ЕК с предупреждение към Балканите колко опасни са инвестициите от Китай

Говорителката Мая Коциянчич посочи конкурентните предимства на европейското финансиране

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искате да сте успешни в прогнозите на спортните събития, без да отделяте много време? Ние сме това което търсите - едни от най-добрите анализатори на спортни събития с дългогодишен опит в инвестирането на спортни пазари. Всички наши прогнози се записват в статистика на сайта ни, така че всеки може да се убеди в доходността им. Регистрирайте се безплатно на https://TIPSTERIUM.COM или ни намерете във фейсбук.

Има един одит/доклад на Сметната палата от 2016 година, от който става ясно какви изуйгащници са ни управлявали от 1999 година насам – не че и преди това са били по-големи храбреци. Основният извод на доклада: Само за три години /2011-2013/ „Дънди“ е добила в Челопеч злато, мед и сребро за 1,5 милиарда долара. Българската хазна също трябва да е доволна – нейният дял са цели 23 милиона от този милиард и половина. Привет, калпаци. Извод: злато гази, гладен ходи, канадска пословица. След всичката тази прелест, как да не се радваме, че „Дънди“ ще добива и от новия рудник „Ада тепе“ – нали ние ще получим 300 работни места, пък и някой лев ще падне. Как е на „канадски“ приятен апетит? От „Дънди“ имат право да ни смятат за златни/завършени ахмаци.

значи смешковците от ЕС си инвестират в Турция , а на нас ни забраняват да приемаме инвестиции.Егати лицемерието.Една стотинка на вложиха в България а имат наглоста да ни забраняват.Ама заспалия Ганя ги величае и не разбра че ни имат за роби.

От години имам работа с китайци, основно внос на стоки. Никога не съм виждал по-некоректни, меркантилни и лъжливи бизнесмени от тях. Тежко и горко ни когато дойде денят да ни превземат, дори ядрено оръжие не може да ги спре тези алчни печалбари, камо ли някакъв си ЕС.

Издигат се кухи социалистически лозунги ала 80-те. Призоваваме ви! пари немаме, ама разчитаме на комсомолското ви съзнание. Уповавайте на евроатлантическите ценности и твърдо отказвайте на омразния класов враг, китайците.

хора са се домогнали на високи постове и плямпат клишета, които смятат за догма. Не е ли странно един най-висш командер да говори "те говорят на някакъв си техен език", а после да се поставя в роля на последна инстанция?! "Опасността от китайските инвестиции" идва знаем от къде и под какъв предлог. У нас има добри примери, които след време ще изненадват изследователи и историци.

Ако о е от ЕС, нали пак ще е китайско??

Преди време прочетох че китайчетата са инвестирали над 14 млрд. евро в Германия, а у нас чакали дали ЕС ще разреши на ББ да попита къде сме ние.

Развитите европейски страни се оплакват от липса на работна ръка за икономиката. Ми тогава да изнесат част от производството си в България. Нали сме в един съюз.

ЕК и добре заплатената еврочиновничка Мая Незнам Коя си не им пука за хората на Балканите. Европейските гешефтари-милиардери просто се боят, че не могат да са конкурентноспособни срещу Китай. Но да напомня основната мантра на капитализма: "СВОБОДНО движение на хора, идеи, капитали и стоки". Сега да не реват.

А защо не подкрепят инвестицията на Фолксваген в България?

т.е. инвестиции йок! Фолксваген били частна фирма и затова не можело да им се каже къде да инвестират......Ами като не можете да им кажете, ще инвестират тези дето можем да привлечем! Много разнородни сигнали взехте да пускате от ЕС - не можем да се ориентираме вече!

А, сигналът си е много ясен... спасявайте се поединично;)

Да обяснявят на турците Нали там инвестират Те немският ще го научат и ще се разберат. Ако имат нещо на нас да ни казват - да научат български или китайски - ние ще го научим като турците немският

Маната им на китайците, ако ЕС ни финансира безвъзмездно един тунел под Шипка. Искам и пет влака-стрела - София Бургас през Пловдив; София Бургас през Карлово, София Варна, София Кулата и София Видин. ЕС да праща парите по-бързо обаче, защото иначе ще искам от Китай!

Звярът,когато умира е най-опасен ! Не се дава лесно !

