Екоминистърът: Битовото отопление замърсява въздуха 9 пъти повече от колите

Въглища и брикети с ниско качество не трябва да може да се купуват, твърди Нено Димов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този лобист като си отвори устата само лъжи бълва. Как да му вярваш за каквото и да било. Да беше показал на базата на какво изследване и от кого дава тая цифра - 9 пъти повече замърсява битовото отопление сравнено с автомобилите, да ама не, щото се приказва като в кръчмата - приказки на едро без да се разсейват слушателите с някакви доказателства. Баси политиците, баси министрите, баси чудото!

Ами от герП спрете да крадете чрез Топлофикация и Овергаз и въздуха отново ще стане чист ! Малоумно е за една гарсониера да се плаща 97 лв. на месец само за топла вода и още 130 лв. за ток, а за къща 500 м2 при загряване на водата чрез пелетен котел да се плаща и за ток и за топла вода общо 120 лв. на месец ! Двойно по-скъпо е, защото се краде безобразно и парите отиват в касичките на герП чрез самоковската учителка ! Същото е и за водата, и за газта и за горивата - спрете да крадете народа бе боклуци !

Тоя май не си е пил хапчетата!!!! Сега не се палят печки,а на нашата улица е смрад и прахоляк. С тежкия транспорт през населените места няма кой да се заеме. Тия чакат само ведомостите за заплати. Цяло лято приказват за отолението с твърдо гориво. Иска си акъл и размърдване на задниците,стига да не пречат на другарите с тежките камиони!!!!

А прозводството на ток от въглища ??? Колко пъти замърсява ??? ЦЕЛОГОДИШНО И ДЕНОНОЩНО , А ???

А така! Сега вземете печките на баби и дядовците по селата и ги задължете да си купят климатици! И ще цъфнем и дори вържем!

Е да мръзнем ли бвз отопление?

а този спец дали има представа колко повече замърсяват огромните круизни лайнери?!?

Дир, защо триете, какво нецензурно, или не по темата казах? Отговорих на коментарора, че живея в кв. Докторски паметник /ако знае къде е/, и идва смрад на сгурия от гетото по Ботевградското шосе. Срещу здравето на българите ли лобирате???

Аман от популисти и лобисти!

Учено момче е министъра, но и той се научл да лъже като началника си. Мине се не мине и все за печките и дървата се захваща. Но никога не се представят данни от подробен професионален анализ и коментари от доказали се добросъвестни специалисти. И се чудят защо не им вярваме. Абе порнография.

Добре ,съгласен съм . Идва от река Дон...Извинявам се .

Точно от печките е. Проблема с въздуха ,особено в големите градове е най -вече от горенето на : 1. пластмасови бутилки 2.автомобилни гуми 3.домбаски и черни въглища 4 дърва(сурови) 5 картонени опаковки и дрехи подарени за социално слабите 6Не на последно място са и двутактовите тъпи моторчета (тъй наречените скутери ),които бълват кълба дим ,сякаш пръскат за комари.Като мине едно такова моторче и след него ,не се диша ... 7 И чак тогава идват леките коли Проблема не е толкова труден ,просто трябва политическа воля и разбира се консенсус в Народното събрание ,без популизъм ,защото става въпрос за ЗДРАВЕТО на децата Ни Още да изреждам ли ..? И чак тогава идва замърсяването от леките коли

доНбаски - ДоНбаски минен басейн

jftf

Бях на Алеко. През м. 09.2017 г. Вашите точки от 1- 6 просто по това време ги няма. Дори в планината беше цели 20 градуса. Остават само т. 6 и 7. А от смогът над София се излиза над 1600 м надморска височина на .... втората къщичка на лифта. Интересно защо, като няма запалени печки, гуми, донбаски и т.н. въглища има смог? Дали защото министърът изнася "непроверена", да го кажем по дипломатически, щото ако си го казваме по пряко направо бих казал лъжлива информация.

