Експерт: Навлизаме в спад на икономиката и рецесия през 2019 година

Трябва да започнем да мислим за следващия икономически цикъл, смята Георги Найденов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ее,поне Боко ще има ,с какво да се оправдава!! Досега БСП и ДПС му бяха виновни,преди земетресението и цунамито в Япония му бяха виновни,войната в Сирия,сега с Брекзита ще се оправдава,абе.... А народа си се изнася поголовно!

Ако в България отново има криза,това ще докара катастрофа с работниците,защото масово ще има изселване към чужбина!!! При следващия подем няма да има,кой да работи в тази проклета държава,просто всички ще са се изнесли!

Няма как да влезе в рецесия...тя е трайно и спокойно на дъното. Нито има икономика нито потребление...има само калинки на хранилка милярдни заеми цигани и терминал 2.

Ако медиите не раздухват,че ще има рецесии и подобни ,такива неща изобщо няма да има,защото хората няма да знаят,че нещо такова може да предстои и ще си харчат парите,ще влагат в имоти и т.н... А сега,като се раздухва тази мълва за рецесия и всички спират да харчат,стават по пестеливи и те ти нова криза!!!! На медиите трябва да се забрани да говорят за рецесии и кризи,защото така помагат за предизвикването им! Ето ,аз се бях навил да купя няколко жилища тази година,но след слуховете за рецесия твърдо се отказвам,много други ще ме последват и балона с имотите ще гръмне,като атомна бомба благодарение на медиите...

Малиии, какво проникновение. А да ти е хрумвало дебил такъв, че въпросната рецесия се дължи именно на балонирането при имотите, масовото раздаване на кредити и харченето на фиатни пари за щяло и не щяло?

Няма такова нещо като очакваната българска рецесия,доктор боико пожарникаря(завършил финанси и икономика в Кеймбридж) каза че сме добре и ОК.

Кой се е прекарал да купи сега свръх скъпи имоти,прекарал,тепърва идва тотален спад в цените на жилищата,спекулата на спекулантите отива на боклука!!!! Заради хипер високите цени алчния бизнес ще докара сам кризата,защото само цени се вдигат,но заплатите едвам кретат,а това кара хората да не харчат и от там идват кризите.... Алчността на хората ще ги погуби!!!

Какъв обстоен анализ!

сега е момента да се купуват имоти в София... купувайте че иначе няма да дойде рецесията....

Не експерт, а вестоносец, защото тези тенденции се решават някъде и се съобщават на гражданите от подобни глашатаи. В играта са енергийната и горивната мафия, нищоправците банкери и външни фактори. Държавата храни само собствените си кучета, а за тези които нея я хранят, нехае.

Е, нали трябва все нещо да се измисли, за да се оправдае положението в България. От един мецес се появяват тенденциозни статии, които в началото представяха нещата хипотетично, после започнаха да представят нещата като доста вероятни, а сега вече направи са си сигурни.

Нали вече ни благодариха, че покрай тези F-16 ще се открият нови работни места в САЩ, а не тук, както всъщност бе и едно от условията.

Пишман статия от пишман разбирач.

На нашите "мозъци" им пречат световните катаклизми вече 30 год. Това не е само за 2019-та !! Кърлежите от Парламента и Министрите, докато не окрадат държавата и не направят поне 130 кг. лично тегло че и нагоре (имам впредвид мистър "КОЙ"), докато не си накупят луксозни апартаменти и возила, докато не си умножат авоарите в чужди банки - те няма да спрат да се облагодетелстват на наш гръб !! Горко ни, горко на обикновените българи, които са мъченици и в България и в чужбина - не мили, не драги никому !! Чудя се, ако 2 млн. гурбетчии решат да се върнат в Родината си при своите близки, каква ще бъде рецесията , безработицата, кой ще налива по 1.5 - 2 млрд. евро в България всяка година за безработните си близки, зарязани от държавата ?!

Нашата икономика е толкова паянтова, че кризата на Запад ще се усети предимно от хотелиерите. Останалите ще продължим да кретаме криво-ляво.

