ЕС, Русия и Украйна преговарят за газа

ЕС настоява за нов тригодишен договор за транзит през Украйна, Русия иска продължаване на договора с 1 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия подарява на шипаните укри 3 Милиарда !? Всяка година !? За пренос на газ по тръбопровод построен преди Украйна да съществува!? А ГЕРБ се хвалят пред медиите че са Спрели Три Руски проекта в България,от които два за Пренос и загуба на 1,4 милиарда лева годишно !? Ужас ?

И като какъви се явяват ЕС в преговорите между Русия и Украина?

Като най-важния - краен потребител.

А нещо за обемите знаеш ли? А за инвестициите? Ми не... за кво ти е?!

ЮП - 30млрд м2 годишно от които 10 трябваше да са за нас задължително. т.е. 20 транзит През Украйна минават 140 млрд м2 годишно и сметката за 3 млрд транзитни такси са от 2016та - сега са 3х по-малки (Сещай се от къде е статията) т.е. 1млрд долара. Ние пренасяме 7х по-малко т.е. под 150 млн. При 8 млрд стойност на проекта на българската част колко пари годишно според тебе щяхме да печелим вързани на 250 долара за цена за газта за България (справка вече е под 180)...

Най- важния раен потребител няма и дърва като му врътнат кранчето! Представи си сега как ЕС води преговори с американската Юнайтед фрут всички банани в Ес да влизат само през пристанището на Амстредам!?

Само да те светна, че Русия доставя едва 1/3 от газта за ЕС. Нали се сещаш, че не държат кранчето, а други държави с кеф ще попълнят газопроводите. Не случайно дори Турция прави вече четвърти конектор за ГАЗ и намали руската 3-кратно. Така че руслямска държава като си врътне кранчето си умира директно.