Две комисии категорично подкрепиха възможен държавен контрол върху "Лукойл"

Проектът на ДБ за особения търговски представител, който евентуално, при нужда, да поеме бургаската рафинерия получи завидна подкрепа от депутатите

Обратно в новината

Коментари - Две комисии категорично подкрепиха възможен държавен контрол върху "Лукойл" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъкмо малко ходене пеша няма да ни се отрази зле, с това застаряващо и затлъстяващо население. Те нашите са толкова зависими, че и до тоалетна да отидат питат дали може...

В развитата пазарна икономика и гарантираната неприкосновеност на частната собственост, в Парламента се разглеждат предложения за национализация?

Вероятно и продуктите в магазините ще ти ги носят пеша

Малко съм объркан. Навремето Костов го продаде и сега Нефтохим е частна собственост. А като бях млад ни учеха, че при капиталузма частната собственост е свещена и неприкосновена. Та имам въорос: Ние при капиталзма ли живеем сега или не?

Много хора не знаят, че всъщност рафинерията си е наша. Тя е дадена за управление и ползване на Лукойл

Рафинерията е направена така, че да работи само с руски петрол. Като спре Русия да ни го продава, ще спре и рафинерията. Тук замисъла е съвсем друг. Рафинерията да се национализира, а след това да бъде продадена на геополитически правилните хора.

Русия си замина. Газпром си замина. Лукойл си заминва. Какво остана още?

Какво може да роди човекоподобен с два пръста чело ивчо свинчо освен недоносче

1. Рафинерията е собственост на държавата. 2. Никой не отнема собствеността, а държавата, като собственик на "златната акция" има право (според договорът) за 6 месеца да влезе в управлението на предприятието. Един прост пример, за да го разбереш: съкооператорите в блока имат право да забранят на някой съсед да живее в жилището си. Не му отнемат жилището: той просто не може да живее в него, но може да го даде под наем или да го продаде. Собствеността е едно, правото на управление на критичен за държавата завод е друго нещо

Това не е вярно.

Времето ще покаже..

За няколко месеца рафинерията ще заработи и на по-качествения нефт. Технически не е голям проблем, още повече, че доскоро 40% от нефта не беше руски, сега е на 100%.

Доста хора не разбират, че никой не отнема собствеността на Лукойл, а само държавата започва за определен срок от време да управлява рафинерията. Ще е супер, ако в този период, рафинерията започне да плаща данъците си тук

Нека да си го наричаме както му е името - Хефтохим Бургас.

Тази мярка е в защита на българския държавен интерес и почти няма и политическа партия, която да не подкрепя тази мярка. За съжаление тук има продажници, за които чуждия интерес е над националния. По написаните мнения, ще ги познаете

Това не е национализация и няма нищо общо. Има срок в който държавата контролира критична инфраструктура, ако някакви събития заплашват тя да спре да работи, в случая да останем с тежък недостиг на горива. Срокът може да се увеличи само веднъж след първите 6 месеца.

Ако аз за определен срок от време ти взема жилището и фирмата ?

Тези, които днеска се правят на мъже, утре при гладните бунтове, къде ще се крият?

И ние ли национализираме? Като Германия, Италия....Нямаше нужда, но при нас е в сила поговорката "Видяла жабата, че подковават вола...и тя вдигнала крак". И като национализираме, ще получим петрол ли? Или той ще стане по-евтин?

Един вагон руски роби, наши си. Тукашни

Това не е национализация бе, прочети статията Вземат управлението за 6 месеца

Точко и аз така като теб чета евангелието.

Какво става с този портал, все по-често се виждат и интелигентни коментари. Абсолютно съм съгласен. В правото собствеността е разделена на: - usus - fructus - abusus Последната част дава право на разпореждане, включително продаване и Лукойл най-вероятно ще си я запазят за известно време. Ако решат да спорят, ще влезе данъчна проверка, ще намери неплащане на данъци за милиарди и ще си вземе дължимото. Имаше подобна ситуация в Румъния.

Руски трол. Никой не национализира. Само бъгарската държава влиза в управлението за ограничен период от време.

На каво правно основание държавата встъпва във владение изземвайки частна собственост?

Ох Котьо, някои се гласаят за топли постчета на държаван заплатка.

Разграбването на руски активи продъжава. Само така!!!

Добре де, не е национализация, а е експроприация. Не в г.з ами в таковата. Аз ще взема жена ти за 6 месеца, на "специален режим на управление"...

Заглавието дори е "възможен държавен контрол" Ама руските тролове ревнаха...национализация. Ха ха ха За съжаление е против принципите на нормалните държави да правят национализации. Иначе щеше да е супер.

Тези ни готвят дело от Лукойл срещу нашата държава, което разбира се да изгубим в европейски съд и да платим милиарди евро - както при Белене. А тези от парламента, които правят това и другите над тях да се обогатят с още няколко къщи в Гърция и по няколко коли от немски марки.

Ето за това по-добре да подкрепим Възраждане и да си дадем дупето на руснаците. Може да ни таковат отзад, ама поне пишките им са малки.

