Енергийната криза струва на Европа $1 трилион, а догодина - още повече

Когато съберете всичко - спасителни планове, субсидии - се получава абсурдно голяма сума пари

Обратно в новината

Коментари - Енергийната криза струва на Европа $1 трилион, а догодина - още повече | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важното е че ЕС ще е е Свободен! Свободен от 1 000 милиарда/1 Трилион Евро. Догодина...още по свободен...от ...Трилиона евро! Свобода за държавните Изменници и ДеБилите да си харчат на воля откраднатото от нас.

Сгрешили са заглавието. Вместо "енергийната криза струва на европа 1 трилион долара", трябва да бъде "намесата в чужда война струва на европа над 1 трилион долара". В тази сума не включват такса "издръжка на Украйна" и такса "издръжка на 7 милиона бежанци". Истинската загуба е по-голяма. И защо разходите ги мерят В ДОЛАРИ? Да сте чували, че в ЕС използват Евро? А и открито ни казват, че нещата още ще се влошават.

На Русия са наложени над 13 000 различни санкции, а загубите са на ЕС. Това мяза на Мазохизъм ...

Няма лошо!

а догодина повече... европа се закопа сама а американците доволно потриват ръце

Да си ги искат от последния украинец и последния американец, дето ги забутаха в това блато.

Ще е си ги вземат от последният руслямски идиот

А според мен загубите са поне 3 трилиона, от оскъпената и намаляваща продукция, и това ще продължи с още по голяма сила напред във времето, докато ЕС напълно загуби всички свои пазари навън. Нищо добро не ни чака.

Според теб може и 100 трилиона. Тъпаците може да си фантазирате до безкрай

и какво излиза ,че Путин е Куров.Урсула ще яде мамула.

Нали Русия губеше и щеше да е фалирала месец след началото на санкциите!? Плащайте си по трилион годишно на посредници и продължавайте да обеднявате, да трупате дълг, докато в Москва ви се смеят. Това е ритуално самоубийство на ЕС. САЩ и Китай харестват това!

Руслямска държава губи по трилион при БВП 1,5 трилиона. ЕС губи 1 трилиона при БВП 22 трилиона В Москва се смеят само откачалки и идиоти като вас

Мислех те за по-умен, а ти се оказа обикновен трол. Според Блоомбърг продажбите от нефт и газ на Русия бият всички рекорди, бюджета на Русия има рекордни приходи, а вие си фантазиирайте.

Аз отдавна знам че си трол. Бъркаш годините. 2021г. спечелиха много. Сега петрола им е към 50 долара при срив на продажбите. Газ също продават по-малко и на доста по- ниски цени от миналогодишните.

Ще се справим, каза експерта Любо Аламанов!

Стига с тази глупост, че енергийната криза е тръгнала с войната в Украйна. Доказано от специалисти е, че цените тръгнаха още есента на 2021 г. А сам да се гръмнеш в крака, като спреш да вземаш от сигурен евтин доставчик като Русия по тръбопроводи, и да станеш зависим пт САЩ, които си гледат само интереса, и продават на своите приятели васалите от ЕС на супер високи приятелски цени втечнен шистов газ, доставката пък на който зависи от природни сили, както и кой ще плати повече, е меко казано мегатъпотия, и продължаване на подкрепата за продължаване на войната в Украйна в интерес отново на САЩ, който продава оръжие и на Украйна и на ЕС е още по-голяма тъпотия. ЕС е прецакан двойно!!! Това ли ви са ценностите бе, да подкрепяме агресор и нацисти!!!

Ами след войната спряхме да взимаме от Бимперията на злото, как това се връзва с 2021 г и тъпотиите които си нашляпал.

какво се сличва с живота ни- шизофренията е обхванала цяла Европа или лъжите,които наговориха, когато "наказаха" Русия,че няма да купуват ресурси от тях и всичко ще си дойде на място,защото "братята'ни отвъд океана ще компенсират липсите. Някак си нещата не се връзват.Наказваш една страна с безброй санкции,почти го изолираш от света, за да рухне икономически,а страдат твоите милионите жители,изпадат в криза,която никой не може да се ангажира колко години ще продължи. ОчевАдно е че Европа не печели от тези си действия и няма никакви тенденции занапред да е на печалба от това.В днешен динамичен,високо технологичен свят да правиш неща, от които да страдат твоите поданици за неопределено време в бъдеще-да пестят от ток,отопление,да се затрудняват да си плащат текущите разходи,да свият потреблението си и в същото време не се очертава каквата и да е печалба за страната ти,поне няма такива прогнози, меко казано е харикири...

