17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха, бая глупости изчетох по долу! Че Дон безумний започна търговска война,без някаква полза за Америка ,и то със най близките си съюзници.В същото време отмени санкциите срещу ZTE след като китайците обещаха да инвестират 500млн .в дръмпф хотел във Индонезия.Разбира се големият " милиардер" няма и хиляда $ за плевня в Небраска,та затова вечно търси заеми и инвеститори.А Европа трябва да удари чипове,софтуеър,музика и т.н. А да ,знам че сглобяват Ай фон-а в Китай ама печалбата отива в Америка,да му сложат едно 50% ,пък току виж най после са размазали оранжевото с камъни!

Всъщност митата са специално насочени към местата, на които Тръмп разчита като избирателна база. Мотоциклети - средния запад, фъстъчено масло - Джорджия, Южна Каролина, портокалов сок - Флорида.

БВП на С АЩ се формира главно от вътрешната търговия - не са зависими от никой външен пазар. Така че ако някой може да шамаросва това е САЩ

Вижте износа на САЩ - царевица, тютюн, уиски.... Това развита държава ли е или шитхол от третия свят?

Виждаш това, което "шамаросват". Никой не иска да последва съдбата нза "технологичният гигант" ZTE, който е пътник след като правителството наложи забрана на щатски фирми да му продават електронни компоненти. Дано не съм прав но сега следват истинските шамари от щатите :-( Имали глави да патят, щото избирали лидери баби и бабоеби :-(

2.8млрд $-пари за банички и семки.Шамаросване, дрън, дрън ярина!Целта е да се доят потребителите!Щото стягането на менгемето при капитализма не може да продължава до безкрайност. Ама Щатите май нещо са го позакъсали.Напънаха ЕС да си дигнат вноските за оръжия(разбирай купуване на американски такива) излязоха от няколко международни спогодби, мита и акцизи на разни вносни стоки, искат да дадат техния дял от МКС на частници, че НАСА, нема кинти да поддържа и още един куп такива действия, признак за посока към икономии.Скоро ще се види още по-ясно стръмнината на нанадолнището:-)

Мноооооо си тъп. Вдигането на парите не означава купуване на оръжия и то от САЩ. Вдигането на бюджета, означава увеличение на армиите. Оръжия си правят достатъчно в Европа. Примерно танкове Леопард, Ле Клерк, Challenger 2, или самолети Юрофайтър, Грипен, Рафал, Торнадо.

PEYTSCH

Абсолютни глупости...Който има средства за Харлей Дейвдсън, той ще плати и митото и високомерно ще се похвали с това, както се хвалят с менюта за по 1000 долара...Също и за дънките или фастъчения крем...Пълна порнография на санкции...

Покрай цялата дандания с тия мерки, контрамерки, и реконтрамерки някой обърна ли внимание на един интересен въпрос. Америка налага мито на вноса на стомана и алуминий / отива основно за производство на кутийки за бира и безалкохолно /. Европа отговаря с мита върху основни експортни стоки за Америка, а именно фъстъчено масло, портокалов сок, уиски, дънки, пуканки, чипс. Е и мотори Харли Дейвитсън. Значи високоразвита Америка изнася основно стоки от хранително вкусовата и леката промишленост, а внася метали, машини, и оборудване, но пак основно за леката промишленост. Ами то и нашия внос - износ има горе долу същите параметри. Следователно и ние сме високоразвита икономика. Кво се оплакваме.

ес да внимава с шамаросването (за съжаление израз на журналята) на щатите защото с това безотговорно приемане на мигранти и контрамерки от чичо сам да не стигнем нивото на етиопия

евроиДиоти! Друг коментар не може да има. Налагат санкции на уискито и картите за игра!!! Това само евроЛунатик може да го измисли!

ами ти да не мислиш, че в Европа се пие малко бърбън. Само Джак Даниелс да вземеш, оборотите за година в Европа са огромни, а не е само той. Освен това списъка е много дълък, включва и мноооо други позиции, даже ме домързя да ги разгледам всичките.

когато атовете се ритат, магаретата (като нас) страдат...

Айде, почна се... В крайна сметка, обаче, всичко се пише на гърба на крайният потребител... но той, Плебсът за това съществува - да бъде доен!

За онези, които все още не са разбрали: "Шамаросването" е съществена характеристика на свободната пазарна икономика.

Бошкееее.... ЕС "шамаросала" САЩ. Тези мита ще ги платят европейските потребители, бе!

Не е толкова просто. Заради тези мита много от стоките може изобщо да не се купят, инак същото се отнася и за американския потребител и митата наложени от САЩ.

Може да не се купят, ако бъдат заменени с други стоки, които по-рано са били по-скъпи, но сега са конкурентни заради вносното мито. Що се касае до потреблението, потърпевшият е крайният потребител (а администрацията, която налага митата, ги прилапва). Абсолютно същото е вярно за митата, наложени от САЩ, и за ефекта им върху американския потребител. Тъй като не живея в САЩ, ми е през оная работа какви ефекти имат митата на Тръмп върху американския потребител. Но понеже съм гражданин на Европейския съюз, КАТЕГОРИЧНО ВЪЗРАЗЯВАМ административното облагане с допълнителен данък на мои покупки - или еквивалентната принуда да купувам иначе по-скъпи несанкционирани стоки - да се маскира като наказателна мярка в МОЙ интерес. Когато ЕС налага вносни мита, шамарите ги ядем аз и ти. Толкод.

Това е гледна точка на потребителя, обаче има и други гледни точки. Гледната точка на производителя, работника и т.н. Друго е да има работни места и производство на стоки, които преди са били притиснати от силна конкуренция. А прилапаните пари отиват в бюджетите на държавите и могат да се ползват и за хубави неща.