Цялата наша икономика се крепи на хотели,оръжие и амфетамини.По нищо не си приличаме с Колумбия и Мексико.

Не е нужно да си експерт ,за да разбереш ,че този процес е започнал отдавна в България. Първото ,което прави впечатление ,че вече няма народ.Улиците пусти,магазините пращат от стока ,никой не купува,новопостроените кооперации никнещи като гъби без правила за строеж празни......РЕЦЕСИЯ виж ти.Това е тотално затриване на Държавата.

Това което не можаха да постигнат турците за 500 години го постигнаха боико и герП.

това което не можаха комуноидите да направят го направиха пенсиите-как само хвърчат хиледарките на бедните и измъчени пенсионери от балконите е такова нещо го няма никъде по света-пенсионерите са рожба на комуноидното зомбиране

Като наближава рецесия, защо прахосвате парите на данъкоплатеца за повишаване заплатите на чиновниците, които станаха по-вече от реално работещите в държавата???

е само за крадливите политици политици и техните"началници", по този начин те защитават и прикриват своите откраднати пари от простолюдието!

Интересно, как така не съм разбрал за възхода, в който е била България до сега та да очаквам да навлезем в рецесия. Ало икономиста, ние сме си в рецесия перманентно.

като чакаш само на копейките няма и да разбереш нищо-размърдай си мързеливия задник и тогава може и да ти се получи

Той този "бизнес" нашенския все гладен бе, ама ако може да е за чужда сметка.

Свалете цените на жилищата, стоките и услугите за да се повиши потреблението ако въобще е възможно в държава която намалява с по един областен град годишно..... НО ЕДИНСТВЕНИЯ ПЪТ Е СРИВ В ЦЕНИТЕ НА И ИМОТИТЕТЕ... НЯМА НИЩО СТАБИЛНО НАДОЛУ!!!!

чакай малко да продадем първо

Та това е сценарият на светлата демокрация която искахте. И този сценарий е още от Римската империя.

Пълни глупости. Това за България не важи. КЕВР ще се погрижи за разтежа. 20% цената на тока нагоре и ще имаме нужния %, а остатъка като бюджетен излишък ще бъде окраден.

Безкрайно съм изненадан да науча, че е възможно България да навлезе в рецесия. Половината ни работоспособно население работи в чужбина, защото тук ще умре от глад. Тези, които сме тук кретаме с по 500-600 лв заплатки. Каква рецесия може тепърва да ни сполети, след като живеем като в Уганда. И сме така от както се помня. Да станат заплатите 150 лв. ли или бензина 18 лв. литъра? Или 70 % безработица, каквато и сега е факт, ако изведнъж се приберат всички гурбетчии? Какво точно си представят като рецесия?

Сега като скочи тока, ще видиш какво е рецесия

Това са безконтролно печатаните финикийски знаци драги ми селяндури прости.

че ние до сега в какво бяхме? ай стига сте давали поводи за оправдание на Боко тиквата.

тиквите са тия които мятат хиледарките през балкона а всекидневно реват,че са бедни

а досега какво беше ... аааа, идваха пари от Европа, а сега май няма, та това е икономиката в България, хехехе, жалка държава, загиваща!

Парите от Европа не достигаха до България,просто се прехвърляха от една банка в друга(от Дойче Банк в Комерцбанк)

В една и съща статия се казва, че бизнеса изпитва глад на кадри и безработицата ще намалява в същото време, че бизнеса трябва да намари кадрите? Да еба и тъпите измислени икономически рецесии. Хайде пак на хорото, ниска заплата, понеже е криза ... този филм го гледах сумати и години. Пишман икономисти без име и снимка не бива да биват показвани. Също както и съдии да дават решение без име и снимка да е обявена публично - каква е тази работа да мишкуват мазно мазно и да нямат смелоста да вземат решение и да покажат лицето си?

капитализма е спирала от кризи и добри моменти.....и така врътка до безкрай

ЕКСПЕРТ: "И да няма много, много условия за криза, ние ще ги създадем."

“Вървят ли двама на дълъг път и път да няма ще го платят! ”