Дончев: Спорът за еврото продължава

Левът, който ни крепи от над 100 г. или да влезем в клуба на богатите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...Отчетеният икономически растеж от 3-4 на сто за последните 4 години според Дончев не е достатъчен и не е максимумът. Според него процентът трябва да бъде около шест,"??? Растеж, а най-бедни! Растеж за кого? и как има такъв?, като не произвеждаме, а само прекупуваме и продаваме?

Майка си ще търсим в еврозоната? Европейците не живеят по - добре от нас, по времето на социализмуса.До като бяхме бедни , ходихме на море и направихме къщи и за внуците. Като забогатяхме , теглим кредити за хляб!Смяната на лева с евро ще ни довърши!

Така е. Спомням си как по времето на Тодор Живков имаше тълпи от мигранти французи, германци, холандци и англичани, които пъплеха около границите ни с надежда да се мушнат между кльновете и да станат българи. Абе откъде се пръквате такива ИДИОТИ!?

Ами имаше ТРОЛЕ НЕЩАСТЕН !!! Дядо ми работеше на пристанище гр......., и след 1989 година един от капитаните на кораба - чужденец, който са разтоварвали му казал, че ако знаете в какви л...на се забъркахте с тая ДЕМОКРАЦИЯ, и дума нямаше да обелите за това !!! НАЙС, а !!! На ЗАПАДА му трябваше свежа кръв и необятни пазари на изток !!! Е за това беше целия цирк !!!

Тия защо не си наврът тяхното си евро там където слънце не огрява? Ние си имаме български лев, не ви искаме еврото смотано! Защо Боко еднолично ще подава молба да ни набута в евро тинята? Ние не сме съгласни!!!!!

А вие колко сте в момента? двама или трима в едно тяло?

Той е двама идиоти, наместени в една и съща отрепка.

Въвеждането на Еврото ще съсипе обикновения българин. Да дадат заплати и пенсии като в Гърция, поне, и тогава може Евро. На гол тумбак чифте пищов не бива.

те в момента им режат пак пенсийките за 4 години напред, а и не взимат 13-та и 14-та заплатка от 2007-ма насам...

Мафията се страхува от контрол на банките. Искат да си точат както източиха КТБ. С банковият съюз това няма да може да става и понеже не са измислили още как да крадат в същите размери са против.

Дирника да се прекръсти на Тиквеник че е по благозвучно и отразява характера им на Бокоугодници.Написах следния коментар който моментално беше изтрит.Преценете дали е извън темата или е спам. НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е ВЯРНО НО ЧУХ ЧЕ СЛЕД ПРЕМАХВАНЕТО НА ВАЛУТНИЯ БОРД ЩЕ СЕ ОСВОБОДЯТ МНОГО МИЛИАРДИ КОИТО СЕГА ГО КРЕПЯТ.СЪОТВЕТНО ЩЕ ИМА БАЯ ПАРА ЗА УСВОЯВАНЕ . това с големите букви е коментара ми който за съжаление не мога да възпроизведа 1 към 1 но вече ще имам предвид и ще си правя копия.

Предлагам да питаме Плевнелиев и да вземем обратното решение. Той е умен и никога няма да вземе решение добро за България.

Вярно ли е не знам но чух че щели да се освободят бая милиарди които крепят валутния борд в момента и съответно да бъдат усвоени както си знаят и могат.

Бе този кви глупости приказва Сент Мартен е най-източната точка, а Малта е най-южната. Този обявява, че България била е кюшето.

Дончев, НЯМАТЕ НИКАКВО ПРАВО да решавате сами дали да въведете еврото вместо лева!!! За това задължително трябва да има референдум! Вас народа ви е избрал и за важни решения трябва до него да се допитвате! Унгария, Полша, Чехия...са със собствена валута и това не им пречи - страните им се развиват и населението им се разраства и животът им се подобрява! Излиза, че не в лева е проблема а в кадърността на управляващи и политици и в това имат ли желание да свършат нещо за България или само за джоба си!!!

че не в ЛЕВА е проблема - той го е каззАл и в статията - проблемът е ПОЛИТИЧЕСКИ...но да се решава с политика?...уви, историята учи, че не сме имали удивително, пардон, уф - как се казва, а далновидно разрешаване на проблемите си...Нека почакаме да УЗРЕЕ...като гнойна пъпка...хаха, а дали ? всъщност разрешаването на проблемЪ, съм сигурна, ще ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА не целокупния български народ - ИСТОРИЯТА СЕ УЧИ, но няма кой да я учи!

