17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Допълнение към П.К. 2018-07-08 И това масово закриване и ликвидиране на професионалните училища у нас не е ли една от важните причини да се отворят широко вратите на Терминал 2? Защото какво да правят младите хора в България, щом за тях няма нито настояще, нито перспектива за бъдеще? И дали е случаен факта, че до момента големите автомобилостроителни инвеститори заобикалят България? Заобикалят я и се позиционират в съседна Румъния. И в момента на тази територия работят два от най-модерните роботизирани автомобилостроителни заводи в Европа, поглъщащи хиляди млади хора в супер отличните условия за работа. И в проектна фаза е нов завод за хеликоптери. И какви отлични университети са тези модерни нови производства за израстването и утвърждаването на младите хора в новите цифрови технологии. Ние, в България можем само да мечтаем за такива производства и за такива условия за работа. Дали и румънците имат нужда за внос на квалифициран трудов ресурс? Нека добре да си помислят нашите президенти, премиери, министри, ректори и директори за голямата пропаст, която ТЕ отвориха и за това, което последва: Унищожихме нашата добра образователна система за професионално обучение и прогонихме младите хора по пустата чужбина да се пилеят немили-недраги.

абе на вас кога ще ви уври, че в България тежко машиностроене (в това число производство на ЛЕКИ автомобили) няма как да се случи поради огромно количество обективни причини???? Има десетки други индустрии, които може да са изключително печеливши в български условия, но НЕ - оно си сака голЕмата фабрика с огромни комини и 50 хиляди работници.

Китайският премиер стоя в София четири дни не само заради България, а и заради представителите на 16 страни.

И кво като влизат, нали вече се пробваха един път. И стигнаха до извода, че "Ние измислихме корупцията ама вие ни ударихте в земята" . Вярно че Костов не е фактор и не може да ги изнудва вече ама то и Боко не е по столка

Това, че контейнерите се връщали 80% празни да не би да говорите за релацията северна Америка - Азия. За Европа - Азия това число въобще е много далеко от истината. До началото на годината от западна Европа си изнасяха битовите отпадъци дори за Китай... ...а ако трябва да говорим за България повече от 7-8 години износа на контейнери значително превишава броя на вносните такива, да, не всички са за Азия, но така или иначе има дисбаланс.

Китай е най лошият възможен инвеститор. 1. Китай инвестира с единствената цел да изнесе китайци от Китай. Виждат че у нас квалифицираната работна ръка намалява и това е добра основа да внесат китайци. 2. Китайците не плащат и това е видно от по-ниската им средна заплата от тази на най бедната държава в ЕС- България. В Пекин средната годишна заплата е около 8300 долара докато в София е над 11000. А това се вижда от паническото бягство на африканците от китайските инвестиции там И без това българите бягат от тук заради нашите работодатели. С китайски такива бягството ще се утрои. 3. Щели били да произвеждат за Китай за да запълнят празните контейнери. Ми какво пречи и сега да ги запълват. Нима ние не правим същото каквото ще правим с техните инвестиции? Глупости. Празни са защото китайците слагат огромни ограничения и организират бойкот на стоки от други страни, по не пазарни, а чисто тоталитарни методи на сплашване и принуда върху потребителите, което го и пише в статиите за китайските оръжия в търговската война. Това в демокрациите е недопустимо и невъзможно, но в Китай е реалност. 4. В Китай отношението мъже жени е 3:1 и се чудят как да оправят нещата, а единствения начин е износа на китайци. Ама ако кажат - ето ви китайци и получавате за всеки приет 20 000 долара, никой няма да се навие. Но инвестиция за сто милиона с 5 хиляди китаеца работници минава. Ама че после ще дъмпингират и унищожат целия местен бизнес и ще внесат още стотици хиляди китайци е номер който минава пред управляващи с близък хоризонт на преценките. 5. Русия има сравнително малки амбиции - проливите и Балканите, но няма хора за експанзия, докато Китай има хора, а и цел разпростираща се в целия свят.

Безплатен обяд няма. После ще гоните Кауна ..... за да го е бе те че е продал съвсем България на китайците. Китайците имат пари и пробват да ги инвестират. Тяхно право. Но право на България е да приложи на китайците Китайските номера спрямо Запада - джоинтвенчър. Досега нито една западна банка не оперира и няма да оперира в Китай. Единственно ограничено, на инвестиционно ниво, оперира Голдман-Сакс. Докато от сега е ясно, че Кауна ще продаде всеки гол задник в България за да дойдат пари.

Да не е Русия. Китайците братя. Китайците са по целия свят. Май то и българите. Руска ядрена централа ще се строи от китайци?

ще си продадем и долните гащи и ще внасяме още канцерогенни лекарства от китай :))

Това ли е новия брат който пак ще ни оправя ,че от толкова братя не можем да си вдигнем гащите....