Нищо, нищо, стойте на студено, мръсни и гладни, важното е на Путин да му е зле. :-)

Нищо нищо, ние ще спираме ТЕЦовете, АЕЦа минава на американско гориво (дето я върви, я не,). Такива ми ти работи. Ердоган 2-3 АЕЦ строи, газ от морето вади. Ще има и за нас. Радев и подлогите в парламента ни съсипаха.

Всички нормални българи чакат с нетърпение да бъдат освободени от евроатлантическите джендъри дегенерати, които налагат мизерни заплати, глад и студ !

ХАХХАХАХАХА руска бедна отрепка тръгнал да пише за "мизерни заплати"! Кажи на Митрофанова да ви увеличи копейките! Не ти е виновен Запада! :)

Я разкажи защо в Индустриалния двигател на Европа - Мюнхен десетки хиляди са на улицата и защо протестират?

Европа е пътник . Поради алчността и простотията на ръководителите си . А нашите управници още по прости искат да ни вкарат и в еврозоната . За капак .

Ама защо се нервите бе хора? Загубите от енергетиката били 1 трилион за тази година? Е, кво са един трилион - нищо пара! За сметка на това, сметките им за догодина не са верни! Догодина загубите ще спаднат драстично и ще бъдат 1 000 000 пъти по-малки сравнени на годишна база с тези от 2022 г. Защото просто няма да има никаква нужда от газ и петрол. Не само от руски, от всякакви. Няма да има промишленост и земеделие - няма да има и нужда от тях. ЕС ще реши, че най-здравословната температура в жилищата е около минус 5 до нула градуса, най-здравословното хранене е гладуването, а като няма продукти ще се спести и ток от хладилници и направо ще просперираме! Ще евтаназираме срещу скромно заплащане от тяхна страна старците надвишили пенсионната възраст и ето ти още спестени пари - от лекарства, отопление, храна и транспорт. Но ще постигнем най-важното - на руснаците ще им е кофти. Ние пък ще се кефим. Демокрацията - демократична, дело на всеки! Да живей! Трепери от яд Путине!

Доставките на руски суров петрол по море се сринаха след влизането в сила на санкциите на Г-7 върху петролните приходи на Москва. Част от спада беше преувеличен от работата в пристанище в Балтийско море, което вече е завършено, но има и докладваният по-рано недостиг на собственици на кораби, желаещи да превозват ключови товари. Exxon Mobil и Shell избягват да наемат петролни танкери, които преди са превозвали товари от Русия, с цел да притиснат собствениците да изберат дали да служат на интересите на Москва или не. През уикенда съобщихме, че износът на руски петрол с клас ESPO от тихоокеанското пристанище Козмино се е сринал с повече от 50% след въвеждането на тавана на западните цени на петрола. oilprice.com/Energy/Crude-Oil/3-Big-Oil-Wont-Touch-Moscows-Shadow-Tankers-Even-After-Russian-Crude-Is-Gone.html

сринал се е курника ти на село. Иначе печалбата на руските нефтени компании от износ на нефт се е увеличил с +25 % само за ноември. Като Русия вече има и най големият собствен танкерен флот за който няма да му е нужна застраховка от фалиралите вече западни компании, на който бизнеса им бе иззет в движение от други незападни с охота застраховащи руски танкери.Пише го аг.блумбърг. Тоест Русия те смазва от бой а ти си плащш за боя по виса цена.

На тебе - руският слуга ли да вярвам или на статията! :)

Европа и Русия трябваше да са партньори, но за САЩ беше противопоказно и те направиха всичко възможно да не се случи!

Ами те бяха пртньори, но ботоксният им заби нож в гърба след дългогодишна подготовка, която ЕС проспа. Партньор с бандитска държава?

Демента не си е слагал ботокс, нещо се бъркаш. Майданът е с финансиране от ФАЩ, за което те даже си казаха, че са инвестирали $5 милиарда ... В последствие излезе и информация със снимки и видео материали, че американски и английски военни инструктори са обучавали неонацисти ... Въобще, глупостите, дето ги пишеш, нямат абсолютно нищо общо с реалността ...