Преди трийсетина години, в самата зора на демокрацията, промити мозъци - емисари от отвъд океана и ЕС ни обясняваха на нас неуките , че свободният пазар не трябва да се влияе от политически ( разбирай комунистически) доктрини , държавни регулации, държавни команди и планове, защото държавата, по дефиниция, е лош стопанин . Свободният пазар, и по-точно цените на него, се формирали - поучаваха ни смело тези мозъци- само от търсенето и предлагането на ОСВОБОДЕНИ ОТ ОПЕКАТА НА ДЪРЖАВАТА Т.Е. ПОЛИТИКАТА продавачи и купувачи . Сега естествено възниква въпросът и ние гадаем : Къде изчезнаха тези теории за свободния /либерален пазар, щом емисарите на ЕК нареждат кой може или не може (Китай) да инвестира в Южен поток, Бургас-Александрополис, АЕЦ БЕлене и т.н.. Отговорът е : теориите изчезнаха в тоалетната чиния , след като шефовете от ЕК на Европа и ковбоите от задокеанието си избърсаха зад-----те с тях и смело пускат водата. Ха,ха, хааа !

Това е нагла червена лъжа, на долни боклуци. Още тогава и ВИНАГИ хората бяха предупреждавани да не се доверяват на мошенници със сладки приказки, каквито са китайците.

Опасни са гейпарадите и педалите в политиката като тази шунда! Китайските инвестиции са добре дошли!

Хе хе хе хе хе. Много загрижени от Съюза за балканските държави. Чак да не повяваш.

:D:D:D:D:D:D:D Това за рубриката вицове ли беше.

Колко да са опасни?!? Вашите инвестиции безопасни ли са, или ви е страх, че има къде къде по-приемливи и алтернативни за всяка балканска икономика инвестиции...

Още едно потвърждение, че ЕС отдавна се е надупил на САЩ - каквото се спусне от там се изпълнява, няма собствена политика

Някой се е наакал и вече смърди май? ЕС, като всяка диктатура, направо се разтреперва, че някой феодален регион, който е под диктата й може да поеме въздух. За ЕС е ясно, че е недопустимо някой да инвестира стабилно в Източна Европа, защото в един момент ще се окаже, че тук е по-добре за живот, не казвам по-богат, а по-хубав живот, отколкото в лелеяните им държави, които с всеки изминал ден стават все по-кочинести и работната ръка, която им движи оборите изведнъж ще реши, че не й е нужно да се мести там. Ако инвестицията се направи при условия, които не дават повече от нужното влияние на инвеститора и държавата има добри политици, тогава не виждам к`ъв е проблемът. Е, тук нещата са други. "Бойка и Ко." биха продали и гробовете на роднините си, ако има парец насреща и това е абсолютен и неоспорим факт.

Оти ке ни учи тази ко да праим. Меркел ко праи в Китай? Ами Тереза Мей оти се обърна към Китай. Ко праим сега? Попска му работа - не ме глей ко праим а чуй ко ти говорим...

Китай има търговси дефици в търговията с Германия. Затова Меркел е там. А Мей не се е обърнала към Китай и няма защо да се обръща.

Добре бе, как са опасни китайските инвестиции (6%) като тези от ЕС са 70%? Ами ЕС и Китай? От 2013 г. преговаряме с китайците по инвестиционно споразумение. Китай е вторият по големина търговски партньор на ЕС (след САЩ), ЕС е най-големият търговски партньор на Китай (търговският оборот между ЕС и Китай е над 1 милиард евро на ден)... Ама не вием, че китайските инвестиции и търговията с Китай са опасни за ЕС...

Хъм....я да проверим малко записки от архивите. Китай или ЕС разруши селското стопанство и промишлеността на България? Кажи Дуда, лукавите китайци ли не разрушиха икономиката за да се внасят САМО боклуците от "съюза" ?

Същото, като с Южен поток. Той беще много опасен за България. Виж, СЕВЕРЕН ПОТОК за Германия е АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСЕН

Да се купува само немското. Ако си купите Китайско, няма да ви трябва немското. Парите се взимат и се раздават от Германия. Ясно ли е ?!