Старият брат който ни е оправял 500 години е най-актуален. Стягайте вазелина, ибрика и правете сюнети

Ще дойдат китайските инвестиции и причината е много проста. При комунизма няма парламент-говорилня, който назначава комисии и разводнява отговорността. Комунизмът назначава комисар, който единствено носи отговорност и ако не свърши работа е на въжето.

Ей ся ша дойдат китайците и ше ви построят кристални замъци със златни пътеки, и ще заживеете като папаляшки!}:-)))

Демократичните предатели попиляха България. Добре ,че комунизва идва да ни оправя и ше ни оправи ...

Пишките им са къси .....но ще ви чукат до несвяст за една паница ориз.

експерти внимавайте какво ще каже чичо сам

И пак както последните 10ина години с протегната клошарска ръчичка и с надеждата че некой нещо ще ви даде. Ама иначе сте велики европейци!хахаха

От ЕС бял ден не сме видели, тези 30години робство, деиндустрализация, депопулация, геноцид. Какъвто и да е Китай няма как да е по-лош от ЕС. ЕС е абсолютно зло, тоталитарен строй, но вижда му се края, да се обърнем на Изток и заковем някой пирон на ковчега ЕС.

"Какъвто и да е Китай няма как да е по-лош от ЕС." Има, има....

Не сейте долнопробни лъжи. Единственият виновник за нашата криза е некадърната и алчна партийна и държавна вихрушка, която заграби, провали и продаде на безценица българската икономика. Такива си бяха преди и след промяната. Прости, ограничени, злобни и без скрупули.

Като чета тези "експерти" мога да кажа, че скоро китайски инвестиции няма да дойдат.

И продажни българки ще раждат европейски китайчета на тази територия. Сега това вече е територия, защото държава от години как абдикира.

Ами кой ви е крив, че не може да правите бебета? Това че сами се вкарвате в ролята на плашипутарници си е ваш проблем. Реално погледнато България съществува заради българките.

момеее колко деца имаш ? Или само лягаш с чичковци с дебел портфел.

Китайската мафия много доре ще се сработи с българската.

Ще ликвидира тъпата българска мафия. Очаквайте преселване на китайци в Бг

Шефът на света, Тръмп, вижда в ЕС толкова голям враг за САЩ, колкото е и Китай. Тръмп няма да работи с ЕС, а ще сключва двустранни договори с отделните държави. Тръмп каза, че никой не заплашва ФРГ, включително и Русия, и ще изтегли от там останалите 35 000 американски солдати. Това води да ускоряване на саморазпада на ЕС. В момента само ФРГ, Холандия и Дания са икономически стабилни. Останалите държави се командват от Германия, която и им плаща за това. За Тръмп са по-интересни Китай и Русия, а не ЕС.

еми нормално да са по интересни то в ЕС се оказа че разбират най много от изправяне на краставици и огъване на банани

Трябва да правим като Швейцарците - да прибираме парите на другите с усмивка и да гоним нашия си интерес. Китай има интереси - добре дошли са, докато техните интереси съвпадат с нашите.

Техните интереси едва ли съвпадат с нашите.

Техните интереси едва ли съвпадат с нашите.

В Девня при строежа на Девня Цимент имаше 2500 китайски работници.Около 500 живеят във Варна .Китай изчиства заразените си жители с капитализъм.Стотици хиляди ще дойдат в България.Като няма работа за българите , те ще напуснат страната.В шишеджам Търговище работят само турци.

За шишеджам Търговище грешиш. На доста ръководни длъжности работят 100 % българи и то добре заплатени поради това, че имат мозък и мислят, а не като резачките каквото им каже партията това.

Комунистите от Китай ще строят социализъм в Източна Европа.Зад Китай стои Русия .ЕС ще се разпадне.

хихи :) май постави каруцата пред коня? а знаеш ли, че зад САЩ стои... пуерто рико! Наясно ли си какво е китай? и колко малка и невзрачна е русия пред китай ? (териториялно не коментираме)

Явно ти смешника не знаеш какво е Китай, и че там до сега в повечето провинции живеят в сламени колиби и ходят с дървени налъми.

Малко на пророк мязаш.

Най богатите хора в ЮАР са индииците! Сега нашите мутри няма да могат да заспят, за първескините им да не говорим.Трябва силно да си вардят парите,даже и за изкараните навън.Чайна знае всичко.И може всичко!

Много си се притеснил за чужди пари. Що така?

Всички казват, че формата 16+1 е добър знак и, че България има интереси това четири дневно работно посещение на огромната китайска бизнес-икономическа група у нас да се превърне в едно добро начало за големи инвестиционни проекти в България. Но от УНСС говорят и друго. За нашата ахилесова пета в момента - за сериозната липса на трудов, бих добавил и на квалифициран ресурс в България. И че трябвало да се мисли за външни "потенциални доставчици" на такъв??? Но аз питам. Къде бяха тези мастити ректори на университети, политици, премиери и министри, когато масово се закриваха добре структурираните наши професионални училища, закриваха се структуроопределящи специалности в така наречените колежи? Защо никой от тях не скочи да спре това вандалско унищожаване на една вече изградена и добре работеща система за професионално обучение на нашите младежи? И не от сега, но от скоро време, най-после открихме топлата вода... Че вече има и че ще има все повече интереси на големи чужди инвеститори за нашият Балкански регион, за нашата страна, но, видите ли, "да помислим и за внос на квалифицирани работници"??? За цялата тази смехотворна и тъжна картина да се произнесе Ректорът на УНСС...