Си грухти в кочината. В рамките на няколко години, Давос ще наложи пълен контрол над енергия, земеделие и производства. Тия нашите еничари просто се състезават кой да се нареди за последните комисионни преди да лопне мандалото. Капитализма и илюзията за частна собственост е в кофата. Само хипер-големите корпорации ще имат възможности. То и за това е цялата тая патаклама. Да се изкупи земята и водните източници. Реално всички конспирации станаха явни. Няма логично обяснение толкова синхронно да се налагат политики, които петокласник ще му е ясно, че не са логични и не водят към икономически растеж, а точно обратното. Днес опозиционна партия в Германия беше натопена, че иска да прави преврат. Това ще даде възможност за въвеждане на дигитален контрол и законна инквизиция. Всички мислещи различно от пуснатите Давос политики, ще са врагове на човечеството. Реалният преврат се е случил отдавна. Шваб публично се хвалеше, че е "пенетрирал" всички правителства. Нямам идея дали въобще някога на обуначеният българин ще му светне колко е тъп и ограничен. Може би когато военните му тропнат на вратата и му национализират имотеца, ще му светне лампичката.

В случая с блокираните златовалутни резерви на Русия, които Западът планира да предаде на Украйна от шест месеца, се появи нов неочакван обрат, съобщават световните издания. Американският мозъчен тръст към НАТО е разкрил, че от заявените 300 милиарда долара Западът всъщност е успял да замрази само 100. Никой не знае къде са останалите 200 и вече 9 месеца е невъзможно да се разбере. Освен това докладът показва, че европейските държави и САЩ нямат представа колко средства, принадлежащи на Русия, са блокирани в действителност. Всьо! Нас нае.али.

Алоооу, психодесните олигофрени, и като я национализирате тая рафинерия какво мислите, че ще стане? Ще намерим петрол на жълтите павета или Бай Дъното ще ни докарва с танкери от Тексас? Айде престанете с глупостите. Не е толкова от значение чия е рафинерията. От значение е на каква цена и какъв петрол преработва, защото на мен лично както и на милиони българи със сигурност не им пука за оня лайнар и наркоман Зеленски и неговата малка война с другите олигофрени от Кремъл. Мен и много други ни интересува да имаме евтин петрол, който да може да се преработва у нас, в България, да имаме достъп до горива и да не струват по 10 лева литъра. Престанете да бъркате и да размествате всичко в тая страна и да го подарявате на шибаните си господари от Америка, защото накрая няма да има колесници за всички и вместо в слънчева Калифорния ще свършите курса копаейки камъни в мъгливата Скравена. Вижте хубави кадрите от американското посолство в Сайгон когато го напускат американците, после гледайте репортажите от Кабул и си представете какво ще стане тук. Мислете за собствения си народ, а не за американските задници и за собствените си такива щото в дупето ще ви влезе четвъртит барабар с макарите!

Не експоприация бе ...хахахах леле какви лемури пишат тук. Държавата взема управлението!!! Трудно ли ти е да го схванеш? Ами още като са им я дали да я ползват им го пише в договора, като не им харесва, да не са го подписвали. Рафинерията е българска, не е руска!!! Те само я ползват и печелят добре от нея.Ю

Ако става въпрос само за контрол без изпълнителни функции - ОК. Тамън да се види точно колко и какво произвежда тази рафинерия и защо фирми седят на входа и на изхода й. Но, ако зад това решение седи идеята Лукойл да се управлява и плячкосва от "наши хора", тогава съм абсолютно против.

не се национализира пак ли не разбра

Става дума само за контрол а не за: национализация експоприация или другите глупости, които руските предатели тук пишат

Заради тия национални предатели има авария в АЕЦ Козлодуй която се крие. Бяха приели АЕЦ Козлодуй да работи на американско ядрено гориво (а АЕЦ Козлодуй не е пригоден за американското гориво), сложили са ядреното гориво на ФАЩ и след няколко дни е аварирал шести блок. Сега спират шести блок за неопределено време

Сега да видим и данъците, които ще плащат

Неразкрита остава темата на притеснението ти. Тебе те е страх, че ще те таковат или че ще те таковат с малък инструмент?

Руските роби са по-скоро роби, отколкото руски. Искам да кажа, че повечето от тях са свикнали повече да се кланят, отколкото да вярват откровенно в нещо. Има и русофили по душа, но те няма повече да се доберат до властта. Възраждане ще ги контролира да не правят сериозни грешки, като отдушник. Преди бяхме руски подлоги, днес сме американски подлоги.

До колкото виждам Русия ходят и взривяват частните имоти на обикновенните хора. Взимат им телевизорите и печките. Така че коментара ти на петокалсник знаеш къде да си го сложиш.

Руските реактори са доста несигурни.

:)

Собствеността си остава на собственика и нищо не се изземва. Особеният представител оперира критичната инфраструктура само за период в който е застрашена националната сигурност - 6 месеца първоначален срок и последващо само едно удължаване. Това е крайна мярка, ако собственика откаже да работи при затруднените условия. Защото е собственик на критична инфраструктура, държавата ще има право да осигури работата на рафинерията, ако собственика откаже, при определени условия, за определен срок и с последващ съдебен контрол.

ЯКо ги прецакват руснаците. Сега трябва да плащат данъци върху печалбата тук

Аз пък ти казвам, че пишеш пълни глупости от които не разбираш нищо. Айде си завърши първо каквото и да е и после ме питай дали ти разрешавам да пишеш.

Първо изгониха руснаците, после изгонихме ГАЗПРОМ, сега ще изгоним и гадините от ЛУКОЙЛ Как може нафтата тук да е по-скъпа от тази в Гърция????? Руският нефт е на 30-40% по-ниска цена, нашият акциз е много п-евтин от гръцкия??? А Лукойл един лев не плащат тук

като спре доставката на петрол ще контролират кора ми Янко