Има саботиране на европейското бъдеще на България!

Истината е, че никой не може да предвиди, какво точно ще се случи... особено тук, в Абсурдистан, където всичко е възможно...

че руските марионетки не дават България да върви по европейския си път.

Вече 30 годин го вървим тоя път, а светлина в тунела се не види!

Истината е, че и " руските марионетки" не могат да ни спасят от тъпите ни и корумпирани управници, които уж демократично сме си избрали. (Къде с кюфтета, къде с пари, къде с "други" методи)

Дончев: Спорът за еврото продължава Дончев стига с тези измислени спорове , които слушаме от 5-6 години. Или се отказваме,или преценяваме , че е по-изгодно да сме в Ерозоната.

НЕ СЕ ВЛИЗА ОТ ЧАКАЛНЯ !!!!! БОГАТИТЕ И СЕГА СИ ВЪРТЯТ БИЗНЕСА С ЕВРО ПАРИ! УЛОВКАТА Е СМАЗВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ, НАЙ-ВЕЧЕ БЕДНИТЕ !!!

въвели еврото бедни няма. Отиди в Гърция например и виж дали има гърци просяци!

има ЕВРО, но там банките са западни, а не хипарски, охх, кипърски...в контекста на еврото....те са им трън в гъза...Струва ми се, че искаме сами да си забием трън въ гъза :-)...вижте пак Кипър!

"като важни фактори той посочи публичната инфраструктура, състоянието на администрацията, корупция..." Ами защо не започнете от себе си...

много тъпо ва! най големия аргумент бил политически? тъпите гробарски калинки ще ни погубят!

Аз не желая некакви измислени организации да решават бъдещето ми. Искам Референдум по този въпрос

Ти пък, като че ли ли знаеш, защо си ПРОТИВ или ЗА еврото!?:))) Никакъв референдум! Виж надолу коментарите - една от друга и по-голяма глупост!!! Тези ли ще ми решават съдбата на референдума!? Не, благодаря!

Не бе МАерика за България знае , кое е добро за мен. От НПО та само малоумни работи във вреда на Държавата

Политически България е длъжна да приеме еврото. В противен случай ще останем в периферията на Европа и е много вероятно да бъдем погълнати от Турция.

Направо си кажи от западащата турска лира да се плашим

не цитирам дословно... " Най голямото безсмислие е да търсиш истината в официалната политика"

Какъв е този ЦЕНТЪР ЗА ЛИБЕРАЛНИ СТРАТЕГИИ? Пак ли НПО от тоалетната, решава в чужда полза. КОГА ЩЕ БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ Тези зловредни организации? Всяка Напредваща и РАЗВИТА държава ги е разкарала, ЗАТОВА НАПРЕДВА И СЕ РАЗВИВА.

никой няма да изгони НПО, т.к. изглежда се хранят от една ръка

защо не просто СТАТЕГИИ...пък да има спорове Да, ама не би! - те са сигурни, че са прави и ЛИБЕРАЛНИ - да им ....

Три пъти в НС питаха и дончев, и горанов какво ще стане с валутния резерв (34 млрд лева), ако приемем еврото. Отговор - йок. Явно още отсега са си ги разпределили помежду си тези кинти. А иначе и двамата признават с половин уста, че цените ще се вдигна - ама това, видите ли, щяло да бъде само за десетина години и никак, ама никак не било страшно!

Ето този въпрос за валутния резерв е много важен.Какво ще стане с тези пари?Но наистина управляващите нищо не казват.Явно целта е да се откраднат тези пари.

КАК ще ни стимулират да спестяваме, като си сложат ТЕХНИТЕ? СПЕСТЯВАНИЯ НА МАСАТА ЗА....продан, акции, облигации, продажба или всякаква друга икономическа стратегия с ЕВЕНТУАЛНИ икономически резултати...?

само еврото липсва в Бг, като че ли няма други проблеми. И без това обедняващото население ще стане още по-зле, сигурно идеята е да не смъчат много

те в клуба на богятите помияри си имат,а ние да си наблегаме на левчето че поне си е наше,че други ден като гейзера се разпадне на кво ще разчитаме,богатите са си богати и ще се оправят,а ние ще скимтиме като поредното помиярче купено с коричка хляб от господаря си

В Германия има движение за връщане на марката...ли беше?....те да не са прости, а?