или самозапалване, но вина трябва да носи пункта издал ГТП.

Моля да ми посочите една единствена седмица в която Герб да не са направили някоя брутална тъпотия! Дайте пример с нещо добро което да са направили ГЕРБ без да крадат! Аз само чета: - Забраниха.... - Затягат режима .... - Нови изисквания ..... - Нови солени глоби ..... - Нова такса ...... - Вече задължително с паспорт за ... бебешка количка, памперс, колело ..... - Нови касови апарати ..... - По-високи цени за ...... - Данъчни под прикритие играха хоро ...... - Търговският регистър НЕ работи ..... - Шефката на НАП взе трудно решение да НЕ прекратява отпуската си - Избиха едиколко си свине, овце и т.н. ...... - Задължителна подмяна на еди какви си документи..... - Вече собствениците на апартаменти са длъжни ....... - Който има къща, вила или двор трябва да регистрира .... иначе глоба..... - Започва ремонта на вече ремонтираната ...... Сега който е гласувал за ГЕРБ или не е гласувал защото не гласува или пък Мая Манолова е комунистка, а пък вие сте принципни демократи да плаща демократично на ГЕРБ Гражданска по 600 лв. на година. Сега след като Герб спечелиха София ще разпорят населението. Само гледайте как се случва това на ваш гръб драги гласуващи за Герб и не гласуващи. Очаквайте още негативни финансови изненади от ГЕРБ

Ако искаха да е нормално от ГЕРБ - отговорността е на шофьора, не е на колата. Така е по света! Ама Герб хитро искат да направят ГО - 600 лв.

до ОК: Питаш ли на около 1,5 милиона роми как ще им вдигат малуса и как ще им вземат парите като масовата част живеят в общински жилища и останалата в ламаринени незаконни къщи. Иди после му викай имаш глоба хахаха ше си кара като пич щото знае че нема кво да му вземат. Аз толкова години ходя в КАТ смяна на книжка , нови талони , регистрация на кола сега като се замисля я 1-2 роми да съм видял там да чакат я не.

Няма такава седмица. Това им е отработен стил на работа. Като каза за НАП забрави да споменеш глобата която им лепнаха за изтичането на личните данни на 5 милиона българи кой я плати и от къде взеха тия пари. Нали не шефката на НАП я плати от джоба или оня Мистър Данъче Горанов а я плати същият тоя народ. Така е у нашата държава. Един се ..... всички останали плащат сметката. А после гледаш как Баш Майстора на Банкя се пъне пред всички медии че щял да даде на най бедните пенсионери веднъж годишно да опитат месо по коледа. Ти от такива хора какво очакваш? Аз НЛО да видя няма да се учудя вече ти се чудиш как нямало седмица в която да не се о.... тия калинки. Ти за какво мислиш сума народ се изнесе оттатък граница и се разпиля по тоя свят? Бягаш там където няма да те занимават ежедневно с подобни идиотщини. Така се получава че вече и на журналята и на нас читателите треа ни плащат вредни щото всяко отваряне на БГ пресата си е чиста форма сресова ситуация...

Като направят бонус малус в парламента тогава

Браво! Дано го приемат. Така е по-целият свят.

и къде по-точно е точно тази система?

Сега остава да видим какви ще са "тарифите" на КАТаджиите за да си затварят очите за нарушенията на джигитите. Струва ми се, че първите спечелили от тази система ще са именно те, а не застрахователите. Застрахователите ще режат глави със завишаване цената на ГО май само на тези, чийто провинения няма как да минат "незабелязани" от катаджиите - напр., при причинена смърт или инвалидизиране. А на бас, че почти няма да има констатирани нарушения за превишена скорост, защото всеки ще предпочете да плати "кафето" на катаджията, пред това да плаща многогодишното "уиски" на застрахователя като бъде върнат няколко класа назад по малуса.

Важното е джигитите да бъдат драни и то здраво. Пък дали застрахователят ще им вземе парите, дали държавата, дали корумпираните катаджии мен въобще не ме интересува. Интересува ме само да им стане твърде скъпо да джигитстват.

Най-смешното е, че малусът на едно МПС не влияе на малуса на друго на същия собственик. Значи - като му се прикара като идиот - грабва една талига и я спуква от гонене, после отива и се качва на майбаха и го кара нормално, после взима друга талига - пак кара опасно. Къде е превенцията, къде е ползата? То и сега в момента хората с много скъпи коли карат горе-долу внимателно, карат като камикадзе разни разточени беНвета, гоУфове и аЛудита.

Да,прав си...тия същите шофьорчета, които возят богаташи със скъпи коли, имат евтини и стари трошки...но първо че са малко, второ че са гладници без много средства, така че ще внимават..

