Ердоган даде началото на Канал "Истанбул"

Това е е нова страница в развитието на Турция, обяви президентът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има едно договорче след втората сватовна,ако турция го заобиколи ще пазаруваме с руски пари от съседите,игра на тънък лед според мен

няма позволение,да не ходим с рубли на море в турско

Започнат, но едва ли ще бъде завършен, много пари и рискове

Ще има такса за корабите, ще има такса и за моста над канала. Ашколсун

Браво! Това е добре и за България!

боя се, че няма да дочака да го открие , бая си е повярвал, а и след първия пуч трябваше да разбере знаците, че не е безсмъртен ... язък за джапането

а ние ще затворим и Козлодуй за да са вечни американските централи и златни концесии

Кои сте вие които ше затваряте каквото и да било? Нагли руслямски подлоги?

Оптимално най-оптимално ….какво става с вас?

275 метра широк - яко копаене ще падне. Само дано не влезе зелената гняс от мраморно в Черно море.

БРАВО ЕРДОГАНЕ ТИ СИ ЗНАЕШ РАБОТАТА. ПЛАЩАШ СИ ТАКСАТА И МИНАВАШ ПРЕЗ КАНАЛ ИСТАНБУЛ ИЛИ ЧАКАШ ЕДНА СЕДМИЦА. ЗА ДА МИНЕШ БЕЗПЛАТНО. ЕРДОГАНЕ ТИ СИ ПИЧ САМО ТАКА.

Френските нефтогазови гиганти бяха изритани от Турция в Либия и Каспийският басейн и сега Турция ще им го набие още веднъж, затова техните измекяри гръцките гювендии и чакала Макрон почнаха пак да лаят. Ще ходят и до джуджето в Кремъл, ама интереса клати феса, Джуджето първо върти голям алъш вериш, второ Руската групировка в Хмейнин и Латакия се снабдява по море и въздух по милостта на Турция.

Аз съм потомък на ромеи, ти румелиец. Би трябвало да сме едни и същи, почти братя. Да ама не. Аз съм от старите римляни, отпреди 2000 години, а ти си от по-новите отпреди 600 г. и дори по-малко.

Единствената причина да го правят е за ПАРИ! По международни договори им е забранено да прибират пари за минаване през Босфора и затова строят канал. Той ще излезе много повече и от тази баснословна сума, защото ще го строят корумпираните приятели на султана. Ясно е и кой ще направи пари - не е Турция, а "приятелите". Допитванията до жителите на Истанбул спряха, защото се видя, че хората са против!!! Защо никой не коментира това, както и екологичните мерзости, които ще се случат. Казват, че строят канала, за да не минавал трафика през гъстонаселен район, а вече планират да строят модерни квартали и от двете страни на новия канал - логика? За султан няма логика, ако някой разследва, следва уволнение, ако не разбере посланието - следва затвор!

Турция е в лошо финансово състояние! Потънала в заеми и с голяма инфлация! Този проект ще я закопае! Единстмен плюс Турция има много млади хора, бъдещи работници… Според мен тоз проект ще ставе амеликански или китайски, Турция няма пари за него!

Eрдоган прецака руснаците!

Така ли ти казаха да напишеш, ежедневен дирски бездарнико?

Пилците се броят наесен.

Преминаването през босфора е безплатно. Затова иска турчина канал , за да събира такси, както суетският и панамският канал. панамският

При стратегически съюз между Турция и България, околните Гърция и Югославия веднъж завинаги ще си затворят лайняните усти бълващи анти-българска и анту-турска пропаганда.

Абе, мюсюлманска маймуно, какъв съюз със вас бе? Хахахах джагал нещастен.

Толкова си деградирал от този битов алкохолизъм и промивките на ЗКПЧ-то, че не се усещаш как ти го набиваха и продължават да ти го набиват "православните" ти югославски и гръцки "братя". Гръцките ти "братя" искаха да лапнат Родопите до Пловдив и им плащаше репарации и безплатни въглища до 1967. И за да те вземат в ЕС гръцките ти "братя" изнудиха БГ да подпише споразумение за водите на Струма,Места и Марица и сега ползват безплатно почти половината от оттока на гореспоменатите реки и водосборния басейни да си развиват агропромишлемият сектор. На всичкото отгоре нямаш право да строиш никакви язовири или хидротехнически съоръжения без тяхно добро. Сега като си и в ЕС и в чакалнята на Еврозоната им плащаш и солидарно дълговете към Тройката, пък те теглят нови и и ядат и пият по казината......

Хакам ти го в човката, чалма проста.

Преди 30г България бе светлинни години в техническото, индустриалното и агро развитие спрямо Турция. За 30г Турция дръпна толкова на на пред в своята наука, техника и индустрия, колкото България назад ... сега разликата в техническото, индустриалното и агро развитие отново е светлинни години, но в полза на Турция! Знайте, никой в Турция не ви мрази и не ви завижда ... няма нужда да плюете по Турция, това няма да направи живота ви по-лек!

Република Турция протяга ръка на всеки в региона за мирно взаимно изгодно сътрудничество и алъш вериш. То и България не мрази Турция. Тука плюят предимно троловете на гръцката разведка и разни промити от ЗКПЧ-та глави фенове на агент Иван. Дори Кремъл скоро джудже работи с Турция например АЕЦ Акую и Атоменергоекспорт.