Търговията и инвестициите между Китай и Германия се увеличават през настоящата година. За периода януари-юли германските инвестиции в Китай са регистрирали ръст от 62.7% като са нараснали с 1.17 милиарда долара, показват данни на китайското министерство на търговията. Германия е най-големият търговски партньор на Китай в Европа през последните 5 години.

Много "бла-бла" и от новите в ЕК!!! А как ще отговорят на простичките въпроси: -Гърция,защо фалира,след като основните "инвестиции" идваха от ЕС?(та как години наред,всичките контролиращи и консултиращи "лешочди" от Брюксел,не разбраха,че се задава фалита? -какво прави госпожа Меркел в момента в Китай? -защо госпожа Мей,след решението за БРЕКЗИТ,първо се погрижи за търговските отношения с Китай? -като и на слепците е ясно,че именно Китай/Индия и т.н.,са икономиките на следващите десетилетия,най-малкото поради големия си вътрешен потенциал? -кой и защо изнесе стотици производства именно в Китай,а не по балканските държави? -Какво сме спечелили от "инвестиции",като големите търговски вериги,където храните са "второ качество",а почти 100% от останалата стока е китайска? Така че,хайде да спрат със съветите и да си погледнат в "къщичката",защото май там няма никаква яснота,какво,кога и как ще се прави в ЕС-демографска криза,единна външна политика,обща отбрана и т.н.,а не да се акцентира през ден за "джендърски" ценности;краставици и други плиткоумни процедури и изисквания!!!

Голям +

-Гърция фалира заради лакоми политици. Имаше късмет да е в ЕС и да оживее, нащо което нямаше да стане при Китайски "инвестиции". -Меркел е в Китай, защото Германия е една от малкото страни с търговски излишък с Китай и точно това се опитва да задържи Меркел. -Госпожа Мей не се е погрижила за търговските отношения с Китай. -Производства се изнесоха в Китай заради робовладелския строй там. Сега Китай се мъчи да зароли и други народи. А и Сърбославия дълго време беше враг на Европа и нямаше как да инвестира. България оаче заради инвестициите има 25 милиарда евро износ към ЕС основно. -Ти си паразит и съответно пред очите ти са големите търговски вериги. А къде е грабителя Карфур или Пенимаркет? Много е лесно нали? Ако ти си купуваш китайска стока аз не. И повтаряте за краставиците, малоумно без изобщо да знаете за какво става въпрос. Всъщност такава директива няма от 2009 г.

+100

Баба Ти Меркел е в Китай, защото Германските инвестиции там са над 80 милиарда и търговската война на китай със щатите заплашва да им занули възвращаемостта. Е за това е там, Дада. Питам се тогава като си толква навътре колко са германските инвестиции тук?

В интерес на истината, прави са. Това, което се случва в страни като Филипините, Малайзия и други е: китайците инвестират, НО си докарват свои работници, не създават работни места в съответната страна и само експлоатират територията и инфраструктурата й. Отделно, когато отпуснат заем на някоя старна, изискват обезпечение със стратегияески обект.... и много често го придобиват впоследствие.

Аз ако си изтегля някой ипотечен кредит и не си го плащам. Мога ли след това да се оплача на ЕК ,че банката ми е взела жилището?

я ми отговори на едно, само едно въпросче, колко български банки има в територията? И ако искаш да се представиш поне за 2+ може да си помислиш как ще отговориш на другото въпросче - а какви са небългарските банки в територията?

Много е опасно!!! Ако някоя балканска държава получи финансова свобода, няма да има кой да робува на Германия. Много моля да се вземат пари, само когато Германия и Франция разрешават.

А защо да робуваме на Китай (ще ни експлоатират като робовладелци), Германия (2 световни сме с тая и виждаме резултатите от тази робия), САЩ (виждате как ни натрисат Новия световен ред) или Русия (винаги е искала да се домогне до Проливите и Бяло море чрез България, макар и затова да са загинали десетки хиляди руски воини)??? Не можем ли сами да си оправим бакиите и да се развиваме като свободна страна? Не се ли бориха за това нашите Апостоли на Свободата - Левски, Ботев, Раковски, Бенковски? Не ни трябва нито VW с манипулираните вредни емисии, да си одат у Turkiye-то, нито китайски реактори, нито руски газопроводи, нито американски изтребители! Можем и сами, ако управниците имат визия и могат да си правят елементарни сметки качество/цена, А НЕ ДА ДЕЙСТВАТ ПОД НАТИСК!