Едва ли ще влезе за гласуване. Кога Социалът ще поеме 1500 лева книжка и 3000 лв. малус .

Като всичко в тая скапана държава и тази система е жив @ашак. Така и не я доизмислиха.

Те контролираха Ктб и Ц.В.се покри у сръбско ,а ние му платихме дълговете,а щом до раята ,скубене яко .Нямат мозък да измислят нещо разумно.

Това че си скапан, не значи че родината ти е виновна...приеми го

Крайно непропорционално, максимално наказание 400%, а отстъпка 25%.

Хайде пак предпоставки за мощна корупция сред служителите на КАТ! И един куп бездомни и цигани, бъдещи собственици на автомобилите!

Тази ситема "бонус-малус" работи ефективно само ако застраховката "гражданска отговорност" е на гражданите, а не на автомобилите - в нашия случай тя на практика е "автомобилна отговорност", което е абсурдно.

Значи тези, които нямат нарушения в следващите 2 години, ще плащат ГО "само" 500лв вместо около 600 за нарушителите, при цена сега около 250 лв. Гениално! Никога нямаше да се сетя за такава врътка (предимно от срам и чувство за мярка).

Аз лично не си платих втората вноска за автокаско, т. е. се отказах от него, защото ме излъгаха и не ми признаха щета за максимум 100лв. Тези застрахователни компании са на бивши мутри и тям подобни, така че единственото, което правят е да ни крадат парите. Ако допуснем това да се случи с тази система която ще оскъпи застраховките в пъти а за отличниците те ще паднат с 20-на процента, значи за пореден път сме идиоти в собствената си държава, ако има такава! И въпросния застраховател който ме прецака е Лев Инс. Няма какво да се крием от страх че ще ми блокират IP-то!

petrovito

виж кой управлява, па си напрай сметка за тия дето го избират

Ние у малата караме без книжки тия па какви бонуси ще дават

явно това е прамоция некаква

Прави са повечето от коментиращите.Застрахователите пеят една песен-Плати ми и повече не ме търси.Интересно защо в системата на КАТ излизат и фишове отпреди 11 години след като дори по НК дори за извършено престъпление има давност и осъдените лица се считат за неосъждани.Ако се решили да вземат под внимание дали и в детството си съм наказван в училище със забележка за ненаписано домашно сигурно пак ще се взима под внимание за да се увеличи застраховката.Пак някакво уродлива система да рекетьорите.Дори за загиналите край Своге отначало дадоха по 50 български лева.Чак след намесата на Б.Б.доколкото ми е известно платиха някаква по-нормална сума.Освен да грабят и да ходиш по съдилища друга система няма.Ако колата ти е с каско по оценка ти дават няккави мижави пари.Аз чаках за 250 лева некви си 15 месеца.Чак след жалба до КФН ми ги платиха.Дано се задавят.Ако не ще жалиме новата наредба в съда.

Замълчи, че се излагаш

С кое се излага

За 48 годишен стаж зад волана съм ползвал един единствен път услугите на ДЗИ за пукнато стъкло от изхвърчал камък от предната кола.За тези години със сигурност съм вкарал може би около 6 000лв.от които са се възползвали мутрите по пътищата.И сега трябва да чакам още две години за да ползвам отстъпки.И то не се знае дали ще влезе в сила.След като вече десетина години се канят застрахователите да го направят.

застраховките покриват материални щети кво общо има превишената скорост? който се чука да плаща, който не чука що и той да плаща?

А за жертвите не помисли ли

мисли като пишеш нещо ако си прозззззне се изказвай!!!

Айде пак ни загласиха четворен фалус. Разбрахме как скрит катаджия в храстите при незнайно ограничение 60 сред полето ти носи малус. Не разбрах как се получават бонуси обаче

Приветствам идеята но не в този уродлив вид! Ще работи само в интерес на лапачите застрахователи

Айде стига сте се чудели как да измъквате от хората повече и повече пари, бе! Предлагам да сложим бонус-малус на правителството и да видим тогава кой бонус, кой малус. Как не им приседна да грабят! Но ще има възмездие, то е ясно - ще има бонус и малус за управлението на властта!

Ми то има - викат му избори. Ама кой да се мръдне да гласува

Да караш кола не е наложително...да убиваш хора, докато караш пиян, не е наложително...но пострадалите да получат адекватно обещетение е задължително!!!

