ЕК одобри държавна помощ от €4.4 млн. за летищата Варна и Бургас

Подкрепата е част от мерките за ограничаване на последиците от пандемията върху бизнеса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ние дето обслужваме липсващия трафик за нас заплати кога ще има?

Абе то кьорав пътник няма те помощ ще им правят. Щом е губещо и няма желание за услугата ми затваряйте го. Като се появят туристи отворете го ама как да се появят като се чудите как сами да саботирате движението на хора. Дай тест на карантина. Ми хората да не са луди да тръгнат за където и да е . Освен това аз много се съмнявам дали ТИМ аджийската авиокомпания плаща пари на ТИМадцийското летище като си паркира и рулира самолетите. Ми що да плаща като може да изпроси парите от бюджета.

Ах, милите! Живи да ги оплачеш! 15 години цоцат като само такса пътник им покрива два пъти отгоре инвестиционните "ангажименти" и ежегодната концесионна такса по договора. А сега и държавна помощ! Българските авиокомпании са пред фалит, но за тях конфигурация от три пръста.

След пристанищети ТЕЦ варна,му дайте и двете летища.Така и така насила му прадлагате задниците си.

И двете летища са на концесия!? От какъв зор да подпомагаме частни бизнеси?! Като не се справят да се отказват от концесията и дим да ги няма! Особено тимаджиите във Варна!

Тази помощ е съгласувана и одобрена от Европейската комисия. Подпомагат се всички летища по света. Сектора е един от най-засегнатите от коронакризата.

Да вземат да подпомогнат тогава и съкратените пилоти от тимаджийската авиокомпания? Щом си некадърник, търси си друг бизнес. Този не е за теб!

Е да ама, с 1млн евро няма много да могат да помогнат на тези летища.

Те тия летища нямаха ли си концесионери?

Понеже те не плащат, ББ взима заем от Европа за да им покритие задълженията. Т.е. да ги налее в летищата и да ги източат през концесионерите..

у...и. Държавна помощ за ТИМ, за Гела, за Пеевски. Изро.и мръсни.

"Държавната подкрепа ще бъде под формата на отсрочване на плащанията на концесионните такси, дължими от Fraport Twin Star Airport Airport Management AD, компанията, управляваща двете летища, на българското правителство." Така де, ТИМ не си плаща от години, Радев им изгодни поставеното лице от летище София преди време и ББ го върна за 12ч , след като спечели изборите. От тогава насам -Фрапорт не си плаща и ББ се чуди как да подари Аерогара София с новопостроения терминал на турците. Честито на ГЕРБ избирателите

Редица авиокомпании оспорват летищните такси на летище София защото е неясна методиката на определянето им. И до колкото знам вече летище София има концесионер и не са турци а на консорциум "Соф Кънект", с водещ партньор регистрираният в Париж фонд "Меридиам" и операторът на летището в Мюнхен - "Флугхафен Мюнхен". А новият терминал и реконструкцията ще се изпълняват от партньора на "Меридиам" – австрийската "Щрабаг" собственост на руския олигарх Дерипаска.