Може и да има нещо вярно в думите на министъра, но когато говори представител на управляващите /от последните 30 години/ трябва да имаме предвид следните особености : 1. Никога не ги интересува влиянието на решенията им върху населението, даже се стремят решенията да са вредни по възможност. 2. Като цяло се стремят да мачкат местната икономика. Във връзка с горните обстоятелства предполагам, че в случая се цели елиминирането на местните въглища за сметка на украински или някакви други. Грижата за въздуха е последна грижа на тези екземпляри.

Колко е хубаво бе се махнах от България Понякога си мисля колко ще е хубаво да се върна И добре че има статий като тази да ме отрезвяват

Така сте паразитите - щом източника, от който паразитирате се разболее - отивате от друг да смучете ! Много по-трудно е да останеш тук и да се бориш, за да стане хубаво където си ти сега - също сътворено от някой друг, не от теб, ти си там, за да паразитираш !

Колко е хубаво бе се махнах от България Понякога си мисля колко ще е хубаво да се върна И добре че има статий като тази да ме отрезвяват

Лъжеш каун, ТЕЦ-ове и топлофелализация горят, милиони тонове кюмюр...

За тецове ковачки може,ама народа трябва да му дереме и последната кожа. Тези дето са на въглища и дърва са ,,хамали,,нъчат се,ама като нямат финансова възможност

Не можахте да уморите хората от глад, уморете ги от студ.

Рано или късно хляба ще стане по 10 20 лева освен ако не се отървем от ГЕРБ

Няма отърване, ако загубят, започват протести, разбиване с лостове на тротоари и паважи, хвърляне на павета по депутати, съжалявам, че гласувах за първия мандат на Борисов, сега вече е късно.

Оправия няма да има в бедна държава,която при това доброволно се отказала от Южен поток и сама се съгласява да бъде и бедна и болна Малката държава, ако има газ, тя в течение на няколко години може да бъде газифицирата в личните стопанства и няма да има този проблем, тъй като газта е екологичен наред с АЕЦ .

Разбрал си от АЕЦ, че се изходи... кое му е екологичното, полуразпадането на горивото, тежката вода? Я дръпние един Арр за АЕЦ... да се светниш малко... Е верно, Радияцията не пуши...

Как да плащат хората скъпото парно , увеличаващо се всяка година.Същото е с тока и нафтата. Изходът е дърва и въглища. Преминаха много на това горива. Но министъра иска да им се прекара парно и да плащат тройно.

Ами джендърче, отиди до циганските квартали и се разбери със тях. Няма такава държава и мафия....

кви печки кви кюмюри бе ? яяя сички у топлофикации да видят кон боб яде ли ! тарикати ша се топлят на дърве

Всичките еко- меко-изисквания целят едно и също нещо- да накарат хората да плащат повече за по-малко. "Новото" обикновено е по-малко, но по-скъпо. А колко химия на ден минава през едно домакинство и се излива във водата? Това как се отразява на околната среда? За това обаче се мълчи. Една електрическа колапреди още човек да я е подкарал, е увредила природата колкото една бинзинова кола за 15 години. Но толкова замърсяване са изчислили производството на акумулатора на електрическата кола. А тоя ток откъде ще дойде?

Тука е прав министъра. Защото няма проблем с мръсния въздух през пролетта ,лятото и есента.Защо ли? Много просто тогава няма отопление на твърдо гориво.А автомобилния парк е същия че и по активен.

ако беше ходил и ВНИМАВАЛ в училище щеше да си наясно защо се получава така... викат му метереологични явления... едва ли има такъв АPP и не е от печките...

През зимата вечер въздухът мирише точно на изгорели нискокачествени въглища и боклуци. В София е така, при вас не знам как е.

ами никой не те е карал на сила да се буташ да се правиш на софенец..., те хубавите квартали на София, са на подходящите места. Дърпай Аpp-овете и дъшай дълбоко

Този бандюга не си ли беше отишъл след катастрофата с купищата жертви ?! Още колко народ се изпопреби и измря от тогава, а той седи да дава акъл за отопление с въглища .... Баси наглото ГЕРБерастко племе ! Централен Софийски Затвор

Коментирайте всички щуротии, но помислете за битовата газификация. В България тя е под 1,5%. Нерде Европа, нерде България.