Това е добре А мигрантите ?

Не плюя Турция но имам съмнения в кова което казваш За това че България дръпна назад си прав Но Турция в момента изразходва последните си валутни резерви Следва забатачване с дългове към банките А после какво следва ?

Ердоган няма да е Ердоган ако не се опита да изнуди Европа да му плати канала Естествено никой в Европа няма да се върже освен Тиквата ако е на власт Веднага ще го обяви за европейски проект

Еко фанатиците на Байдън ще реват. А ДБ ако вземат властта ще му наложат санкции :D

Тука гледам пак някой плюят по президент ът Ердоган. Миналата седмица Президентът Ердоган и министърът на транспортът и комуникациите на Република Турция инж. Караисмаилоглу откриха новото дълбоководни пристанище Фильос Лимани. Фильос Лимани е било мечтата на Султан Абдулхамид Втори. Новото пристанище има транзита дълбочина 20 метра и позволява да се обработват 13 кораба едновременно. Годишният му капацитет е 25 млн. тона годишно(3 по големина в Турция). Изградени са и над 1200 хектара тилова зона като над 600 хектара са предвидени за складовабезмитна база а останалото за индустриален парк свързан с пристанището и новоизграждащото се международно карго летище Зонгулак посредством 10 км магистрала и жп магистрала. Проектът ще осигури над 20 хил работни места, голяма част от които високо квалифицирани. Фильос Лимани ще е и главна оперативна база в разработката на новооткритите газови залежи в блок туна 1 и амастра 1 с общ теоретичен капацитет над половин млрд. куб. метра. Има и идея за петролопровод разклонение петролопровода Баку - Джейхан.

Много ме радва да видя турчеещ иганин как хвали падушаха си на КИРИЛИЦА!

Дали това ни интересува?

Тато Ердоги сигурно си мисли ,че прекарва Северния морски път . По-добре да съдейства на Пътя на коприната. И за Заарето шай добре .

Ми,да! Т.ва Ямбол, Сливен, ...ша живнем.

Босфорът генерира трафик между 3 и 4 пъти този на Панамският канал. За 2019 са преминали около 70 хил плавателни съда и 180 млн. тона нефт и ГСМ. И е единственият морски път свързващ Долен Дунав, Волга и Днепър, Черно, Азовско и Каспийско Море със Средиземно. Каналите, пилотски те, светлинните и др такси от новият канал ще генерират доход от няколко милиарда долара годишно за турската държава плюс увеличена пропускателна способност и проводка на големи газовози, на които сега е забранено да минават Босфора

Румелиецот с произход от Анадола?

Гяури смотани! Не се радват на начинанията на Падишаха. А те са за тях.

То с около Босфора е ясно, ниско е, а какво ще правим оттатък с Кавказ към Каспийското..?

Там ще копат грузинците и азерите, а "Байрактар " ще разузнава и трасира терена. Ба, ша прекарат ,, Линкълн,, и ,,Кр. Елизабет,, до Иран. Колко му е?

Ясно, отпадат всички ограничения за военните кораби от Монтрьо. Вече няма дацима ограничение и за корабите и подводниците на НАТО. Ако искат ще държат в Черно Море цял флот целогодишно.

Бе, те ще го дървят на Русия , а тука ,,ще се празнят,,.

ще се празнят само в устата ти

Що? Твоята пълна ли е?

Маани! Отиде ни плажът.

И натовците като се набутат вътре, морето ще вдигне нивото и плажовете ни , отиват на кино,,.

Имат и по-далечна, скрита цел. Кримският мост да остане под вода.!!

Сори, пивоче, ама исляма си е ретроградна и изостанала религия, раждаща войни, конфликти, несъответстваща на модерните разбирания за свободен живот, и градяща икономическа, психическа и конгитивна, ако щете, изостаналост. Еродоган е примитив, с мислене на ниво начото на миналия век, малко тип хитлер, сталин и подобни "кадри". Аре, чао.

"Маршрутът на Канала е най-оптималният и е избран от 5 възможни варианта" ... Нещо или е оптимално - т.е. Възможно най-благоприятното, най-доброто, най-подходящото, или не е оптимално. Значи, избран е оптималният от петте предложени варианта. Но друго си е като напишеш най-оптималният ;-)

Сър. Знаят само употребата на бутона "DELETE' и блокиране на IP.

Депесарския дир.бг с плам и патос ни разказва какво щял да прави лудия диктатор Ердоган, не че ни интересува. Но разпалено дира плюе по Русия, Гърци и всички православни братски държави! Смешбици

Коментар как се отнася това за България ще има ли или до там не стига пипето на драскача?

касае България и всички страни на Черно море. Ще се избягват всички правила за преминаване на кораби през босфора, включително и военни!

Ежедневния доклад какво се случва в мюсюлманска турция е приет! Чувствайте се свободни, да ни информирате какво се случва и в другите съседни държави. Или понеже те са християнски, вас мюсюлманските подлоги не ви интересуват много-много....

Интересува ни ВСИЧКО, поне до Виена