17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тая статия е неземна глупост... цената на ДЦК при разпродажба наистина пада, но падането на цените увеличава лихвите.... Това ще има ефект на финансова ядрена бомба за трилион и малко. Само дето като фърлиш такава бомба на 10 000 километра тя до тебе не стига, освен като отговор от отсрещната страна. При финансите всяко малко камъче може да направи цунами дето да те отнесе и теб - бомбохвъргача.

дойдох да прочета какво ще кажат нашите корифеи по икономика и търговия та да знам дали да купувам долари или юани ;))

След такава разпродажба само ще падне цената на никому ненужните му хартийки...

купуваш дълг. Дълга намалява ценаа си. Т.е. някой ти дължи 1000 лева. ти продаваш дълга за 800 лева и губиш 200. А той си печели девидентите по дълга и е 200 на кяр в момента в който го купи от тебе. А долара хвърчи нагоре.

Senator1

Иран може да закупи доста от тези задължения на САЩ, но това ще повлече нежелания за изплащането им на Иран и така може да се стигне до ядрен конфликт. може част да се предоставят за осребряване от Ватикана и това няма да има никакви вредни последици за никого.

нещо сте превеждали, ама само донякъде

1) Тръгнали са да превеждат 2) стигнали са до 4-тия абзац 3) казали са „оффф стига толкова“ и 4) са се прехвърлили към статиите за Селена Гомес.

до обяд се борят с глада, а след обяд - със съня...

Понеже този анализ е някаква боза - да си го кажем директно. Китайчо не е тъп и няма да прави нищо , което да затвори пазара за дрънкулки (САЩ). Това обаче не значи, че ще стои и гледа как му вдигат митата. Най-лесно е да разкарат долара като разплащателно средство в международната търговия. От краха на долара човечеството може сам ода спечели, туй като има термин 'доларово робство'. Проблемът за момента е, че кКитай се пробва да наложи юан-а като платежно средство. В момента в който се откажат от централизиран еталон за валута и се вкара микс от валути като основни всички балони, много от които са в САЩ ще изгърмят, но Света ще се оправи.

Така е! Голяма боза си написал. И как ще става международната търговия? Едни ще плаща с тугрици, други с рубли, трети с донги ли? Китайската валута изобщо не става, защото е контролирана и няма никакво сигурност какво ще хрумне на китайците, а и Китай все още са доста назад по БВП. Другия вариант е Евро, но еврото е обвързано с долара като свински черва. Долара е неофициално платежно средство в десетки страни, ако някой изгърми САЩ ще са последни. Китай и ще стои и ще гледа как му вдигат митата или ще се съобрази и с другите страни в международната търговия. Всъщност САЩ в момента воюват с Китай в полза на цял свят, доколкото пазара в Китай ще се отвори за всякакви фирми, освен ако Китай не направи номер и не махне ограниченията само за американските фирми, а това ще е от още по-голяма полза за САЩ, но поне ще повлече крак за другите. Микс от нестабилни валути не става. И света със срива на САЩ няма да се оправи, а напротив, при липсата на световен полицай ще избухнат хиляди конфликти и ще настъпят масови кланета, а виждаме какво прави Китай в Африка и как местните са пропищяли от тях. Не може да се очаква от робовладелска държава нещо за хората.

абе пак ли не си пил хапчетата, другарю милиционер.Умори от смях икономистите от цял свят.

+100

и ти ли си от клавиатурните слъвове с 5 дипломи по икономика. Големи простотии си написал. Ха дано да рзпродадът дълга на САЩ. Искам да те видя после как рИвеш. ТОВА Е ДЪЛГ, ТОВА НЕ Е АКТИВ ДА ГО РАЗПРОДАВАШ И ДА МУ ПАДА ЦЕНАТА И ДА СЕ РАДВАШ. Все едно да ти дължа 1000 лева, и някой да ти купи този дълг и да му дължа 800... щото няма да луд да ти го купи за 1000. Малееее... те за това са зле рашките. Щото такива като тебе са им "икономистите".

Дописахте ли статията или и утре да очакваме втората част?!?

Страшен анализ.