Браво! Може да имам много забележки към управляващите, но когато някой има смелостта да каже истината, не може да не го поздравя. Автомобилите са смешка по отношение на замърсяването в сравнение с безкрайните кюмбета, в които освен некачествени горива се изгаря и огромно количество контрабандна дървесина

"възобновяеми електронни източници" ???

Сложете си климатици, но от по-висок клас, така хем ще ви е топло и уютно през зимата, хем ще ви е изгодно и евтино отоплението, освен това няма да замърсявате въздуха. Аз имам 3 инверторни климатика в къщи и през зимата не съм плащал сметка по-висока от 150лв. Няма мъкнене на дърва по стълбите или асансьора, няма мръсотия и сажди и не се налага всяка пролет да пребоядисваш стаята, където е била печката или камината.

3 милиона домакинства по три климатика при средна мощност 1,8 kW, при плътност на употребата им 70% в натоварените периоди - около 11000 MW само за отопление. А любителите-енергетици определени като експерти от медии и политици, твърдят, че потреблението на ел. енергия намалява. И към тази мощност прибавим прибавим и едни други, неизбежно ползвани за битови и промишлени нужди ще се получи мощност, която енергетиката ни не може да осигури. Иначе предложението е абсолютно адекватно, и щеше да е изпълнимо, но.... ако не бяхме управлявани от лаици и мутри последните няколко десетилетия...

На този кретен няма ли кой да му даде статистика за замърсяването от заводи и предприятия? То бива, бива, ама...

Не министър, ами и премиер да станеш пак ще си толкова тъп! А бе ей, министърино, нали вие бяхте идиотите, които бяхте против АЕЦ БЕЛЕНЕ! Защото само излишъка от енергия при това на ниски цени, каквато е ядрената, ще даде възможност на населението да се топли на електричество. Ако беше грамотен, а не избран с милостинята на ГЕРБ или на някоя друга антибългарска партия, щеше да имаш актуална визия за екологията. Трябваше да има такива цени на електроенергията, че и тези, които живеят до гората да се топлят на ток. Ето това е модерно екологично решение! А вие демократите от момента на появяването си върнахте България с десетилетия назад. За вас модерните думи са кюмбе, кюмюр, кюнец, компютър! затова България е на последно място в Европа!

9 пъти по кой показател? Защото показателите са много. Също така в кой град -- едно е София с 1 мил автомобила и много малко отопление на дърва, друго е примерно Чирпан. Нека да дадат стимули и да се подменят - например със слънчогледови пелети. Но паралелно с това не трябва да се оправдават с печките на дърва, а да инвестират в екологичен трансорт в центровете на градовете - тролейбуси и БДЖ. БДЖ било на загуба - да, навсякъде е така, но колко вредни емисии спестява? Решете какво искате - чист въздух и БДЖ на загуба или мръсен въздух и препълнени улици....

Колега, не знам дали сте столичанин, но да твърдите, че в София много малко се ползват дърва за огрев, показва, че сте безумно далеч от реалността. Всички крайни квартали и села около София се топлят на печки на дърва, в някои случаи и на въглища. Отделените пушеци и отрови ги диша целият град през зимата.

Самолетите ,които пръскат горе разни химкали здравсловнили са?! На места,в определни часове стои като химичско обгазаване. Дори си помислих,че имаа пожар веднъж.

Този път съм съгласен с министъра. Трябва да се ограничи продажбата и употребата на НИСКОКАЧЕСТВЕНИ въглища и брикети. Вредните елементи(например сяра) в тях са висок процент, наистина замърсяват. Трябва да се подходи избирателно и с мисъл как да стане ограничаването на замърсяването на въздуха. Защото се появиха идиотизми от рода: "Да забраним дървата за отопление, а да се използват пелети". Такава идея може да предложат само идиоти, които обаче в България не липсват.

Всичко е толкова просто, прокарайте газ в районите с къщи

Вярно е. Особено, когато горят нискокачествени въглища, гуми и боклуци.