Емил Хърсев: Следете банковите си сметки редовно

В случая от Нова Загора банката не е заявила подозрение към клиентите, вероятно ще поеме вината и ще възстанови парите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хърсев да не вменява какво трябва да правят хората, ами да обясни защо ужилените трябва да чакат да минат разследвания и съд, а не си получават парите от гаранционния фонд веднага. Аз като съм в чужбина и с банковата карта разбера, че парите ги няма мога да направя само едно да не се върна в България. Дали това ми харесва или не е друга работа.

С договора за банков влог банката е поела задължението да приеме пари срещу лихва. Няма никакво основание банката да не изплаща пари на клиентите си. Само вижте това твърдение с колко се различава от тезата на Емил Хърсев! Няма какво да се говори за него, след като това е човекът, който редовно подкрепя опозорени хора и се питам с какъв акъл го прави? Неговите мнения винаги са били в неизгодна за обществото теза и затова човек първо трябва да го види какво казва и после да се спасява с обратното мнение. Като подуправител на БНБ бе подпомогнал Дилян Дорон изхвърча, като повече държавна работа не е видял. Наскоро подкрепяше един български перча на пари, който се представя и като адвокат. По рано говореше по тв он Еър за сваляне на валутния борд- колко голяма мечта на нашите вкр и дс активисти е това само! Фалира и изгуби ли властта си българската олигархия, първата работа ще бъде да опита да разори народа, за да няма голяма власт над нея! Вече освен ДС е ясно, че деен участник в обществените процеси е и ВКР, за които се мълчи още по- упорито. Това е държавата на бедния Пеевски, който може единствено да вегетира, но е напомпания като колос злодей на републиката, зад когото стоят ДС и ВКР. Толкова ! И Хърсев подскача като тротинетка , за да оцелява в служба на такива.

много обичам да чета коментари от личности които в една нормална държава щяха да са в затвора за много дълго време... тоя същия Хърсев, приятел на разстреляния през 2005 г. бос на ВИС-2 Георги Илиев и изтъкнат специалист по американска царевица, обаче в една такава държава като България продължава да е на свобода и да ни дава умни съвети... Накратко> през 1993 един министър на име Георги Танев внася около 150 000 тона американска царевица за 15 милиона .. с 29% по-скъпа от тази на вътрешния пазар. Царевицата бе продадена на фуражните заводи при облекчени условия и на разсрочено плащане, С получените от продажбата средства са закупени 7 млн. щ. долара. ?!?! Далавера отвсякъде. Вземаме американска царевица за 15 милиона на яка солена цена, и после я продаваме на половин цена... Но не свършва с това. После, по нареждане на тогавашният земеделски министър Георги Танев, доларите са прехвърлени от Хрансервиз инженеринг в сметките на Хърсев и Ко в ТСБанк. Всъщност още през 1994 г. дружеството на Хърсев прехвърля седемте милиона долара по сметка на ТСБанк. Срещу тях то получава запис на заповед, издадена от Стомана - Перник, в полза на банката, която била отпуснала кредит на предприятието на същата стойност. По този начин Хърсев и Ко фактически става кредитор и на Стомана - Перник. После Стомана и ТСБанк фалираха, а Хърсев и Танев станаха обвиняеми. И чудо - съдът ги оправда.. нямало виновни. Страната на чудесата.,

"Великият икономист" Хърсев, съветва хората да правят неща, които са задължение и отговорност на банките! Даже и тефтерче да си водят. Нали има мениджъри и ръководство на банките, които трябва да осъществяват контрол над всички дейности и служители. Те затова получават заплати и, то не малки. Друг е въпроса, че България си е мафиотска държава в която цари безнаказаност по всички параметри и на всички нива.

Аз съм сигурен, че това е само началото. Кой знае колко още пари са откраднати от банките. Някъде по-големи суми, някъде по-малки...Ако сега 5 % от вложителите си поиската в един момент парите от сметките съм сигурен, че банките няма да могат да ги дадат. А ако са 50% от вложителите...След като една най-обикновена служителка в банка може да открадне такава голяма сума пари, представяте ли си на по високо ниво какво става....При положение, че по разбитите ни пътища се движат коли за по няколко милиона, вие как мислите са придобити теди пари....