Какви хора са тези нарушители бе? Отрепки ежедневно застрашаващи живота на хиляди нормални шофьори. Какво ми ги жалиш такива? А когато накрая убият някого крещите за справедливост. Както всичко у нас - като стане белята да хвърчат глави, а нещо превенциия, озаптяване? Нека нарушаването да стане скъпо удоволствие, и нека да не ви е само едната глоба дето 90% от вас няма и да я платят като един по-горе дето имал 250 лв акт от 11 години и реве, че му искали да го плаща щото нямало ли то давност! Всеки ден някакви се обръщат блъскат или трепят по пътищата, па крайно време е да си плащате за гяволука. Защо толкова ревете всички - защото си знаете, че нямате намерение да сте изрядни шофьори, затова. Който не нарушава не го и интересува с колко ще се оскъпи застраховката за неизрядните. Това е.

предлага един голям фалус

Ще го гризне който трябва

къде в света има такова дранье .Как може след като не си причинил катастрофа да плащаш ГО на шибаните застрахователи 400 %. Да го духате педали ебани

Навсякъде го има...стига равенство за всички

Къв е проблемът сладурчо? Много нарушения си насъбрал ли? Ами аз нямам нищо против отрепки, които застрашават живота на другите с поведението си на пътя да бъдат драни и колкото по-скъпо толкова по-добре. Дори горещо го приветствам това дране. Докато се научите най-накрая. Всеки ден убити на пътя заради боклуци като вас дето не можете да се съобразявате нито с нормалните хора нито с правилника. Хайде стига сме чакали някой да умре, че чак тогава да се тюхкаме. И теб не виждам що да те чакаме да сгазиш някого. Като искаш да ти е евтино ще караш като на изпита, точка.

То е като здравните осигуровки бонус за мароканците а малус е за малус останали Българи.

Мароканец в България може да е единствено шефа ти

Не печелят ли достатъчно застахователите и/или повече пари трябва да дават на политиците? И разбира се трябва да ми затрият историята до 2020 година, че да ме приравнят към малоумниците си. Не се ли наядохте маскари с маскари? Дано ви приседне най-после.

Споко, за каруците нема да има повишение

Дайте да дадем на застрахователните компании, че те са бедни , а ние - богати ! Как да се увеличат застраховките е идеята - а иначе нищо няма да се подобри по пътищата

А ти кое искаш да се подобри точно....и то без санкции

Правилата бонус-малус не са в интерес на безопасност на движението,а е изцяло в интерес на застрахователите.

Стари и изкуфели катаджии ги пишат тия правила в интерес на застрахователите.Предлагам направо да се обяви,че който има автомобил и го управлява е престъпник и трябва да плаща космически суми на застрахователите за да има право да си върши работа с автомобила.Тия нови правила са толкова объркани,че не може да разбереш какво искат да кажат авторите на проекта.

Хм, странно, някой видя ли за неумишлена катастрофа без пострадали колко са точките? Аз не намерих...дали ще можем да се блъскаме на воля?

пак цензурата ми е изтрила коментара :) И трие наред

Тия педали от КФН искат да клатят клиентите на застрахователите максимално!! Очевидно правилата са с лобистки цели и са взели пари от застрахователите, защото по света никъде не е така че за да се отчитат всякакви нарушения а само тежките - примерно преминаване на червено или за сериозно превишена скорост или участие в птп с вина!! За дребните нарушения каквито всеки прави не би трябвало да се отчитат в бонус малус, но тук идеятата е всички да клиенти да са вътре - кой с малко кой с повече и почти да няма малус с отстъпки от застраховката. Другото безумие е че тя се прави на автомобила а не на шофьора.

Поредната безподобна идиотия на "специалиста" Стратиев и другите алчни кухавелници около него. Що направо впишат в закона, че който посмее да кара кола се обявява за углавен престъпник рецидивист - застрелва се на място, а цялото му имущество се конфискува в полза на застрахователите, разните институти за пътна безопастност и други подобни алчни мъдреци, дето смятат шофьорите за дойни крави , по стар катаджийски навик.

А целта е съвсем проста! Увеличаване цената на Гражданска отговорност и по-голямо лапане на застрахователите и държавата! Един път вече имаше увеличение от 50% поне , сега следва следващото! Моята гражданаска бе 160 лв преди 2 год, сега е 250 лв! Рекета продължава!

Абсолютно безобразни ГЛУПОСТИ!!! Това няма да стане от началото на 2020-та, казвам Ви го от сега!!

В Герамния за превишена скорост или каквото и да е нарушение няма малус. Има само при причиняване на щета на друга кола. Тогава според щетата те свалят няколко нива надолу и ти се вдига гражданската. АКО НЯМАШ щета за годината на следващата година автоматично отиваш +1 ниво бонус. Има история за 25-30 години, за да достигнеш максимално ниво бонус трябва 25 години да нямаш причинени щети и тогава гражданската ти е почти без пари. Новите шофьори почват от ниво -2. Нивото е на шофьора, не на колата. За колите отделно има точки "рискови" коли да плащат повече.