Европа бавно и сигурно си заминава благодарение на алчните им ръководители продали се да работят за чужди интереси

и овчият народ

Статията е доста подвеждаща! Тези 1 трилион не са отгоре, а включват и разходите за енергия без, които не може! Т.е. преди са били 400 милиарда, а тази година са 1 трилион! Загубата реално е 600 млрд, което за една година е много, но вече се работи за решаването на проблема! А раZZия вече не е опция като доставчик така или иначе! Путин спря доставките към ЕС като наруши всички договори! Та няма смисъл от много вайкане и мрънкане, трябва да се търси и намери дългосрочно решение! Опцията да се легне отново пред раZZия просто вече не е на дневен ред!

Малко няма как да е вярно това, което написа, защото енеригията поскъпна не 2,5 пъти, а над 10 пъти ...

Луфтханза отказа да помогне на сина на българския посланик, наричайки страната му "част от Русия" Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов заяви, че германската авиокомпания "Луфтханза" е отказала да осигури ескорт, който да помогне на 12-годишния му син да се прибере за коледните празници с обяснението, че "България е част от Русия".

Колкото по прост - толкова по скъпо!

Нека го е яд Путин. Добре, че са краварските ни партньори да ни доставят 4 пъти по-евтина газ.

Отделът за научна фантастика е на "Читанка. инфо", не е тук...

Пак да гласуват за Затоплисти, зелени и ДБ-та

Е , важното е ,че сега има "демократична" газ ! Не че знаем реално от къде идва но..... Ама поне сме независими вече нали ? И на Путин му е много гадно! Другата година ще станем още по-независими като изчезне половината икономика на Европа!

"Военен съветник на Тръмп: Украйна е обречена, чуйте генерал Мили....Най-лошото в тази история е, че украинците са само инструмент за САЩ, които искат не само Украйна, но и другите европейски страни да замръзнат тази зима. Особено германците. Студът, който започна в Европа, е наша работа, а не руска. "

ДИР.РУ, А ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ ЗА КОЛАПСА В СВЕТОВНИТЕ РУСКИ ДОСТАВКИ НА СОРТА УРАЛ? БГ СПАСЯВА В МОМЕНТА ЗАДНИКА НА ПУТИН КАТО ВНАСЯ ПЕТРОЛА МУ, САМО 4 ДЪРЖАВИ В СВЕТА ВНАСЯТ ОТ НЕГО! ИНДИЯ Е НАПАЗАРУВАЛА РУСКИ ПЕТРОЛ ДАЖЕ ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ! А, ТОВАРИЩИ?

Мисля, че България спасява собствения си задник. Остава да няма и бензин или да е на петорни цени и тогава вече революцията не ни мърда !

И какво,тя нациска осрайна не струва толкова!

Американците колко спечелиха от енергийната криза, в ЕС.

Хак да му е на Путин.

Аааа кво стана с "зеления" водорд? Кога перките и соларките ще ни залеят с евтино електричество? Щото... то ако има евтин ток, не само водород ми и бензин и торове от въздуха може да се синтезират. Вода в въздуха има, СО2 има, азот има.... Чакаме евтиния ток само.

раZZия нападна Молдова! Правим се, че нищо не е станало! раZZия нападна Грузия! Леко сумтене и мрънкане! Правим се, че нищо не е станало! раZZия напада Украйна, окупира Крим, Донецк и Луганск! Мрънкане за пред хората и правим нови газопроводи към нацисткая раZZия за награда на плешивият фюрер! И олимпиадата му даваме! И световното по Футбол му даваме! Бонус към наградата! Сега ЕС ЩЕ ПЛАЩА! Всяка грешка се ПЛАЩА, а ЕС направи МНОГО, МНОГО, МНОГО грешки!

България пусна войските на Хитлер да нападнат Гърция и Югославия. После България изпраща репарации до 1965-та. Добре, че Тито ни опрости техните, защото щяхме да изплащаме до 1989-та. Булгария пусна американските самолети да убиват хора в Белград. Тито почина, следващите репарации никой няма да ни опрости. Апропо, Международният съд оправда Милошевич по всички обвинения. Тоест, войната на НАТО срещу Остатъчна Югославия е престъпление, насилственото отделяне на Косово от Сърбия също!

Направи навремето грешка че като те е събирала от килима не те пуснала в тоалетната,и сега плащаме всички ние като ти четем простотиите под всяка една статия(независимо за каквото и да е)тъп прост трол такъв…

Крайно време е да те повишат в ГЕНЕРАЛ , и най важно хапчетата редовно и на време.

