"Еърбъс" представи план за съкращаване на 15 000 души

Най-много останали на улицата работници ще има във Франция и Германия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

15000 души, на улицата... А ако сметнем и семействата им... Нищо, статистика! Важното е корона-вирусът да се чувства добре...

Само 1700 в Обединеното кралство??? Алооо тия излизат от ЕУ.. съкращавайте всичко там и никъде другаде.

Тежко решение, но правилно. Дано не е само късно. За голямо съжаление тази криза дойде в най- неблагоприятния момент за Еърбъс. Точно имаха шанс да се наложат като производител №1, защото Боинг имаше големи проблеми с падащите си самолети и губеше пазари и клиенти, но...... Искрено се надявам Аърбъс да продължат да правят добри самолети.

Очакванията са системната криза, която започна още през 2008г. и част от която е, и случващото се днес, маскирано под етикета "корона криза" да доведе до спад от около 50% в западните общества. С всички произтичащи от това последствия, като мизерия, глад, бунтове, грабежи, самоубийства, деградация... Истински страшното ще започне наесен. Предстои да преминат през онова, което изтокът беше принуден да преживее през '90-те! Ще наблюдаваме с интерес! :))

Докато чакаме да рухне капитализма, комунизма рухна 100 пъти. Ще почакаш още доста, другарче.

Шундо, много си в грешка! Комунизмът не рухна, а комунистите решиха да заграбят държавното имане, дори с някои загуби. Защо ли? Помниш ли, кой умря скоро? - На Хрушчов синът му. Хрушчов имаше може би най-голямата власт в целия свят, но не можеше да я завещае на децата си. Така беше с всичките комунистически деятели. Я виж и Тошко Славков - какво наследство е получил от дядо си? Нищо. Затова последните комунистически владетели решиха, че икономическата власт е по-важна от държавната и решиха да си присвоят създаденото от социализма. За целта трябваше първо да го разорят. Защо комунистическите държави извън СИВ (Китай, Виетнам и др.) продължават да се развиват с невъзможни за капитализма темпове

Не, пиздо, комунизмът баш си рухна, защото по принцип и изначално беше сбъркан експеримент. А това за което говориш ти, е следствието, не причината. Когато партийните плъхове видяха на къде отива всичко, взеха и се подсигуриха. Колкото и пъти да повтаряте комунизма, толкова пъти ще се проваля и ще води до едно и също - тоталем икономически и морален упадък. Просто комунизмът е сбъркан.

Само фактът, че наричаш Китай "комунистическа държава" показва, че и единствената ти мозъчна клетка е в лятна отпуска.

че се наричаш (виж си никнейма) говори че си откачен и не можеш да мислиш въобще.

Поне природата ще си отдъхне. На есен ще се свият още много бизнеси, дано алчните капиталисти малко да им светне лампичката, че така както я караме е път за никъде.

Какво се кефиш, бе нещастник.. Уволняват авиоинженери и техници, а не наследствени тъпири, като теб.

Инжинери не уволняват толкова много, защото без тях не може (те са дефицит). Съкращават обслужващ персонал, като стюардеси, пилоти, носачи и т.н.

ПК - в грешка си другже. Еърбъс нямат стюардеси, пилоти и наземен персонал. Те не се авиокомпания. Те произвеждат самолети и имат предимно инженери и механици. Съкращават ги, защото авиокомпаниите нямат интерес и възможност да купуват нови самолети. Поне не и в този темп, който беше до сега.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влез в -- Sexcris.Com

14000 или 15000?

Как става - въздухоплаването в криза , а самолетните билети по скъпи . Някой написа - контрол на пътуванията . Това е вярно на 100процента . Днес чета - големи компании няма да рекламират във фейса и инстаграм . Защо така се уплашиха от соц мрежи . Сякаш там хората могат да се обидиняват с общи идеи . Даже и да е така няма да събарят правителства . Само ще си пишат .

Със самолети ще ми хвъркате а

Ебаха майката на най-хубавото нещо на света: възможността да пътуваш!!! ИЗРОДИ!!! А вие си носете парцалите на устата и се радвайте на цялото това безумие! Контрол! Това искат! Вирус ама друг път!

Няма вирус, няма Чернобил, няма 11 септември. Само оръжие в Ирак имаше, и още го търсят.

Това ще боли !!!

Майната му на авиотранспорта, професионални пътешественици, компрадори, екзекютиви гастарбайтери и всякаква паплач следваща мечтите си да обикаля по макдоналдсите

За кризата но знам, ама войната не ще подмине всяка квалификация...

Войната тропа на вратата...

Schilo

Ще се размине, щото кризата ще е толкова дълбока, че ще свърши работата на войната по отношение на преразпределянето на влияние, пари и т.н.

Недей да пишеш глупости

Отнемам 666 точки на Грифиндор!

Schilo

Знес 15 000, през октомври-ноември - още толкова.

Лесна твоята, а пролче! По цял ден виси като сопол в дира и тролиш за 5 стотинки на коментар! Ти без работа няма останеш! Толкова евтини бокклуци като тебе са рядкост!

Schilo

Хихихи, изкара ли поне за един дюнер, трудовак? Мен не ме мисли, щото месечния ми доход е толкова, колкото твоя за една година.

Споко, това са умни хора, ще си намерят работа и пак ще живеят добре. Няма като теб да изпаднат до ниво, да просят кремълски копейки.

Според теб какво може да работи един авиоинженер? Нищо! А дали със това самочувствие което го има ще отиде да работи нещо друго?

Някои хора постоянно повтарят, че който е висококвалифициран никога не остава без работа , а тия които са в месарници в Германия по 14 часа, сами са си виновни. Само че няма кой да помисли, че светът има нужда и от работници в месарници, а не само висококвалифицирани. Дано кризата подмине и високо и нискоквалифицирани.