Ако имаш точки във Фленсбург познай дали не ти се отразява на застраховката. А на максималното ниво бонус се стига за 10на години. И не е чудно, че хората карат внимателно - искат да им поевтинее. Ама Ганьо иска масово да нарушава („щото те и другите нарушават“, а както знаем Ганьо не иска да е за пример, не той иска да е говедо като другите говеда) но това да няма за него последствия. Евентуално някой акт ако му напишат, па той ще го плати някога след години, евентуално. А като стане поредната катастрофа се възмущава и пише в дира.

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХХХХХХХХХХ, КЪДЕ Е СОЦИАЛИЗМА????? ТОГАВА ИМАШЕ ДЕМОКРАЦИЯ И МНОООГО ПО-МАЛКО УБИЙЦИ НА ПЪТЯ!!!!!!!!!!!!

А за онези наглеци от НСО ще им дават ли бонус - малус? Щото, както е всеизвестно, техните автомобили и шофьори ама никога, никога до сега не са предизвикали нито едно ПТП? Вярно, че от време на време, някои психясали и безотговорни граждани най-нахално си карат колите в собственителенти или пък направо се хвърлят върху автомобилите на НСО, но тези от НСО кво са виновни?!

Ай честито 400% повишение на ГО.

243Win

Малко бонус, много малус, много бюрокрация и много пари за застрахователите.

Важното е да удрят джигитите

Това е задължение на Държавата. И него ще го приватизираха

А какво стана с автомобилите които нямат евро стандарт в талона?Защо си замълчахте.100 лева повече съм платил.От представителствито на колата не могат да осигурят такава..Ало....Нали до есента положението щеше да се реши?

човек могат да ти осигурят такъв документ явно не им се е занимавало а и тази справка не е безплатна. Освен това за да ти впишат в талона евро категорията ще трябва минеш с колата пак през проверка в КАТ и да си платиш ще около 3-на лева за нови талони. Цялата гимнастика излиза около 100 лв

Колата ми е Хонда,внос на 11 месеца от Щатите.Казват че американския стандарт не отговаря на евростандартите и отказаха.Това е.А тя е най малко Е4.

lu4ka

Така представена, системата трябва да се нарича "Фокус Бокус".

Системата си е направо бонус-фалос.

Бонус - за застхователите Фалус - за застрахованите

ПРИ ТАКА НАТРАПЕНАТА СИСТЕМА, ЕДИНСТВЕНИ ПЕЧЕЛИВШИ ЩЕ СА "ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЖУРИТО" !!- ЩЕ ИМА ПЛАЩАНЕ ЗА БОНУС ! ТЕЗИ С МАЛУС ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ ПО-СКЪПО , НО ПАК ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ДА НЯМА МАЛУСИ ПОВЕЧЕ ;) И ДА БЛЕЕ И ДА НЕ БЛЕЕ , РУНОТО НА ОВЦАТА ОТИВА ЗА КОЖУХ НА ТАРИКАТИТЕ !

За всички джигити: 1000 лева гражданска отговорност! 1000 лева данък за 20 годишната нафтова печка!

Правилно

на джигитите с нафтовите печки не им харесва много това.

КАТО МУ ВЗЕМЕШ НА ХИТРЕЦА ДЕСЕТИНА ПЪТИ ПО 1000, ЩЕ СЕ СЕТИ НАКРАЯ ДА СИ КУПИ НА СТАРО НЯКОЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКА ;)

ама защо викаш?

Дрън-дрън ярина!

твърде много зависимости от доказано крадливи закони и изпълнителите на тези закони , от условности на вписвания , отписвания и безброй неизвестности , струва ми се че щеше да е далеч по лесно ,ако от една базова цена / от отценката на автомобила / се върви към бонуси в зависимост от безинцидентното шофиране ,и към малуси при изплащане на щети , всякакви други измишльотини към застраховането отиват директно към измама на застрахования , приказки като ;опасно шофиране ; са равнозначни на ;не съобразена скорост ; а всички знаем какво означава това в българските условия на господстващ милиционеризъм

ако зачетеш там са включени и неща като изпреварване което създава опасност за останлите участнци в движението както и отнемане на предимство...! Съвет за всеки недоволен а мисля че това са 99% от хората с изкл на застраховането. В статията от вчера има адрес на електронна поща на КФН. Пишете и изразете недоволството си там или ако искате да има ефект всички недоволни от таз пародия на система на улицата на протест. Опитаха да се изгаврят с хората чрез болничните създаде се напрежение и Герберите върнаха газта. Всичко опира до това дали ще си мълчим и ще ни изгърбят или ще кажем това което мислим така че всички да ни чуят