Това , което за което не се и споменава и думичка в статията е , че в западните балкани с китайско финансиране и от китайски фирми се изгражда ИНТЕНЗИВНО изостаналата с години инфраструктура . В това число и отколешната “дъвка” коридор номер 8 за който не се намериха политическа воля, пари и всичко необходимо от страна на ЕС така ,че да се случи с Европейска , а не с китайска помощ !!!

Дрън , дрън. Тъпотиите на алчните паразити. Китайците са Номер 1, във всичко.

И таз добра. Нали е пазарна икономика?? Като се кандидатира Китай за инвестиция, направете по-добро предложение, спечелете конкурс, изпълнете си после ангажиментите по дадения проект и готово. Какво ще ми предупреждавате и ще размахвате пръст кое е добро и кое лошо?? Ама не. Вие така не щете.

Напротив щът. Само че има достатъчно тъпаци в "западните балкани", които като тебе ще заложат на Китай ей така от омраза.

Ама те там ще ги подмамят с нещо, за да ги приемат в ЕС и да ги доят после. Какво направиха с нашата икономика?? Условие за приемането ни беше да я съсипем, те тогава така "инвестираха" в нашите заводи, за да ги фалират и да си осигурят пазар на тяхната продукция. А какво правят сега? Спират всички енергийни проекти при нас, но изпълняват техните. А нас ни оставят да зависим от Турция и от нейните енергийни проекти с Русия. Същото ги чака и западните балканци. Купуват им заводите, вземат машините и освобождават работниците им. После си продават продукцията на техния пазар, щото видите ли те вече нямат собствена. До десет години ще опоскат и тях и после какво??

А германците къде инвестират...май извън ЕС. А Китай бил лош.

Германците инвестират в производства. китайците не инвестират в производства, а в потребление на техни производства.

Брей, опасни били, а инвестициите на вашите корпорации в Китай, вместо в ЕС не са опасни?

Инвестициите се в производства на стоки, а китайците напират за инфраструктура., но явно аза вас тъпаците това са еднакви неща.

Ами нека да инвестират у нас в производства, а не в Китай. Нека по този начин БВП-то ни порасне и ние сами ще си инвестираме в инфраструктура, няма да чакаме на благоволението ни на едните, ни на другите. Ама не, как така ще допуснат и глътка въздух да си поемем???

То ако няма инфраструктура, кой ще инвестира в производство, бе? С парашути ли ще си спускат суровините?

Ми напомня. Сития да предупреждава гладния, да яде по-малко, че да не вземе да преяде

В България имаме само завод на ФОЛК с вагини

Ами тогава ЕС да подпомага повече! Не само да хвърлят оргизки на балканите, а да смучат милиарди чрез фирмите и стоките си.

Ние сме ЕС. Да даваме значи повече пари на сърби и макета , та да ни мразят повече?

Ми подариха ни досега 30 милиарда Евро. Отделно продаваме в ЕС продукция за 25 милиарда евро ВСЯКА година. Огризки подхвърлят китайците придружени с кукички за шарани.

до дада: подариха ги на управляващите клики и техните фирми за "обществени" поръчки, и на техните подизпълнители.

къде ти е завода за VW......У комшиите...Бойрум Боце!

Предимството на европейското финансиране е кражби, кражби и пак кражби!В Китай зза корупция се отива при свети Петър или китайският му колега!

Когато една държава е малка - тя не може да накара друга държава да търгуват по между си в нейната валута. За това когато се взимат заеми / инвестиции от велика сила, те обикновенно са във валутата на "великата" сила. Демек "великата" сила просто трябва да напечата едни пари и с тях да придобие реални активи в малката държава... До тук разлика няма - малкатадържава просто няма избор. Чисто стратегически обаче ако тези държави искат в бъдеще да се присъединят към Европа е добре да имат дългове в евро. Така когато се влеят в икономиката на Европа - ако имат икономически проблем - той би бил лесно решим с напечатването на евра. Ако дължиш на Китай обаче - няма как да ти се помогне освен да плащаш за напечатаните хартиики в истински активи

тъп си

е па нека се радва дребната ти душичка

Е страшно много си тъп. Престъпно ТЪП. Трябва да те вкарат в затвора за ТЪПОТА

Само че заемите не са задължителни. Китай играе на свободния пазар с неговите правила. Ако ти е изгодно - ще сключиш сделка с тях. Ако не - с друг, стига той да ти предлага нещо, а не да го дава на турците или на самите китайци.

