Експерт: Не теглете нови кредити за обслужване на стари

Тези, които продължават да са без доходи или с ограничени, да потърсят от своята банка приемливо решение за двете страни, съветва Тихомир Тошев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ... след изборите ако ще и потоп....

Що бе, нали рефинансирането е cool ?

тук в Англия удължиха до Септември. Една от причините е, че трябва да оставят няколко месеца бизнесът да се възстанови след отпускане на мерките. Зак тогава ще оставят банките да прибират обрано. Ако в България притиснат хората от следващия месец, ще е голям проблем и за хората, и за икономиката

Ше царува Цар Кеш. Който го няма и супата няма да духа :)

Не бе регкете хахахахах... Кой ше издуха тръбата.... Новодомците гордите собственици ма ипотека или задължение хаххах

Ми те САЩ Що теглят кредити ? Клин клин избива, пък и кредита т е парите са стока както всяка друга

Значи се очаква от април хитът "сега е момента за апартамента" да стане още по-голям хит.

Аз откакто имам кола, все имам пари. И си карам колата, и си харча парите.

Не ми се слушат глупости!

А онези разбойници от EasyCredit? Тях какво да ги правим -толкова са агресивни, че националните телевизии ежедневно ги рекламират!!!

Ескперта да пита герб какво правят, дали имат такава практика за поробване на народа ни със заеми?

Напротив. На тази практика съществува цяла държава - САЩ.

Нас в Занзибар и в Дубай тези неща не ни интересуват - Ние сме над нещата !!

"да потърсят от своята банка приемливо решение за двете страни" :) :) :) :) Това е пълна глупост !!!! Банка е узаконена измамническа институция, която живее само от лихви, а къде е написано, че лихварството е грях!? - потърсете текста, почти е пред вас! Съвсем други са начините за подпомагане на хората - персонално или за дейност! Кой пише за тях, къде го пише и как се сразяснява на хората това !? Масово - банките ... Хораа, бягайте от тези свърталища на Злото! Дирете други начини! Всяка лихва в банка е над 60% !!!! Делерте взетите пари на крайната сума, която Искат да им върнете и ще видите лихвения проценат! Те го завоалират под името сложна лихва, да ви омаят, да ви оберат, та ви таковат с упойка!

Правилно! Живейте под наем докато спестите за жилище! Така няма да плащате лихви :) А пък може и да не спестявате за жилище - живейте си под наем цял живот. Какво му е лошото на това? :)

Или пък - ако не ви се плаща наем, живейте при родителите си. Те все някой ден ще се преселят на "другото" място и ще наследите жилището им. Ако не са предприели вашата тактика, разбира се :)

Ако някой финансов експерт ви каже да не правите или да правите нещо, направете точно обратното.

И без доходи, как да излязат от ситуацията? Аз пък ги съветвам да рефинансират, при по- добри условия и да работят каквото и да е, но да не спират да плащат! Побъркаха се хората с тъпите ви статии, няма кой да им плати заемите, освен самите тях!

Как ще рефинансират при по-добри условия, когато нямат доходи?

При отпускането на всеки кредит има резерви, всяка банка в момента предоговаря, по-добрият вариант пред, дългосрочна несъбираемост!

Бати глупостите. Кредитът е продукт като всеки друг. Пример (сумите са нахвърляни без да смятам) - имам кредит за 10000 лв. с ГПРнякакъв % трябва да върна 12000. т.е. целият струва 12000. Имам възможност за безлихвен кредит 10500 сега - тегля и връщам горния кредит с наказнието. Кредитът вече ми струва 10500 + няколко дена документи и занимавки. Що не?

Много отдавна няма наказание при предварително погасяване. Ако някой ти иска наказателна такса, то тя е незаконна.

Има, има - за определен период - 12 месеца. Не зная дали е незаконно, но банките го обявяват в предварителните условия за кредита.

Банковият сектор е изключително стабилен.... Айде без простотии. Тук четат и икономисти.

07.2020: "Кредити за повече от 8 млрд. лева са под временен мораториум" 12.2020: "По последни данни към 31 октомври 2020 г. са отчетени общо 106 726 подадени искания с брутна балансова стойност на задълженията 9,521 млрд. лв., и одобрени общо 88 448 броя с общ брутен размер 8,534 млрд. лева. Предприятията са внесли 13 237 искания за 7,534 млрд. лв., от които одобрените към края на октомври са 11 934 броя за 6,779 млрд. лева. Домакинствата са подали 93 489 искания за отсрочване на задължения на стойност 1,987 млрд. лв., от които одобрените към края на октомври са 76 514 броя за 1,755 млрд. лв. Спрямо 30 септември 2020 г. общият брой на одобрените искания от предприятия и домакинства е намалял с 18 033, а брутният размер на одобрените задължения, обект на частния мораториум, спада с 489 млн. лева."

Тошев пък кога стана експерт?