Катар напуска ОПЕК

Решението на Катар влиза в сила още от 1 януари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

подготвят и там някакво военно поле. Още от сега мога да се сетя, кой ще ходи да омиротворява.

- за Пейчо и сие, книгата на ГИНЕС издава вече официални сертификати: Sevastopol. Russian Federation. То той и самия Потрошенко Крим го е отписал. Щото пропусна да го спомене и включи сред областите с военно положение.. Ама те да си пишат и бришат..

Schilo

Катарците не бяха ли обвинени, че подкрепят тероризма? Или вече - не?

Излизането на Катар означава едно. По-ниски цени на горивата. Преценете на кого върши това работа и после пак бързайте да се радвате.

намалява добива си.. Щото цената не ги устройва.. И си провери, че Катар вече не е сред 10 най-големи производители на петрол.. И не бързай да са радваш..

Катар реши че няма нужда някой Тръмп или Борисов да командва какво да прави и колко да продава Нефт и Газ ! Няма ограничения Ура свобода ,сега е време и Русия да излезе ,нали видяхте как се поздравиха Путин и Мохамед !

Топалов, ама не ги чуваш нещата ;) Нищо, поседи, поогледай се, помисли (тая глава не е само да ходиш на бръснар) и после пак напиши нещо ...

По-ниските цени на петрола и газа ще удари икономиките точно на саудитците и на руснаците, може да ни харесва това, може би - не. Все тая. Това ще се случи. Просто цените на горивата ще паднат.

Ако някой се споразумее с някои дриги да определят цените на стока и да ги поддържат максимално възможните се нарича чисто и просто КАРТЕЛ или опит за такъв. А когато става дума за петрол и газ и държави се нарича уважавана и почтена международна организация.

а дали Катар не е поел към петролната перспектива на Дубай и Абу Даби.. С пресъйхнали петролни кладенчета.. Щото като голям производител на петрол липсва сред 10 най-големи производители.. Беше там преди 10 години..

Има известна, не малка разлика, между двете емирства - Абу Даби и Дубай. Това, че и двете са част от ОАЕ, не означава, че са с еднакви финасови, петролни и т.н. възможности.

И сега ще дойдат бомбардировачите на Тръмп да въведат демокрация сред измъченият катарски народ... освен най - вероятно ЦРУ ще открие тайни залежи на боен газ в джихадистка тайна лаборатория и ще трябва да се обезвреди на момента...

НА територията на Катар фащ имат 6 големи бази, едната от които е пристанище с прилжащата акватория и терминални връзки... Имат си свинско месо за стреляне франко Катар както се казва в шипинга.

PEYTSCH

Ослушайте се...Чувате ли жалкото квичене на путинците ? Има още да хленчат, щото и други ще напуснат опеката на руснаците...

Пейчо бе, чети и не се опитвай да спамиш. Освен твойто жалко "квичене", нищо друго не се чува. Между другото, Катар е готов за газопровода през Иран и Сирия. То и за това бе "квиченето" на русофобите и саксофонистите.

И сега, ще има ли арабска пролет, бунтове и марионетно правителство? Едва ли, там гастарбайтерите са повече от местното население. Пък и Сирия охлади амбициите на САЩ/ОАР&Сие коалиция. А какво е това ОПЕК, не е ли картелиране от световем мащаб? А ние с гайдите плачем срещу наще си петроайдуци. И се радваме на разните му там бутафорни "хъб"чета.

ще има зелени човечета и референдум за присъединяване на Катар към РФ. Лично Кадиров ще наблюдава за правилното провеждане на референдума.

Грамадни хладилници с фризери.

Цената тръгва надолу. Арабо-руската феодална система приключва. Петро-доларовата помпа пресъхва. САЩ губят резервната си валута и обедняват 2-3 пъти. Предстоят интересни времена

Ще обеднее червената ти промита кратунаа!!! хахахаа Само щата Калифорния има БВП 3 трилиона хахахаха..комунисче тъпо хахахаха..

да се ядат дълбокозамразени храни.

Решението на Катар вероятно е продиктувано и в контекста на взаимоотношенията им със Саудитска арабия. Последните затвориха тотално сухопътната граница с катарците, а дори се писа някъде (доколко е вярно, не знам), че СА започват проект за прокопаване на голям канал по споменатата граница, т.е., в един момент Катар може да се окаже островна държава :-)

Простотията не прощава.

Катар не беше ли спонсор на тероризма? Нали така ни убеждаваха по 'западната демократична преса' преди година?

Явно и тях са убедили и вече са готови да плащат индулгенции.

нефтопродукт и изключително токсичен. Отоплението на газ прави и зимата по-мека. ПРеди газификацията зимата е било страшен студ в София. Навсякъде са горели печки на дъва и въглища и е било изключително задушно.

Значи скоро да очакваме въздушни удари!

Браво, Катар! А ние със Силистар кога?

Преди да се ограничи производството се наказват отцепилите се от кооперацията. Петицата, която си размениха Путин и МБС тепърва ще променя света.

Светът се дели и някои държави бързат да заемат страна, а наоколо им, само врагове. Смело Катар, но САЩ са твърде далеч!

Светът отдавна се е разделил. :) И деленето винаги е било "ние" и "вие". Променя се само, кои са "ние" и кои са "вие". Всичко друго е ала бала, за да отиват "патреотите" да се бият за интереса на тарикатите.