Експерт: Лихвите ще се вдигат, достъпът до кредити ще стане по-труден

Предстои забавяне на икономическия растеж и свиване на потребителското търсене, твърди Лъчезар Богданов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъчезар Б.- експерт ...?

по е експерт от теб човека- има аналитична мисъл поне.

Време е банките да си вземат обратно част от имотите които са финансирали, само че безплатно! При тези измислени цени в София от 1400-1800 евро бая изгоряли ще има!

цената на квадратен метър се влияе от доста неща Примерно който е строил в Младост е трябвало да плати на бандата на Деса Еврото 18 евро на квадрат. Да речем за един апартамент от 140 квадрата това са още 5 000 лева горница за новодомците. Също и пазарния фактор- когато имаш много апартаменти цената им пада. Но когато са малко цената расте. Следователно когато Деса Еврото се намесва и забранява строежите няма как цената да не се вдига

Toва сам ли си го измисли или ти плащат и ти казват какво да драскаш по форумите против Иванчева! Няма нужда да ми отговаряш, от дебилни индивиди съвети не приемам! Даже и измислил и прякор! Не ми е никаква, но определено е накисната от тези дето ти плащат да пишеш измишльотини!

Ваклинчо, ти ли си, моето момче?

При всички положения през следващата година ще има повишаване на лихвите - това е неизбежен процес. Това прогнозира икономистът Лъчезар Богданов в студиото на bTV. Не съм макроикономист,но не мога да разбера как така при криза ще се увеличават лихвите,т.е. банките сами да режат клона на койта седят.При по-големи лихви по време на икономическа криза,фалитите на предприятията ще бъдат факт,а оттам и събираемостта на кредитите значително затруднени. Поне сме свидетели как след 2008 г. лихвите по кредитите и съответно депозитите тръгнаха надолу

Послените проучвания показват, че банките в България отдавна не печелят от кредити... Основните им печалби са от месечни такси, таксички и комисионни.

Е колко пък да се затрудни достъпа до кредити ? Много бих се радвал ако престанат да ми звънят с предложения за "супер изгоден кредит" , на които съвсем любезно да им отговарям , че това , че имам депозит в тяхната банка не значи , че ме интересува кредит от тях . А дано , ама надали !

Когато след около година се вдигнат лихвите по кредитите и всички тези взели кредит и купили жилище ще закъсат, е може не всички, но повечето...Защото всички те са си направили сметка за връщане по сегашните лихви...И тогава стой та гледай... Пазарът на имоти ще бъде залят от имоти на длъжници на банките. Това винаги става след период на ниски лихви.

Кире,ти истински представител на българите. Да се радваш от това ,че хората са взели ипотечни кредити и утре ще фалират, означава ,че твойта интелигентност е някъде в петите ти.

ох, колко си прав ! Давай народе купувай апартменти, не остана ...

МИ кой пък иска да взима още кредити ? Заврете си кредитите в .... И защо ще се вдигнат кредитите? Тоест ороцентите лихва по кредити ? Не виждам никаква причина за това. То не остана кой да взима кредити. Да, всичките мои приятели имат много да връщат. Но вече двама нямат и стотинка. Изплатиха по 40 000 лева заеми. Но с заплата и рабора извън БГ.