Копие до централата на VW сетиха ли се да пратят? А до останалите ЕС компании, които се изнесли производството си в Китай, заобикаляйки Балканите и Източна Европа? Тъпанари...

говорителката, ама пръдло та почти всичко в Западна Европа е Made in China.....нещастница тъпа!

Наистина са опасни. От тях по-опасни са само американските инвестиции.

Значи фашистка германия може да строи заводи за народни коли у Турция , а братски Китай не може в България....?

Китай не иска да строи заводи, а пътища,ЖП, пристанища и т.н. за което дава заеми с голяма лихва

Те могат да искат каквото си искат, но преговорите са за това - да се свалят лихвите по заемите, примерно.

До тук всички американски инвеатиции са обир, двата теца, златните конценсии....ако се сетя за други ще е същото...

Дотука си доказан лъжец. Американските централи още не са си изплатили инвестицията, т.е. до момента те са "обраните". Златни концесии американците нямат в България. А нямаме технологии за извличане на злато. Знач че за боклуците е по-добре да няма работа за хората и да не печелим по стотици милиони годишно от златодобив, само защото някой друг различен от Руслямска държава щял да спечели

Лелее.. Горките обрани американци. За 20 години още не си били избили инвестициите милите. От утре двойно увеличение на тока плийз. А това, че нямаш технология за извличане на злато, откъде знаеш, че в бъдеще няма да имаме. Или нека сега да ни използват нашите ресурси и други държави да печелят милиарди а ние с трохите. Американците са най-използваческата нация на света. Понеже техните ресурси са на привършване, затова цоцнаха иракския петрол, афганистанския газ, сирийските неефтени полета. В Нигерия си помпат нефта, а собствениците - нигерийците, тънат в нищета. Така, че недей прави черните неща розови, защото не са така.

англичаните, казаха на ЕС да го духа и са прави!

Същите боклуци са, даже по-големи.

Някой тук да си спомня за ценностите на Западните демокрации за които многеството радостно скачаше по площадите? 1. Свобода на предвижването. 2. Свобода на предприемачеството 3. Свобода на словото 4. Свободен пазар. Трийсет години по късно имаме: 1. Свобода на икономическата емиграция и на миграцията от изток 2. Свобода да започнеш каквато искаш ниско платена работа 3. Свобода да си говориш каквото си искаш стига да не е отразявано в медиите. 4. Пазар свободен в рамките на ЕС и САЩ Кой не скача е червен! Знаете ли какво? Аз не скачам! Седнал съм си.

седи си тъп

понеже си умен, работи си сам и после жена ти ще ти харчи парите с любовника!

Точно така, но не едностранно. Явно ема тъпаци които не правят разлика

Китай отдавна изкупи Западна Европа, а тая пръдла се сетила да предупреждава Западните Балкани! Смях в залата

тъп си и ти

такава е новата политика наложена ни от САЩ и ЕС, вие се притеснявайте Русия и Китай да не ви нападнат докато ние ви крадем. Руските и Китайските инвестиции са лоши инвестиции с комунистически пари, а американските са добри и демократични, само където ги няма никакви и няма и да ги има

не са ги напечатали още.....за тях печатниците работят ден и нощ без покритие на стоки!

Да, и аз помислих същото. Ми щом китайските са лоши, тогава ЕСда инвестира в Бг. Нещо май нямат интерес май, по-добре за тях да сме изостанала страна полесно да ни управляват.

Тъп си

ЕС тъпако инвестира в България. При това безлихвено и беззаемно. Досега ЕС е инвестирала 30 милиарда евро в България. ЕС не подлъгва хората с кредити, особенно когато са неплатежоспособни. Нещо което не интересува Китай.

хаха ти тъп ли си или малоумен, никой не инвестира "безлихвено и беззаемно"

и ти си тъп

12-цата, трезвата самооценка е хубаво нещо. Пиши и си отговаряй сам. Дерзай !:)))