Експерт: България е сред страните с най-голямо неравенство в доходите

Трябва да се притесняваме повече за бедността, отколкото за неравенството в доходите, смята Еймъри Гетин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха ха, ами... добър ден. Логиката на всеки нормален човек е такава, защо да блъскам всеотдайно като мениджъра дето не помага, а пречи взема три пъти повече от мен. Бачкатора ако е на 45 изглежда като на 65. При бизнес класата съотношението във външния вид е наопаки. Оппа извинети... бачкатора не може да си позволи три дневни спа процедури през два месеца. А в Германията....? Бях там на кърска работа навремето, та единствения немец беше пенсионер тракторист с едни розови бузки като на бебе и веднъж месечно гледаше да се освободи за да ходи на Майорка уикенда. Демек нащо не е само злоба, напълно правомерно даже плахо, гледаме в чуждата паничка.

Много са ми смешни чужденците когато се опитват да правят статистика за България, но никога не са стъпвали тук. За каква статистика може в случаят да се говори като сивата икономика е над 50 процента. Е тогава как ще пресметнеш реалните заплати и нивото на бедност... стига глупости, просто им се чудя защо си губят времето и на всичко отгоре, та и да ме убеждават че е вярно...

"Ножицата" отряза коментарът ми от тази нощ. Това "изтриване" НЯМА ДА ПОПРЕЧИ на процесът на разтваряне на НОЖИЦАТА БЕДНИ-БОГАТИ в България. "Отмъщението ми" на действието на бутона "DELETE", е осъзнаване на близкия крах на робовладелската система, толерирана с Божията Заповед: "Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито РОБА МУ, ни РОБИНЯТА МУ, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) – нищо, което е на ближния ти" ИЗХОД 20, 2 – 17

Държавата на бедните без празна кръчма. Държавата на задръстванията при всеки "дълъг уикенд". Държавата на бедните с пенсионери хвърлящи по 30 хиляди през балкона. Държавата на бедните с най-висок % частна жилищна собственост, около 87%. Държавата, в която няма местни мениджъри на чуждестранна фирма поради ниска квалифицираност. Държавата, в която липсват над 20 хиляди кадъра за стартова заплата около 2 бона поради липса на кадри говорещи сносно чужд език. Държавата, в която безплатни програми за трудова преквалификация, като да речем "Аз мога повече" не усвоиха над милиард поради липса на заинтересованост от преквалификация. Държавата на вечно недоволните и нищо не правещи по въпроса. Държавата на....

3 4 % богати а другите 85 95 % са безработни пенсионери или с 150 500 700 лв заплата/пенсия

85 % са с доход под 500 600 лв на месец 95 % с доход по 1000 лв само 3 4 са ок другите не са

вън европата и нейните експерти, журналисти и политици от балканите!

в българия доходи имат само предателите и евро-зомбитата! останалите имат мизерия с или без социални помощи!!!

Доходи имат и образованите хорас амбиции. Но това ти точно явно няма как да го знаеш

Ба го в експерта! В България 20 % живеели бедно, аджеба останалите 80% са добре- фалш мажор!

На голяма част от българите колкото и да получават все ще се оплакват и все ще глеадт колко има съседа. Не си мисли, че в другите държави е много по- добре от България.

Съседна Африка ли имаш в предвид? Едно време не щяхме Румъния за комплект, котва били, ама котвата скочи и избяга, а ние дерем дъното за полезни изкопаеми.

Само че бедните в Италия не могат да се равняват с бедните в България.

Така си мислиш, защото не познаваш Италия.

Там където има комунизъм няма неравенство. Да изравниш двама души по доходи е като да направиш две произволни жени - еднакво красиви. Неравенството при доходите е редно да бъде пряко свързано образование и умения, което го прави съвсен естествен процес. Това, което трябва да се борим е бедността - дори най-глупавите хора, трябва да имат поне минималните условия да се образоват, квалифицират и да имат шанс за нормален живот. Когато гладуваш е трудно да твориш и да учиш.

Всъщност в БГ парите се разпределят споре знания и умения! Това е лоша новина за 80% от населението ;) Знаещите и можещите се евакуираха.

Я да видим, къде има комунизъм? Там добре ли живеят?

Ама защо трябва да има равенство?

Видими резултати !?

Заради изборите се сетихте за доходите,а пенсийте??????!!!!!!!! За ваз е по важно да приемеме ИК.А защо ще ни приемете в Еврозоната,като корупцията всеки ден излиза по един гаф.Отврат сте

Няма такова нещо - луксозни апартаменти по 200 евро квадрата.

Ние сме най-равни. Скоро даже можем да задминем Северна Корея... поне на думи, ако не на дела. Тук пари не ти трябват по принцип. Дори апартаментите в центъра на столицата не се продават за пари.

ТуЙ нЯщо нИ мой да бъде вЕрно.... Експерт някакъв, шА слушам аз... Богът Слънце, Вождът на това изстрадало племе, каза че всичко в държавата на абсурдите е точно, и то най-вече с любезното съдействие, и гарантирано от ГЕРБ.

И все по-зле ще става!

От бедни,ще станем мизерни,а иначе сме най,,стабиллни,,А има и богати,,с яхти,самолети,лукс жилища с цели покриви тераси

Така ще бъде докато нашите депутати и министри ще си купуват огромни апартаменти с лични асансьори. Уж са слуги на народа.

В България едните само крадат, а другите работят за без пари на шайката крадци.