ЕК: Българската икономика ще се свие със 7,2% и ще нарасне с 6% догодина

Преди удара на пандемията от коронавирус Комисията очакваше да отчетем растеж от 2,9 процента през 2020 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Попитали радио Ереван : Очаква се българската икономика да се свие със 7,2%, с колко дупки българите да затегнат коланите в такъв случай? Радио Ереван отговаря: Молим за извинение, но ситуацията в България е доста противоречива. Европа ви хвали чрез своя говорител , от друга страна българите се оплакват. Но в такива случаи не е ясно с колко дупки, ама за много хора ще по-добре да си сложат коланите на вратовете, а за там дупките нямат значение .

Значи сега ще се свие със 7,2% а догодина или някога си ще нарасне със 6%, и после пак ще сме супер според драскачите- лизачи. Верваме Ви !

Няма случай до момента, ако икономиката се свие с повече от 5%, през следващата година да има нарастване. В най- добрия случай- спад с 1-2%. Икономист ли е писал този материал или гадател?

Какъв е хонорарът на Дир за подобни безумни статии?

по цял свят е така.

то каквато е икономика...., хептен ще се свие поне с 10, а другата година я камилата, я камиларя!

Посредством горене на токсични отпадъци и други вредни и позорни дейности ли ще нарастне българската "икономика"?

Значи ще са 15%

Врачуването не се забранява от закона. Да минем на по-конкретна тема. При горива около 160 за литър как не спадат цените на всичко свързано с транспортни разходи?

Кой ги пише тези глупости някой знае ли?? Нито за вируса се знае със сигурност,а пък най малко как ще се развият нещата в следващити 5 дена? Като огладнеят съвсем хората,тогава.ще видите вие прогнози и пропаганда!!!

какви данни сме им дали, за да стигнат до тези изводи. Звучи ми много оптимистично. Все пак нашата икономика е малка и производството ни е силно обвързано с външни поръчители и купувачи. Дано стане и бързо се възсатонвим. Пък за развитие по-после.

Тъжното е че мислят хората за идиоти...

90% са тотални

Пунтамара

от правителството правиха сметки за 3 % и именно върху тези 3% беше обновен държавният бюджет и бяха взети измислените мерки от сорта на 60/40 . От тези лъжи обаче от нова тв не се интересуват, повече им е интересно да се знимават с костадин костадинов

Ало, къде забравихте световната икономическа криза? До онзи ден в САЩ имаше къмто 30 милиона безработни. Да не мислите, че няма да се отрази и тук?

Е как 7%!? Нали свищовския възпитаник каза 3%? Като прибавим и абсолютното сриване на свежи гастербайтерски пари, които иначе щяха да влязат в хазната, картинката изобщо не е розова. Най-вероятно между 10 и 12% спад за 2020.

Колкото и да мрънкате, добре че на власт са ГЕРБ, а не комунистите! Не мога да си представя какво щеше да стане, ако начело беше някой като Станишев или Орешарски!

Все тая е, коя от крадливите клики е на власт. Истинския проблем е, че в тунела светлина се не види. И явно сме обречени да избираме цяла вечност по-малкото зло. Е вижда се докъде води такъв избор ...

Хайде сега виж рърста на БВП как се движи от 2000 година насам. Да те улесня? Най-високия ръст при БайХй е равен на най-ниския ръст преди него. Костов, Лостов, Царя, СерГей, който щеш вземи, все сме имали по-висок ръст. Що така, бе Миме? Нормален ръст за нашата икономика е над 5%. Откак БайХй управлява не сме виждали толкова. Преди това сме докарвали до над 7.

ГЕРБ на са комунисти,а истински демократи.?? Как е възможно да има толково много слабоумие по хората???

Абе, ГРОБ-ар! Как разбра, че ГРОБ не са комунисти? И, как прецени, че Орешарски не става? Орешарски поиска 1 млрд. лв. заем и соросоидите го свалиха. А, Боко Т.и свищовският счетоводител теглят вътрешни и външни заеми за 10-15-20 млрд. лв., които ще плащат и внуците ни! Деба неграмотните ГРОб-ари!

Доста оптимистична прогноза... Аз по-скоро очаквам спад от 10-15% тази година и още 5-10% следващата. Безработицата ще достигне 15-20%. Ако се овладее вирОса през 2022-ра може да започне леко възстановяване. Чакат ни тежки години...

Положителен фискален баланс? Тия са пили белина, и то двойна доза! Та нали ТОЙ каза на 08.03, че сме с 3.5 млрд вътре, и до края на годината - с още 5!? А ако броим и заемите, то ще стане мазало! Отделно,ме при управлението на тиквите ръст на БВП с 6% е мисия невъзможна, серия "тулуп"!

Незабавно оставка на диктатора и хунтата му! Всички обединени да си извоюваме свободата! Никога повече герб!

И коя казваш абревиатура ще дойде, гордо яхнала белия кон наречен Свобода?

по добре да дойде само конят

Ха-ха-ха ! Това мнението на немската акушерка- шеф на ЕК ли е !?

ЕК: Българската икономика ще се свие със 7,2% и ще нарасне с 6% догодина - това са просто мечти, още повече, че нашата икономика на услугите е силно зависима от икономиките на останалите страни в ЕС и от туризма - а там ще е катастрофа !!!

При заложен ръст от около3% при спад от 7% може да се очаква 4% спад в края на годината За следващата от -4% с ръст от 6% стигаме до реални 2% ръст в края на 2021 И това е нереално? Туризма формира само 22% от БВП

ахахаха май ти не можеш да смяташ , 7,2% спад в сравнение с изминалата година, при 6% ръст догодина си на -1,2% . палячо :Д

Доста оптимистично звучи макар че сум на мнение че догодина ще покажем много по-добри резултати от предвидените защото икономиката ни е малка (с по-малка инерция) и освен това много обвързана със европейската която догодина ще е в ролатя на влекач за нас

Ще нарасне догодина? Абе вие на боб ли гледате или?

Не бе, четат петия том от трудовете на Тулупа!