Да не се забравя,че Китай държи за спазване на правилата!Някой от вас изнасял ли е за Китай и знае ли какъв е контрола там при внос?Между другото, не понасят да им се краде от интестициите!

Това, че търсим нов платежоспособен робовладелец е видно. Какво можем да предложим - май само добра територия. Следва внос на китайци; ако тук можехме да свършим нещо самостоятелно - освен да се мразим и да крадем по малки и големи направления, щяхме да сме го направили.

опит при работа с китайци в българия няма. Такъв опит има австралия. опит при опазване на морски граници европа няма. Такъв опит има австралия Питайте австралия как се работи с китайци! Питайте вместо да откривате топлата вода! но това което правите е грешно! китай НЕ открива работни места за приемните държави ! изпраща си работниците и си прави проектите. Обикновено китайците остават заселени след края на проекта...

Шенгена и еврото са само блянове за българския политик в комбина с мафията.

Това, че търсим нов платежоспособен робовладелец е видно. Какво можем да предложим - май само добра територия. Следва внос на китайци; ако тук можехме да свършим нещо самостоятелно - освен да се мразим и да крадем по малки и големи направления, щяхме да сме го направили.

А не беше вашия шанс Европа?

Как китайците ще се натресат на България !

Освен политиката на налагане на мизерия сред огромната маса от населението, за да заблуди Запада Европа друг изпълнен критерии не съм видял. Да не забравяме, че по отношение на корупцията си продължава кражбата на най-високо ниво и всички се правят, че уж се борят с корупцията..... Ето затова не ни приемат, но колко е лесно да се правиш, че уж не си разбрал, за какво става дума......

След нахлуването на ислямските убийци в Европа, сега казваме добре дошли на Жълтия Потоп. Балканската простотия може да води само към национални катастрофи.

Китайците са гяволи като американците. Какво стана с катарския бизнес и инвестиции в България ???

След нахлуването на ислямските убийци в Европа, сега казваме добре дошли на Жълтия Потоп. Балканската простотия може да води само към национални катастрофи.

Хора китайците са милярди. Мислете за бъдещето - не за временни приходи. Те са корено различни от нас. Разберете няма отръвка

"Експертите" гледат как да си докарат някой и друг доход като се прилепят към мераците на Китай. Това са само приказки и нищо друго защото нито САЩ нито контролираният от тях ЕС ще разрешат подобно нещо. За момента пречките са прикрити, но както се говори съвсем скоро те ще бъдат облечени законово и ще станат явни. Този филм с българските мераци вече сме го гледали няколко пъти - то не бяха газопроводи, нефтопроводи, ядрена централа а сега и китайски инвестиции. Тези неща не зависят от България и след като предварително знаем, че са ни забранени защо напразно се пънем. Явно това е поредната политическа шумотевица за имидж и поредната хранилка за т.н. "есперти" - дървени философи.

И защото Китай са налял огромни инвестиции в Африка ,африканците масово емигрират в Европа и Америка.Няма по - зли и алчни търговци от китайците. За съжаление ние нямаме добри дипломати и търговци на държавно ниво които да трасират пътя на частния бизнес

Цитат : "Това, че китайски пример е 4 дни в България е безпрецедентен дипломатически знак. Досега китайски премиер..." Нещо да не е написано с всички букви ?

Едната империя , руската рухна без бой, сега е ред на хамериканската, защото идва нов ред и икономика от изтока .

Едната империя , руската рухна без бой, сега е ред на хамериканската, защото идва нов ред и икономика от изтока .

Китайските робовладелци не са плащачи на заплати,затова не са ни и притрябвали...

Китайците имат големи инвестиции във Великобритания например, според теб там китайски или английски заплати плащат? Така че е наш проблем да си подредим икономиката така, че ако китайците се опитат да минат тънко, да не си намерят хора. Може да стане, едно мъъъничко нещо не достига досега - умни политици.

"Имаха" големи инвестиции, но вече взеха да се оттеглят. Пък и тези големи инвестиции за основно изкупуване на вече готови имоти.

Глупости на търкалета. Не искали да налагат стоките си, а искали да инвестират. Големи филантропи били тези китайци. Направо истински буди.

Ми не са филантропи, искат да инвестират и да получат възвращаемост на инвестицията под форма на лихви или дивиденти или капиталова печалба. Къде тук видя филантропия не разбирам. Това може да е добре за нас, ако си изиграем картите разумно.