Я къде заработва руския тролаж, защото новината за разпрания гъз на Рогозин не ги устройва.

Я ти бегай да заработваш на магистралата, мангала само свирки може ...

В момента в ЕС яко се продава втечнен руски газ. С уточнението, че компанията е китайско-американска и почти не плаща нищо затова, че добива руски газ.

Путин естествено няма да посмее да пипне компания с китайски капитали

Кво става със "зелената сделка"...

За хората - 1 евро на квч и обещания, че ако си купят соларки за 20,000€ всичко ще се оправи както преди (напомня на обещанията за ваксините). А иначе въглища и мазут до откат, в компанията на танкове, ракети и варели на Мъск

Позеленя от яд.

После ЕС пак да се овържат енергийно с УБИЕЦ и ПОДЛЕЦ като плешивият нацист от Бункера, който като бонус мрази Запада!

Нещо логиката ти издиша яко. Докато се бяха обвързали с оня, проблеми нямаше.

Нямаше, щото ЕС му лазеха в краката! :)

Акъл море, патки пасе! След като си имате господари, на които сте дали възможност да ви клатят както и когато си искат - ще скимтите, ама и ще търпите, че и тези покрай и след вас - също! Да ви дойде акъла, ако може, де! ...

с други думи, гениите начело на ЕС доведоха енергийна криза която ни струва трилион, а догодина повече.

капута на запада е неизбежен. Няма мърдане от капана в който падна, освен с разкъсване на парчета.

Яко се изтощава Русия, а дебили!

За толкова пари ЕС можеха да създадат и обучат собссвени въоръжени сили,а не да разчитат на САЩ!Да водят собствена политика,а не да папагалстват и т.н. Но трябва да паднеш преди да се изправиш и ние се справяме успешно с тази работа или поне с първата част от процеса....

Ама, защо още не сме подарили АЕЦа на американците?! Да ни го пазят от руските агресори....

Нямат подходящи чертежи..рисуват ги в момента в Холивуд

Свободата, края на Хуйлото и Империята на Злото струват много повече.

ЛГБТ мечтите винаги излизат скъпо...

свобода от САЩ наистина трудно ще се извоюва. прав си

Каква свобода, бе малоумник? Тази наредена от козяците ли?

Тихичко мангал неграмотен, като нямаш акъл да напишеш нещо смислено пропусни, няма да липсваш. Хващйте се с майка ти и на магистралата да правите свирки...

Какво означава "евала" на български? Я преведи, турчеещ циганино.

Струва много по малко! Независимост от Путин! Евала на украинците, че не му се дават .В България има хора готови да му лижат долните части.- А иначе американците го предизвикали… Ами той толкова ли лесно се манипулира…Хахаха. Защо не каза американците ме тласкат да нападна Украйна, но украинците са ни братя и няма да ги бомбандирам.

Укрите мрът като мухи бе. При 60 хиляди жертви за години , американците избягаха от Виетнам, а тук са много повече…… но нали са укри,,,, нека мрът а янките ще подвикват из отзад

Тръбата през Украйна и Турски поток не работят от седмици. Тия журналисти май са силно скарани с фактите. Имаше пожари в Русия в няколко съоръжения и двата газопровода са извън строя. Дали Русия сама ги саботира или са украински партизани или наистина е инцидент няма как да знаем.

Важното е, че сме единни пред Русия и наказваме Путин всеки ден ;) Поне така каза фон дер Лайен.

Тя и за ваксините така каза. И за няколко десетки консултанти като министър в Германия..и за рсм каза едни неща, ама там я гонеха с камъни...и все си губеше паметта и историята в телефоните, фюю, язък.. Като наш Бочко, доста неща е казвала, според зависи от стрелките на часовника и нивото на хормоните

Всичките тия милиарди са от нашия джоб , от нашите данъци. За това ни набутаха насила в ес-есовско ...Давоските курви на концесия набутаха Европа в клоаката...Милиарди открадна за ваксини целулитната урса да пукне дано , същата уроспия открадна от нашите данъци за украинските фашаци...Проклети да са, да висят по дърветата и те и прокълнатите им поколения...

Благодарим ти евро_гей съюз любими за приятните преживявания през зимата. Мизерно,но от сърце. По големи бюрократи от тези не са се раждали.