В интерес е на въпросната банка да възстанови влоговете МОМЕНТАЛНО, щото в момента в който вложителите се наредят да си теглят влоговете, с банката е свършено !

Защо? Банката може да има съмнение, че клиента ги е теглил или е замесен! Парите са теглени с нареждане от клиента... Дали е така е друг въпрос, който се да казва в съд.

През последните 10 години, откакто Получовекът е на власт В 21-ви век най-добрите и сигурни БЪЛГАРСКИ банки са ДЮШЕКБАНК и БУРКАНБАНК

До 200 хиляди са гарантирани от държавата в банка. Всичко друго е спекулация. Няма 100% сигурна банка, все пак банката е една пирамида

А кой гарантира, че държавата ще изпълни обещанието за гаранцията? Фондът за гарантиране като стане отрицателен държавата ще трябва да взима заеми. Според вас какво ще стане ако заемите надвишат резервите на БНБ в евро?

...вероятно ще поеме вината и ще възстанови парите". Че няма ли закони та "вероятно". И как парите ти изчезват в банката и тя не е отговорна. И какво е това "Следете си банковите сметки"? А банките какво правят или само ще вдигат таксите. Такова чудо никъде го няма по света. Български модел е това. И Хърсев като достовен банкер е приел всички тези порочни практики. Няма ли кой да излезе и да ги насмете тези крадци?

Най-добре всеки ден да отидете на гишето в банката да си изтеглите всичките пари, да ги преброите и после да ги внесете обратно.

Как да ги следим, като банките за всичко са въвели такси! Банка ДСК, например, иска 20 лв такса, за да разпечата салдото, когато внасяш или теглиш пари от депозит. Затова те (банките) отчитат стотици милиони годишни печалби.

Трябва да следим , за да знаем дали банкови служители не са ни откраднали всичките пари , а не част от тях !

Нали ''уШ'' , банките в Бг са ''супер'' ?

Доверявай се, но и проверявай. Защото понякога изменят условия и тарифи, и от там ни щипват постоянно от парите.

А за по-сигурно да не ги държим в бг. банка. Евала на топ финансиста.

Евала , Хърсьо! Чакаме сега и другите шамани като Каролевчето, професора Константинов, Кривоглед Райчев, Изкривляк Беновска, Амгъл Дърева и прочие да ни осветлят със мъдростта и знанието си.

Пълен правен абсурд г-н Хърсев!Значи даваш си парите в банката сп пълното уважение и доверие за сигурност,но за всеки случай вадиш тефтера/оказа се най-сигурно/ и си записваш тнзакциите!Не че нещо ще можеш да докжеш,но можеш да знаеш точно кога са ти откраднати парите!

Гледах интервюто сутринта. Статията включва само част от него и това води до многото гневни коментари. Той започна с това, че вложителят има договор с банката и при изчезнали пари от сметката му по вина на нейни служители тя безусловно трябва да ги възстанови. И че случаят в Нова Загора е точно такъв. Написаното тук бяха допълнителни коментари. Че е добре да си следим сметките за да установим навреме, ако нещо такова ни се случи. И това, че ако има някаква вина и на вложителя, банката може да оспорва.

Не си е следил парите в сметките. Виновен! Никакво връщане на пари, даже задължително глоба трябва да плати, задето не си е следил парите. Тези в парламента какво се мотаят та още не са приели закон по конкретния случай.

Не четете или не мислите? Като пресичате на пешеходна пътека без да се оглеждате така и ще си заминете невинен.

Българинът трупа цял живот в банката,трупа,трупа и накрая или му ги откраднат банкерите или ги метне през терасата на циганите мошеници... Е няма такова животно!

