Две големи шведски компании напускат Русия

Производителите на лагери - Ес Ка Еф, и на продукти за лични хигиена - "Ессити", планират постепенно спиране на бизнесите си в санкционираната страна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В превод изразът '... липсва база за стабилност на нашия бизнес... " означава, че чебурашките нямат пари и не купуват. 30% и повече инфлация и дълбоко обеднаюяване. Това е! Представете си каква ще бъде покупателната им способност след година! Сталиноеият глад ше им се стори пиршество.

Защотооооооо на този етап търговия е невъзможна заради санкциите които са наложени.И когато отпаднат всичко ще си се нареди-това е.В този свят всичко е пари,за жалост

Ами да вземете да напишете защо ИКЕА заедно с един куп текстилни брандове се връщат в Русия! ... Щото да викате само за единия отбор си е чисто медийно самоубийство, но ваша си работа! ... Евтаназията все още не е въведена доброзорно, но май няма и нужда, засега!

Пак пробвай :) Руски зам. министър съобщил в соиалните мрежи че IKEA и Inditex 'имали желание' да се върнат в Раша. Ъхъ, ще стане евентуално - когато руските вестници публикуват некролог на 1ва страница ;) Аз пък да ти съобщя за 'приятелските' страни: 2 големи индийски се изтеглят: Таta (стомана) и Infosys (IT), а китайския Union Pay (дето щеше да заменя Visa и Mastercard) спира работа с всички санкционирани руски банки. Нищо лично, просто американския бизнес нa Union Pay се е оказал по важен от руския. Честито!

тези лагери на SKF са доста скъпи,за мерцедеса си търсех и ми го предлагаха за най-малко 800 лева,замених го за по ГОСТ за 5 лева.

Жалко за братята но се върна сталинизма умиране има отърване няма

В кочината

Как пък една не дойде у нас! Все тичах където има санкции или диктатори! А при послушните момчета… при Орбан сглобяват 4 топ марки, а тук на скъсани заплати връзват едни кабели на фльонги…

Не пишете глупости. Всички "санкционирани" фирми въртят бизнес с Русия. Заобикалят т.н. "санкции" през Беларус и Казахстан!

И през офшорки.

и що да рискуват керливите 2% оборот ли, срещу това да сринат огромна част ако се разчуе? това да не ти е Путлер тарикатина и неговата свита, този бизнес не се гради върху пладнешки истории.

Дори китайците се страхуват от вторични санкции - Huawei e почти напълно прекратил дейност, служителите им в РФ са в едномесечен (засега) отпуск.

колко много злоба за нещо което не ги засяга, значи тролчета.

Но ИКЕА се връща

Слава на Русия, слава на Путин!!!!

Путин е ЛУД! Интересно как са се заразили и самите руснаци!?

С лъжлива псевдодемокрация, допреди 2 месеца имаше някакво приличие все пак, не бяха във война с цял свят!

Край на Путкинстан