Експерт: Фед откара златото на 6 г. връх

Централните ланкери от УФР продължават да мислят за намаляване на лихвите и печатене на долари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фед откара златото на 6 г. връх - дирска неграмотност в действие

разболели са се от ланкер...

кой е тоя шестгодишен върх, на който са откарали златото?

Печатайте тоалетна хартия

Искаш да е като в Руслямска държава ли, където къс тоалетна хартия струва 1 рубла?

Изглежда, че нещата отиват постепенно към връщане в някаква степен на златния еталон. Някаква статия за договорености в тоя дух в началото на годината в Цюрих ми се беше мернала някъде, но сега не мога да я открия. При всички случаи прогнозите за еврото и долара са, че до 10 години ще се сринат и доста народ ще пие студена вода. Стефан Мор - новонаначения от Тръмп в съвета на управителите на ФЕД смята, че златото трябва да се качи до 2000 долара за унция - факт, който е в същата посока.

От десетилетия ЕЦБ и ФЕД се мъчат всячески еврото и долара да се сринат, но не успяват по една проста причина - няма спрямо какво да се сринат. Докато другите валути могат да се сриват без проблем, защото имат отправна точка долара и еврото. И ФЕД и ЕЦБ печатат банкноти с надеждата да има по-голяма инфлация за да се стимулира растежа, обаче света е толкова лаком за долари и евра, че това просто не се получава.

глупост си написал(а).

Русия и Китай, чрез централните си банки, усилено купуваха злато през последните години. Русия има само едни $11 млд. в американски ценни книжа.

Ние от тази работа какво печелим? Кажи ние дали сме купували злато!

Е това е основната причина за вдигане цената на златото, а не действията на ФЕД. Златото е силно надценено и на практика си е един вид "биткоин"