да бе да, да сме бедни като църковни мишки, да сме с ипотека, и с по 10000 лв задлъжнели към 5 кредирни карти. Тия евроатлантически ценности си ги заври знаеш къде.

да бе да, и да сме с ипотека за цял живот, и с поне по 5000 евро към 5 кредитни карти като повечето западняци, задръж си евроатлантическите ценности !

Хубаво да върне парите, нО чий пари ще използва за тази цел. БАНКАТА СОБСТВЕНИ ПАРИ НЯМА!!! И В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ ЧИЙ ПАРИ РАЗДАВА ПОД ФОРМАТА НА КРЕДИТИ? И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕЗИ ПАРИ ДАЛИ ЛИ СА СЪГЛАСИЕ ПАРИТЕ ИМ ДА СЕ РАЗДАВАТ ПОД ФОРМАТА НА КРЕДИТИ?

така че не бери грижа ......печалбите които отчитат всяка година какво са? Банките веднага трябва да върнат парите на вложителя..за сметка на собдтвената си печалба която се набира от таксите за обслужване.

Отчита се какво ли не. Така де, бонуси трябва да се лапнат.

Явно нямаш идея как работи банковата система (или се правиш, че не знаеш). Когато си направиш депозит, ще искаш да ти дават лихва, нали? Откъде ще дойде тази лихва? Когато теглиш заем, откъде мислиш, че банката изкопава парите, които ти дава? Щом не искаш да ти "раздават" парите - държиш си ги в буркани вкъщи, и толкоз.

Лихвите по ниски от инфлацията. Само от раздаване на кредити ли се печелят пари? И въобще от кредити нещо печели ли се? Да си държиш парите в буркани, ама парите ти ги превеждат в банката, а не ти ги дават в брой.

Човече , кажи коя е тази банка , в която да си следим сметките ! Няма да тръгна да обикалям банките подред , за да си проверявам сметките.

Не е само една банка, масова практика е кражбата на пари от сметки на клиенти. Ако ти кажа, че в клона на Банка Х в град Y няма кражби, това не гарантира, че в клона на същата банка в град Ζ не крадат. Няма честни и нечестни банки. Навсякъде служителите търсят пробиви в системата.

Показаха косвено коя е банката, която е част от холдинг занимаващ се и със застраховане. Май е само една, която в името на застрахователя и банката има Алианц. Не става ясно защо се премълчава това и ако бяха истински коректни щеше да има и на сайта им изявление.

Аз очаквах да прочета друго.... Например ...гражданите да са спокойно,защото банката гарантира техните пари,а подобни служители на банки ще бъдат съдени от самата банка и това не е грижа на вложителите. И все пак....вложителят сключва договор с банката ,а не с нейните служители ...тях си ги проверява и назначава самата банка... Все пак не сме дебили всичките нали....

И като ги следим, какво? По-интересно е, при липса на пари, дали банката ще ги възстанови?

Ей такива, като тоя Хърсев, учили недоучили и разбиха банковата система през 1996 г., а сега дават акъл. А бе, ей идиот, щом имаме сметка да не искаш да метем банката и да мием стъклата ? Та нали затова ползват парите ни и затова плащаме никъде другаде непознатите такси - за да пазят парите ни. А тази като е откраднала парите клиента с нищо не е виновен. Банката да му плаща, а след това да си търси парите от служителката, която е нейно назначение. И която вероятно е търкала със задника си служебните дивани за да е шеф на банков клон.

Банката задължително трябва да възстанови парите на клиента и да си търси отговорнст от служителя. Вложителят има взаимоотношения с Банката-като юридически субект и финансова институция. В България имаше случаи когато банката уволнява виновния служител и казва на потърпевшият вложител да съдят уволненият защото той бил виновен и уволнен вече,та банката не отговаряла. Имаше такава абсурдна практика и бяха уволнилби гл. счетоводител и го бяха обвинили,че на своя глава правил незаконни преводи от чуждите сметки. Това само в България го има Белким сега като турят банксите под наблюдение и проверка да се освестят. Аман.тук нищо не е като в белите държави.